17 Kasım 2019 Pazar

Hong Kong Politeknik Üniversitesi: Polis bölgeyi terk eden protestoculara göz yaşartıcı gaz attı

Medya yazısı

PolyU’yu terketmeye çalışan bu protestocular göz yaşartıcı gazla buluştu

Polis, içinde yüzlerce protestocu bulunan bir gecede yaşanan şiddetli duruş sonrasında, bir Hong Kong üniversite Tütsülük çevreliyor.

Düzinelerce protestocu gün doğumundan sonra ayrılmaya çalıştı ama polis göz yaşartıcı gaz ve lastik mermilerle ateşlendiğinde geri döndü.

Polis, göz yaşartıcı gazın "büyük bir maskeli isyancı grubu nedeniyle ateşlendiğini söyledi ... kordonlarda aniden suçlandı ".

Öğleden sonra, başka bir grup protesto kampüsten kaçmaya çalıştı, ancak çoğu tutuklandı.

Yaklaşık 100 kişilik bir grup çalıştı Polytechnic University'den tünel girişinde ayrılmak, ancak polisin göz yaşartıcı gaz kullanması nedeniyle bir dizi gözaltına alındı.

Gruptan başkaları kampüse çekildi.

Image Copyright @ robindbrant

@ROBINDBRANT

Rapor

Polis memurları daha önce protestocuların Cheong Wan Yolu Güney Köprüsü üzerinden kampüsten ayrılabileceğini söyledi, ancak onları bırakmalarını istedi. silahları ve r Gaz maskelerini takmıyorlar.

Ancak kampus içindeki demokrasi yanlısı bir milletvekili olan Ted Hui, köprünün zaten "kapatıldığını" - ve bu şekilde terk etmenin mümkün olmadığını söyledi. >
Bay Hui'ye göre, çoğu öğrenci olan bazı 1000 kişi hala kampüste kalıyor.

Kampüsteki birçok kişinin yaralandığını ve sağlık hizmetlerinden kesildiğini ve bunun için arama yaptığını ekledi. “cüretkar” bir durum.

PolyU'nun öğrenci sendikası Ken Woo'nun başkan vekili daha önce yayıncı RTHK'ya, kampüste en az 500 kişinin kaldığını söylemişti.

Taze olduğunu söyledi. su mevcuttu ancak gıda malzemeleri azalıyordu. Göstericiler, Hong Kong’un şiddetli protestolarının artmaya devam etmesiyle günlerce bölgeyi işgal ediyor.

Üniversite başkanı Profesör Jin-Guang Teng, protestoculara yönelik bir video açıklaması yaptı. Polisle bir anlaşma imzaladı.

Eğer protestocular barışçıl bir şekilde ayrıldıysa, "davanızın adil bir şekilde işlendiğinden emin olacağı" karakola "şahsen eşlik edeceğini" söyledi.

100 ve 500 kelimeyle açıklanan protestolar

Bu arada, bir Hong Kong mahkemesi hükümetin maske karşıtı yasasının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Ekim ayında hükümet takma maskelerini yasa dışı kılmak için sömürge dönemi acil durum yasası çağrısında bulundu. Ancak, protestocular bunu büyük ölçüde engellediler ve kimliklerini gizlemek için yüzlerini kapatmaya devam ettiler.



GETTY IMAGES

Resim başlığı

İsyan polisi protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ateşlemesi

Üniversitede neler oluyor?

Kampüs, protestocular tarafından birkaç gün boyunca işgal edildi. ve Pazar gecesi üniversiteden yapılan açıklamada, "şiddetli ve yoğun bir şekilde tahrip edildiğini" söyledi.

Gecede protestocular polise benzin bombaları ve tuğlalar attılar ve hatta oklardan ateş ettiler.

Olay yerindeyken BBC'nin Gabriel Gatehouse, polisle birlikte "kedi ve fare" oyunu olduğunu söyledi.

"Polis, göz yaşartıcı gaz ve su topu ilerledi, fışkırtdı

İrlanda'nın hurling sporu ABD'ye nasıl geldi?



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Sarı yelek hareketinin ilk yıldönümünü kutlamak için binlerce insan Paris sokaklarına gitti

Paris’teki polis, Organik tütsü karşıtı sarı yeleğin hareketinin ilk yıldönümünü şiddete dönüştürdüğünü belirten protesto olarak 100’den fazla kişiyi tutukladı. ülke genelinde cumartesi günü, ilk patlaktan bir yıl sonra.

Binlerce protestocunun sokağa çarptığı Paris'te polis tarafından göz yaşartıcı gaz ve su topu kullanıldı.

İsyancılar bazılarını salıverdi Şehrin aylarca gördüğü en kötü şiddet olaylarından biri.

Sarı yeleğin öfkesi hala bir yıl Fransa’yı tutuyor.

Jile gübre hikayesi

Macron, sarı yelek protestolarından sonra reformları başlattı

Yüzlerini gizlemek için siyah giyinen ve maskeleri giymiş birçok şehirle, şehrin bazı bölgelerindeki isyancılar barikatları yaktı, sarhoş bankalar, çöp kutularını ateşe verdi ve kıvrık kaldırım taşları poli şirketinde ce.

Cumartesi gecesi Paris polisi başkentte 147 kişinin tutuklandığını söyledi.

Ülke çapında yapılan protestolar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir mesaj yollamayı planladı. Hükümet sıradan vatandaşların ihtiyaçlarını görmezden gelmekle suçlanıyor.

Medya yazısı

Fransa yakıt protestoları: Sarı yeleğin içindeki insanlar kimler?

Protestolar ilk olarak geçen yıl Kasım ayında akaryakıt fiyat artışları nedeniyle patlak verdi, ancak durgun ücretler, yaşam maliyetleri ve ekonomik eşitsizlik dahil daha geniş şikayetleri kapsayacak şekilde büyüdü.

Macron vergi protestolarını bastırmaya çalıştı. kesintiler, emekli maaşları ve reformlar, ancak birçoğu hala yeterince yapmadığını düşünüyor.

Sarı yeleğin öfkesi hala bir yıl Fransa’yı tutuyor.

" Macron bundan hoşlanmıyor, "göstericiler Cumartesi günü Paris’te yürüdüklerinde ilahiler yaptılar.

İsyancı ruhu hala güçlü.

Bugünkü Place d'Italie’de güney-doğu Paris, isyancılar tekrar dışarıdaydı. Barikatları yaktılar, bankanın önünü kestiler, İkinci Dünya Savaşı anıtını bozdular; ve polislere göz yaşartıcı gaz bulutları ve bulutlarıyla karşılık veren taş ve kayaları fırlattılar.

Paris'te aylardır sarı yeleğin hareketi ile bağlantılı bir şiddet günü yaşanmadı. İsyancılar sadece bir azınlık olabilir, ancak diğer sarı yelekler onları durduracak hiçbir şey yapmadı. Gittiklerini göstermek için orada olduklarını söylediler.

Sarı yelek protestolarına karşı polis taktikleri artık acımasız ve etkili. Bir yıl sonra, sarı yeleği oldukları güç değildir, ancak Fransa'daki birçok insan arasında isyan ruhu hala güçlüdür.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Protestocular Place d'Italie'de Fransız çevik kuvvet polisine barikat kurdu

Şehrin herhangi bir yerinde, göstericilere ve Porte de Arc de Triomphe'ye yakın olan Champerret.

“Bunun şiddete uğradığını hayal kırıklığına uğrattık” dedi. Doğu Fransa’dan Paris’e birinci yıldönümünü kutlamak için seyahat eden bir protestocu />
Bordo, Nantes ve Lyon dahil diğer şehirlerdeki polisler ve protestocular arasında da çatışmalar yapıldı.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Fransız isyan polisi sarı yelek protestoları sırasında hafif bir aracın yanından geçiyor

Öfkenin büyük kısmı Mr Macron’a yöneldi.

Demokratlar Obama'nın seçim uyarısına cevap verdiler

Medya başlığı

Polis göz yaşartıcı gaz bombasıyla bir araya geldi

Yüzlerce protestocu kovmayı Antalya seo için Hong Kong üniversite kampüsündeki bir duruşma gece boyunca ateşli çatışmalara neden oldu. Polisin ilerlemesi.

Protestocuların benzin bombaları fırlattığı ve barikatların arkasından okları vuran Polytechnic University (PolyU) 'ya girişlerde büyük yangınlar başladı.

Memurlar daha önce uyardılar. Protestocular bu tür silahları kullanarak onlara saldırmayı kesmediyse, canlı mühimmat kullanın.

Hükümet karşıtı protestolar aylar kentte kargaşaya neden oldu.

En son şiddet olaylarından bazıları Hareketin başlamasından bu yana yarı özerk Çin topraklarının en kötüsü görülüyor.

Polis, onları aşırı güç kullanmakla suçlayan radikal göstericiler için hedef haline geldi.

Göstericiler işgal altında. günlerce PolyU. Pazar günü taze çatışmalar meydana geldi, göz yaşartıcı gaz ve su topu benzin bombaları, tuğlalar ve diğer doğaçlama silahlarla karşılandı.

Bir polis medya irtibat subayının bacağında Pazar günü bir okla yaralandı. />
100 ve 500 kelimede açıklanan protestolar

Hong Kong protestolarının içeriği

Hong Kong huzursuzluğunun zaman çizelgesi

Nasıl Hong Kong koşusu nedir?

En son ne?

Üniversiteyi işgal eden protestoculara Pazar akşamı derhal gitmeleri söylendi ancak yüzlerce kişi içeride kaldı.

Sporadik savaşlar gece boyunca devam etti ve polis, kampüsü tekrar saat 05: 30'da (21:30 GMT) tekrar almaya zorladı.

Benzin bombalarıyla karşılandılar. Kampüste yanan ateşlere neden oldu.

Daha sonra bazı protestocular kampüsten ayrılmaya çalıştı ama göz yaşartıcı gazla buluştu ve geri çekildi.

Medya yazısı

Hong Kong Politeknik Üniversitesi etrafındaki protestocular kendilerini bir dizi silahla silahlandırdılar Polis sözcüsü Louis Lau Pazar günü geç saatlerde Facebook üzerinden yayınlanan bir açıklamada, “Polisleri polis memurlarına saldırmak için benzin bombaları, oklar, arabalar veya ölümcül silahlar kullanmamaları konusunda uyarıyorum” dedi. >
"Eğer bu kadar tehlikeli eylemlere devam ederlerse, geri dönüş yapmak için canlı mermiler de dahil olmak üzere gerekli olan minimum kuvveti kullanmaktan başka çaremiz kalmaz."

Önceden, Polis, üniversiteye yakın memurlara karşı çıkan bir araba olduğunu söylediklerine yanıt olarak canlı bir tur attı.



REUTERS

Belirlendi sonuna kadar mücadele

BBC'nin Polytechnic Üniversitesi'ndeki Gabriel Gatehouse tarafından, saat 04:00 Hong Kong saatinde

Sadece şu anda kalan en radikal - ya da en cesur senin bakış açın. Yaklaşık yüz tanesi ana giriş dışındaki bir kavşaktan aşağıya fırladı. Yolun diğer tarafında: bir zırhlı polis aracı ve bir su topu kamyonu.

Her 10 dakikada bir, bu iki taraf bir kedi ve fare oyunu oynuyor. Polis, göz yaşartıcı gaz ve su topu ilerledi ve zararlı mavi sıvıyı süzüldü. Şemsiyelerin arkasına çömelmiş protestocular doğaçlama mancınıklardan çıkan benzin bombaları ve kayalarla karşılık veriyorlar. Polis araçları geri çekiliyor. Net sonuç sıfırdır. Bu bir çıkmazdır. Kampüste çalışan birkaç yüz protestocu daha var. Doktorlar, göz yaşartıcı gaz veya su topu içinde bulunan mavi sıvı ile cilde temas eden acı verenlere tedavi eder. Diğerleri, şu anda tamamen çevrelenmiş bu yayılma kampüsüne birçok girişte barikat kuruyor. Polis, protestocuların gözetlemesi için saat 22: 00'ye kadar süre tanıdı

Hong Kong: Protestocular ve polis üniversitede ateşli duruşta

Medya yazısı

Polis göz yaşartıcı gaz bombasıyla bir araya geldi

Hong Kong üniversite kampüsündeki bir duruşma, yüzlerce protestocunun itmeye çalıştığı bir gecede ateşli çatışmalara neden oldu. Polisin ilerlemesi.

Protestocuların benzin bombaları fırlattığı ve barikatların arkasından Mum vurduğu Polytechnic University (PolyU) 'ya girişte büyük yangınlar başladı.

Memurlar daha önce uyardılar. Protestocular bu tür silahları kullanarak onlara saldırmayı kesmediyse, canlı mühimmat kullanın.

Hükümet karşıtı protestolar aylar kentte kargaşaya neden oldu.

En son şiddet olaylarından bazıları Hareketin başlamasından bu yana yarı özerk Çin topraklarının en kötüsü. Polis, onları aşırı güçle suçlayan radikal göstericiler için hedef haline geldi.

Göstericiler, PolyU'yu günlerce işgal ediyorlar. Protestocular ve güvenlik güçleri arasındaki yeni çatışmalar Pazar günü patladı, göz yaşartıcı gaz ve su topu benzin bombaları, tuğlalar ve diğer doğaçlama silahlarla karşılandı.

100 ve 500 kelimeyle açıklanan protestolar

Hong Kong’un içeriği protesto gösterileri

Hong Kong’un huzursuzluğunun zamanlaması

Hong Kong nasıl çalışıyor? Pazar günü bacağında bir okla yaralandı.

En son protesto gösterileri hangileriydi?

Geceleri sporadik savaşlar devam etti, polis yeniden çekmeye zorladı kampüs yerel saatle 05:30 (21:30 GMT). Kampüs etrafındaki cayırtıları başlatan benzin bombalarıyla karşılandılar.

Polis daha sonra geri çekildi, yüzlerce kişi hala içeride olduğu bildirildi.

Twitter mesajını atla jamespomfret

İsyan polisi, #HK #HongKongProtests #StandwithHongKong pic.twitter.com/egcKyS4X5j

- James Pomfret (@jamespomfret) Kasım 17’de fırtınaya başladı , 2019

Rapor

Twitter'ın jamespomfret tarafından gönderilen gönderisi

Üniversiteyi işgal edenlere hemen Pazar akşamı ayrılmaları söylendi, ancak çoğu kaldı .

Medya başlığı

Hong Kong Politeknik Üniversitesi etrafındaki protestocular kendilerini bir dizi silahla silahlandırdılar

"İsyancıları benzin kullanmamaları konusunda uyarıyorum Polis memurlarına saldırmak için bombalar, oklar, arabalar veya herhangi bir ölümcül silah, "Polis sözcüsü Louis Lau, Pazar günü geç saatlerde Facebook üzerinden yayınlanan bir açıklamada bulundu.

" Böyle tehlikeli eylemlere devam ederlerse, seçim ama t o geri tepmek için canlı mermiler de dahil olmak üzere gereken minimum gücü kullanın. "

Protestocular, polisi dışarıda tutmak ve denemek için üniversitenin ana girişinde büyük bir ateş yakmaya çalışıyordu.

İtfaiye yetkilileri yananları yakmaya çalıştı, ancak pazartesi sabahı kentin siluetinde duman izleri görülebiliyordu.

Neredeyse daha önce, polis neye yanıt olarak canlı bir tur attı Üniversiteye yakın memurlara karşı araba savurduğunu söylediler.



REUTERS

Sonuna kadar savaşmaya kararlı olduğu

BBC'nin Polytechnic University'deki Gabriel Gatehouse tarafından, saat 04:00 Hong Kong saatinde

Sadece şu an kalan en radikal - ya da bakış açınıza göre en cesurca. Yaklaşık yüz tanesi h