10 Ekim 2019 Perşembe

Haftanın Sınavı: Elton'un akşam yemeğinde kim karıştı?



EPA

Resim yazısı

Stephen Barclay, AB’nin baş müzakerecisi ile görüşmek üzere Brüksel’e geri dönecek Arındırıcı Kil Maskesi Brexit Sekreter Stephen Barclay daha sonra AB baş müzakerecisiyle daha sonra görüşecek - Başbakan Boris Johnson ve İrlandalı mevkidaşı "olası bir anlaşma için bir yol görebileceklerini" kabul ettikten sonra.

Başbakan ve Leo Varadkar düzenledi " ve yapıcı "Perşembe günü iki saatten fazla bir süredir bir ülke malikânesinde görüşmeler yapıldı.

Bay Varadkar, kuzeybatı İngiltere’deki" çok olumlu "görüşmenin Brüksel’de müzakerelerin devam edebileceği anlamına geldiğini söyledi. /> Bay Barclay ve Michel Barnier bu sabah daha sonra orada görüşmelerde bulunacaklar.

17-18 Ekim tarihlerinde İngiltere’nin son şansı olarak görülen AB liderleri AB, 31 Ekim’deki Brexit’in son tarihinden önce bir anlaşmaya varacak.

Kuzey İrlanda Sekreteri Julian Smith, BBC NI’nin The View’a yaptığı görüşmede, M’nin “toplantıdan çıkan pozitifliğini görmekten memnun olduğunu” söyledi Johnson ve Bay Varadkar.

ekledi: "Uzlaşmaya ihtiyacımız var, bir araya gelmeye ve konaklama yapmaya odaklanmaya ihtiyacımız var."

Bay Varadkar daha önce vardı İki tarafın da "imtiyazların" ne yapıldığına karar vermeyi reddetti.

Downing Street, Bay Johnson tarafından "önemli hareket" olduğunu öne süren İrlanda basını raporlarında yorum yapmadı.

Bir şeyler değişti - ama gidilecek miller var

'Süper Cumartesi' belirleyici bir Brexit anı olmaz mı?

'Hiçbir topluluk Brexit’in veto planına sahip olmayacak' - Smith

Corbyn: Seçimden önce Brexit referandumu yok

Eski Muhafazakar Başbakan Lord Norman Lamont, bir Brexiteer, İngiltere hükümetinden imtiyazların geleceği konusunda "endişeli" olmadığını söyledi Ancak ne olduklarını bilmek istedim.

Perşembe günü ne oldu?

AB liderlerinin İngiltere’yi test edilmemiş fikirler önermekle suçladıklarından bir gün sonra, Bay Johnson ve Bay Varadkar görüşmeler sırasında bire bir tartışma içeren konuşmalar Thornton Manor’un arazisinde yürüyün.

Daha sonra, Bay Varadkar gazetecilere verdiği demeçte, görüşmelerin "çok hassas bir aşamada" olduğunu ancak "çok olumlu ve çok umut verici" olduğunu söyledi.

Taoiseach, şimdi İngiltere'nin bir anlaşma istediğini "ikna ettiğini" söyledi ve "önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya giden yolu görüyorum."



AFP

Bununla birlikte, hala "rıza ve demokrasi" ile ilgili sorunlar olduğunu ve gümrük sınırının bulunmamasını sağladığını söyledi.

"Olabilecek konumumuzu koruyor ' t Kuzey ile güney arasında zor bir sınır olma "diye ekledi Bay Varadkar.

Medya yazısı

Leo Varadkar: Brexit 'çok umut verici' görüşmelerde

Downing Street, görüşmelerin "gümrük ve rıza zorlukları" üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

"Görüşmelerine daha fazla yansıtmayı kabul ettiler ve yetkililerin yoğun bir şekilde bunlarla ilgilenmeye devam edeceğini" söyledi. br /> "Kimse şarabı açmıyor ... bir bardak sıcak Guinness bile dökmeyin," diye şaka yaptı Boris Johnson ve Leo Varadkar arasındaki görüşmelerden sonra Perşembe günü gerçekte neler olduğunu bilen az sayıda insandan.

Kır evi düğününün mahremiyetinde hiçbir şey olmamış.

Kaybedenler, bıçaklı suça sevdiklerini



AFP

Başbakan Boris Johnson ve İrlandalı mevkidaşı Leo Varadkar, görüşmelerden sonra "olası bir anlaşmaya giden yolu görebileceklerini" kabul ettiklerini söyledi, Downing Street. />
Liderler iki saatten fazla bir süre boyunca Arındırıcı Kil Maskesi İngiltere'nin kuzey-batısındaki Thornton Malikanesi'nin topraklarında yapılan bir yürüyüş sırasında birebir tartışmalar yapıldı.

Bay Varadkar Perşembe günü "dedi. Olumlu "toplantı" müzakerelerin Brüksel’de devam etmesine izin vermek için yeterliydi ”.

Brexit Sekreteri Stephen Barclay AB’nin Michel Barnier’iyle Cuma günü buluşacak.

AB liderleri suçladı İngiltere, test edilmemiş fikirler önererek, ilerlemenin sınırlı kaldığını ekledi.

Gelecek hafta 17 ve 18 Ekim’deki AB krizi zirvesi, İngiltere ve AB’nin önündeki anlaşmayı kabul etmeleri için son şans olarak görülüyor. 31 Ekim tarihi.

Kuenssberg: Bir şeyler değişti - ama gidecek miller var

Corbyn: Seçimden önce Brexit referandumu yok

AB liderleri eleştirdi İngiltere Brexit önerileri

Nasıl İngiltere’nin AB ile müzakereleri devam ediyor mu?

Toplantıdan sonra, Bay Varadkar gazetecilere görüşmelerin "çok hassas bir aşamada" olduğunu ancak "çok olumlu ve çok umut verici" olduğunu söyledi.

İngiltere’nin bir anlaşma istediğini “ikna ettiğini” söyledi ve “önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya doğru bir yol görüyorum” dedi.

Ancak, meseleler bitmedi " Varadkar, demokrasinin "ve gümrük sınırının bulunmamasını sağlayarak" dedi.

Johnson’ın Brexit’in önerileri, Kuzey İrlanda’nın siyasetçilerinin her dört yılda bir rıza göstermesi için bir hüküm içeriyor; Teoride süresiz devam edin.

Medya yazısı

Leo Varadkar: Brexit 'çok umut verici' konuşmalar yapıyor

"Olabilecek konumumuzu koruyor ' Varadkar, kuzey ve güney arasında zor bir sınır olmadı. ”diye ekledi.

" Kimse şampanyayı kıramaz… Hatta bir bardak sıcak ılık Guinness dökmeyin, "tanıdık birkaç kişiden birini şakaladı gerçekte olanlar ile o n Perşembe günü Boris Johnson ve Leo Varadkar arasındaki görüşmelerden sonra.

Wirral'daki bir kır evi düğün mekanının mahremiyetinde gerçekleşen hiçbir şey, önümüzdeki yedi gün içinde AB ile bir anlaşma yapılacağı anlamına gelmiyor.

Hiçbir şey sihirli bir anlaşmaya varmanın önündeki engelleri ortadan kaldıramaz.

Fakat bugün bir şeyler değişti.

Çeşitli AB oyuncularının günlerinden sonra İngiltere’nin önerilerini kamuoyuna açıklamak, itirazları açıklamak ve zayıf yönleri belirlemek, en azından bloğun tarafında çalışabileceklerini ciddi bir şekilde görmek için somut bir isteklilik var.

Burada çok fazla konuştuk. İrlanda'nın tavrının neden bu kadar önemli olduğu, bu yüzden Bay Varadkar’ın kamuoyuna olan pozitifliği - Bay Johnson’ın tekliflerine "hayır" yerine "belki" - son derece önemlidir.

Çok fazla ayrıntı yok Bir anlaşma yapmak için aslında oyunda olabilecek uzlaşmalar veya tavizler var.

Bilgilendirilenlere bile çok fazla güvenme Nasıl olabileceğine dair çevrimiçi bilgi veren spekülasyonlar.

Laura'dan daha fazla bilgi edinin

Ortak bir açıklamada, başbakan ve Taoiseach (İrlanda lideri) "ayrıntılı ve Yapıcı tartışma ".

" Her ikisi de bir anlaşmanın herkesin çıkarına olduğuna inanmaya devam ediyor "dedi. Downing Street, "Muhtemel bir anlaşma için bir yol görebileceklerine karar verdiler."

Görüşmelerde, "gümrük ve rıza zorlukları" üzerinde duruldu. tartışmalarını daha fazla yansıtmayı kabul etti ve yetkililerin yoğun bir şekilde onların üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. "

Bay Johnson vazgeçti

İskoçya'nın yeni ulaştırma kanununda dört büyük fikir

Medya yazısı

Sturgeon: "Bağımsızlığa giden yol yasal süreçtir"

İskoçya ilk bakanı, yasal referandumun ülkenin bağımsızlık kazanmasının tek yolu Aynı Safa Kremi söyledi.

Nicola Sturgeon, genel seçimde İskoç sandalyelerinin çoğunu kazanan SNP'nin bağımsızlık ilan edilmesi için yeterli olacağı yönündeki iddialarını reddetti.

"Kolay ya da kısayol yok" dedi. Bağımsızlık için "ve gelecekteki bir referandumun" meşruiyeti açısından herhangi bir şüphenin ötesinde "olması gerektiğine".

Ancak bağımsızlığın şimdi her zamankinden daha yakın olduğunu vurguladı.

SNP lideri BBC İskoçya’nın siyasi editörü Brian Taylor’la partisinin Pazar öğleden sonra Aberdeen’de açılan üç günlük konferansının önünde konuştu.

Bayan Sturgeon bağımsızlık konusunda ikinci bir referandum yapmak istediğini söyledi gelecek yıl - ancak bu hareket İngiltere hükümeti tarafından dışlandı.

Bazı SNP aktivistlerinden ve milletvekillerinden gelen baskılarla karşı karşıya kaldı. daha geniş bağımsızlık hareketi içindeki diğerlerinin yanı sıra, referandum için izin verilmezse B Planı denilen bir planı kabul etmek.

Resmin telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Bayan Sturgeon, bazı aktivistler tarafından Edinburgh’te hafta sonu büyük bir bağımsızlık yanlısı yürüyüşüne katılmadığı için eleştirildi.

2017’deki Katalonya’daki ihtilaflara benzer şekilde resmi olmayan bağımsızlık referandumunun yapılması.

Milletvekili Angus MacNeil de dahil olmak üzere diğerleri, Westminster’de İskoç sandalyelerinin çoğunluğunun bağımsızlık müzakereleri için yeterli olması gerektiğini önerdi. Referanduma ihtiyaç duymadan başlamak - ki bu bir zamanlar SNP'nin resmi politikasıydı.

Ancak Sturgeon Bayan: "Hayatım boyunca bağımsızlık için kampanya yaptım. Kolay ya da kısayol bir rota olsaydı şimdiye kadar götürürdüm.

"Yasal ve meşru olan ve çok önemli olan bir süreçte bağımsızlık için çoğunluk desteği göstermeliyiz - bu sadece yerel olarak değil İngiltere ancak uluslararası ve özellikle Avrupa'da - kabul edilecektir. Bu doğru yoldur. "

Indyref2 Mayıs 2021'den önce gerçekleşecek mi?

Genel bir seçim yaygın bir seçimdir. Bayan Sturgeon'un İskoç seçmenlere referandum ve bağımsızlık için desteklerini gösterme şansı sunacağını belirttiği yılın sonundan önce yapılması bekleniyor.

Ancak, SNP'nin daha önce kazandığını belirtti. İskoç koltukların çoğunluğu oyların azınlığı genel seçimlerinde.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Aberdeen'deki SNP konferansı öncesinde, Bayan Sturgeon, üyelerini "heid ile oynamaya devam etmeye" çağırdı.

Ve "Avrupa’daki hiç kimse beni dinlememe konusunda dinlemeyecek" dedi. "Bağımsızlık için bir zorunluluk olduğunu iddia ederse," diye konuştu.

SNP lideri: "Daha sonra değil, bağımsızlık kazanacağımızdan kesinlikle eminim, ancak bunu yapmanın tek yolu, İskoçya’daki insanların çoğunluğunun bunu istediğini açıkça ortaya koyuyor.

"Sanırım daha önce olduğumuzdan daha yakın olduğumuzu ve bu kursa devam etmemiz gerektiğini, çünkü doğru olanı ve Nihayetinde başarılı olan “olacak”.

Bayan Sturgeon, MacNeil’in milletvekili Joanna Cherry’nin bir sonraki SNP lideri olarak görev yaptığı milletvekili Joanna Cherry’den bahsettikten sonra, referandumun sonuçta farklı bir lider tarafından verilebileceğini reddetti. bekliyor ".

Dedi ki:" Saygılarımla, SNP’nin lideriyim.

YouTube daha fazla "alıcı sanatçı" videosunu siler

Medya yazısı

Sturgeon: "Bağımsızlığa giden yol yasal süreçtir"

İskoçya ilk bakanı, yasal referandumun ülkenin bağımsızlık kazanmasının tek yolu olduğunu söyledi.

Nicola Sturgeon, genel seçimde İskoç sandalyelerinin çoğunu kazanan SNP'nin bağımsızlık ilan edilmesi için yeterli olacağı yönündeki iddialarını reddetti. Günlük Bakım Seti "Kolay ya da kısayol yok" dedi. Bağımsızlık için "ve gelecekteki bir referandumun" meşruiyeti açısından herhangi bir şüphenin ötesinde "olması gerektiğine".

Ancak bağımsızlığın şimdi her zamankinden daha yakın olduğunu vurguladı.

SNP lideri BBC İskoçya’nın siyasi editörü Brian Taylor’la partisinin Pazar öğleden sonra Aberdeen’de açılan üç günlük konferansının önünde konuştu.

Bayan Sturgeon bağımsızlık konusunda ikinci bir referandum yapmak istediğini söyledi gelecek yıl - ancak bu hareket İngiltere hükümeti tarafından dışlandı.

Bazı SNP aktivistlerinden ve milletvekillerinden gelen baskılarla karşı karşıya kaldı. Daha geniş kapsamlı bağımsızlık hareketindeki diğerlerinin yanı sıra, referandum için izin verilmezse B Planı denilen bir planı kabul etmek.

Resim yazısı

Bayan Sturgeon eleştirildi Bazı aktivistler tarafından hafta sonu Edinburgh’ta dev bir bağımsızlık yanlısı yürüyüşüne katılmadıkları için

2017’de Katalonya’da tartışmalı olanlara benzer bir şekilde resmi olmayan bir bağımsızlık referandumu referandumu yapılması çağrıları yapıldı.

Milletvekili Angus MacNeil de dahil olmak üzere diğerleri, Westminster'deki İskoç sandalyelerin çoğunun kazanılmasının bağımsızlık müzakerelerinin referanduma ihtiyaç duymadan başlaması için yeterli olacağını - ki bu bir zamanlar SNP'nin resmi politikasıydı. />
Ancak Bayan Sturgeon ısrar etti: "Hayatım boyunca bağımsızlık için kampanya yaptım. Kolay ya da kısayol bir rota olsaydı şimdiye kadar götürürdüm.

"Yasal ve meşru olan ve çok önemli olan bir süreçte bağımsızlık için çoğunluk desteği göstermeliyiz. İngiltere ancak uluslararası ve özellikle Avrupa'da - kabul edilecektir. Bu doğru yoldur. "

Indyref2 Mayıs 2021'den önce gerçekleşecek mi?

Genel bir seçim yaygın bir seçimdir. Bayan Sturgeon'un İskoç seçmenlere referandum ve bağımsızlık için desteklerini gösterme şansı sunacağını belirttiği yılın sonundan önce yapılması bekleniyor.

Ancak, SNP'nin daha önce kazandığını belirtti. Sturgeon, azınlık oyları genel seçimlerinde İskoç sandalyelerin çoğunluğunu seçti.

Resim yazısı

Aberdeen'deki SNP konferansı öncesinde, Bayan Sturgeon, üyelerini "oynamaya" davet etti “

Soykırımıyla ve“ Avrupa’daki hiç kimse beni bunun meşruiyeti açısından dinlemeyecek ”dedi. Bağımlılık.

SNP lideri: "Daha sonra değil, bağımsızlığı kazanacağımızdan kesinlikle eminim, ancak bunu yapmanın tek yolu, İskoçya'daki insanların çoğunun bunu istediğini açıkça göstermektir.

"Sanırım daha önce olduğumuzdan daha yakın olduğumuzu düşünüyorum ve bu kursa devam etmeliyiz, çünkü bu doğru olan ve sonuçta başarılı olanı olacak".

Bayan Sturgeon ayrıca, atıfta bulundukları önerileri reddetti

Cardiff'in 'İhmali' doğusu dönüştürülmeye hazır



ROYAL AIR FORCE

Resim yazısı

Flight Lt David Stark hayatı tehdit edici olmayan yaralanmalara maruz kaldı Arındırıcı Kil Maskesi A Ölümcül bir kazaya karışan Red Arrows pilotu, neredeyse kesinlikle yorulduğunu ve dikkatinin dağıldığını söyledi, araştırmacılar şunları söyledi:

Servis Sorgu Paneli (SIP), dikkat dağıtmanın 20 Mart 2018'deki Uçuş Lt David Stark'ın eylemlerini doğrudan etkilediğini tespit etti.

41 yaşındaki Kent doğumlu Cpl Jonathan Bayliss, bir Hawk uçağı Anglesey'e çarptığında öldü.

Uçuş Lk Stark, uçaktan çıkarıldıktan sonra hayati tehlike oluşturan yaralanmalara maruz kaldı.

Daha sonra hastaneden taburcu edildi.

SIP raporunda, jet, Lincolnshire'daki RAF Scampton'a uçmadan önce, bir motor arızasını canlandırmak amacıyla RAF Vadisinden ayrıldığını belirtti.

Antrenman manevrası sırasında, uçak pistin yakınında durdu ve düştü, kurtarmak için çok alçaktan uçuyordu.

Uçuş Lt Stark panel tarafından deneyimli bir pilot olarak tanımlandı. WA Alıştırmaya aşina.

Resim yazısı

Cpl Jonathan Bayliss Ocak 2016'da Red Arrows ekibine katıldı.

Soruşturma genellikle çalıştığı bulundu 07: 30'dan 17: 30'a kadar ve rutini "dinlenme için yeterli zamanı" içermiyordu; bu da kazaya katkıda bulunan bir faktördü.

Kendisini soran bir hava trafik kontrol çağrısıyla dikkatinin dağıldığını belirtti. Raporda, uçağın iniş takımının kazadan kısa bir süre önce düştüğünü doğrulamak için

Pilotun hareketleri, durumsal farkındalığın azaldığını "çok büyük olasılıkla" yaptığını söyledi. 'Güvenlik sorunları' gecikmesi Red Arrows'u araştırıyor

Red Arrows kaza kurbanı 'istisnai' idi

Panel sonuçlandı: "Eleştiricinin kritik anında, durum geliştikçe ortaya çıkan tehlikeler. "

Red Arrows pilotlarının hissettikleri baskıların" kaynak kısıtlamaları tarafından daha da kötüleştiğini "ve mühendislik ve hava güvenliği personelindeki" eksikliğin "yol açabileceğini ekledi. Gelecekteki bir olayla ilgili olarak.

Soruşturma, Lt Stark'ın "uçağın yere çarpacağı etkileyici bir şekilde gerçekleştirildikten sonra" çarpışmadan yarım saniye önce fırlatıldığını buldu ve onun uygun şekilde uyarması için yeterli zaman yoktu. Mühendis.

Cpl Bayliss, Dartford, Kent'te doğdu ve 2001 yılında RAF'a katılmadan önce Brands Hatch motor yarışlarında çalıştı.