15 Ekim 2019 Salı

Brexit: Anlaşmanın yakın olduğu iddiasıyla devam eden görüşmeler



REUTERS

Downing Street, müzakerelerin halen devam ettiğini söyleyerek AB ile yapılacak yakın bir Brexit anlaşmasının raporlarını aşağı çekiyor. Boris Johnson Perşembe günkü AB zirvesinde yeni bir anlaşma yapılması yönünde Organik Yüz Temizleme Sabunu altında, ancak sözcüsü "hala yapılacak daha fazla iş olduğunu" söyledi.

AB baş müzakerecisi Michel Barnier iki tarafın hemfikir olduğunu söyledi Salı gününün sonuna doğru ayrıntılar.

Ancak BBC'den Laura Kuenssberg, o zamana kadar bir metnin imzalanıp imzalanamayacağının açık olmadığını söyledi.

Bay Barnier'in nedeniyle olduğunu söyledi. AB’deki büyükelçiler, Çarşamba günü 1400 BST’de, olası bir Avrupa Komisyonu üyesi toplantısından sonra, yeni bir anlaşmanın öğleden sonra Brüksel’den "yeşil ışık alabileceğini" söyledi.

The Guardian İngiltere’nin gümrük ve İrlanda sınırı konusunda daha fazla taviz verdiğini iddia ederek Çarşamba sabahı yayınlanacak.

AB, 'Brexit anlaşmasının yapılabilmesi için yeni bir zirveye imza attı.'

Boris Johnson'ın Brexit planı nedir?

Hala bir anlaşma yapılmadı mı?

PM, Brexit anlaşmasında yapılacak 'önemli' çalışmayı söyledi

Başbakanlık resmi sözcüsü şunları söyledi: "Görüşmeler yapıcı olmaya devam ediyor, ancak yapılacak daha çok iş var."

Bu arada, İrlandalı Taoiseach Leo Varadkar görüşmelerin "doğru yönde hareket ettiğini" ancak aralarındaki boşlukları söyledi. taraflar kaldı ve yine de Brüksel zirvesi için bir anlaşmanın zamanında hazır olup olmayacağı hala belirsizdi.

Vekili Tánaiste (başbakan yardımcısı) Simon Coveney, daha önce "büyük adımların" olduğunu söyledi Zirve başladıktan sonra metnin ayrıntılarına dokunulması gerekmeyeceğinden Salı günü "yavaş ilerlemenin ilerlemesi için" gerekli.

Brexiteers ve DUP

iki günlük AB zirvesi çok önemlidir, çünkü geçen ay geçirilen yasalar uyarınca - Benn Yasası - Başbakan milletvekilleri tarafından gecikme talebinde bulunmaktan kaçınmak için onaylanan yeni bir anlaşma alması gerekiyor.

İngiltere'nin AB’yi 23: 00’da terk etmesi bekleniyor GMT, 31 Ekim’de ve Boris Johnson’ın, son tarihin onurlandırılması gerektiğini savunuyor.

İrlanda’nın başındaki durgunluğa önerdiği alternatifi desteklemek için muhafazakar Brexiteers ve Demokrat Birlikçiler koalisyonunu bir arada tutmaya çalışıyor - tasarlanan düzenleme İrlanda’da sınırın açık kalması için

DUP lideri Arlene Foster, Pazartesi gecesi Downing Caddesi’nde bir saatten fazla süren görüşmelerde bulundu ve Salı akşamı Başbakan’la tekrar buluşacak. />
Salı günü erken saatlerde, Brexit yanlısı Avrupa Araştırma Grubu üyeleri, 10 numaradaki bir toplantıya katıldılar ve başkan Steve Baker, daha sonra "kabul edilebilir bir anlaşmaya" ulaşılabileceği konusunda "iyimser" olduğunu söyledi. İrlandalı milletvekili Başbakan yardımcısı

"Gerçeklerle başa çıkmalıyız" diyor

BBC Brüksel muhabiri Adam Fleming, burada yaygın olarak görülen görüşü söyledi İngiltere’nin 31 Ekim’de ayrılmasının muhtemel olmadığı ve bununla ilgili sorun, bazı küçük meseleleri çözmek için uzatmanın yetersiz olup olmadığıydı veya daha büyük sorunlarla başa çıkmak için daha uzun olması gerekiyordu.

AB bakanlarını Salı sabahı güncelledikten sonra, Barnier İngiltere'den para çekme anlaşması için önerilen değişikliklerin yasal metnini birkaç saat içinde paylaşmasını beklediğini belirtti.

AB’nin tek pazarı koruma hedefi ile Johnson’ın Kuzey İrlanda’yı İngiltere’nin gümrük bölgesinde tutma hedefi arasında atılacak "dar bir yol" olduğunu söyledi.

İlerleme kaydedilirken, Bay Barnier, "deklarasyon alanı" denilen hükümlerin siyasi bildirgede yer alması konusunda hala büyük bir anlaşmazlık olduğunu söyledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder