10 Ekim 2019 Perşembe

İskoçya'nın yeni ulaştırma kanununda dört büyük fikir

Medya yazısı

Sturgeon: "Bağımsızlığa giden yol yasal süreçtir"

İskoçya ilk bakanı, yasal referandumun ülkenin bağımsızlık kazanmasının tek yolu Aynı Safa Kremi söyledi.

Nicola Sturgeon, genel seçimde İskoç sandalyelerinin çoğunu kazanan SNP'nin bağımsızlık ilan edilmesi için yeterli olacağı yönündeki iddialarını reddetti.

"Kolay ya da kısayol yok" dedi. Bağımsızlık için "ve gelecekteki bir referandumun" meşruiyeti açısından herhangi bir şüphenin ötesinde "olması gerektiğine".

Ancak bağımsızlığın şimdi her zamankinden daha yakın olduğunu vurguladı.

SNP lideri BBC İskoçya’nın siyasi editörü Brian Taylor’la partisinin Pazar öğleden sonra Aberdeen’de açılan üç günlük konferansının önünde konuştu.

Bayan Sturgeon bağımsızlık konusunda ikinci bir referandum yapmak istediğini söyledi gelecek yıl - ancak bu hareket İngiltere hükümeti tarafından dışlandı.

Bazı SNP aktivistlerinden ve milletvekillerinden gelen baskılarla karşı karşıya kaldı. daha geniş bağımsızlık hareketi içindeki diğerlerinin yanı sıra, referandum için izin verilmezse B Planı denilen bir planı kabul etmek.

Resmin telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Bayan Sturgeon, bazı aktivistler tarafından Edinburgh’te hafta sonu büyük bir bağımsızlık yanlısı yürüyüşüne katılmadığı için eleştirildi.

2017’deki Katalonya’daki ihtilaflara benzer şekilde resmi olmayan bağımsızlık referandumunun yapılması.

Milletvekili Angus MacNeil de dahil olmak üzere diğerleri, Westminster’de İskoç sandalyelerinin çoğunluğunun bağımsızlık müzakereleri için yeterli olması gerektiğini önerdi. Referanduma ihtiyaç duymadan başlamak - ki bu bir zamanlar SNP'nin resmi politikasıydı.

Ancak Sturgeon Bayan: "Hayatım boyunca bağımsızlık için kampanya yaptım. Kolay ya da kısayol bir rota olsaydı şimdiye kadar götürürdüm.

"Yasal ve meşru olan ve çok önemli olan bir süreçte bağımsızlık için çoğunluk desteği göstermeliyiz - bu sadece yerel olarak değil İngiltere ancak uluslararası ve özellikle Avrupa'da - kabul edilecektir. Bu doğru yoldur. "

Indyref2 Mayıs 2021'den önce gerçekleşecek mi?

Genel bir seçim yaygın bir seçimdir. Bayan Sturgeon'un İskoç seçmenlere referandum ve bağımsızlık için desteklerini gösterme şansı sunacağını belirttiği yılın sonundan önce yapılması bekleniyor.

Ancak, SNP'nin daha önce kazandığını belirtti. İskoç koltukların çoğunluğu oyların azınlığı genel seçimlerinde.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Aberdeen'deki SNP konferansı öncesinde, Bayan Sturgeon, üyelerini "heid ile oynamaya devam etmeye" çağırdı.

Ve "Avrupa’daki hiç kimse beni dinlememe konusunda dinlemeyecek" dedi. "Bağımsızlık için bir zorunluluk olduğunu iddia ederse," diye konuştu.

SNP lideri: "Daha sonra değil, bağımsızlık kazanacağımızdan kesinlikle eminim, ancak bunu yapmanın tek yolu, İskoçya’daki insanların çoğunluğunun bunu istediğini açıkça ortaya koyuyor.

"Sanırım daha önce olduğumuzdan daha yakın olduğumuzu ve bu kursa devam etmemiz gerektiğini, çünkü doğru olanı ve Nihayetinde başarılı olan “olacak”.

Bayan Sturgeon, MacNeil’in milletvekili Joanna Cherry’nin bir sonraki SNP lideri olarak görev yaptığı milletvekili Joanna Cherry’den bahsettikten sonra, referandumun sonuçta farklı bir lider tarafından verilebileceğini reddetti. bekliyor ".

Dedi ki:" Saygılarımla, SNP’nin lideriyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder