1 Aralık 2019 Pazar

Hindistan veteriner cinayeti: Öfke Haydarabad tecavüz cinayeti üzerine bağlandı

Medya başlığı

"Bazen ölümümün yakınlaştığını hissettim"

Taliban tarafından bir mahkum takasında serbest bırakılan bir Avustralyalı akademisyen "uzun ve çılgınca çile" den bahsetti. Afganistan’da bir rehine. Mum Timothy Weeks, ABD özel kuvvetlerinin kendisini ve ayrıca serbest bırakılan bir Amerikan esiri olan Kevin King’i kurtarmak için altı kez denediklerini düşündüğünü söyledi.

Bay Weeks, Taliban’dan nefret etmediğini, gardiyanlarından bazılarının ayrıldığı gibi sarılmasının “sevimli insanlar” olduğunu söyledi. "dedi.

Bay Weeks ve aynı zamanda bir akademisyen olan King, bu ay Afganistan makamlarınca başlatılan üç kıdemli militan karşılığında, barış görüşmelerini başlatmak amacıyla serbest bırakıldı.

Çift, Kabil'deki Amerikan Afganistan Üniversitesi dışında profesör olarak çalıştıkları yerde kaçırıldıktan sonra üç yıl tutuldu.

2.000 Taliban tutan hapishane kanadı içinde

Taliban kimdir?

Afganistan'da neden bir savaş var?

New South Wales'deki Wagga Wagga'dan 50 yaşındaki Bay Weeks, Perşembe gecesi Avustralya'ya döndükten sonra düzenlediği basın toplantısında konuşuyordu. .

Kendisini kurtarmak için birçok girişimde bulunduğuna inandığını ve Afganistan'da ve Pakistan'da genellikle küçük penceresiz hücreler olmak üzere birçok yerde bulunduğunu söyledi.

"İnanıyorum. ve umarım bu doğrudur, onlar (özel kuvvetler) bizi almaya çalışmak için altı kez gelmişlerdir ve bir kaç kez bizi sadece saatlerce özlemişlerdir, "dedi Bay Weeks.

EPA

Resim yazısı

Kızkardeşleri Alyssa Carter (L) ve Joanne Carter (R) ile Timothy Weeks.

Gardiyanlarına, rakip İslam Devleti (IS) grubunun militanları tarafından saldırı altında olduklarını söylediklerinde, Nisan ayında böyle bir görevi hatırladı.

"Şimdi Deniz Kuvvetleri SEAL'leri olduğuna inanıyorum. bizi almaya geliyor, "dedi Bay Weeks.

" Sanırım kapımızın hemen dışındalar. Tünellere girdiğimiz an, bir ya da iki metre yeraltındaydık ve ön kapıda büyük bir patlama oldu.

"Muhafızlarımız yükseldi ve bir sürü makineli tüfek vardı. Beni tünelin üstünden ittiler ve geriye düştüm ve kendimi bilinçsizce yuvarlayıp yere çarptım. "



REUTERS

Resim yazısı

Bay Weeks (L) ve tutsak oldukları sırada Kevin King rehin alınırken

Gardiyanlarının emir altında hareket eden askerler olduğunu ve "yapmadıklarını" kabul ettiğini söyledi. Bir seçim yapma ".

" Onlardan hiç nefret etmiyorum "dedi. “Ve bazıları benim için büyük saygı duyduğum ve büyük sevgim var. Bazıları çok şefkatli ve çok sevimli, sevimli insanlardı. Ve gerçekten de beni düşünmeye yönlendirdiler… nasıl bu şekilde sonuçlandılar? "

Bay Weeks, çekincelerinin" başladığı gibi aniden sona erdiğini "söyleyerek, ABD'den iki Black Hawk helikopteri gökten indiği gibi serbest bırakıldığını da hatırlattı.

Medya yazısı

Taliban'la barış mümkün mü?

"Büyük bir toz bulutundan altı özel kuvvet geldi ve bize doğru yürüdüler ve bir tanesi bana doğru bastı ve kendisinin yerine koydu. Etrafımdaki kol ve beni tuttu ve “İyi misin?” dedi. Sonra beni Kara Şahin'e doğru yürüttü. "

Bay Weeks, rehin olarak geçirdiği zamanın" derin ve düşünülemez bir etkisi "olduğunu söyledi. "Umudundan vazgeçersen, senin için çok az şey kalıyor" dedi.

Dedi ki: "Bazen, ölümüm yaklaşıyormuş gibi hissettim ve asla geri dönmeyeceğimi hissettim. tekrar sevdiklerimi görmek için ama, Allah'ın isteğiyle, buradayım, yaşıyorum ve güvendeyim - ve özgürüm