5 Kasım 2019 Salı

Clara Ponsati: 'Öfke ve adaletsizlik hissediyorum'

Medya başlığı

Clara Ponsati: 'Sinir bozucu ve adaletsiz hissediyorum'

St Organik Yüz Temizleme Sabunu Üniversitesi profesörü için 2017’deki basında oynadığı rolle ilgili olarak yeni bir Avrupa tutuklama emri çıkarıldı Katalonya’daki bağımsızlık.

Katalan hükümetinde eğitim bakanı olan Clara Ponsatí’nin İspanya’da bir seçim suçlamasıyla aranması isteniyor.

Prof Ponsati, 62 iadesine karşı koyacağını söyledi.

Önceki bir emir geçen yaz çekildi, ancak akademik yine İspanya’ya yargılanmak üzere gönderiliyor.

Hareket dokuz Katalan liderinden sonra geliyor 2017'de bağımsızlık konusundaki onaysız bir referandumdaki rolleri nedeniyle seçilmekten mahkum edildi.

İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından dokuz ve 13 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldıktan sonra geçen ay Barselona'da çıkan protestolar. >
Savcılar, tek taraflı bağımsızlık ilanının İspanyol devletine bir saldırı olduğunu ve bazılarını ciddi Ayrılıkçı liderlerin 2017 referandumunu düzenlerken kamu fonlarını kötüye kullandıklarını da söylediler.

Görüntü telif hakkı

REUTERS

Görsel resim yazısı

Barselona'daki çevik kuvvet polisi geçen ay yanan barikatları oluşturan protestocuları dağıtmaya çalıştı

Prof Ponsati, BBC Siyasi Muhabiri Niall O'Gallagher ile konuşan : "Çok yoğun bir öfke ve adaletsizlik hissi duyuyorum.

" Katalan liderlere verilen suçlu bir karar, referandum günü sandık başına giden Katalan halkına verilen suçlu bir karardır. Böylece herkes kararını kendi ruhunda hissedecek. "

Prof Ponsati, geçen yılın başlarında Katalan başkentinden kaçtıktan sonra St Andrews Üniversitesi'ndeki görevine geri döndüğü için pişmanlık duymadığını söyledi.

“Özgür biri olarak daha yararlı olabileceğimi düşünüyorum.” diye ekledi.

Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlık teklifi açıkladı

Katalonya krizi 300 kelimeyle

Prof Ponsatí, kendisini tutuklama korkusuyla eve gidemeyen bir sürgün olarak görüyor.

Buna değip değmeyeceğini merak ettiği anlar olup olmadığını sordu: "Elbette - ama bu noktada yapabileceğim tek şey kavgaya devam etmek ve mecbur kalırsam İskoç adaletine teslim olmak.

"Bu kendimden çok daha büyük, ben sadece küçük bir kum taneleriyim. . "



PA

Resim yazısı

Prof Ponsati'ye SNP’yi konu ettikten sonra alkışlandı geçtiğimiz yıl Aberdeen'deki konferans

Prof Ponsati'nin avukatı Aamer Anwar, St Leonard Polisi'ne rapor vereceğini doğruladı Perşembe günü saat 10: 30'da Edinburg'da buz tutulacak ve tutuklanacak.

Akademik daha sonra hukuk ekibinin kefalet için başvuracağı bir duruşma için Edinburgh Edinburgh Şerif Mahkemesine transfer edilecek. >
Bay Anwar onayladı Prof Ponsa

Llyn Yarımadası'nda bulunan nadir mor mercan mantarı

Resim Buhurdanlık

Ross England’ın (R) meclis üyesi olarak seçilmesi sırasında, Alun Cairns (L) İngiltere’yi "arkadaş ve meslektaş" olarak onayladı.

Bir tecavüz kurbanı, eski bir yardımcısının - bir Tory Welsh meclisi adayı - duruşmasını "sabote" etmesinden sonra İngiltere kabine bakanını istifaya çağırdı.

Ross England, bir kurbanın cinsel tarihi hakkında bir Nisan 2018'de iddiada bulundu. Duruşmasına neden olan dava.

Welsh Sekreteri Alun Cairns bunu bilmediğini reddetti, ancak BBC Galler 2018 Ağustosunda konuyla ilgili kendisine gönderilen bir e-posta gördü.

Sayın Bay İngiltere, 2018’de meclis seçim adayı seçildi.

Bay Cairns’in yorum yapması istendi.

Bakanın istifa etmesi gerekip gerekmediğini sordu - kurban Muhafazakar Parti - dedi ki: "Kesinlikle. Eğer ilk defa Ross [England] 'ı çıkıp kınadıysa, bu konumda olmazdı.

" Özür dilerim. parti ve Alun Cairns seçim için ilk etapta onu ing. Bir üst düzey Welsh Muhafazakar'ın, yaptıklarının yanlış olmadığını söylemediğine inanamıyorum. ”

2 Ağustos 2018'deki e-posta, özel danışmanı Geraint Evans tarafından Bay Cairns'e gönderildi. Welsh Muhafazakarların direktörü Richard Minshull'a ve bir diğer personelin üyelerine de kopyalandı.

Dedi ki: "Ross ile konuştum ve mahkeme tarafından herhangi bir işlem yapılmayacağından emin." Öykü geçen hafta yayınlandığında yargılamanın çöküşü

Glamorgan Vadisi adayı seçilen İngiltere, tecavüz davasında delil verirken "dürüst bir cevap" verdiğini söyledi arkadaşı James Hackett.

İngiltere, mahkemeye, şikayetçiyle cinsel ilişkide bulunmadığını - reddettiğini - davadaki hakime rağmen, mağdurun cinsel tarihine dair kanıtların açık olduğunu açıkça belirtti. reklamda kaçırılmaz.

Hakim, John John Hopkins QC ona şöyle dedi: "Neden böyle dedin? Tamamen aptal mısın?

"Tek elle idare etmeyi başardın ve bu denemeyi sabote etmenin senin için kasıtlı olduğundan şüphem yok ... mahkememden çık."

Hackett daha sonra bir duruşmada tecavüze mahkum edildi.

İngiltere, Glamorgan Vadisi'ne aday ve mahkeme davasının detayları çıktıktan sonra geçen hafta bir çalışan olarak askıya alındı. bir "tam soruşturma yürütülecek".

Resim yazısı

İngiltere, 2021 meclisi seçiminde Galler Muhafazakârlarının sıfatıyla seçildi.

Meclis üyesi olarak seçilmesinin seçildiği tarihte Cairns, İngiltere’yi “kampanyanın keyfine varacakları” olan “arkadaş ve meslektaş” olarak onayladı.

Bir Galce muhafazakarının kaynağı BBC: “Gerçekten [Bay Cairns] 'in ne yapabileceğini gerçekten göremiyorum.

Uzayda Çerezler: Fırın pişirme denemeleri için ISS'ye gönderildi

Resim Leke ve İz Bakım Seti hakkı

AFP

Yaklaşık 11.000 bilim insanından oluşan küresel bir grup, dünyanın bir iklim acil durumuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen araştırmaları onayladı.

Çalışma, 40 yıllık verilere dayanarak, bir dizi önleme dayanarak, hükümetlerin krizi ele almada başarısız olduklarını söylüyor.

Derin ve kalıcı değişimler olmadan, dünya "anlatılmamış insan sıkıntısı" ile karşı karşıya kaldığını söylüyor. />
Araştırmacılar tehdidin ölçüsünü uyarma konusunda ahlaki bir zorunluluk olduğunu söylüyorlar.

ABD, BM iklim anlaşmasından çıkmaya başladığında 'pişmanlık'

BM patronu 'kömür bağımlılığı'ndan istifa etti, Asya'yı uyardı

İklim değişikliği' dağcılık riskini artırıyor '

Uydu verilerinin geçtiğimiz ayın en sıcak Ekim ayı olduğunu gösterdiği gün açıklandı Yeni çalışma, basitçe küresel yüzey sıcaklıklarının ölçülmesinin aşırı ısınan bir dünyanın gerçek tehlikelerini yakalamanın yetersiz bir yolu olduğunu söylüyor.

Dolayısıyla yazarlar, bir "takım paketi" olduğuna inandıkları bir dizi veriyi içeriyor. grafiksel vit Son 40 yıldaki iklim değişikliğinin belirtileri ".

Bu göstergeler, insan ve hayvan popülasyonlarının, kişi başına et üretimi, küresel ağaç örtüsü kaybının yanı sıra fosil yakıt tüketiminin büyümesini de içerir.



COPERNICUS

Resim yazısı

Ekim ayı, yeni verilere göre kaydedilen en sıcak ay oldu

Bazı alanlarda bazı ilerlemeler kaydedildi. Örneğin, yenilenebilir enerji, rüzgar ve güneş tüketiminin on yılda% 373 oranında artmasıyla önemli ölçüde artmıştır - ancak 2018'de fosil yakıt kullanımından hala 28 kat daha küçüktü. Araştırmacılar en çok yaşamsal belirtilerinden göstergeleri yanlış yöne gidiyor ve iklimsel bir acil duruma yol açıyor.

"Acil bir durum, karbon salınımımızı azaltarak iklim değişikliğinin etkilerine müdahale etmememiz veya bunlara cevap vermememiz anlamına gelir. hayvancılık üretimimizi azaltıyor, arazi temizliğimizi ve fosil yakıt tüketimini azalttığımızda, etkilerin bugüne kadar yaşadığımızdan çok daha ciddi olacağına dikkat çekiyor. "dedi. /> "Bu, Dünya'da insanlar tarafından yaşanamayan alanlar olduğu anlamına gelebilir."

Bunun iklim değişikliği hakkındaki diğer raporlardan farkı nedir?

Çalışma birçok kişiyi yansıtıyor mu? IPCC de dahil olmak üzere bilim adamları tarafından bildirilen uyarılar. Yazarlar, kamuoyuna ve hükümete, yanıtın zayıfken tehdidin ciddiye alınmasına neden olabilecek daha geniş kapsamlı göstergelerin net ve basit bir grafik resmini sunmak için yola çıkmışlardır.

Resmin telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Ülkeler iklim değişikliği konusunda ciddi ise, ağaç kaybının durması gerekiyor

Nerede farklı olan şeyler kötü olsa da, umutsuz olmadıklarını gösteriyor. Araştırmacılar, önemli bir fark yaratabilecek acil adımların atılması gereken altı alanı gösteriyor.

Bunlar:

Enerji: Politikacılar, teşvik etmeyecek kadar yüksek karbon fiyatları talep etmeli Fosil yakıtların kullanılması, fosil yakıt şirketlerine sübvansiyonları sona erdirmeli ve petrol ve gazı yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirirken aynı zamanda büyük koruma uygulamaları uygulamalıdırlar.

Phoebe Eclair-Powell: 'Beni sinirlendiren şey hakkında yazabilirim'



RICHARD DAVENPORT

Resim yazısı

Hollyoaks Günlük Bakım Seti yazmak, Eclair-Powell'a "insanları nasıl güldürüp insanları ağlattığını" öğretti

Phoebe Eclair-Powell, gazetelerde dikkat çektiği şok edici öykülerde öfkesini körükleyen oyunlar yazıyor. Şimdi Avrupa'nın en büyük oyun yazarlığı ödülünü kazandı - Hollyoaks ve annesi Jenny Eclair için yazarak çok şey öğrendiğini söylüyor.

Eclair-Powell'in 2015'teki ilk oyunu Wink, intikam pornolarının kurbanı olduktan sonra kendini öldüren genç bir çocuğun hikayesi. “Sadece düşündüm, ah vay, bu çılgınca, bu çocuk internet yüzünden hayatını kaybetti. Bu yüzden internet ve erkek psikolojisi hakkında bir oyun yazdım.”

Bir sonraki geldi Fury, yeniden yapılanma Medea, çocuk vergisi kredilerinde yapılan değişikliklerden ve tecavüz sonucu hamile kalan bazı kadınların bu yararı elde etmek için nasıl “kanıtlamak” gerektiğine dair haberlerinden ilham aldı.

"Yine , aman Tanrım, bu delilik. Buna nasıl yaklaşabilirim? " The Times'ın "chavland'da Medea" olarak nitelendirdiği) Fury, Fleabag'ın Waller Köprüsü'ndeki başka bir çift namlulu Phoebe'nin kariyerine başlamasına yardımcı olan Soho Tiyatrosu'nda çalışmalarını uzattı.

Eclair -Powell şöyle devam ediyor: "Ben her zaman göz kulak oluyorum, belki farkedilmeyecek olan gerçek hayat hikayeleri nelerdir, ama gerçekten onlara bakarken gerçekten şok edici olur mu?"

Görüntü telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

"Annemden farklı olmak için elimden geleni yaptım, ama tamamen aynı görünüyoruz"

Şimdi Shed: Exploded View, 30 yılı aşkın üç çiftin ardından “şiddeti” olan aile içi şiddeti takip ediyor. Yazar, bu kez, cinayet oranlarının artmasıyla ilgili olarak, medyadaki bir hikaye ile daha da dikkatini çekti.

"Sadece beni sinirlendiren şey hakkında yazabiliyorum ve nedenini yine de serbest bıraktıklarını anlayamadım. haftada kaç kadının eşleri tarafından öldürüldüğüne dair rakamlar arttı ve yükseldi. Sanırım bir şeylerin daha kötüye gideceği ve daha iyi olamayacağı kadar şaşkına döndü. "

Konuyu araştırırken yardım web sitelerinde, ortağı tarafından çatalla bıçaklanan bir kadını okudu.

Hikâye, oyun yazarı "perili" ve Bruntwood'u kazanan Shed: Exploded View'un bir parçası oldu. Pazartesi günkü Manchester Kraliyet Değişim Tiyatrosu'nda Oyun Yazarlığı Ödülü.

Senaryonun yeni ortak sanat yönetmeni Bryony Shanahan'a göre, senaryo "şaşırtıcı derecede duygusal" ve "bağırsaklara yumruk". Hakimler.

"Kadın travma temalarını onurlu bir şekilde ele alıyor, karakterlerine ve yol boyunca izleyicilere umut veriyor."



JOEL GOODMAN / LNP / SHUTTERSTOCK

Resim yazısı

Cornelia Parker'ın resmi Soğuk Koyu Madde: Patlatılmış Görünüm : "Bu tarif etmeye çalıştığım şey budur"

Eclair-Powell'ın oyunu 2.500'den fazla giriş arasından seçildi ve Kraliyet Borsası'nda 16,000 £ kazanmanın yanı sıra 16,000 £ kazandı. Bienal Bruntwood Ödülü, oynanmamış oyunlar içindir ve kör olarak değerlendirilir - bu yüzden hakimler, oyunun kimliğini öğrenemez.

Üniversite çalışanları sekiz günlük grev için oy kullandı



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Yaklaşık 60 üniversitedeki öğrenciler bozulma yaşayabilir

Üniversite öğretim görevlileri ve destek Personel, ücret ve emekli aylıklarıyla ilgili ihtilaflarda sekiz gün boyunca grev yapacak.
Tütsülük ve Kolej Birliği (UCU) üyeleri, sınai eylem lehine oylamaların ardından 25 Kasım ile 4 Aralık arasında çıkacaklar.

Grev eylemi, İngiltere’deki 60 üniversiteyi etkileyeceğini söylüyor UCU’ya göre, İngiltere’deki Üniversiteler İngiltere’si grubun eylemin devam etmeyeceğini umduğunu, ancak planların yürüdüğünü söyledi Öğrencilerin aksamalarını en aza indirgemek için.

Sekiz günlük grev eyleminin yanı sıra, sendika üyeleri iş yerine döndüklerinde, sözleşmeyle değil, kesinlikle sözleşmeye çalışmak gibi başka sınai eylem biçimlerine başlayacaktır. devamsız meslektaşlar ve grevde kaybedilen dersleri yeniden planlamayı reddetti.

Emekli maaşları ve ödemeleri

İşlem iki ayrı ihtilafla ilgilidir - biri emekli maaşları ve Biri ücret ve çalışma koşullarında.

Geçen hafta yapılan oy pusulasında, oy kullanmada oy kullananlara oy verenler arasında oy veren oyların% 53'ü% 79'u sınai işlemlerle destek verdi.

Ücret, eşitlik, rahatlama ve iş yükü oylamasında, oy verenlerin% 49'unun% 74'ü grev eylemine destek verdi.

UCU genel sekreteri Jo Grady: "İlk grev dalgası olacak İşverenler, artan emeklilik maaşları ile nasıl başa çıkacakları hakkında bizimle ciddi bir şekilde konuşmaya başlamadıkça, üniversitelerin bu ay sonra da isabet edeceğini belirtti.

"Herhangi bir genel seçim adayı ayın sonunda Geçtiğimiz hafta elde ettiklerimizin sonuçları boyunca. Sonuç olarak,

"Üniversiteler, bu meselelere duydukları güçlülük konusunda hiçbir şüphe duymayabilir ve grev sendikaları karşısında grev arzusu olan şubelere danışacağız. Yeniden oylamaya ilişkin yasalar. "



GETTY GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Öğrenciler bundan etkilenir sekiz gün aksiyonlar

Üniversiteler ve Kolejler İşverenleri Sendikası bir sözcüsü, UCU’nun “ulusal ücret talepleri üzerine böylesine kapsamlı ve zarar verici grev eylemi” gerçekleştirdiğini "dehşete düşürdüğünü" söyledi.

"Bu tür bir eylem öğrencilere zarar verecek, UCU üyelerine para kaybedecek ve toplu pazarlık düzenlemelerine zarar verebilecek risk olacaktır." endüstriyel eylem olmadan çözülebilir; ancak, öğrenciler ve çalışanlar için olası bozulmaların en aza indirilmesini sağlayacak planlar mevcuttur.

"2018 Üniversitelerin Emeklilik Düzeni (USS) değerlemesine ilişkin karar, ek maliyetlerle hem adil hem de makul İşveren ve program üyeleri tarafından 65:35'te paylaşılan mevcut fayda seviyesini korumak.

"USS'nin ülkedeki en iyi emeklilik planlarından biri olarak kalmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz ve UCU'nun şimdiden katılacağını umuyoruz paylaşılan ilkeler, artan şeffaflık ve sürdürülebilir bir plan sunan yönetişim reformlarını ve gelecekteki değerlemeler için alternatif seçenekleri göz önünde bulunduracağız. ”

AD

Ross England: Alun Cairns tecavüz davası 'sabotaj' adayını anlattı

Medya yazısı Çatlak Merhemi
Jo Swinson: "Değişim kesinlikle mümkün"

Genel seçim, "yeni ve farklı bir politika" ortaya çıktığında, "sismik değişim için bir an" olabilir, Lib Dem lideri Jo Swinson şunları söyledi:

Partinin kampanya açılışında yaptığı konuşmada, başbakan olarak Boris Johnson veya Jeremy Corbyn'den "daha iyi bir iş" yapabileceğini söyledi.

Muhafazakârlar yanıt olarak, Lib Dems için bir oylamanın "Bay Corbyn'i Downing Caddesine yerleştirme" riski taşıdığını söyledi.

İngiltere 12 Aralık'ta sandık başına gidecek.

Seçim kampanyasının herhangi bir yerinde:

Jeremy Corbyn, Başbakan’ı "NHS’nizi satmak için Brexit’i kaçırmak" ve altı ay içinde "Brexit’i sıralamak" sözü vermekle suçlayan bir konuşma yaptı.

Boris Johnson, İşçi'nin pozisyonunun "ilk kareye geri dönme" olduğunu iddia ediyor ve İşçi liderini Brexit tekliflerinde “temiz” olmaya çağırıyor.

SNP lideri Nicola Sturgeon Avrupa'ya odaklanarak, seçmenlere partisine oy vermenin "oy kullanma Brexit'ten kaçmak ".

Siyasi partiler kampanyayı artırıyor, resmi olarak başlamadan önce Çarşamba günü gece yarısından hemen sonra beş haftalık seçim dönemine başlıyorlar.

CANLI Seçim kampanyası en son

Londra’da konuşan Bayan Swinson, “Ülkemizin şu anda daha hırslı olmamızı istiyor - ve bu zorluğa ayak uyduruyoruz.

” Kırmızı ekiple veya mavi ekiple ilgili değil, çünkü bu konuda bir araya geliyorlar - hem İşçi hem Muhafazakârlar Brexit’le görüşmek ve pazarlık etmek istiyorlar.

"Burada duracağımı asla düşünmedim ve Başbakan olmaya aday olduğumu söylüyorlar, ancak Boris Johnson ve Jeremy Corbyn'e baktığımda, ikisinden de daha iyi bir iş yapabileceğime kesinlikle eminim. "

Bayan Swinson dedi. Bay Johnson "Kraliçeye yalan söyledi, Parlamentoya yalan söyledi ve ülkeye yalan söyledi" ve "başbakan olmaya uygun değildi".

İşçi liderini başarısız olmakla suçladı " büyüklere doğrudan cevap t Bu ülkenin karşı karşıya kaldığı sorunlar ".

Lib Dems'in şu anda 20 milletvekili var - olası 650'den - - ve özellikle Londra'da ve güneybatı İngiltere'de koltuk kazanmayı umuyorlar ancak çoğunluk kazanacak olsaydı seçim ortamındaki çarpıcı değişim.

Ancak gazetecilerden gelen sorulara yanıt veren Swinson, "garip şeyler oldu" dedi ve SNP'nin 2015 genel seçimindeki başarısına dikkat çekti .

Analiz: Jo Swinson PM olabilir miydi?

Politika muhabiri Vicki Young tarafından

Jo Swinson başbakan olmak istediğini söyledi - ama Bu ne kadar güvenilir?

Lib Dems şu anda İngiltere'deki en büyük üçüncü parti bile değil.

Bayan Swinson, 2015’te SNP’nin yükselişinin bir örneğini veriyor. ne zaman parti w

Walter Mercado: Milyonlarca hayran olan gösterişli TV astroloğu öldü



REUTERS

Resim yazısı

Yanmış arabanın videosu olay yerinde bir aile üyesi tarafından çekilmiştir Buhurdanlık br /> En az beş ABD vatandaşı, bir anne ve dört çocuk, kuzey Meksika’daki uyuşturucu kartel silahlı saldırganları tarafından şiddetli bir saldırıda öldürüldü.

Kurbanların LeBaron ailesinin bir üyesi olduğu söylendi. , birkaç on yıl önce Meksika'ya yerleşmiş olan ayrılıkçı bir Mormon topluluğuna bağlı.

Sahnenin videosunda yanmış bir araba var ve bazı kurbanlar canlı yanmış olabilir. Birkaç kişi daha kayıp.

Yerel basında çıkan haberlerde, saldırının hatalı bir kimlik olabileceği söyleniyor.

LeBaron ailesi üyeleri, üç anne ve büyük bir gruptan oluşan bir grup olarak ifade edildi. Sonora eyaletinde Bavispe'den bir araba konvoyuna 14 çocuk yola çıkmıştı ve komşu Chihuahua eyaletinde La Mora'ya gidiyorlardı.

Bazılarının çift ABD-Meksika vatandaşlığına sahip olduğuna inanılıyor.

Meksika'nın en güçlü kartelleri

Meksika'da cinayet oranı tekrar arttı

Bavispe'deki silahlı adamlar tarafından boğuldu. Yanmış kurşun geçirmez bir SUV daha sonra mağdurların kalıntılarıyla birlikte yolun kenarında bulundu.

Bazı raporlar, başka bir yerde daha fazla ölü bulunduğunu söylüyor, ancak bazılarının eksik olduğuna inanılıyor Hayatta kalmış olmak için.

Saldırının iki devlet arasında faaliyet gösteren uyuşturucu karteli tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Chihuahua ve Sonora hükümetleri ortak yayınladı Soruşturma başlatıldığını ve bölgeye ek güvenlik güçleri gönderildiğini belirten açıklama.

Muhtemel uluslararası tepkiler

Will Grant, BBC News, Meksika tarafından

Meksika’nın acımasız uyuşturucu savaşının standartlarına rağmen, bu özellikle dehşet verici bir saldırıydı.

Çılgına dönmüş bir aile üyesi tarafından çevrimiçine çekilen ve çevrimiçi yayınlanan bir videoda bir yamaçta tamamen yanmış bir araba gösteriliyor , La Mora yolunda olduğu söyleniyor.

Şiddetli pusu, öldürülenlerin çoğu ABD vatandaşı olduğu kadar, uluslararası sonuçlara da yol açacak.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, ülkenin güçlü kartelleriyle şiddet içermeyen ve çatışmama politikası kullandığını, ancak eleştirmenlerinin kendisini her türlü tutarlı güvenlik stratejisinden yoksunlukla suçladığını belirtti.

Baskı Sinaloa polisinin hapisteki uyuşturucu lordunun oğlu El Chapo Guzmán'ı adamları tarafından vurulduktan sonra serbest bırakmasıyla geçen ay utanç verici bir olaydan sonra hükümette büyüyor

İngiltere drone pilotlarının araçlarını kaydettirmeleri için 25 günleri var



GETTY IMAGES

İngiltere drone pilotları, gemilerini Sivil Havacılık Otoritesine kaydettirmek için Kasım ayının sonuna kadar sürebilir. Zorunlu şart Kayıt için 250g'dan (8.8oz) daha ağır olan herhangi bir drone veya model uçak kapakları bulunmaktadır. Kayıtlı olmayan dron Günlük Bakım Seti daha sonra bir para cezası tehdidiyle karşı karşıya kalabilirler.

Aynı zamanda, CAA, mal sahiplerini kayıp dronlarıyla bir araya getirmelerini umduğu bir hizmet başlatıyor. CAA araştırması, sahiplerinin dörtte birinin bir uçağı kaybettiğini öne sürüyor.

Çoğu kayıp uçağın, uçuş sırasındaki arızalardan dolayı kaybolduğunu gösteriyor. Bu, pil gücünü kaybetmeyi, sinyal kaybını veya teknoloji arızalarını içerir.

Ancak davaların dörtte biri, pilotların hata yapmasını içerir.

CAA sözcüsü Jonathan Nicholson şunları söyledi: "Amacımız Dronlar Yeniden Birleştirilen platform, drone topluluğu için temel bir hizmet haline geldi - bir dronu kaybeden veya bulan bir uçağı bulan ilk kişi limanı. ”

CAA, dronunu kaydeden herhangi birisinin alacağını söyledi. Her cihazı kendine has bir kimlik kodu ile yayınlayan hizmete ücretsiz erişim.

Çevrimiçi test

Uçağı kaybeden pilotlar, CAA'nın uçağı aracılığıyla zararı kaydedebilir -Birleşik site. Kimlik numarası olan düşürülmüş bir insansız hava aracı bulan kişi siteye bakabilir ve sahibine bulunduğunu bildirir.

250g ve 20kg ağırlığındaki gemilerin tescili yılda £ 9 tutarındadır. 18 yaşından büyük olması gereken kayıtlı dron sahiplerinin, cihazlarını güvenli bir şekilde kullanmaları konusunda kendilerini sorgulayan çevrimiçi bir testten geçmeleri gerekecek.

Çocuklar da dahil olmak üzere dron uçmak isteyen herkes de geçmek zorunda kalacak. Gerektiği kadar çok kez alınabilen test.

Tüm sahipler 30 Kasım'a kadar kayıt yaptırmamalıdır. Uçan model uçaklarla veya dronlar gibi diğer küçük, uzaktan kumandalı gemilerle ilgili birkaç dernek üyelerine muafiyetler verilmiştir.

Beş dernek

İngiltere Drone Birliği ( Arpas UK)

İngiliz Model Uçan Derneği

İskoç Aeromodellers Birliği Derneği

Büyük Model Derneği

FPV UK

FPV İngiltere'nin CEO'su Simon, ilan edildiğinden bu yana tescile karşı olduğunu söyledi. Yaklaşık 4.000 FPV İngiltere üyesi düzenli drone yolcu uçağıdır.

"Kayıt, güvenlik veya güvenliği arttırmak için hiçbir şey yapmaz çünkü kötü oyuncular dronlarını kaydetmez" dedi.

Bunun yerine, düzenlemelerin insanları model dışı bırakacağını ve uçağı uçuracağını söyledi.

Bay Dale, FPV İngiltere’nin aktif olarak kayda karşı çıkmaya devam edeceğini söyledi.

"Umarım öyle Çok geçmeden hurdaya atılacak, tıpkı köpek ehliyeti gibi.