9 Ocak 2020 Perşembe

Oscar 2020: Tören 'yıldızlara ve sürprizlere' sahip olacak ancak ev sahibi olmayacak

Image caption

Şarkıcı, 2020 Sesi'ne oy veren punditlerden 30 birinci sırayı aldı. Mum İngiliz-Jamaikalı ruh şarkıcısı Celeste, 2020'nin BBC Müzik Sesini kazandı, Gelecek yıl başarı için bahşiş veren sanatçılara verildi.

25 yaşındaki büyüleyici ses ve caz şarkıları, oylar 170 müzik eleştirmeninden sayıldıktan sonra onu kaçak kazanan yaptı ve sektör figürleri.

Önceki yıllarda Sound Of ... listesini dolduran Adele, Haim ve Ellie Goulding'in beğenisine katıldı.

Indie grubu Easy Hayat ikinci oldu, pop-punk ateşbalığı Yungblud üçüncü oldu.

"Gerçekten, gerçekten mutluyum," dedi Celeste kazandığını söyledikten sonra. “Sanki [son] yıl boyunca yapılan tüm işler görünmez değildi.

" Yılın geri kalanının nasıl görüneceğini görmek için şimdi sabırsızlanıyorum. Çok heyecanlı ve heyecanlıyım. Bekleyemem. "

CelesteVEVO tarafından Youtube yayınını atla

Uyarı: Üçüncü taraf içeriğinde reklam bulunabilir

Rapor

celesteVEVO'nun Youtube gönderisinin sonu

Los Angeles'ta doğdu ve Brighton'da büyüdü, Celeste Waites ergenlik çağında müzik yapmaya başladı. >
İlk şarkısı Sirens'i 17 yaşında, bir yıl önce akciğer kanserinden ölen Jamaikalı babasına övgüde yazdı ve parça dikkatini çektiği YouTube'a yüklendi. Yönetici - ancak başarı hala çok uzaktı.

Üç yıl önce şarkıcı, cebinde sadece 100 £ ile Londra'ya taşındı; ancak şarkı yazmak için işi atlamaya devam ettiği için kovuldu. />
"O ayın parasını almak yerine hasta arayabilir ve stüdyoya gitmeyi tercih ederim," BBC'ye "diyor ve birkaç ay vardı, 'Ben neyim ''

Neyse ki, işsizlik Celeste'nin keşfiyle çakıştı - önce Lily Allen'ın ilk EP'sini çıkaran Bank Holiday Records etiketi, ardından 2018'de onu imzalayan Polydor tarafından.

O zamandan beri Janelle Monáe, Neneh Cherry ve Sound of 2012 kazanan Michael'ı destekledi. Kiwanuka turneye çıktı. Ruh şarkıcısı Jorja Smith kısa bir süre önce Celeste'yi "inanılmaz, çarpıcı, her şey" olarak tanımladı.

GETTY

BBC Sound Of ...

Seçilen kazananlar ve adaylar

200350 Cent, Electric Six, Dizzee Rascal

2008Adele, Vampire Weekend, MGMT

2011 Jessica J, James Blake, Anna Calvi

2015Yıllar ve Yıllar, Stormzy, Kurt Alice

2018Sigrid, Khalid, Billie Eilish

BBC

"Celeste olağanüstü bir olay Yetenek, sık sık gelmeyen bir ses ve ona maruz kaldığınızda, görmezden gelmek imkansızdır, "dedi Radio 1'in şarkıcıyı şovunda destekleyen Annie Mac. akşamları devam etmeden önce arabalarında oturmak ve kendilerini Strange adlı şarkısına kaybetmek zorunda olan dinleyicilerden sayısız duygusal metin aldı.