23 Ekim 2019 Çarşamba

Bosna’nın “kabus” kampında, AB’ye girmeye çalışan göçmenler için

Medya başlığı

Hava görüntüleri, Bitkisel Bebek Güneş Kremi bulunduğu kamyonun etrafındaki polis faaliyetini gösterir.
Doğu İngiltere'deki Essex'teki bir kamyon konteynerinde 39 kişinin cesedinde bulundu.

Sürücü tutuklandı ve bir cinayet soruşturması başlatıldı.

Trajik keşif hakkında şu ana kadar bildiklerimiz işte bu.

Kimlerdi Mağdurlar mı?

Essex polisi yaptığı açıklamada, Çarşamba günü saat 01: 40'dan önce (00:40 GMT) hemen önce grilerdeki Waterglade Endüstri Parkı'ndaki bir kamyonette bulunan cesetler hakkında ilk raporların alındığını söyledi. . Kasaba Londra'nın yaklaşık 15km (9 mil) doğusunda.

Cesetler ambulans personeli tarafından keşfedildi ve polis daha sonra "ne yazık ki konteyner içindeki 39 kişinin öldüğünü" söyledi. Polis, "
" İlk göstergeler, bu insanlardan birinin genç olduğunu, geri kalanının yetişkin olduğuna inanıldığını gösteriyor "dedi.

Essex kamyon ölümleri: En son güncellemeler

İnsanlar neden Birleşik Krallık’a girmeleri için hayatlarını tehlikeye atıyorlar?

Polis, kurbanların milletlerinin derhal bilinmediğini, polisin resmi bir tanımlamanın “uzun bir süreç olabileceğini” belirterek uyardı.

Polis daha önce kamyonun Bulgaristan 'dan olabileceğini ileri sürmüştü, ancak daha sonra aracın Belçika’dan İngiltere’ye girdiğine inandıklarını söyledi.

Bulgaristan dışişleri bakanlığı yaptığı açıklamada: "38 yetişkin ve bir gencin cesetleri henüz tespit edilmedi, ancak polis, Bulgar olma ihtimallerinin çok düşük olduğunu söyledi."

Kamyona ne oldu?

Essex polisi tra inan iler, Zeebrugge, Belçika’dan Thames Nehri’ndeki Purfleet’e Çarşamba günü saat 23: 30’daki BST’de geldi.

Traktör ünitesinin (kamyonun ön kısmı) düşünüldüğü Kuzey İrlanda’dan gelmiş ve karavanı 01: 05’ten kısa bir süre sonra (00:05 GMT) Purfleet, Essex’ten aldı.

Belçikalı savcılar, karavanın Belçika’dan geçip geçmediğini tespit etmek için bir soruşturma başlattılar. .

Essex polisi, kamyonun İngiltere’ye 19 Ekim’de Galler’de bulunan İrlanda’nın önemli bir limanı olan Holyhead’de girdiğini söyleyen önceki açıklamalarını düzeltti. Bakan Leo Varadkar, kamyonun İrlanda’dan geçip geçmediğini tespit etmek için soruşturma başlatılacağını söyledi.

Medya yazısı

"Essex için mutlak bir trajedi ve çok üzücü bir gün" - Pippa Essex Polisi'nden Değirmenciler

Essex polisi, "kamyonun çekicisinin [ön bölüm] Kuzey İrlanda'da yapıldığına inanılıyor" ifadesinde bulundu.

I Daha önce yaptığı açıklamada, polis kamyonun Bulgaristan’dan geldiğine inandığını söyledi.

Bulgaristan dışişleri bakanlığı şunları söyledi: "Scania kamyonu Varna'da (Bulgaristan'ın doğu kıyısında) adı altında tescil edildi. İrlanda vatandaşına ait bir şirketin. "

Bulgar

Cloudflare, çocuk istismarı satırına gömüldü

Sivilce Akne Bakım Seti telif hakkı

AFP

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, şüpheli ABD'li milletvekillerine sosyal ağın önerdiği dijital para birimi Terazi güvencesi konusunda güvence vermeye çalıştı.

Washington’daki kırılgan bir duruşmada, Kongre üyeleri, ödeme sistemi için planlara saldırdı, suçlular ve teröristler tarafından kötüye kullanılabileceğinin uyarısını yaptı. Geçmişte.

Ancak devletin onayı olmadan Terazi'nin başlatılmayacağına söz verdi.

Konsorsiyum izinsiz bir kripto para birimi başlatmaya çalıştığında, Facebook Terazi Birliği'nden ayrılacağını söyledi. ABD'deki düzenleyici kurumlardan.

Facebook’un ortakları henüz Terazi’ye para yatırdı.

Facebook’un dijital para birimi başka bir darbe aldı

Sayın Zuckerberg'in Meclis’ten önceki görünümü Finansal Hizmetler Terazi projesi için zor bir ay sonra gelir.

Terazi Birliği'nin kurucu üyelerinden sekizi - Para birimi bağımsız olarak yönetmek için ayarlanmış - çıkardı. Mastercard, Visa, eBay ve PayPal'ı da içeriyorlardı.

Bu arada, dünyadaki düzenleyiciler projeyle ilgili endişelerini dile getirmeye devam ediyorlar. G7 ülkeler grubu, Facebook'un güvenli ve güvenli olduğunu ispat edemediği sürece engelleme sözü verdi.

Para biriminin kara para aklama için kullanılabileceği, küresel finansal sistemi bozacağı veya Facebook'u verebileceği endişesi var. Kullanıcı verileri üzerinde fazla kontrol.

Sayın Zuckerberg duruşmaya Terazi ile ilgili çekinceleri anladığını ancak sebat etmeye kararlı olduğunu söyledi.

"İdeal haberci olmadığımı anladım Bunun için şu anda son birkaç yıldır birçok sorunla karşılaştık ve Facebook'un bunun dışında başkalarının olmasını dileyenlerin olmasını öneren bir çok insan olduğundan eminim '' dedi. >


EPA

Resim yazısı

Waters Waters, Facebook’un birçok "eksiklik ve başarısızlık" yaşadığını söyledi

"Ama bununla ilgilenmemizin bir nedeni var ve bunun sebebi Facebook'un insanların ellerine güç vermesi."

Terazi'nin "Amerikan yenilikçiliğinin" en iyi örneği olduğunu söyledi banka hesabı olmayan milyarlarca yetişkin Dünya çapında.

Facebook, Terazi Derneğini kontrol etmeyecek ve yerine beş kişilik bir yönetim kurulunda bir sandalye tutacaktır, diye ekledi.

Ancak, ifadesine büyük ölçüde bir araya geldi Kongre üyeleri olarak şüphecilik, sosyal ağın veri koruma gibi alanlarda geçmişteki başarısızlıklarına odaklandı.

Panelin Demokratik başkanı Maxine Waters, sosyal ağın antitröst soruşturmasının konusu olduğuna dikkat çekti . 2016'da Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etmesine "izin verdiğini" söyledi.

2.7 milyar kullanıcılı izleyiciyle "devasa" bir erişime sahip olduğunu söyledi: "Belki de sizi hissediyorsunuz yasaların üstünde mi? "

Facebook, mevcut birçok savunmasını ele almaya odaklanırsa" herkes için yararlı olacağını söyledi.

Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, görevden alma duruşmasına saldırdı

Medya yazısı

Türkiye’ye trump ateşkes: “Bu, ABD’nin yarattığı bir sonuçtu.”

ABD, 9 gün önce Türkiye’ye uygulanan yaptırımları kaldırıyor Suriye’nin kuzeyindeki Kürt savaşçılara yönelik saldırı, Başkan Donald Trump’ın söylediğine göre:

Kararı, Rusya’nın Türkiye’nin Suriye sınırında ateşkes sağlamak için asker yerleştirme konusunda anlaşmaya Leke ve İz Bakım Seti geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Beyaz Saray’ın bir TV adresinde yaptığı açıklamada, Trump’ın bu ayın başlarında Kuzey Suriye’den ABD birliklerini geri çekme yönündeki beklenmedik hareketinin ardından saldırı başladı.

“Bu uzun kan lekeli kum üzerinde başkasının kavga etmesine izin ver” dedi.

Türkiye'nin hedef aldığı Kürtler, bölgedeki İslam Devleti grubuna (İD) karşı mücadelede kilit ABD müttefikleri olduğu için, hem demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafından ani bir askeri çatışma nedeniyle eleştirildi. br />
Türkiye, terör örgütü olarak Kürt Halkının Koruma Birimleri (YPG) milislerine karşı askeri operasyon talimatı verdi ist organizasyon - 9 Ekim’de ABD’nin geri çekilmesinin açıklanmasından günler sonra.

Başkan Trump ne dedi?

"Yaptığımız bir şey olmadıkça yaptırımlar kaldırılacak memnun değil, "Sayın Trump Çarşamba günü yaptığı duyuruda bulundu.

Türkiye’nin kendisine bölgede kavga etmeyi durduracağına ve kısa süre önce kararlaştırılan ateşkesin kalıcı olacağına dair güvence verdiğini söyledi. Türkiye - Suriye Kürtleri

Rusya ve Türkiye'yi aynı sayfada açıkladılar - ama ne kadar süreyle?

Türkiye'ye kim silah veriyor?

Türkiye istiyor sınırının Suriye tarafı boyunca Kürt savaşçılardan arındırılmış 30km (20 mil) derinliğinde bir "güvenli bölge" oluştur. Halihazırda ev sahipliği yaptığı iki milyon Suriyeli mültecinin bazılarına oraya taşınmak istiyor.

ABD Hazinesi daha sonra 14 Ekim’de Türkiye Savunma ve Enerji Bakanlıkları’na uygulanan yaptırımların yanı sıra ülkenin üst düzey yetkililerinden üçü kaldırıldı.

Medya yazısı

Çarşamba günü önemli sınır kenti Kobane'de Rus askeri araçları görüldü

Cumhurbaşkanı Trump Çarşamba günü, petrol tesislerini korumak için ülkenin bazı bölgelerinde "az sayıda" asker bulundurmaya devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Türkiye'den İslam Devleti militanlarını güvence altına almaya ve cihatçıların güvencesini almaya çağırdı. Grup hiçbir Suriye bölgesini geri almadı.

Başkan Trump’a göre, Suriye’deki Türk askeri operasyonlarını durduran ve Kürt hayatını kurtarmak için kalıcı bir anlaşma imzalayan tek başına ABD diplomasiydi.

Diğerleri, Rusya ve Türkiye’nin anlaşmayı yaptığını ve tüm bölümün Washington’un istekli olduğu Kürt müttefiklerini terk etmek için.

Bu basın toplantısı diplomatik gerçeklerle değil, seçim döngüsüyle ilgiliydi - Bay Trump'ın diplomatik felaketi siyasi kredilere dönüştürmeye çalışmasına yönelik bir çaba.

Orta Doğu’daki anlamsız savaşların sona ermesine ilişkin riffin, Ortadoğu’daki toz fıçılarının kıvrık detaylarını çok az önemseyen üssü ile iyi oynayacağını umuyor.

Ancak Washington’un Bölgede söz olmadı.

Anlaşmada ne vardı?

Başkan Trump, Salı günü Rusya ve Türkiye tarafından "büyük başarı" olarak kabul edilen anlaşmayı selamladı. />
Türkiye'nin saldırısında bir duraksamaya uğradı ve Rus ve Suriye birliklerinin sınır savaşı boyunca 30 km'ye kadar bir alanda Kürt savaşçıların çıkarılmasını kolaylaştırdığını görecekler.

Çarşamba günü, Rus kuvvetleri Kobani ve Manbij'in iki ana sınır kasabasına görev yaptı.

Anlaşmanın bir parçası olarak, Türkiye son suçlarda aldığı bir alanı kontrol etmeye devam edecek kasaba arasında ive

Kötü uykuya bağlı ağır sosyal medya kullanımı



GETTY IMAGES

Günlük kan basıncı ilaçlarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için, yatmadan Antioksidan Bakım Seti önce alın, araştırmacılar söyleyin.

Avrupa Kalp Gazetesi'nde, hayat kurtarabilecek basit bir ipucu.

Haplar, yatmadan önce sabahları alınmak yerine kalp krizlerine ve felçlere karşı daha fazla koruma sağlar. Çalışma önerileri.

Uzmanlar vücudumuzun biyolojik 'saati' veya doğal 24 saatlik ritmin ilaca verdiği cevabı değiştirdiğine inanıyorlar.

Hapları vücut saatinize senkronize edin

Kalp hapları da dahil olmak üzere birçok farklı ilacın günün belirli saatlerinde alındığında daha iyi çalışabileceğine dair kanıtlar vardır.

Bu son deneme, bu olaya bakmak için bugüne kadar yapılan en büyük denemedir. yüksek tansiyon hapları ile ve bu ilaçlar hakkında 19.000'den fazla kişiyi içeriyordu.

İspanyol çalışmasında:

Hastalar rastgele iki gruba yerleştirildi - bir grup aldı inci hapları Bir sabah ve diğer grup yatmadan önce onları aldı

Araştırmacılar önümüzdeki beş veya daha fazla yıl boyunca hastalara ne olduğunu izledi

İlaçlarını akşamları alan hastalar neredeyse kalp krizi, kalp krizi, kalp krizi geçirme veya buna sahip olma riskinin yarısı



GETTY IMAGES

Kan basıncı doğal olarak Uzmanlar ve uyuduğumuz gibi geceleri dalın.

Uzatmaz ve sürekli yüksek kalırsa, bu sizi kalp krizi ve felç riski altında bıraktığını söylüyor. /> Araştırma, akşamları ilaç almanın, yüksek tansiyon tanısı konan hastalarda (doktorların hipertansiyon dediği) gece kan basıncını kontrol altında tutmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.

İlaçlarını alan hastalar yatmadan önce hem gece hem de gündüz ortalama kan basıncını anlamlı derecede düşürdü ve kan basıncı, her gün ilaçlarını alan hastalara kıyasla, geceleri daha da azaldı. Doktora araştırmacısı Vigo Üniversitesi'nden Profesör Ramon Hermida, doktorların bunu hastalara tavsiye etmeyi düşünmek isteyebileceklerini söyledi: "Tamamen ücretsiz. Çok fazla hayat kurtarır.

"Hipertansiyon tedavisi ile ilgili güncel kılavuzlar, tercih edilen herhangi bir tedavi süresini önermez. Sabah alımı, doktorları tarafından sabahları azaltma yanıltıcı hedefine göre en yaygın tavsiye olmuştur. kan basıncı seviyeleri.

"Bu çalışmanın sonuçları, uyanma zamanlarının aksine, yatmadan önce anti-hipertansif ilaçlarını rutin olarak alan hastaların, uyandıklarında daha iyi kontrol edilen kan basıncına sahip olduklarını ve en önemlisi kalp ve kan damarı problemlerinden kaynaklanan ölüm veya hastalık riskini önemli ölçüde azalttı. ”

Bulguların farklı kan basıncı markalarındaki tüm hastalara uygulanacağını kontrol etmek için farklı popülasyonlarda daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. tabletler.

İngiliz Kalp Vakfı'ndan Vanessa Smith, şunları söyledi: "Bu çalışma, bu alandaki önceki bulguları desteklese de, diğer etnik gruplar ve vardiya düzenlerinde çalışan insanlar arasında daha fazla araştırma yapılması gerekebilir. eğer ispatlamak Geceleri kral tansiyon ilaçları, kardiyovasküler sağlık için daha faydalıdır.

"Eğer şu anda tansiyon ilaçları kullanıyorsanız, kullandığınız zamanı değiştirmeden önce doktorunuza veya eczacınıza danışmanız önemlidir. Doktorunuzun sabah veya gece ilaç vermesinin özel nedenleri olabilir. "

Yaşam tarzı faktörleri de kan basıncında bir fark yaratır, bu yüzden kaçının:

Çok fazla içmek Alkol

Sigara içme

Overwei olmak

Nicky Butt: Eski Manchester United oyuncusu eşi saldırılarını reddetti

Medya başlığı

Hava görüntüleri, cesetlerin bulunduğu kamyonun etrafındaki polis faaliyetini gösterir.

Essex'deki bir kamyon konteynerinde 39 kişiden oluşan cesetler bulundu.

BST 01:40 'dan kısa bir süre önce BST'nin Doğu Caddesi'ndeki Waterglade Endüstri Parkı'nda bulunan araç, İngiltere'den Bitkisel Bebek Güneş Kremi geldiğini söyledi, polis dedi.

Konteynerin içindeki herkes, 38 yetişkin ve Essex Polisi, bir gencin öldüğünü söyledi.

Kuzey İrlanda'dan 25 yaşındaki bir adam olan kamyon şoförü cinayet şüphesiyle tutuklandı.

Polis Araç İngiltere’ye Holyhead, Anglesey’den Cumartesi günü girdi.

Başsavcı Yardımcısı Pippa Mills, kurbanların tanımlanmasının "bir numaralı öncelik" olarak kaldığını, ancak "uzun bir süreç" olacağını söyledi. br />
Ulusal Suç Ajansı, "rol oynamış olabilecek" organize suç gruplarına "yardım etmek ve tespit etmek için memurlar gönderdiğini söyledi.

Essex kamyon ölümleri: En son güncellemeler

Seamus Leheny, Kuzey Irelan d Nakliye Taşımacılığı Birliği'nin politika yöneticisi, kamyonun Bulgaristan'dan gelmesi durumunda, Holyhead yoluyla İngiltere'ye girmesinin “sıra dışı bir rota” olduğunu söyledi.

Dover ve Calais'teki güvenlik kontrollerinin arttığını bildirdi. "Cherbourg veya Roscoff’tan, Rosslare’ye, sonra da Dublin’e giden yoldan girmenin daha kolay bir yolu olarak görülebilir".

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İstif aracının ülkede kayıtlı olup olmadığı onaylanmadı.

"Kamyonda bulunan insan vücudunun uyruğu olduğuna dair bir gösterge de yok" dedi. Polis, tanıklara ve kamyonun yolu ile temasa geçmeleri konusunda bilgisi olan herkese başvurdu.



LEON NEAL / GETTY IMAGES

Başbakan Boris Johnson "düşünülemez bir trajedi ve gerçekten yürek kırıcı" olduğunu söyledi.

Başbakan Soruları'nda konuşan: "Bütün üyelerin düşüncelerinin ve dualarının olduğunu biliyorum hayatlarını ve sevdiklerini kaybedenlerle birlikte olacak.

"Düzenli güncellemeler alıyorum. İçindekiler tam olarak ne olduğunu tespit ettiğimizde Essex Polisi ile yakın bir şekilde çalışacak. ”

'İnsan yaşamını horlama'

İçişleri Bakanı Priti Patel,“ şok olduğunu ve "Thurrock Milletvekili Jackie Doyle-Price," rahatsız edici bir haber "olduğunu söylerken üzüldü. kötü olan hayat. Bu mağdurların anısına yapabileceğimiz en iyi şey, failleri bulmak ve onları adalete teslim etmektir. ”

Bay Johnson," İnsanlıktaki tüm bu tüccarların avlanıp adalete teslim edilmesi gerektiğini "söyledi. ".

İşçi lideri Jeremy Corbyn," inanılmaz bir insan trajedisi "olduğunu söyledi ve şunları ekledi:"