20 Ekim 2019 Pazar

Coronation Street kanseri hikayesi: 'Hayat bir masal değildir'



ITV

Coronation Street hayranları için Sinead Osbourne'a veda etmeye hazır hale gelmeleri zor bir gün olacak.

Ölümcül kanser geçirdiği söylenen karakter, bu hafta ekranda 25 yaşında ölecek.

"Tuhaflığını, Kaş ve Kirpik Bakım Serumu gücünü ... ve garipliğini özleyeceğim "Neredeyse yedi yıldır genç anneyi oynayan Katie McGlynn, Radio 1 Newsbeat’i anlatıyor.

" Kalp krizi geçiren şeyleri çekmek için haftalarca ve haftalarca çekim yaptık. Duygusal olarak boğulduk.

"Hayat bir masal değildir."

Trajik hikaye, servikal tarama oranlarının olduğu bir zamanda gelir - kanserin önlenmesine yardımcı olmak için serviksinizin sağlığını kontrol eden bir test - yirmi yıldır en düşük seviyelerde.



ITV

Resim yazısı

Bu hafta Sinead ve Daniel, acı bir tatlı Noel'i aileleri ve arkadaşları ile paylaşacak Sinead, hamileyken rahim ağzı kanseri olduğunu öğrendiğinde Sinter geçen yıl geldi. Bebek Bertie'yi doğurdu, ancak daha sonra kanserinin geri döndüğü ve yaşamaya çok zamanının olmadığı söylendi.

Taraftarlar için olduğu kadar yürek kırıcı olduğu için, Sinead'in hikayesinin sona ermesi gibi görünüyor. Katie, ünlü kaldırım taşlarının ötesine geçen etki.

"Geçen gün bir hemşireden mesaj aldım" diyor Katie. “Geçtiğimiz haftalarda servikal taramaların arttığını söyledi, ki bu inanılmaz.

" Bunun bu hikayeye düştüğünü düşünüyor. Böylece kendi içinde olan etkisini gösteriyor. "

Katie sabundan ayrılmasının" iç karartıcı bir saat "olarak görülebileceğini kabul etse de, gençlerin yaşamlarının nasıl olduğu konusunda daha büyük bir noktaya geldiğine inanıyor. Kanserden etkilenebilir.

"Sabunların gerçek hayatını göstermesi için daha fazla kadının smear testine gitmesi gerekiyor" diyor.



JOSEPH SCANLON

Resim yazısı

Coronation Street'in Sinead Osbourne (sağdan ikinci) sabun ailesiyle anlaşılması

Sinead'in olup olmadığını kanıtlamak zor Hikaye, servikal taramaya sahip kadınlarda herhangi bir potansiyel alımdan doğrudan sorumlu olacaktır - daha yaygın olarak smear testi olarak bilinir.

Ancak hayır kurumları, iki sağlık sorununu ortaya çıkaran hikayeyi memnuniyetle karşıladı: rahim ağzı kanseri ve bir kanser sırasında kanser Hamilelik.

İkincisi, Katie'nin başınızı gezdirmek için zor olduğu bir şey çünkü "spektrumun karşıt uçları".

"Yaratmaktan çok mutlusunuz. hayat - ama sen ölebilirdi. Mutlaka bir araya getirmeyeceğiniz sadece iki şey. "

Coronation Street yazarları Sinead'in (ve ekranda gösterimin) canlandırıldığından emin olmak için iki hayır kurumu ile çalıştı - Mumya'nın Yıldızı ve Jo'nun Rahim Ağzı Kanseri Güveni - kocası Rob) gerçekti.

'Bir gecede bekar bir baba'



PETE WALLROTH

Resim yazısı

Pete, karısının çok büyük bir ragbi hayranı olduğunu ve şu anki Rugby Dünya Kupasını "tamamlayacağını" söyledi

Mumya'nın Yıldızını kuran Pete Wallroth'tan tavsiye aldılar. Göğsünde bir yumru bulduğunda neredeyse beş aylık hamilelik olan eşi Mair'in ölümünden sonra.

Sinead'in kanserinin yayıldığı haberi aldığı sahnelerin kendisini geri attığını söylüyor. " 2012'de karımın doktorlarından biriyle aynı sohbeti yapması için yedi yıl ".

Katie'nin Sinead'i canlandırmasının yanı sıra, Pete, ekrandaki ortağı Daniel Osbourne'u oynayan Rob Mallard için de övgüde bulundu. .

"Rob'ın pori ticaret büyük oldu. O ke

'Galler kazanmanın bir yolunu buldu - Warren Gatland'da yaptıkları şey bu'



İngiltere Parlamento

Resim yazısı

Değişikliğin Brexit’i geciktiren milletvekilleri tarafından geçirildiği an

Hükümet , planlarında büyük bir aksama olmasına rağmen, Brexit anlaşmasını geçme çabalarıyla ilerleyeceğini söyledi. Leke ve İz Bakım Seti Boris Johnson, AB’den milletvekillerinin desteklenmesinden sonra İngiltere’nin 31 Ekim çıkış tarihine uzatılmasını istemek zorunda kaldı. Cumartesi günü anlaşmanın onaylanmasını geciktirmek üzere harekete geçti.

Ancak Dışişleri Bakanı Dominic Raab, milletvekillerinin gelecek hafta anlaşmayı geri alacağından emin olduğunu ve Brexit’in son teslim tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

İşçi, anlaşmayı referanduma sunma yönündeki hamlesini geri döneceğini söyledi.

Hiçbiri 10, Başbakan’ın Brüksel’e "Parlamentonun mektubu" gönderdiğini - imzasız - ve bir saniye kadar mektubu - imzalandı - neden bir gecikmenin bir hata olacağına inandığını açıkladı.

Hükümet bir sonraki Brexit anlaşmasını uygulamak için yasama - Çekilme Anlaşması Yasası (WAB) ile ileriye gitme sözü verdi. hafta.

Başbakan niçin başka bir uzatma istedi?

Başbakan, geçen hafta AB ile yeni bir Brexit anlaşmasına varmış ve başbakan tarafından Parlamento’ya getirmeyi ve milletvekillerinin onaylamasını istedi. "anlamlı oylama" olarak adlandırılan oyunda.

Ancak, 37 yıl boyunca Commons’da oturan ilk Cumartesi günü, milletvekilleri yerine tüm gerekli yasalara kadar anlaşmanın onaylanmasını önleyen bir değişiklik lehinde oy kullandılar. uygulamak için geçti.

Brexitcast: Süper (ish) Cumartesi ...

Hükümet reklamında gösterime girmeyen Brexit tarihi

Tablo tarafından yazılmıştır Tory Milletvekili Sir Oliver Letwin, değişikliğin, Bay Johnson'ın 31 Ekim'de anlaşma yapılmayacak herhangi bir çıkış olasılığını ortadan kaldırmak için tasarlanan Benn Yasası şartlarına uymasını sağlamayı amaçlıyordu.

Bu kanuna göre, Bay Johnson Cumartesi günü saat 23: 00’e kadar, İngiltere’nin ayrılışını geciktirmek isteyen bir mektup göndermek için BST’ye imza attı. Yaptığı bir şey, imzası olmasa da. >


AFP

ANALİZ: Anlaşma şansı hala güçlü, diyor Laura Kuenssberg

KISACA: Cumartesi günü ne oldu?

AÇIKLANMIŞ: Başka bir gecikme nasıl çalışır?

GRAFİKLERDE: Şimdi ne olacak?

Hükümet nasıl tepki verdi?

Bay Raab BBC’nin Andrew Marr’ına yaptığı açıklamada, “parlamentodaki şenanlılara rağmen, artık bunun üstesinden gelebilecek rakamlara sahip olduğumuz görülüyor” dedi. "Brexit ve milletvekillerine daha fazla gecikme hakkında" devam etmeleri, Avam Kamarası'ndan geçmeleri ve devam etmeleri yönünde çağrıda bulundular. "

Medya yazısı

Dışişleri Bakanı Dominic Raab İngiltere'nin ayrılacağına emin olduğunu söyledi

Rikers Island: New York'un ünlü hapishanesinden masallar



AFP

Resim yazısı

ABD askeri araçlarının kuzey-doğu Suriye'de üslerini terk ettiği görülmüştür

Kaş ve Kirpik Bakım Serumu > Savunma Sekreteri Mark Esper’in Kuzey Suriye’den geri çekilen bütün ABD birliklerinin batı Irak’a taşınması bekleniyor.

Esper gazetecilere, mevcut planlara göre 1000 askerin yardım için yeniden görevlendirileceğini söyledi İslam Devleti'nin yeniden dirilmesini (IS) durdurma.

Başkan Donald Trump, daha önce ABD birliklerini eve getirme sözü verdi.

Bu arada, Kürt liderliğindeki bir kuvvet tümden çekildiğini söyledi Pazar günü kuşatılmış Ras el-Ain kasabasından savaşçıları.

Muhabirler ABD'li bir geçici ateşkes anlaşması uyarınca daha geniş bir geri çekilmenin başladığını belirttiler.

ABD’nin kuzey Suriye’den çekilmesi, Kürtlere savaşçılara karşı bir Türk askeri saldırısının önünü açtı - şimdi Kürtlere sınırın bir kısmından çekilme zamanı vermek için duraklatıldı.

Görüntü e telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Konvoy, Ras El-Ain'den Tal Tamr kentine doğru yola çıktı.

Suriye Demokratik Güçleri (SDF), daha önce Türkiye’yi, savaşçılarının ve yaralı sivillerinin ateşkesine rağmen Ras el-Ain’i terk etmelerine izin vermemekle suçladı.

Suriye’deki saldırı dört haritada anlatıldı />
Bakış açısı: Suriye, Trump için sona erebilir olabilir

Kıdemli Cumhuriyetçi Suriye'ye Trump saldırıları

Ankara, Suriye Demokratik Güçlerinin önde gelen milislerinden birini terörist olarak görüyor ve Suriye içinde “güvenli bölge” tamponu oluşturmak istiyor.

İki taraf da birbirlerini ateşkes ihlaliyle suçladı. Türkiye pazar günü, askerlerinin birinin öldürüldüğünü ve Suriye'nin Tal Abyad kasabası yakınlarındaki bir Kürt saldırısında yaralandığını söyledi.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Yüzlerce insan, Türk saldırısından bu yana evlerinden kaçtı

Başka bir gelişmede, ABD Meclis Başkanı Nancy Pelosi ve iki partili ABD'li milletvekili Ürdün’e Kral Abdullah’la görüşmek üzere geldi.

Bayan Pelosi, ABD’li kıdemli siyasetçilerle birlikte Başkan Donald Trump’ın kuzey Suriye’den asker alma kararını şiddetle eleştirdi.

" Türkiye'nin işgalinden sonra Suriye’de derinleşen krizle birlikte heyetimiz, bölgesel istikrarın etkisi, artan mülteci akışı ve İsis’e (İD), İran’a ve Rusya’ya verilen tehlikeli açılmaya ilişkin hayati tartışmalar yaptı ”dedi. Açıklamada.

Peki ya ABD birlikleri?

Bölge uçuşunda Esper, ABD kuvvetlerinin kullanılacağını söyledi " Irak'ı savunuyorum "ve İslam Devletinin orada kendisini yeniden kurma girişimini engellediğini söyledi.

" ABD’nin geri çekilmesi kuzey-doğu Suriye’den hızlanmaya devam ediyor ... biz haftalarca konuşuyoruz, günlerden değil " dedi.

"Şu anki oyun planı, bu güçlerin batı Irak’a yeniden konumlandırılması için." şu anki oyun planı ".

Bir tweetin ardından, daha sonra silinen, Başkan Trump, Mark Esperanto olarak adlandırdığı - ateşkesin" çok güzel durduğunu "söylediği için Esper'den alıntı yaptı.



DAVID WALKER

Ateşkes ne olacak?

Türk savunma bakanlığı Pazar günü bir asker söyledi Tal Abyad yakınlarındaki tanksavar ve küçük silahlar nedeniyle yaralandı ve yaralandı.

Türk kuvvetlerinin savunma amacıyla ateş açtığını söyledi.

Daha önce, Türkiye'nin savunma bakanlığı suçladı Kürt kuvvetleri 14 "kışkırtıcı" gerçekleştirdi