25 Mart 2020 Çarşamba

Coronavirus sırası Kosova hükümetini devirmeye yardım ediyor

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı Dijital pazarlama İspanya'da artık 47.000'den fazla onaylanmış Covid-19 vakası var

İspanya'nın koronavirüsten ölüm oranı, Çin'den resmi rakamı aşarak dünyanın ikinci en yüksek rakamı oldu.

Ölüm sayısı 24 saatte 738 artarak - günlük rekor - 3.434'e yükseldi. 683 İtalya'da duyuruldu.

Karşılaştırıldığında, Çin resmi olarak 3.285 ölüm bildirirken, en kötü etkilenen ülke İtalya 6.820'ye sahip.

İspanya'nın enfeksiyon oranı arttı Beşinci ve yaklaşık 27.000 kişiye hastanede tedavi ediliyor.

Madrid ülkenin en kötü etkilenen bölgesi ancak kuzeydoğudaki Katalonya vakalarda hızlı bir artış kaydetti.

Hükümet, İspanya Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo virüs için pozitif test yaptı. Pazar günü solunum semptomları ile hastaneye kaldırıldı.

Milletvekilleri, ülkenin olağanüstü halini 11 Nisan'a kadar iki hafta daha uzatmak için oy verecekler. Kurallar uyarınca, insanların gerekli malzemeleri ve ilaçları satın almak veya iş yapmak dışında evlerini terk etmeleri yasaklandı.

Küresel olarak, 20.000'den fazla ölüm ve 110.000'den fazla insanın yaşadığı 460.000 virüs vakası var. Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre iyileşti.

Çarşamba günü BM, virüsün dünyanın en yoksulları için 2 milyar dolarlık (1,7 milyar dolar) bir itiraz başlatmasıyla "tüm insanlığı tehdit ettiğini" söyledi. BM Genel Sekreteri António Guterres,

"Küresel eylem ve dayanışma çok önemli. Bireysel ülke tepkileri yeterli olmayacak," dedi BM Genel Sekreteri António Guterres.

İspanya'dan gelen son gelişmeler ?

Sağlık bakanlığı tarafından Çarşamba günü yayınlanan rakamlar, İspanya'nın ulusal ölüm oranının sadece 24 saat içinde 738 oranında arttığını gösterdi. Dava sayısının 7,973'e yükseldi.

Bunlar tek bir günde İspanya için en yüksek rakamlar. Ülkenin şu anda 47.610 onaylı vakası var.

Katalonya bunların 10.000'ine yakınını oluştururken, Bask Ülkesi ve Endülüs'ün her ikisinde de 3.000'den fazla dava var. Ancak en kötü etkilenen bölge, başkent Madrid'in çevresindeki, 14.597 vaka kaydeden alandır.

EN SON: Canlı güncellemeler

Basit bir rehber: Belirtileri nelerdir?

İRTİBATTAN KAÇINMA: Kendini izole etmeli miyim?

STRES: Zihinsel sağlığınızı nasıl korursunuz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama br />
Madrid'in belediye cenaze evi Salı günü, şehrin büyük buz pateni pisti geçici bir morg olarak kullanılacakken, Coronavirüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19 kurbanlarını toplamayı bıraktığını açıkladı.

Pazartesi günü, İspanya'daki askerler salgın ile başa çıkmak için getirilen huzurevinde yaşayanlar yataklarında terk edilmiş hatta ölmüşlerdi. Savunma bakanlığı, bazı bakım evlerindeki personelin koronavirüs tespit edildikten sonra ayrıldığını söyledi.

Çarşamba günü yerel basında, virüsü olduğu doğrulanan ya da belirtileri olan 20'den fazla kişinin öldüğü bildirildi Madrid'in Chamartín bölgesindeki Fundación Santísima Virgen y San Celedonio bakım evinde. Yaklaşık 50 personel tecrit halindeydi.

Avrupa'daki durum nedir?

Dünya çapında onaylanmış 435.000'den fazla vaka var. Avrupa şimdi küresel salgının merkezidir.

İmaj başlığı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hastanedeki koronavirüs hastalarını ziyaret ederken özel koruyucu giysiler giydi

Terrence McNally: Oyun yazarı koronavirüs komplikasyonlarından öldü

Medya altyazısı

"Mesleğinizdeki insanlar sahte haberler yazıyor - siz yazıyorsunuz" - Başkan Donald Trump

ABD Senatosu 2 ton (1,7 ton) koronavirüs afet yardımı geçti ABD tarihindeki en büyük ekonomik teşvik olan yasa tasarısı.

Oy, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler arasında işsizlik yardımlarına Google serp son dakika sırasında ertelendi.

Plan doğrudan dahil Çoğu Amerikalı yetişkine 1.200 dolar ödeme ve küçük işletmelerin işçilere ödeme yapmasına yardımcı olmak için yardım.

ABD koronavirüs ölümleri 1000 civarında ve yaklaşık 70.000 onaylanmış enfeksiyon var.

Daha fazlası Aralık ayında Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıktığı günden bu yana koronavirüslü 21.000'den fazla insan öldü. Enfeksiyon sayısı yarım milyona doğru yarışıyor.

Güney Avrupa şu anda salgının merkezi, İtalya ve İspanya her gün yüzlerce yeni ölüm kaydederken.

Bir vaka, Amerika'nın test başarısızlığını ortaya koyuyor

Coronavirus: Görsel salgını için rehber

ABD'de uzaydan görülen Coronavirus yavaşlaması

Kongrede budak nedir?

Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump, Çarşamba günü masasına ulaşır ulaşmaz hızlı takip edilen faturayı imzalayacaktı.

Ancak plan Cumhuriyetçi senatörler Tim Scott, Rick Scott, Ben Sasse ve Lindsey Graham'ın İşsizlik yardımlarının genişletilmesi "işe gitmek yerine çalışanların işten çıkarılması için güçlü bir teşvik" sağladı.

İşçilerin daha yüksek bir gelire sahip olmamasını sağlamak için düzeltilmedikçe faturaya karşı çıkacaklarını söylediler Demokratik cumhurbaşkanlığı adaylığı için aday olan Senatör Bernie Sanders, Cumhuriyetçiler itirazlarını reddetmedikçe tasarıyı reddedeceğini söyledi.

Medya altyazı

Seattle'da tam zamanlı bir sürüş paylaşımı sürücüsü olan Julie Davis, karşı karşıya olduğu mücadeleyi anlatıyor

Ayrıca yasama meclisi üzerinde daha zorlu koşullar talep etti İyonun "kurumsal refahı".

Sonunda Cumhuriyetçi senatörler değişiklik konusunda oy kullanmasına izin verildi, bu da başarısız oldu.

Tasarıda taraflar arası destek var ama mecburen Başkan yasayı imzalamadan önce Senato ve Temsilciler Meclisi'nde oylamaya geçildi.

Çarşamba günü geç saatlerde tasarıda revizyonlar yapılarak, Cumhuriyetçi çoğunluk Senatosu nihayet ve oybirliğiyle onaylandı 96-0 oyla. Şimdi Cuma günü oy kullanması beklenen Meclis'e geçiyor.

Amerika'nın Covid-19 ile mücadelesinin yüzü

Trump, ABD'nin S Kore'den daha fazlasını test ettiğini söyledi - Doğru mu?

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, tasarının tek bir senatörün oy kullanmadığından "gurur duyduğunu" söyledi.

Odanın kıdemli Demokrat Senatörü Chuck Schu

Coronavirus: ExCeL Merkezi NHS saha hastanesi olarak planlandı

Telif hakkı

GETTY IMAGES

İngiltere hükümetinin baş tıbbi danışmanı, birisinin zaten koronavirüs olup olmadığını görmek için bir test geliştirildiğini söylüyor.

"Gelecek hafta aniden internetten sipariş edeceğimiz bir şey olduğunu düşünmüyorum - ve İngilizce seo olmak istiyorum," dedi Prof Chris Whitty.

Bir antikor testi, insanların virüse sahip olup olmadıklarını öğrenmelerini sağlayacaktır.

Bu, bağışıklığı olan doktorların ve hemşirelerin işe dönmelerine izin verebilir.

Daha önce Prof Sharon Halk Sağlığı İngiltere'den tavus kuşu milletvekillerine 3,5 milyon antikor testinin satın alındığını ve zaten değerlendirildiğini söyledi.

Etkili olduğu gösterildikten sonra, "insanlar bir test sipariş edebilecek veya Botların parmak izi testini "yakın gelecekte" yapması için.

Ancak Prof Whitty bu testlerin henüz onaylanmadığını söyledi.

"Tek şey bu hiç bir testten daha kötü, kötü bir test "diye ekledi.
Uzmanların ayrıca testlerin sonuçlarından da bilgi toplayacağını ve "işçilerin geri dönmesini sağlamak için önce doğru kişilerin testi aldığından" emin olmaları gerektiğini söyledi.

Prof Whitty, önceliğin hala antijen testlerini ölçeklendirmek olduğunu söyledi - bu da şu anda birisinin hastalığa sahip olup olmadığını söyler. Bunlar şu anda sadece hastanedeki hastalar için mevcut, ancak onları NHS işçilerine genişletme planları var.

'Muhtemelen yönetilebilir'

Başbakan'ın günlük basın toplantısında Prof Whitty, eğer herkes sosyal mesafeli kurallara uysaydı, salgının NHS için "yakın bir şey" olacağını kabul etmesine rağmen "muhtemelen yönetilebilir" olduğunu söyledi.

"Bu noktada Bugün itibariyle, kritik bakım üzerinde kötü veya normal bir kış gününe kıyasla çok büyük bir baskı yok "dedi. Beklenti, önümüzdeki iki hafta boyunca baskının artacağı yönündedir.

Bu mesaj, Çarşamba günü bilim ve teknoloji milletvekilleri komitesi tarafından sorgulanan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Prof Neil Ferguson tarafından tekrarlandı. br />
İnsanların içeride tutulması ve NHS personelinin ve yataklarının artırılmasının yoğun bakım ünitelerinin (YBÜ) ulusal düzeyde bunalmasını önleyeceğini söyledi.

Milletvekillerine hükümetin Mevcut strateji "ülkenin bazı bölgelerinde YBÜ'lerin kapasiteye çok yaklaşacağı, ancak ulusal düzeyde ihlal edilmeyeceği" anlamına gelir.

'Son derece stresli'

"Ülkenin son derece stresli bölgeleri olacak, ancak şu anda hepimiz olabileceğimizden - ulusal düzeyde, kapasitede olacağımızdan oldukça eminiz” dedi. br />
Ülkenin krize tepkisi konusunda kilit bir hükümet danışmanı olan Prof Ferguson, Hükümetin yaklaşımını yaşlandırdı ve daha katı sosyal uzaklaştırma önlemlerinin alınmasına yol açtı.

Bu önlemler virüsün yayılmasını tamamen bastırmayı ve sağlık hizmetinin bunalmasını önlemeyi amaçlıyor.

İnsanları evlerinde tutmanın ve daha fazla NHS kaynağı hazırlamanın kombinasyonunun, hastanelerin yönetebileceği bir seviyeye talep getireceği tahmin ediliyor.

Davaların daha sonra yeniden canlanacağını söyledi, ancak Prof Ferguson, bu yerel salgınlar

Coronavirus: Hindistan'da ilk kilitlenme günü

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Silah saldırıları Yeni Zelanda'da keder patlamasına neden oldu

Bir adam Bir yıl önce Organik seo Zelanda'daki Christchurch kentindeki camilere ölümcül saldırılarla suçlanan 51 cinayet suçundan suçlu bulundu.

29 yaşındaki Brenton Tarrant, 40 kişinin de öldürülme girişiminde bulunduğunu kabul etti. Terörizm suçlaması.

Daha önce suçlamaları reddetmişti ve Haziran ayında yargılanacaktı.

İki camiye yapılan silahlı saldırılar dünya çapında şok dalgaları gönderdi. Cinayetler sonrasında, Yeni Zelanda daha katı silah yasaları getirdi.

Yeni Zelanda, koronavirüs salgını nedeniyle kilitlendi ve savunma Christchurch'teki genişletilmiş bir mahkeme duruşmasında yapıldı. Perşembe günü Yüksek Mahkeme.

Yeni Güney Galler, Avustralya'dan duruşmaya ve Tarrant'a hiçbir halkın girmesine izin verilmedi ve avukatları video bağlantısıyla ortaya çıktı.

Saldırıya uğrayan iki caminin bir temsilcisinin kurbanları ve ailelerini temsil etmek için duruşmaya katılmasına izin verildi.

İmge başlığı

Christchurch Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşma halk

Yargıç Adalet Cameron Mander: "Şu anda geçerli olan Covid-19 kısıtlamalarının, sanığın memnuniyetine girdiğinde mağdurların ve ailelerinin mahkeme salonunda hazır bulunmasına izin vermemesi üzücü. "

92 suçlama cezası henüz belirlenmemiş bir tarihte gerçekleşecek. Tarrant, mahkemenin bir mahkeme tarihi belirleyebileceği umuduyla 1 Mayıs'a kadar gözaltında tutuldu.

Justice Mander ekledi: "Sanığın mahkeme normal faaliyetlerine dönmeden önce mahkum edilmesine niyet yok ve kurbanların ve ailelerinin şahsen mahkemeye katılabileceği bir zamanda. ”

Al Noor Camii (Mescid-i Nur) saldırısında karısı Husna'yı kaybeden Farid Ahmed, TVNZ'ye şunları söyledi: Birçoğu duruşmadan geçmek zorunda kalmadıkları için rahatlayacaklardı, ancak diğerleri çok sevdiklerini, hala sevdiklerini düşüneceklerini düşünüyorlardı.

Silahlı adamdan bahsettiğinde, "Ben dua ediyorum Kendisi ve doğru yolu seçti. Suçluluk duyduğu için memnunum, iyi bir başlangıç. "

Sürpriz suçlu itiraz acılı yargılamayı önler

Simon Atkinson tarafından yapılan analiz , BBC News

Brenton Tarrant'ın itirazını değiştirmesinden birkaç dakika sonra, cami saldırısı kurbanlarının aileleri söylenti fabrikasında öğrenmeye başladı.

Herkese hu gibi görünüyor Şok ve sürpriz.

Saldırıların ilk yıldönümü için sadece birkaç hafta önce Christchurch'teydim. Haziran başında ortaya çıkan duruşma, birçok kişinin bana korktuklarını söyledikleri bir şeydi.

Tanıklar, olanları tekrar ziyaret etmeye zorlanıyor; Grafik CCTV ve saldırganın başa takılan kamerası kare kare oynatılıyor.

Fakat birkaçı - bir bakıma - bir bakıma - adaleti görmek için sabırsızlandıklarını söyledi. Onlara bir odak verdi.

Bir baba bana oğlunun Al Noor Camii'ndeki eylemlerinin kahraman olduğunu öğrendiğini söyledi. Bunu mahkemede kendisi ve dünyanın görmesi ve duyması için görmek ve duymak istiyordu.

Onun gibi insanlar artık olanlara bu düzeyde ayrıntı alma fırsatı bulamayacaklardı. Sevdiklerini.

Ve Covid-19 kilitlenmesinden dolayı, suçlu zevki şahsen duyma şansı bile olmadı.

Ama yargılanmama gerçek bir korkuyu ortadan kaldırır: Tarrant bu vesileyle sağcı nefret gündemini, adalet sistemi, medya ve en önemlisi Müslüman cemaatinin

Yeni çevrimiçi topluluklar tecritle karşılaşanlara yardım ediyor

Image caption

Uygulama Apple'ın uygulama mağazasında ve Google Play'de mevcut

İngiltere'deki Covid-19 semptomlarını İstanbul seo uzmanı eden bir uygulama en popüler indirmelerden biri haline geldi .

Yaratıcıları, bazı insanların hastalığı neden diğerlerinden daha ciddiye aldığı konusunda fikir vermeyi hedefliyor.

Ayrıca salgınların meydana geldiğini gösteren bir harita oluşturmayı ve ayırt etmeye yardımcı olmayı umuyorlar. Soğuk algınlığı vakaları.

Bu tür birçok yeni uygulamadan biri. Uzmanlar insanları indirdikleri konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Şu anda Covid Symptom Tracker, Apple'ın İngiltere mağazasında üçüncü en popüler uygulama ve Google Play'in ülke için yeni sürüm tablosunda ikinci. />
Geliştiricileri 24 saat içinde bir milyon indirmeyi hedefliyor.

CANLI: Son güncellemeler

Basit bir rehber: Belirtiler nelerdir?

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Kendinden izole olmalı mıyım?

ARAÇ ARACI: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

HARİTALAR VE GRAFİKLER: Salgın için görsel rehber

Program WhatsApp ve diğer sosyal medya platformları aracılığıyla binlerce kez paylaşıldı.

Guy ve St Thomas hastaneleri ve King's College London üniversitesindeki araştırmacılar tarafından sadece üç günde oluşturuldu. , beslenme tavsiyesi başlangıcı Zoe ile birlikte, zaten 750.000 indirmeye ulaştı ve geliştiricilerine göre, saatte 50.000 kez kuruluyor.

Ev test kiti

Uygulama beyinçikti King's College'da son 25 yıldır ikizlerin genetik ve tıbbi geçmişlerinde uzmanlaşmış genetik bir epidemiyolog olan Prof Tim Spector'un d.

"Her şeyi kapattıklarında oldukça depresyondaydım üniversite ve ben ikizlerin ülkede en çok çalışılan insanlar olduğunu düşündük, peki bu bilgiyi bu krizde nasıl kullanabiliriz? " BBC News'e verdiği demeçte.

Başlangıçta, uygulama sadece çalışmalarında yer alan ikizlerin kullanımına sunuldu ve hangi semptomların koronavirüse karşılık geldiğini daha iyi anlamak için bir ev testi kiti gönderildi. />
Fakat profesör test öğesi olmadan genel halka ölçeklendirilebileceğini fark etti.

Sıcaklık okuması

"NHS gelmedi daha iyi bir alternatifle çalışıyor ve bu uygulama çalışıyor gibi görünüyor "dedi.

" Günün sonuna kadar bir milyon indirmeyi almayı umuyoruz ve ayrıca veri yayınlamaya hazır olacağız O zamana kadar NHS, veri modelcileri ve araştırmacıların oynaması için. "

Yazılım, kullanıcıların yaşları, boyları ve tıbbi geçmişleri de dahil olmak üzere kişisel bilgileri paylaşmalarını gerektirir.

Daha sonra onlardan semptomları, varsa günlük olarak tanımlamalarını ve sıcaklık okuması yapmalarını ister.

Kritik olarak iyi

Prof Spector potansiyel olarak olabileceğini söyledi NHS'ye yardım et:

V'nin ne kadar hızlı olduğunu öğren İrus belirli bir bölgede yayılıyor ve ülkenin yüksek riskli kısımlarını vurgulıyor.

Virüs ve soğuk algınlığı arasındaki farklar da dahil olmak üzere semptomları daha iyi anlayın

Bazı insanların neden hafif bir hastalık geliştirdiğini açıklarken, diğerleri kritik derecede rahatsız olurlar.

Zoe sözcüsü BBC News'e, paylaşılan tüm verilerin anonimleştirileceğini ve herhangi bir ticari amaçla kullanılmayacağını söyledi. Ve kullanıcılar tüm kayıtlarını silebilir

Unis, virüs karmaşasındaki koşulsuz teklifleri durdurmalıdır

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Ayrılmış ebeveynlerin çocukları koronavirüs kısıtlamaları sırasında haneler arasında hareket edebiliyorlar, dedi Michael Gove. > Bazı ebeveynler, tam zamanlı olarak onlarla yaşamazlarsa çocuklarını göremeyeceklerinden endişe ediyorlardı.

Başlangıçta, Facebook seo kısıtlamalar sırasında farklı evler arasında seyahat etmemelerini önerdi. />
Ancak daha sonra, bazılarının hareket etmesi için "gerekli olabileceğini" söyleyerek belirsiz olduğu için geri izlendi ve özür diledi.

@michaelgove tarafından Twitter gönderisini atla


-Michael Gove (@michaelgove) 24 Mart 2020

Bildir

@michaelgove tarafından gönderilen Twitter'ın sonu mesajı

Boris Johnson Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin koronavirüsün yayılımıyla mücadele etmek için katı yeni önlemler getirdiğini duyurdu.

İnsanların sadece birkaç açık nedenden dolayı evden ayrılmaları gerektiğini söyledi - günde bir kez egzersiz yapın; iş için ve işten kesinlikle gerekli seyahat; temel alışveriş; ve tıbbi veya bakım ihtiyaçları.

Bu, çocukları zamanlarını haneler arasında bölen bazı ebeveynleri sorularla bıraktı ve Bay Gove Günaydın İngiltere'ye çocukların taşınmaması gerektiğini söylediğinde daha da karıştı. >
@jofairclough'dan Twitter yayınını atla

Duyurunun bana söylediği tüm ciddiyetle açıkça kendi başıma bir koşuya gidebileceğimi söyledim ama gözaltını paylaşmaya devam edip edemeyeceğimi söylemedim dostane mahkemede uyguladığım ortak velayet anlaşması olan babamla çocuklarım arasında. L🏻‍♀️ #Kilitleme #Karşılama #ClearAsMud

- Jo (@jofairclough) 23 Mart 2020

Rapor

Twitter gönderen @jofairclough

Hükümet rehberliği şöyle diyor: "Ebeveynlerin aynı evde yaşamadığı yerlerde, 18 yaşın altındaki çocuklar ebeveynlerinin evleri arasında taşınabilir."

Jude Clay, Tek ebeveynlik bloğu olan Gluing Cheese'i yöneten 37 yaşındaki eski ortağıyla birlikte dört yaşında bir oğlu var.

Zamanını her iki ebeveyn arasında eşit olarak ayırıyor ve Boris Johnson ulusa hitap ettiğinde babasıyla birlikte .

Resim yazısı

Jude'un oğlu zamanını evi ile eski partnerinin evi arasında eşit olarak ayırıyor

"Duyuru dün gece geldiğimde hayatımda yaşadığım ikinci panik atak geçirdi, "dedi BBC News'e.

" Tavsiyeyi takip ederdik ama küçük oğlumu üç hafta görmeme düşüncesi yapamadım Düşünmeye ayı.

"Ne olacağını bilmemek gerçekten korkutucu bir zamandı. Bu yüzden çok erken geldiğine minnettarım. Bunun ele alındığı ve unutulmadığımız haberlerini uyandırmak büyük bir rahatlamadır.

"İnsanların dikkatli olması gerektiğini tamamen anlıyorum ama bunu gerekli bir yolculuk olarak sınıflandıracağım.

"Zaman geçirme yeteneğine sahip olmaması için

Sermayeye göre Coronavirus başkenti: Avrupalılar kapanma ile nasıl başa çıkıyor?

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

İspanya'da artık 47.000'den İstanbul seo uzmanı onaylanmış Covid-19 vakası var

İspanya'nın koronavirüsten ölüm oranı, Çin'den resmi rakamı aşarak dünyanın ikinci en yüksek rakamı oldu.

Ölüm sayısı 24 saatte 738 artarak - günlük rekor - 3.434'e yükseldi. 683 İtalya'da duyuruldu.

Karşılaştırıldığında, Çin resmi olarak 3.285 ölüm bildirirken, en kötü etkilenen ülke İtalya 6.820'ye sahip.

İspanya'nın enfeksiyon oranı arttı Beşinci ve yaklaşık 27.000 kişiye hastanede tedavi ediliyor.

Madrid ülkenin en kötü etkilenen bölgesi ancak kuzeydoğudaki Katalonya vakalarda hızlı bir artış kaydetti.

Hükümet, İspanya Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo virüs için pozitif test yaptı. Pazar günü solunum semptomları ile hastaneye kaldırıldı.

Milletvekilleri, ülkenin olağanüstü halini 11 Nisan'a kadar iki hafta daha uzatmak için oy verecekler. Kurallar uyarınca, insanların gerekli malzemeleri ve ilaçları satın almak veya iş yapmak dışında evlerini terk etmeleri yasaklandı.

Küresel olarak, 20.000'den fazla ölüm ve 110.000'den fazla insanın yaşadığı 460.000 virüs vakası var. Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre iyileşti.

Çarşamba günü BM, virüsün dünyanın en yoksulları için 2 milyar dolarlık (1,7 milyar dolar) bir itiraz başlatmasıyla "tüm insanlığı tehdit ettiğini" söyledi. BM Genel Sekreteri António Guterres,

"Küresel eylem ve dayanışma çok önemli. Bireysel ülke tepkileri yeterli olmayacak," dedi BM Genel Sekreteri António Guterres.

İspanya'dan gelen son gelişmeler ?

Sağlık bakanlığı tarafından Çarşamba günü yayınlanan rakamlar, İspanya'nın ulusal ölüm oranının sadece 24 saat içinde 738 oranında arttığını gösterdi. Dava sayısının 7,973'e yükseldi.

Bunlar tek bir günde İspanya için en yüksek rakamlar. Ülkenin şu anda 47.610 onaylı vakası var.

Katalonya bunların 10.000'ine yakınını oluştururken, Bask Ülkesi ve Endülüs'ün her ikisinde de 3.000'den fazla dava var. Ancak en kötü etkilenen bölge, başkent Madrid'in çevresindeki, 14.597 vaka kaydeden alandır.

EN SON: Canlı güncellemeler

Basit bir rehber: Belirtileri nelerdir?

İRTİBATTAN KAÇINMA: Kendini izole etmeli miyim?

STRES: Zihinsel sağlığınızı nasıl korursunuz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama br />
Madrid'in belediye cenaze evi Salı günü, şehrin büyük buz pateni pisti geçici bir morg olarak kullanılacakken, Coronavirüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19 kurbanlarını toplamayı bıraktığını açıkladı.

Pazartesi günü, İspanya'daki askerler salgın ile başa çıkmak için getirilen huzurevinde yaşayanlar yataklarında terk edilmiş hatta ölmüşlerdi. Savunma bakanlığı, bazı bakım evlerindeki personelin koronavirüs tespit edildikten sonra ayrıldığını söyledi.

Çarşamba günü yerel basında, virüsü olduğu doğrulanan ya da belirtileri olan 20'den fazla kişinin öldüğü bildirildi Madrid'in Chamartín bölgesindeki Fundación Santísima Virgen y San Celedonio bakım evinde. Yaklaşık 50 personel tecrit halindeydi.

Avrupa'daki durum nedir?

Dünya çapında onaylanmış 435.000'den fazla vaka var. Avrupa şimdi küresel salgının merkezidir.

İmaj başlığı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Salı günü Moskova'daki bir hastanede koronavirüs hastalarını ziyaret ederken özel koruyucu giysiler giydi

Dokuz AB ülkesinin liderleri 27 üyeli bloğun bir pandemi ile başa çıkmak için bir “ortak borçlanma aracı” yoluyla fon toplama çağrısında bulundular.

"Özellikle, ortak bir borçlanma aracı üzerinde çalışmak

Coronavirus: Senato, Trump ile 2 tonluk uyaran paketini kabul etti

Medya altyazısı

ABD'nin Paskalya tarafından yeniden açılması hedefindeki koz: Bu Arama motoru bir zaman çizelgesi'

ABD Senatosu tarafından 2 trilyon dolar değerinde bir teşvik paketi kabul edildi Liderler ve Beyaz Saray, koronavirüsün etkisini hafifletmek için.

Çoğu Amerikalı yetişkine doğrudan 1200 dolar ödemeyi ve küçük işletmelerin işçilere ödeme yapmasına yardımcı olmak için yardım içerir.

Geçtiğinde, ABD tarihinin en büyük hükümet ekonomik uyaranı olurdu. Tüm detayları bilinmiyor.

Kongre'nin geçmesi beklenen anlaşmanın tüm detayları bilinmiyor.

Dünyadaki finansal piyasalar anlaşma haberlerinde yükseldi. .

Bu kriz ABD hakkında ne anlatıyor - ve cumhurbaşkanı

Bir dava, Amerika'nın test başarısızlığını ortaya koyuyor

Yürüyüşe çıkabilir miyim? 'Karantina sallamaktan nasıl kaçınılır?

Coronavirus: Salgın hastalığa görsel bir rehber

Milletvekilleri nasıl tepki gösterdi?

Her iki taraftan da eleştirmenler koridor, titanik harcama paketini tutmakla tehdit ediyor.

Üç Cumhuriyetçi senatör Tim Scott, Ben Sasse ve Lindsey Graham, tasarının "büyük bir çekim hatası" olduğunu ve bunun Çalışanların işe gitmek yerine işten çıkarılma teşviki ".

Bu sorun çözülmedikçe ya da hükümet hiç kimsenin çalışmamadan daha fazla kazanamayacağından emin olmadıkça" -Bu tasarının takibi ", ortak bir açıklamada dediler.

Medya altyazısı

Seattle'da tam zamanlı bir sürüş payı sürücüsü olan Julie Davis, mücadeleyi anlatıyor Demokratik cumhurbaşkanlığı adaylığı için aday olan Senatör Bernie Sanders, üç senatör işsiz menfaatler konusunda dile itiraz etmedikçe teşvik faturasına karşı çıkacağını söyledi.

"Ben prim 500 milyar dolarlık kurumsal refah fonuna daha güçlü şartlar uygulanana kadar bu tasarıyı beklemeye hazırlanan "Reuters, sözlerine şöyle devam etti: Bay Sanders şöyle diyor:

Solcu Demokrat Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, New York'un Bronx mahallesi, tasarının ayrıntılarını "ilgili" olarak nitelendirdi.

Ona "çok az koruma ile * bir YARIM TRİLYON DOLAR * büyük şirketlere" vermek gibi bir tweet attı. İşçiler.

Tasarıda taraflar arası destek var, ancak Cumhurbaşkanı Trump tarafından yasaya imza atmadan önce Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından oylanmalı.

Her iki Cumhuriyetçi de Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ve Senato Demokrat lideri Chuck Schumer, ilgili partilerinin tasarı ile birlikte ilerlemeye istekli olduklarını söyledi.

Bu arada New York'ta Vali Andrew Cuomo, planı "devlet için korkunç" olarak reddetti ve önerilen 3.8 milyar dolarlık "kovada bir damla" olarak adlandırdı.

Sert vuruşunun yüzleştiğini söyledi g 15 milyar dolarlık gelir eksikliği ve koronavirüs yanıtı için zaten 1 milyar dolar harcandığını tahmin etti.

Tasarının ayrıntıları henüz Meclise gitmedi ve bazı milletvekillerinin

Coronavirus: London City Havaalanı salgın nedeniyle kapanacak

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Hükümet, Dyson'dan koronavirüs kriziyle başa çıkmasına yardımcı olmak için 10.000 ventilatör sipariş etti.

İngiliz liderliğindeki firma Mucit Sir James Dyson, NHS adına yapılan bir çağrıya Bedava seo olarak yeni bir ventilatör tasarladığını söyledi.

Sipariş hala sıkı tıbbi testlerden geçen cihazlara tabidir, ancak bunun

Dyson, ventilatörleri sıfırdan tasarlamak için yüzlerce mühendisin sürekli çalışmasını sağladı.

Blitz ruhu

İnşa etmeyi umuyor İkinci dünya savaşında paraşüt doldurmak için kullanılan uçak hangarları kullanan Wiltshire'daki İngiltere üssünden ölçeklendirilmiş ventilatörler.

Ancak, şirketin kanal açmaya istekli olduğu yıldırım ruhu anında sonuç vermeyecek .

Yasal düzenleme onayı alınsa bile prototipten önemli ölçüde yapılan cihaza geçmenin birkaç hafta sürebileceği düşünülüyor.

Wh Ventilatör bir kişinin akciğerlere oksijen girerek ve karbondioksiti çıkararak nefes almasına yardımcı olan bir makinedir

Ventilatörler bir kişinin nefes almasına yardımcı olmak için kullanılabilir akciğer hastalığı veya nefes almayı zorlaştıran başka bir durumu varsa. Ameliyat sırasında ve sonrasında da kullanılabilirler

Ventilatör makinesine bağlı bir tüp, bir kişinin ağzına, burnuna veya boğazdaki küçük bir kesik (trakeostomi adı verilir) içine yerleştirilir. />
Dyson şehirdeki tek oyun değil.

Hükümet bu arada BBC'ye, mevcut olan birçok modeli satın alarak "düşük meyveli meyveleri topladığını" söyledi.

Şu anda, NHS'nin 8.000'in üzerinde vantilatörü var, hükümet mevcut iç ve dış tedarikçilerden 8.000 daha tedarik edebileceğini düşünüyor.

Bununla birlikte, NHS'nin potansiyel virüs kurbanları seliyle başa çıkmak için en az 30.000'e ihtiyacı olacak.

Yarış başladı

Karşılaştırma yoluyla, New York eyaleti İngiltere'deki nüfusun üçte biri olmasına rağmen aynı sayıda 30.000 ventilatör gerekiyor.

Coronavirüs ile ilgili insanları tutmak için onbinlerce ventilatör üretmek için haftalar sürdü. brea Hayatta zorluklar var.

Bir köşesinde vakum ve saç kurutma makinesi üreticisi Dyson var.

Bir diğerinde Airbus ve GKN gibi otomobiller için parçalar üreten imalat şirketleri konsorsiyumu var.

Bu iki grubun yaklaşımları çok farklı.

Dyson içericileri BBC'ye test edilen sıfırdan tasarlanmış ve inşa edilmiş çalışan bir prototipleri olduğunu söylediler.

Bu arada, Airbus, Meggit, GKN ve diğerlerini de içeren tıp, askeri ve inşaat mühendisliği şirketleri konsorsiyumu, Mevcut tasarım.

Genellikle bu süreçler aylar hatta yıllar alabilirdi.

Karar verme sürecinin günlere indirildiği mevcut acil durumun bir ölçüsüdür.

NI, 12 haftaya kadar sınırsız kürtaj sunacak

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Kuzey İrlanda genelinde "binlerce" Covid-19 vakası var, baş Google serp memur Michael McBride.
Stormont'un günlük brifinginde Dr McBride, koronavirüsün yayılmasının istatistiklerin gösterdiklerinden çok daha geniş olduğu konusunda uyardı.

Salı günü Kuzey İrlanda'da virüslü yedi kişinin öldüğü doğrulandı Dr.

Dr McBride, daha fazla ölümün olacağını söyledi.

Mevcut test eksikliğinin halk arasında sahte bir güvenlik duygusu yaratıp yaratmayacağını sordu: “Zamanın bir noktasında yapılan test tam da bu.

" Gerçekten görmek istemediğimiz davranışları pekiştirebilir.

“Covid'i açarken Virüsün toplum içindeki yayılımını izlememiz için başka fırsatlar sunan -19 merkez, ancak hasta ve kritik bakım personeli olanlara öncelik vermeliyiz. ”

KOLAY ADIMLAR: Nasıl korunmalı Güvenli

Basit bir rehber: Belirtileri nelerdir? />
SÖZLEŞME: Kendini izole etmenin anlamı

SAĞLIK MİTELERİ: Göz ardı etmeniz gereken sahte tavsiyeler

HARİTALAR VE GRAFİKLER: Salgın için görsel rehber

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

Dr McBride birinci önceliğin kişisel koruyucu ekipmanların (KKD) "ön cephedeki personele" ulaşması ve El hijyeni ve sosyal mesafe uygulamalarına bağlı kalmanın önemini vurguladı.

"İki hafta içinde geriye bakma ve daha fazlasını yapmamız gerektiğini düşünme" diye ekledi.

Bu arada, NI Sağlık ve Sosyal Bakım Kurulu, Covid-19 salgını sırasında kendilerine ulaşmak için yardım etmek isteyen emekli GP'lere başvurdu.

Geçen Cuma günü açıklanan daha geniş bir itirazın bir parçası. Sağlık Bakanlığı eski sağlık profesyonellerini işe almak için.

GP'lerin telefon triyajı da dahil olmak üzere bir dizi rolü olacak.

Kurul emekli GP'lerin irtibatlarını göndermelerini istiyor ayrıntılar gprevalidation@hscni.net - o zaman devam edecek Kayıt bilgileri ve yardım ile hareket etti.

Görüntü başlığı

Dr McBride, formayı izlemek önemliydi, ancak hasta ve sağlık çalışanları için testlere öncelik verilecekti

'Gönüllü ordu'

Emekli doktor Brian Patterson, BBC Radio Ulster'ın Evening Extra programına "zamanlar böyle, yardımcı olabileceğimiz şeyler olduğunu" söyledi.

"Gençliğin ilk sifonunda olmadığımızı ve çoğundan biraz daha savunmasız olmadığımızı da bilmeliyiz," dedi Dr. Patterson.

"Dedi ki, çeşitli var yapabiliriz. Bazıları klinik roller, bazıları klinik olmayan roller.

"Telefon görüşmeleri yapmak ve yapmak, tetiklemek; Reçetelerle çok iş yapabiliriz, laboratuvar sonuçları ile çok iş yapabiliriz Bugünkü GP'leri serbest bırakmak için. "

Sağlık Bakanı Robin Swann, yöneticinin sadece sağlık hizmeti için değil, aynı zamanda Covid'e karşı daha geniş bir savaş için de" gönüllü ordu "planlarını ilerlettiğini söyledi. -19.

Ventilatörlere yardımcı olmak için 30'dan fazla yerel firmanın geleceğini, 40'tan fazla kişinin kişisel koruyucu ekipman yapmak için gönüllü olduğunu söyledi.

Bay Swann ayrıca halka koronavirüs semptomları olup olmadığı konusunda tavsiyede bulunmak için yeni bir mobil uygulama başlatılacak.

Görüntü başlığı

Altnagelvin Hastanesi'ndeki merkez, Orta ila şiddetli vakalar

Bu arada Derry'de peop'u değerlendirmek için yeni bir merkez

Marini Naturals: 12 ülkeye ulaşan saç bakım işi

Medya altyazısı

Vladimir Putin, koronavirüs hastaları için bir Moskova hastanesini ziyaret etti İngilizce seo Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüs nedeniyle iktidarda kalmasına izin verecek anayasa değişikliği konusunda oylamayı erteledi

Daha önce 22 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının "daha sonraki bir tarihe" erteleneceğini söyledi.

Önerilen değişiklikler arasında bir yasak çıkarılması da yer alıyor Bay Putin'in tekrar göreve başlamasına izin verme konusunda.

Değişiklikler zaten parlamento ve Rusya anayasa mahkemesi tarafından onaylandı.

Dördüncü görevine hizmet veren Bay Putin'e vereceklerdi. Cumhurbaşkanlığı dönemi ve Rus siyasetine yirmi yıldır egemen oldu - art arda iki dönem daha hizmet etme hakkı.

Dünyanın dört bir yanından gelen koronavirüs pandemisi hakkında canlı güncellemeler

Çarşamba Rusya'nın ilerleyen saatlerinde virüs teşhisi konmuş iki kişinin ölümünü doğruladı. Ria Novosti, 88 ve 73 yaşındaki çocukların önceden mevcut koşullara sahip olduğunu bildirdi. Rusya'nın toplam 658 vakası var.

"Bizim için mutlak öncelik, insanların sağlığı, hayatı ve güvenliği. Bu nedenle, oylamanın daha sonraki bir tarihe kadar ertelenmesi gerektiğine inanıyorum." Dedi.

Resim yazısı

Rusya'da 650'den fazla teyit edilmiş dava var

Sayın Putin ayrıca Rusların gelecek hafta çalışmayacağını açıkladı. "Enfeksiyondan.

Ancak ülkenin büyüklüğü nedeniyle virüsün Rusya'da herhangi bir şekilde yayılmasını önlemenin imkansız olduğu konusunda uyardı.

Bu Vladimir Putin eğiliyor Sonunda, kaçınılmaz olana kadar.

Bir salgında ülke çapında oy kullanmak en azından her zaman kötü politika gibi görünüyordu. Muhalefet lideri Alexei Navalny, özellikle Rusya'nın en sadık seçmenleri emekliler ve virüse karşı en savunmasız olanlar arasında olduğu için "suçlu" olarak adlandırmıştı.

Bay Putin, kararı erteliyor gibiydi. Rusya bir şekilde Covid-19'un en kötüsünden kaçacaktı.

Bazıları, istatistiklerin bu şekilde görünmesini sağlamak için masaj yaptığından şüpheleniyordu, burada bir hakem yetkilisi tekrar tekrar reddetti. Ancak teyit edilen davaların sayısı şimdi her yerde olduğu gibi Rusya'da tırmanıyor.

Rusya cumhurbaşkanı bunun bir iptal değil erteleme olduğuna söz verdi. Eleştirmenler oylamayı Bay Putin'in iktidarda kalmasını sağlamanın kaba bir yolu olarak adlandırırken, Kremlin sürecin meşru görünmesini istiyor, halkın tercihi.

Gecikme, ülke çapındaki yetkililerin Sonunda net önceliğe odaklanın - bir pandemi ile savaşmak, Bay Putin'e oy vermemek.

Basit bir rehber: Belirtiler nelerdir?

İLETİŞİM ÖNLEMEK: Kendim olmalıyım -isolate?

STRES: Zihinsel sağlığınızı nasıl korursunuz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

Rus ekonomisi de ciddiydi Virüs nedeniyle baskı yapan Bay Putin,

Hafta içi çalışmaları sırasında çalışanların ödemeye devam edeceğini ve kilit hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Coronavirus: Caz efsanesi Manu Dibango Covid-19'dan öldü

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Chadian askerleri 2015'ten beri Boko Haram militanlarıyla savaşıyor

Boko Haram Bedava seo Militanlar Çad Gölü'ndeki bir adaya düzenlenen 92 Chadian askerini öldürdü.

Başkan Idriss Déby, Pazartesi günkü baskının cihatçıların henüz Çad'ın en ölümcül olduğu bölgeye yaptığı ziyarette söyledi.

Çad Gölü, Çad, Nijerya ve Nijer'den gelen kuvvetlerin son beş yıldır ortak bir kampanyada isyancılarla savaştığı bölgedir.

Nijerya, Pazartesi günü 47 yaşında ölümcül bir saldırı yaşadı. Askerler bir Boko Haram pusuda öldürüldü.

Boko Haram isyanı on yıl önce kuzeydoğu Nijerya'da başladı - ve şiddet komşu ülkelere yayıldı, 30.000'den fazla insanı öldürdü ve BM'ye göre evleri.

BBC Africa Live: Kıtadan en son güncellemeler

Boko Haram kimdir?

Devlet TV'deki görüntüler Çad Bay Déby wa gösterdi Yanmış zırhlı araçların arasında yer alıyorum.

"Birçok operasyonda yer aldım ... ama tarihimizde asla aynı anda çok fazla erkek kaybetmedik," diye belirtti Reuters haber ajansı

AFP haber ajansının alıntıladığı askeri kaynaklara göre, saldırı Boma adasında bir ordu üssünde yapıldı ve yedi saat sürdü.

Silahlar ele geçirildi Sürat teknelerinde onlarla birlikte kaçan isyancılar tarafından dediler.

Nijerya'daki saldırı, kuzeydoğudaki Maiduguri şehrini mühimmat taşıyan bir konvoya yapıldı.

Boko Haram'ın şiddet kampanyasını sona erdirmek için bölgesel çabalara rağmen, grup son aylarda saldırılarını hızlandırdı

Coronavirus: Mariah Carey, Billie Eilish ev yapımı fayda konserleri verecek

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Mariah Carey (solda) ve Billie Eilish oturma odalarında yaşayacak
< Brillie Eilish, Mariah Carey ve Alicia Keys, koronavirüs yayılırken zorluklarla karşılaşanlara fon toplama farkı yaratacak bir fayda konseri verecekler.

Sosyal olarak uzaklaşmış yıldızlar İstiklal seo yaşamlarından canlı şarkı söyleyecek Pazar günü Sir Elton John tarafından ağırlanacak özel bir saatlik bir hayır kurumunun odaları.

Ertesi gün Eilish, BTS, Dua Lipa ve diğerlerinin yanında televizyonda başka bir bağış toplama şovunda yer alacak.

James Corden'in Late Late Show'unun özel bir baskısında başlayacaklar.

Resim yazısı

BTS'in birbirinden 2 m uzakta kalıp kalamayacağı bilinmiyor < Garajından yayın yapan İngiliz ev sahibi, Güney Kore'deki BTS, Londra'daki Dua Lipa, İtalya'daki Andrea Bocelli ve kardeşi Finneas O'Connell ve Los Angeles'taki John Legend ile bağlantı kuracak.

"James 'g'den çekim arage mükemmel olmaktan uzak olabilir, ancak şartlar altında, şu anda biraz neşeye ihtiyacı olan birine yardım edebileceğini umuyoruz, "dedi yapımcı Ben Winston ve Rob Crabbe.

Homefest olarak adlandırılan olay , CBS'de yayınlanacak ve CDC [Hastalık Kontrol Merkezleri] Vakfı ve Çocukları Besleme hayır kurumları için fon toplayacak.

Corden'in talk show, Mart ayının ortalarından bu yana yayılıyor. Hastalık.

Paul Heaton ve Jacqui Abbott, ücretsiz NHS konseri oynayacak

En iyi ve en kötü ünlü izolasyon videoları

Pop yıldızları canlı yayın konserleri tecritle mücadele etmek için

Önceki günün yararı, Feeding America ve First Responders Çocuk Vakfı için fon yaratacak ve ABD'deki Fox TV ve iHeart radyo istasyonlarında yayınlanacak.

Amerika için iHeart Salon Konseri, Pazar akşamı için planlanan ve aynı zamanda Fox'ta gösterilecek olan iHeartRadio Müzik Ödülleri'nin yerini alacak. Pandeminin bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Yerine koyma, sağlık çalışanlarına ve pandemi ile başa çıkma çabalarının ön cephesindeki diğerlerine teşekkür etmek ve kutlamak için kullanılacak.

Ayrıca Backstreet Boys ve Green Day önderi Billie Joe Armstrong da Tim McGraw olacak.

Hastalığın yayılmasından bu yana, birçok sanatçı canlı konserleri ve turları iptal etti ve sahneden çevrimiçi olarak ev yapımı yayınlara geçti. .

CANLI: Hindistan'da ulusal kilitlenme başlıyor

BASİT BİR REHBER: Semptomlar nelerdir?

İLETİŞİMDEN KAÇINMAK: Kendini izole etmeli miyim? br />
STRES: Zihinsel sağlığınızı nasıl korursunuz

HARİTALAR VE GRAFİKLER: Salgın için görsel rehber

Bizi Facebook'ta veya Twitter'da takip edin @BBCNewsEnts . Bir hikaye öneriniz varsa, entertainment.news@bbc.co.uk adresine e-posta gönderin.

Coronavirus: Trump ABD'nin Paskalya tarafından salgını ortadan kaldırmasını umuyor

Medya altyazısı

ABD'nin Paskalya tarafından yeniden açılması hedefindeki koz: Bu 'güzel bir zaman çizelgesi'

1.8 trilyon $ 'dan fazla bir teşvik paketi İstiklal seo etti ABD Senatosu liderleri ve Beyaz Saray, koronavirüsün etkisini hafifletmek için.

Bildirildiğine göre, çoğu Amerikalı yetişkine 1.200 dolar ödemeler ve küçük işletmelerin işçilere ödeme yapmasına yardımcı olmak için yardım.

Tam Kongre'nin geçmesi beklenen anlaşmanın ayrıntıları bilinmiyor.

Anlaşma haberlerinde dünya genelindeki finansal piyasalar yükseldi.

Başkan Donald Trump, ABD'nin üç haftadan daha kısa bir süre içinde koronavirüsü ortadan kaldırmasını umuyor.

Ancak ABD'nin en bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony Fauci, krizi sona erdirmek için bir zaman çerçevesi hakkında "çok esnek olmanız" gerektiği konusunda uyardı.

New York Valisi Andrew Cuomo, ABD'de pandeminin merkezindeki eyaletinde hastalığın "kurşun treninden" daha hızlı yayıldığı konusunda uyardı.

THE SON: Canlı güncellemeler

A BASİT REHBERİ: Semptomlar nelerdir?

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Kendini izole etmeli miyim?

STRES: Zihinsel sağlığınızı nasıl korursunuz

VİDEO : 20 saniyelik el yıkama

802 ölüm ve 55.225 enfeksiyon onaylandıktan sonra Amerika, virüsün sosyal mesafeden yayılmasını yavaşlatmak için 15 günlük bir girişimden daha fazla bir yol kat ediyor.

Ocak ayında Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkmasından bu yana gezegende yaklaşık 19.000 kişi koronavirüs ile öldü ve 425.000'den fazla enfeksiyon doğrulandı.

Güney Avrupa şu anda salgının merkezinde. İtalya ve İspanya'nın her gün yüzlerce yeni ölüm kaydetmesiyle birlikte.

Dünyadaki hükümetler virüsün yayılmasını yavaşlatma umuduyla toplumları kilitleyerek yanıt verdi.

Anlaşma hakkında ne biliyoruz?

Demokrat ve Cumhuriyetçi senatör liderlerin Çarşamba günü 01: 30EDT (05: 30GMT) saatlerinde açıklanan anlaşmasında vergi iadeleri, krediler, hastaneler ve kurumlar için para yer alıyor isteka paketleri.

Amerika alçakgönüllü - ama bir umut ışığı var

Yürüyüşe çıkabilir miyim? 'Karantinaya karışmaktan' kaçınmak

ABD medyasına göre, 75.000 $ veya daha az kazanan bireylerin her biri 1.200 $ doğrudan ödemeler alacak, evli çiftler 150.000 $ kazanacak ve her biri 500 $ alacak

Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, paketi ABD ülkesinde "savaş zamanı yatırımı" olarak nitelendirdi. Geçerse, ABD tarihindeki en büyük hükümet ekonomik uyaranı olurdu.

Medya başlığı

Doğum günü partisini görüntülü sohbetle kutluyor

Olmalı Başkan Trump tarafından imzalanmadan önce Temsilciler Meclisi ve Senato aracılığıyla oylanmasına rağmen taraflar arası desteğe sahip.

Geçişini geciktirebilecek bir faktör, oylamanın nasıl yapılacağı sorusudur, Kongre'nin bazı üyelerinin koronavirüs ile kapalı oldukları veya enfekte kişilerle temasa geçtikleri için kendini izole ettikleri göz önüne alındığında.

Yetkililer nasıl tepki gösterdi?

New York Valisi Cuomo planı "devlet için korkunç" olarak nitelendirdi ve önerilen 3.8 milyar dolarlık "ihtiyaç duyulması halinde kovada bir düşüş" olarak nitelendirdi.

New York'un 15 milyar dolarlık gelir açığı ile karşı karşıya olduğunu söyledi ve tahmin etti Koronavirüs yanıtı için 1 milyar dolar harcanmış bile.

Tasarının ayrıntıları henüz geçmedi

Fosil kurt bize evrimsel başlangıçlarımızı gösterir

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER İstiklal seo
Resim yazısı

Virüsün goriller gibi büyük maymunları nasıl etkileyebileceği bilinmiyor.

Koruma uzmanları, en yakın yaşayan akrabalarımızı, büyük maymunları koronavirüs tehdidinden korumak için acil eylem çağrısında bulunuyorlar.

Yabani goriller, şempanzeler ve orangutanların virüsle karşılaşma riskini azaltmak için yeni önlemler gerekiyor Bilim adamları Doğada bir mektupta uyarıyorlar.

Habitat kaybı ve kaçak avlanma, büyük maymunların hayatta kalması için büyük tehdit oluşturuyor, ancak virüsler de bir endişe kaynağı.

Bilim adamları Salgın son derece dikkatli olur.

Bulaşıcı hastalık şu anda bazı büyük maymun gruplarına yönelik ilk üç tehdit arasında yer alıyor.

"Virüsün üzerindeki etkisini bilmiyoruz onlardır ve bu da önlem ilkesini benimsememiz ve virüse yakalanma riskini azaltmamız gerektiği anlamına geliyor, "diyor mektubun ortak imzalayıcısı olan Birleşik Krallık John John Flores Üniversitesi'nden John Sergei University. r />
"Bu, birçok ülkede halihazırda gerçekleşen turizmin durdurulması, araştırmanın azaltılması, yeniden üretim programlarına karşı çok dikkatli olmanın yanı sıra, insanları daha yakın temasa sokan büyük maymun habitatlarında potansiyel olarak altyapı ve çıkarıcı projelerin durdurulması anlamına geliyor. harika maymunlar ve böylece bu virüsü onlara yaydılar. "

Görüntü başlığı

Orangutanlar hızla yok oluyor

Birçok virüs, bakteri ve parazit Zarar vermeden büyük maymunlarda dolaşın, bazılarının hastalığa neden olduğu bilinmektedir.

Geçmişte yapılan araştırmalar şempanzelerin soğuk algınlığı virüsüne bulaşabileceğini, Ebola virüsünün binlerce şempanze ve gorili öldürdüğü düşünülüyor.

Prof Wich, risklerin ne olduğunu değerlendirmek için büyük maymun habitatlarındaki tüm projeler için ayrıntılı bir değerlendirmenin gerekli olduğunu söyledi.

" Tapanuli orangutan, bir virüs yayılması potansiyel olarak onları yok olmaya daha da yaklaştırabilir. " dedi.

Coronavirüs: Vahşi yaşamda kaynağı bulma yarışı

Endonezya'nın orangutanlarını kurtarmak için bir savaş

Tapanuli orangutan bir orangutan türüdür Endonezya'daki Sumatra adasının bir bölümü ile sınırlı.

Vahşi doğada 800'den az kişi kaldı. Prof Wich, 2017'de bunun farklı bir orangutan türü olduğunu doğrulayan bilim adamlarından biriydi.

Bugün hayatta dört çeşit büyük maymun var: goriller (Afrika), bonobolar (Afrika), orangutanlar (SE Asya) ve şempanzeler (Afrika).

İnsanlar birkaç milyon yıl önce ortak bir atası paylaşan büyük maymunlarla yakından ilişkilidir.

Helen'i Twitter'da takip edin

Coronavirus: Quokkas ile karantinaya alınan yolcu yolcuları

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Polis karakolunun dışındaki Cho Ju-bin boyun askısı takıyor

Kızlara cinsel videoları paylaşmaya şantaj eden bir gruba liderlik Organik seo suçlanan bir adam - daha sonra görüntüleme ücreti ödemeli sohbet odalarında yayınlandı - Güney Kore'deki bir olaydan sonra adını aldı.

En az 10.000 kişi kullandı Sohbet odaları, bazıları erişim için 1.200 dolar (1.000 £) ödüyor.

16 reşit olmayan kız da dahil olmak üzere 74 kişiden istismar edildi.

Olağandışı bir polis komitesi aldı Cho, beş milyon insan dilekçeyi imzaladıktan sonra 24 yaşındaki Cho Ju-bin'i adlandırma adımı.

"Benim tarafımdan yaralananlardan özür dilerim," dedi Cho, Seul polis karakolundan uzaklaştırıldığı için Çarşamba.

"Durdurulamayan bir şeytanın hayatına fren yaptığınız için teşekkür ederim."

Muhabirler suçlamaları kabul edip etmediğini sorduğunda cevap vermedi.

Kötüye kullanım, tehdit ve baskı yapmakla ve çocuk koruma yasasını ihlal etmekle suçlanıyor, t gizlilik yasası ve cinsel istismar yasası.

Sohbet odaları nasıl çalıştı?

Quartz tarafından bildirildiği gibi, müşteriler sözde "n'inci odalara" erişmek için ödeme yaptı. reşit olmayan kızlardan zorlanan içerik yüklendi. Ücretler 200 ila 1.200 dolar arasında değişiyordu.

Kore gazetesi Kookmin Ilbo'ya göre, sekiz "n'inci odadan" her biri, sohbet odası operatörleri tarafından şantaj yapılan üç ila dört kızdan oluşan videolara ev sahipliği yaptı.
< Br /> Kızlar sohbet uygulamalarında veya Twitter'da aktifti ve para için fuhuş veya seks yapmakla meşgul oldular.

Sohbet odası operatörleri, modelleme veya eskort işleri vaat eden kızlarla temasa geçti.


Kurbanlar kimlerdi?

Bir kız öğrenci - Kim ile konuşuyor Güney Kore'nin CBS radyosunda Hyun Jung - iş aradıktan sonra çevrimiçi olarak yaklaşıldığını söyledi.

Para ve bir telefon vaat ettikten sonra kendisine resim göndermesi ve ardından cinsel istismar videoları izlemesi söylendi.

Kurban toplamda en az 40 video olduğunu söyledi.

"Zaten yüzüme, sesime, kişisel bilgilerime sahipti," dedi kurban.

"Korktum Bırakacağımı söylesem beni bu bilgilerle tehdit edeceğini söyledi. ”

'Öfke burada durmayacak'

Öfkeli Güney Korelilerin sadece bir ismi yok -Şimdi kendini "Doktor" olarak adlandırdığı iddia edilen adamın yüzünü biliyorlar.

Seul polis karakolunun dışındaki yorumları, kadın haklarını destekleyenler arasında derin öfke dalgasını bastırmak için hiçbir şey yapmamış olacak.

İki milyondan fazla kişi Cho'nun kimliğinin halka duyurulması için bir dilekçe imzaladı. İsteklerini aldılar. Ancak öfke orada durmayacak.

Kadınlar tekrar tekrar adalet sisteminin seks suçlarını yeterince cezalandırmadıklarını ve caydırıcı olmadığını düşündüklerini söylediler.

Ve tekrar tekrar on binlerce kadın mevcut yönetimi harekete geçmeye çağırdı.

Güney Kore'nin casus kamera gösterileri sırasında bu belirgin oldu.

Büyük ölçekli protestolar birkaç hafta boyunca yazarda yapıldı

Coronavirus: Doktor Headington ev sahibesi tarafından 'kovuldu'

Telif hakkı

LDRS

Arama motoru yazısı

Joseph Alsousou, sorulduktan sonra Oxford'dan Wirral'a "neredeyse gözyaşlarına" kadar geri gittiğini söyledi. Ayrılmak

Bir hastane doktoru kiraladığı odadan ayrılması söylendiğini söyledi çünkü ev sahibesi koronavirüsü evine getireceğinden korkuyordu.

Joseph Alsousou Nuffield arasında çalışıyor Ortopedik Merkezi ve Oxford'daki John Radcliffe Hastanesi.

Ağustos ayından beri hafta içi Headington'daki bir evde kalıyordu.

Konaklamayı terk etmesi istendiğinde, Cerrah, Merseyside'daki aile evine "neredeyse gözyaşları içinde" üç saat sürdüğünü söyledi.

'Kalmak için hiçbir yer yok'

Dr Alsousou, ev sahibinin kendisine 28 gün verdiğini söyledi. Yerel Demokrasi Raporlama Hizmetine göre, geçen hafta e-posta yoluyla e-posta yoluyla bildirim, koronavirüsü eve getirebileceğinden endişeliydi.

Pazartesi günü, 43 yaşındaki çocuk virüsü güvence altına almaya çalıştı. çok düşük yükseldi Onunla k ama ertesi akşam odasına döndüğünde, olabildiğince çabuk ayrılmasını istediğini iddia etti.

Resim yazısı

Dr Alsousou, eşyalarını topladı ve Heswall'daki evine üç saat sürdü

Cerrah ekledi: "O noktada kendimi evde kalırken göremedim.

" Ben Ben eve başka bir yerde kaldım çünkü eve gitti. Neredeyse gözyaşları içinde Oxford'dan Wirral'a kadar geri gittim. ”

Yeni personel kalacak yeni bir yer ararken Dr Alsousou'nun bazı vardiyalarını örtbas etmek zorunda kaldı. Horspath'daki lojmanlar.

"Şu anda kiraladığım bayan, bu durumda evde bir doktor olmayı tercih ettiğini söyledi." dedi.

Dr Alsousou'nun eski ev sahibesi. anonimlik koşulu altında ciddi sağlık kaygısı yaşadığını ve "doktorunun çalışma yüzeylerini paylaşmamaları için güçlü bir tavsiye altında olduğunu" söyledi.

Ekledi: "Bir mutfak ve bir banyo paylaştıkça kendi sağlığımı etkilemeden evde kalması mümkün değildi. ”

Oxford Üniversitesi Hastaneleri sözcüsü NHS Foundation Trust şunları söyledi:" NHS İngiltere ve NHS İyileştirme, Covid-19'dan bir şekilde etkilenmişlerse, yakın bölgelerindeki otellerde konaklama sağlamak için çalışkan NHS personeli. "

KOLAY ADIM S: Ne yapmalıyım?

BASİT BİR REHBER: Semptomlar nelerdir?

BELIRTILER: Kendini izole etmeli miyim?

SAĞLIK MİTELERİ : Göz ardı etmeniz gereken sahte tavsiye

VİDEO: 20 saniyelik el