11 Ekim 2019 Cuma

Hindistan ilaç kardeşleri '330 milyon dolarlık dolandırıcılık' yüzünden tutuklandı



EPHE

2017 yılına kadar, Tashpolat Tiyip dünya çapında bağlı, prestijli bir Paris üniversitesinden onur derecesi ile örnek bir akademik, Sincan Üniversitesi başkanıydı. />
Ama o yıl, herhangi bir uyarı vermeden, yetkililerden haber almaksızın Bitkisel Bebek Güneş Kremi kayboldu. Arkadaşları, gizli bir duruşmadan sonra, Prof Tiyip'in ayrılıkçılıktan mahkum olduğuna ve ölüm cezasına çarptırıldığına inanıyor.

Prof Tiyip, Müslüman Uygur olduğunu ve hak grupları, Uygur aydınlarına karşı daha geniş bir zulme yakalandığını söylüyor Çin’in ayrılıkçı ve terörist bir tehdit olduğunu söylediği gibi ele alması gibi.

"Bu kitlesel içsel kampanyaya katılmış yüzlerce Uygur akademisyeni ve uzmanı var" Halk Cumhuriyeti’nin araştırmacısı ve yazarı Michael Caster Kayıplardan BBC'ye söyledi.

"Bu topluluk, kültürel ve entelektüel liderleri hedef alıyor; kültürel soykırımla aynı derecede önemli."

Diğer akademisyenler, kendisinin Halen hayatta ve gözaltına alınan Prof Tayip, infazla karşı karşıya kalıyor.

Tashpolat Tiyip Kimdir?

Kaybına kadar, Tashpolat Tiyip, Xinjiang Üniversitesi'nde saygın bir coğrafya profesörüdür. Bütün Çin üniversiteleri gibi resmi bir devlet kurumu.

Yerel Uygur topluluğunun bir üyesi Sincan’da, kendi ilinde coğrafya çalıştı ve Japonya’daki bir görevden sonra öğretmenliği almak için evine geri döndü.

@KenRoth tarafından Twitter yazısını atla

Uygur bilgin ve üniversite başkanı Tashpolat Tiyip (solda, erkek kardeşi ile resmedildi), Sincan’ı Çin’den ayırmaya çalıştığı için olası bir infazla karşı karşıya kaldı. O yeniden eğitim için keyfi olarak gözaltına alınan bir milyondan fazla Uygur Müslümandan biri. https://t.co/AorcgOLBZw pic.twitter.com/isouCTU3zc

- Kenneth Roth (@KenRoth) 30 Eylül 2019

Rapor

@KenRoth tarafından yayınlanan Twitter yazısı

Uluslararası akademik çevrelerde aktif olarak görev aldı - Fransa'nın Ecole Pratique des Hautes Etudes'in bir unvanını aldı - ve sıkı sıkı sıkı sıkı sıkıya bağlı uluslararası bilim ağlarının bir parçasıydı Alanında.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisinin bir üyesiydi ve 2010'da, kaybolana kadar tuttuğu pozisyonu olan Sincan Üniversitesi'nin başkanı oldu.

Nasıl Kayıp mı oldu?

Prof Tiyip aleyhindeki işlemler gizlice gizlendi ve kendisine ne olduğuna dair resmi bir kayıt olmadı.

Resim yazısı

Sn. Tiyip (solda) akademisyen Arslan Abdulla ve Rahile Dawut ile de ortadan kayboldu

Arkadaşlar, 2017 yılında bir konferans için işbirliği yapmak ve işbirliği yapmak için yolda olduğunu söyledi Alman üniversitesi. Ancak Pekin havaalanında durduruldu ve Sincan'ın başkenti Urumçi'ye geri dönmek zorunda olduğunu söyledi. İzin bittiği yerde, eski bir profesör meslektaşı BBC'ye ABD'den bahsetti.

Asla eve geri dönmedi ve arkadaşları ve akrabaları yakında etrafındaki yolsuzluk iddiaları üzerine sorgulandılar.

Sonunda, aile ayrılıkçılıktan mahkum edildiğini ve ölüm cezasını aldığını duyduğu haberi duyduğunu, eski meslektaşı şöyle açıklıyor - ancak Çin, olayı hakkında hiçbir şey onaylamadı.

Bir araştırmacı olarak çalışmak ABD, aslen Sincan’dan bir Uygur’dur ve