8 Ocak 2020 Çarşamba

Müzik egzersizi daha etkili hale getirir mi?

Ergenliği geciktirmek için Mum reçete edilmesi konusunda NHS'ye karşı yasal işlem başlatılıyor.
Makaleler, bir anne ve hemşire tarafından Tavistock ve Portman NHS Trust'a karşı çalışan Yüksek Mahkemeye gönderildi. İngiltere'nin tek cinsiyet kimliği geliştirme hizmeti (Gids).

Avukatlar, çocuklar tedaviye bilinçli onay veremedikleri için ilaçları reçete etmenin yasadışı olduğunu savunacaklar.

Tavistock Tedaviye "temkinli ve düşünülmüş" bir yaklaşımı olduğunu söyledi.

Yönlendirmeler yukarı

Hemşire Sue Evans, gittikçe daha fazla endişelenen gençler olduktan sonra Gids'i on yıldan fazla bir süre önce bıraktı Farklı bir cinsiyete geçmek isteyenlere yeterli değerlendirme ve psikolojik çalışma olmadan ergenlik engelleyicileri verildi.

O zamandan beri, küçük çocuklara bile, neden olan hormonları engelleyen ilaçlar verildiğini söylüyor. dönemler ve sakal dahil ergenlikle ilgili değişikliklere.

2014-15'te 678'den geçtiğimiz yıl 678'den 2.590'a yükseldi.

Bunlardan 2.590:

1.700'den fazla erkek erkeğe geçmek istedi

624 kadına geçmek istedi

çoğu genç yaşta ve orta yaştaydı

171 yaş altıydı

Bayan Evans dedi ki: "Ben eskiden 16 yaşındakilere verildiğini düşünürdü.

"Ama şimdi, yaş sınırı düşürüldü - ve belki dokuz ya da 10 yaşından küçük çocuklardan bilgilendirilmiş olur vermeleri isteniyor Uzun süreli sonuçlarının bilinmediği tamamen deneysel bir tedaviye. "

'Çok genç'

Sadece Bayan A olarak bilinen annenin 15- Gids'de tedavi için bekleme listesinde olan otizmli bir yaşındaki.

BBC News'e, çocuğuna dış dünyaya bir erkek çocuk olarak hediye ettiğini söyledi ancak buna izin vermekten mutluluk duyarken, Tam olarak anlaşılmayan ilaçların reçete edilme olasılığı konusunda son derece endişe duyuyor.

"Yaşına bakıp, Hala istediğini söylüyor ve bu yüzden onu tıbbi bir yola sokacağız '' dedi. A Bayan BBC News'e söyledi.

Otizm spektrumu nedeniyle farklı, söylediklerinin ve ne anlama geldiğinin genellikle iki farklı şey olduğundan endişeleniyorum. ”

Ergenlik engelleyicileri nedir?

Bunlar, Göğüsler, dönemler, sakal ve ses kırma gibi şeylerin gelişimini duraklatın

Doğumda cinsiyetlerinin cinsiyetlerine uymadığını hisseden cinsiyet disforisi olan çocuklara reçete edilebilir. >
Bu, ergenlikteki fiziksel değişikliklerden geçmeden önce seçeneklerini tartmaları için daha fazla zaman vermek anlamına geliyor.

Ergenlik engelleyicileri NHS tarafından geri dönüşümlü olarak tanımlansa da, Gids, beyin gelişimi üzerindeki etkileri

Amerikalı rapçi Ludacris Gabon vatandaşı oldu

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Rusya, Türkiye'nin Libya'da paralı asker olduğu iddialarını yalanladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin Libya'daki çatışmayı sona erdirmek için ateşkes çağrısında bulundular.

İki liderin Mum sayıda ülkede sürüklenen bir çatışmada rakip tarafları destekledikleri görülüyor.

İstanbul'da yapılan görüşmelerden sonra Erdoğan ve Bay Putin ateşkesin Pazar gece yarısında yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Çağrı, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Libya'da Suriye tarzı bir iç savaş.

Geçen hafta Türkiye, BM destekli hükümeti desteklemek için Kuzey Afrika devletine asker gönderdi. Türkiye, Rusya'yı BM destekli yönetimin ana rakibi Gen Khalifar Haftar'ı desteklemek için Libya'da yaklaşık 2.500 paralı asker bulundurmakla suçluyor. Rusya bu iddiayı yalanladı.

Askeri diktatör Halife Haftar kimdir?

Libya neden bu kadar kanunsuz?

Türkiye Libya ihtilafının derinliklerine düşme riski altında

Libya, Afrika'nın en büyük petrol rezervine sahip olan stratejik açıdan önemlidir. Akdeniz kıyılarında ve Afrikalı göçmenler için Avrupa'ya açılan bir kapıdır. Düşmanlıkları sonlandırma ve milleti birleştirme çabaları başarısız oldu ve en son girişimin başarılı olup olmayacağı belli değil.

'Proxy savaşları'

Gen Haftar'ın Libya Ulusal Ordusu (LNA ) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, güçlerinin Libya'nın "petrol hilâlına" yakın kıyı kenti Sirte'yi ele geçirdiğini söyledi. Ayrıca BM destekli hükümete sadık birlikler tarafından kontrol edilen Sirte ile Misrata kenti arasındaki yolda çatışmalar ve hava saldırıları raporları da var.

İmge başlığı

Libya, uzun süredir hükümdar Muammar Kaddafi'nin 2011 yılında görevden alınmasından bu yana şiddet nedeniyle parçalandı.

Ateşkes için yapılan diplomatik baskının bir başka belirtisinde, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Gen kentinde İtalyan kentinde bir araya geldi Milan Bakan, Libya'nın BM destekli Başbakanı Fayez al-Serraj ile Çarşamba günü ileride görüşmek üzere olduğunu, Reuters haber ajansının İtalyan hükümetinden kaynaklandığını söyledi.

Bay Serraj, Avrupa Birliği'nde (AB) ) başkent Brüksel, Bay Maas ve AB yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

"Libya'nın vekalet savaşlarına sahne olmasını önlemek istiyoruz" dedi. "Libya ikinci bir Suriye olamaz ve bu nedenle hızla siyasi bir sürece, etkili bir ateşkes ve silah ambargosu üzerine bir anlaşmaya girmemiz gerekiyor." Diye ekledi Bay Serraj, Türkiye'nin desteğine sahip, Katar ve çoğu Batılı güç, Gen Haftar'ın kilit müttefikleri Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Rusya'dır. Gen Haftar'ın kuvvetleri de başkent Trablus'u ele geçirmek için bir ay süren bir saldırı yürüttü, ancak şu ana kadar bunu başaramadılar.

Libya'nın şu anda rakip idareleri var: Trablus'taki BM destekli hükümet ve Doğu Haftası Tobruk'taki Gen Haftar destekli hükümet.

Libya, uzun süredir görev yapan hükümdar Muammar Kaddafi'nin devrilmesinden ve 2011 yılında rakip grubun iktidara koşmasıyla öldürülmesinden sonra çatışmaya girdi. />
Medya altyazısı

BBC Arapça, güçlü adam Khalifa Hafta'a sadık savaşçılar tarafından kutsallaştırılan cesetlerin videolarını buldu

Prens Harry ve Meghan kıdemli kraliyet ailesi olarak geri adım atıyorlar

Mum hakkı

GETTY IMAGES

Sussex Dükü ve Düşesi, "kıdemli" kraliyet ailesi olarak geri adım atacaklarını ve mali açıdan bağımsız olmaları için çalışacaklarını açıkladılar.


Çift, Kraliçeyi "tamamen desteklemeye" devam edeceklerini söyledi .

Geçen Ekim ayında, Prens Harry ve Meghan medya spot ışığında mücadelelerini açıkça ortaya koydu.

Çarşamba günü beklenmedik açıklamalarında Instagram sayfalarında da yer alan çift, "aylarca süren düşünme ve iç tartışmalardan sonra" kararını verdiler.

"Kraliyet Ailesinin 'kıdemli' üyeleri olarak geri adım atmayı ve tam olarak desteklemeye devam ederken mali açıdan bağımsız olmak için çalışıyoruz. Majesteleri Kraliçe.

"Özellikle son birkaç yıldır bu ayarlamayı yapmaya hazır hissettiğimiz cesaretinizle."

Tam olarak: Buckingham Sarayı'nın açıklaması

İngiltere ile Kuzey Amerika arasındaki zamanlarını dengelemeyi planlarken “Kraliçe, Milletler Topluluğu'na olan görevimizi onurlandırmaya devam ettiklerini, ve patronajlarımız ".

" Bu coğrafi denge, oğlumuzu doğduğu kraliyet geleneği için bir takdirle büyütmemizi sağlayacak, aynı zamanda ailemize bir sonraki odaklanacak alanı da sağlayacaktır. Yeni yardım kuruluşumuzun lansmanı da dahil olmak üzere bir bölüm. "

Noel'de çift, doğumlu oğulları Archie ile Kanada'da biraz zaman geçirmek için kraliyet görevlerinden altı hafta ara verdi. Mayıs.

Telif hakkı

PA MEDYA

Resim yazısı

Çift, son zamanlarda oğlu Archie ile birlikte, Kanada'da zaman geçirdi

Salı günü İngiltere'ye döndükten sonra, Harry, 35 ve Meghan, 38, ülkeyi ağırladıkları için teşekkür etmek için Kanada'daki Londra Yüksek Komitesini ziyaret etti ve aldıkları sıcaklık ve misafirperverliği söyledi. inanılmazdı evable ".

Ziyaret sırasında Meghan," Kanada'nın güzelliğinin "tadını çıkarmanın" inanılmaz bir zaman "olduğunu söyledi.

" Archie'nin 'ah' yanından geçiyorsunuz ve ne kadar çarpıcı olduğunu görüyorsunuz - bu bizim için çok şey ifade ediyordu. ”

Eski aktris Meghan, popüler ABD drama Takımlarında oynadığı süre boyunca Toronto'da yaşadı ve çalıştı. Birkaç Kanadalı arkadaşı var.

Yakın bir şekilde, sadece dayanamadıkları işin büyük parçaları olduğu çok açıktı.

Her ikisinin de canlandığı ortaya çıktı. kalabalık. Ancak Harry kameralardan nefret ediyor ve tören tarafından gözle görülür bir şekilde sıkıldı.

Ve Meghan sık sık tam bir profesyonel olmasına rağmen, bazen rolün gündelik slog'una olan sabırsızlığı bazen kırıldı.

Sessiz bir figür olmak istemediğini söyledi; Ancak sesini yükselttiğinde, kendisini bekleyen eleştiriler buldu.

Her ikisi de 2019 ITV'den Tom Bradby ile yaptığı röportajda duygularını duyurdular.

Ama ayrıntıların ötesinde, bu kadar şok edici olan şey, her ikisinin de ne kadar mutsuz göründüğü idi. Önceki yılın güneş sırılsıklam düğünü bir rüya gibi görünüyordu; Burada hayatları ve pozisyonları ile gözle görülür şekilde mücadele eden iki kişi vardı.

Cevaplardan çok daha fazla soru var; yeni rolleri ne olacak? Nerede yaşayacaklar ve bunun bedelini kim ödeyecek? Ne tür bir ilişkiye sahip olacaklar?

Travelex: Bankalar siber saldırıdan sonra para birimini durdurdu

Telif hakkı

Mum GÖRÜNTÜLER

Bazı High Street bankaları, Travelex'e yapılan fidye yazılımı siber saldırısının ardından müşterilerin döviz sipariş etmesini durdurdu.

Lloyds, Barclays ve İskoçya Kraliyet Bankası'ndaki problemler Sainsbury's ve Tesco süpermarketlerinde aksamaları takip ediyor.

Bilgisayar korsanları 6 milyon dolar (4,6 milyon sterlin) talep ettikten sonra bilgisayar notlarını kapatan Travelex'ten hepsi yabancı notlarını alıyor

Travelex, müşteri verilerinin tehlikeye atıldığına dair bir kanıt olmadığını söylüyor.

Ancak kasiyerler, paranın nakit olarak taşınmasını sağlamak için kalem ve kağıt kullanmaya başvuruyorlar Havaalanlarında ve Yüksek Sokaklarda masalar.

Ve bankalar şimdi Travelex'ten not tedarik ettiklerini bildiriyorlar ve geçen hafta yaşanan siber saldırının ardından kurudu.

Bir RBS temsilcisi şunları söyledi: "Şu anda seyahat parası tedarikçimiz Travelex ile ilgili sorunlar nedeniyle çevrimiçi olarak, şubede veya telefonla herhangi bir seyahat parası siparişini kabul edemiyoruz. />
"Verilen rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

Lloyds ve Barclays benzer açıklamalar yayınladı. Bir kaynak, bankaların seyahat para hizmetlerini geri getirmeden önce kesintilerini çözme konusunda Travelex'e bağımlı olduğunu söyledi.

Travelex çalışanları BBC News'e şirketin sürekli fidye yazılımı tarafından "kabuk şoku" bırakıldığını söyledi Siber saldırı.

Bir kaynak, şirketinin çalışanları ve müşterileri ile iletişiminin "ne yapmama konusunda bir masterclass" gibi göründüğünü söyledi.

Kalmak isteyen çalışan Anonim, yönetimin ilişkiyi ele alma biçiminde dahili olarak şiddetli eleştiriler olduğunu söyledi.

BBC'ye bir e-postada, "Yardım edemedim ama halkın tepkisinin önerisine gülüyordum "Şok edici derecede kötü" oldu. Bu, dahili olarak nasıl ele alındığına kıyasla hiçbir şey değil. Belirgin bir gerçek liderlik ve iletişim eksikliği varmış gibi geliyor. "

Şirket, endüstriyle çalıştığını söylüyor. Sorunu çözmek için lider siber kurtarma uzmanları ve müşterilerini ve çalışanlarını bilgilendirmek için elinden geleni yaptığı konusunda ısrar ediyor

Şirketin ofislerindeki bilgisayar sistemleri ve Avrupa, Asya ve ABD'deki para dükkanları, Yılbaşı gecesi saldırının gerçekleşmesinden bu yana kapatıldı.

Travelex bilgisayar korsanları tarafından fidye ile tutuldu

Bir fidye yazılımı saldırısının bir firmaya maliyeti 45 milyon sterlin

Sessiz program binlerce kişiyi fidye yazılımlarından kurtardı

Anonim işçi şöyle dedi: "İş bilgisayarımı bir hafta boyunca kullanamadım. Bilgisayarımdaki belgelerin hepsi bilgisayar korsanlığı tarafından şifrelendi, ancak bulut sunucusunda sakladığım belgelerin bilgisayar korsanlarının sistemimize çok fazla girmediğini düşündürüyor. "

'Hayal kırıklığına uğramış ve sinirli'

Çalışan, şirketin siber saldırıya karşı 30 Ocak'ta GMT saatiyle 21:00 değil, 21 Ocak'ta yaygın olarak bildirildiği gibi uyarıldığını iddia ediyor. "yetersiz" oldu, ancak o zamandan beri BT ekipleri yeni PC'leri satın almak ve kurmak ve belirli yazılımların yerini almak için çalışıyorlar.

Anonim kalmak isteyen başka bir çalışan, Bir e-postayla şöyle dedi: "Travelex için çalışıyorum ve ... saflarda, neler olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok. Müşteriler kadar sinirli ve üzgünüz. ”

Medya başlığı

Teknoloji açıkladı: fidye yazılımı nedir?

Firma için bir sözcüsü. dedi ki: "Travelex yavaş yavaş bir dizi iç sistemi geri yüklüyor ve devam etmek için çalışıyor

Venezuela krizi: Juan Guaidó Ulusal Meclis'e girmeye zorluyor

Medya altyazısı

Juan Guaidó'nun Venezuela parlamentosuna girmesini ve meşale tarafından yemin etmesini izle

Venezuela Ulusal Meclisinde muhalefet lideri Juan Guaidó'nun kazandığı kaotik sahneler oldu Polisle gergin bir duruştan sonra yasama binasına erişim. Mum İsyan kıyafetindeki Ulusal Muhafızlar binanın etrafında bir kordon oluşturdular, ancak Bay Guaidó ve başka bir 100 muhalefet milletvekili bu binayı kırdı. >
Hareket, Bay Guaidó'nun kendisini tekrar Konuşmacı olarak seçmek için oylamaya katılmasının engellenmesinden iki gün sonra gerçekleşti.

Ona "parlamenter darbe" adını verdi.

'İnsanlar hükmediyor'

Salı günü Bay Guaidó, Millet Meclisi binasına, yeniden seçmenliğini Konuşmacı olarak destekleyen 100 milletvekilinin bulunduğu bir araba ve otobüs konvoyunda geldi. Bir dizi kontrol noktasından geçmesine izin verildi, ancak binayı çevreleyen çevik kuvvet kordonundan geçmediler. Gergin bir duruş ortaya çıktı.

"Bu askeri bir kışla değil" ve "askeri değil insanlar yönetiyor" diye bağırsa da yaklaşık 30 dakika, Bay Guaidó ve destekçileri geçti Gardiyanlar.

Bay Guaidó, binaya girmeye zorladıkları anın görüntülerini tweetledi.

@jguaido tarafından gönderilen Twitter yayınını atlayın

En la unión de los venezolanos está la fuerza para salir de la dictadura.



Entramos al hemiciclo bir cumplir con nuestro deber, hiçbir con la violencia, sino con la fuerza de la razón y la mayoría.



Unidos, organizatörler ve conmezmeza, es mümkün. # 100diputados # ANLegítimaConVzla pic.twitter.com/6S1mjuE0LF

- Juan Guaidó (@jguaido) 7 Ocak 2020

Rapor

Twitter Sonu Gönderen @jguaido

Varışları hükümet yanlısı milletvekillerinin gitmesini istedi.

Bay Guaidó Konuşmacı koltuğuna oturdu. O ve destekçileri, konuşmacı olarak yemin etmeden önce milli marşı söylediler.

Elektrik kesintisi, fenerleri cep telefonlarında kullanmaya zorladı.

Nasıl oldu? Melee, Pazar günü, Bay Guaidó ve bir dizi muhalif milletvekilinin binaya başarıyla girmesinin engellendiği benzer sahneleri takip ediyor.

Yokluğunda muhalif muhalefet milletvekili. Luis Parra konuşmacı seçildi. Ancak Bay Guaidó'yu destekleyen Ulusal Meclis üyeleri, odayı yeniden konuşmacı olarak seçerek rakip bir oy kullandı.

Telif hakkı

GETTY IMAGES

İmaj başlığı

Luis Parra (solda) ve Juan Guaidó, Ulusal Meclis Başkanı olduklarını iddia ediyor

Neden konuşmacı kimin önemi var?

Venezüella anayasası uyarınca milletvekilleri 5 Ocak'ta bir yıllık dönem için bir Konuşmacı seçtiler.

300 kelimeyle Venezuela krizi

Venezuela'nın siyasi krizinin ardında ne var? >
Muhalefet politikacı Juan Guaidó geçen yıl göreve seçildi. Birkaç hafta sonra atladı

Leo Varadkar: RIC tartışması sonrasında Birleşik Krallık 'daha da ileri'

Telif hakkı Mum
GETTY IMAGES

Resim yazısı

Minibüs, Çarşamba günü yerel saatle 01: 00'den kısa bir süre önce Dublin Havalimanı'ndan alındı

Dublin Havalimanı'ndan bir minibüs çalındıktan sonra iki kişi sahte hapis cezası nedeniyle tutuklandı.

Otobüs Çarşamba günü erken saatlerde gemideki üç yolcu ile Terminal 2'nin dışından alındı ve M1 otoyolunda kuzeye sürüldü.

Şüpheliler hem PSNI hem de garda aracını, uzman silahlı polis ve helikopter içeren sınır ötesi bir kovalamaca çarptı.

Kimse yaralanmadı. Yerel saatle 01: 00'da başlayan olayda.

Otobüsün - otel servisi olduğuna inanılan - sürücünün terminalin dışındaki bir yolcuya yardım ettiği sırada yapıldığı anlaşılıyor. >
Gardaí (İrlanda polisi), County Meath'in Navan kentinden olduğu anlaşılan üç yolcunun Julianstown yakınlarındaki M1'de zarar görmediğini söyledi.

Minibüs daha sonra Drogheda, County'ye devam etti Louth, peşinde d, Dundalk yakınındaki sınırı geçmeden önce garda birimleri tarafından.

Crossmaglen Meydanı'nda bir PSNI aracının önüne zarar verdikten sonra, minibüs sınırın üzerinden geçti.

PSNI yok Olay sırasında memurlar yaralandı, polis doğruladı.

Minibüs, County Monaghan'daki gardaí tarafından çökmeden ve erkekler yürüyerek kaçmadan önce tekrar takip edildi.

İki adam Her ikisi de otuzlu yaşlarında, daha sonra park edilmiş bir arabanın kontrolünü ele geçirdi.

Castleblayney, County Monaghan'da durdurulmadan önce bir garda uzmanı silahlı destek birimi ve garda helikopteri tarafından takip edildi. />
Olay hakkında bilgi sahibi olan herkesin İrlanda polisine başvurması önerilir

Uganda subayları kaçak ile dolu ‘bebeği

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Rusya, Türkiye'nin Libya'da paralı asker olduğu iddialarını yalanladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin Mum çatışmayı sona erdirmek için ateşkes çağrısında bulundular.

İki liderin artan sayıda ülkede sürüklenen bir çatışmada rakip tarafları destekledikleri görülüyor.

İstanbul'daki görüşmelerden sonra Erdoğan ve Bay Putin ateşkesin Pazar gece yarısında yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi.

Çağrı, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Libya'da Suriye tarzı bir iç savaş.

Geçen hafta Türkiye, BM destekli hükümeti desteklemek için Kuzey Afrika devletine asker gönderdi. Türkiye, Rusya'yı BM destekli yönetimin ana rakibi Gen Khalifar Haftar'ı desteklemek için Libya'da yaklaşık 2.500 paralı asker bulundurmakla suçluyor. Rusya bu iddiayı yalanladı.

Askeri diktatör Halife Haftar kimdir?

Libya neden bu kadar kanunsuz?

Türkiye Libya ihtilafının derinliklerine düşme riski altında

Libya, Afrika'nın en büyük petrol rezervine sahip olan stratejik açıdan önemlidir. Akdeniz kıyılarında ve Afrikalı göçmenler için Avrupa'ya açılan bir kapıdır. Düşmanlıkları sona erdirme ve milleti birleştirme çabaları başarısız oldu ve en son girişimin başarılı olup olmayacağı belli değil.

'Vekil savaşlar'

Gen Haftar'ın Libya Ulusal Ordusu (LNA ) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, güçlerinin Libya'nın "petrol hilâlına" yakın kıyı kenti Sirte'yi ele geçirdiğini söyledi. Ayrıca BM destekli hükümete sadık birlikler tarafından kontrol edilen Sirte ile Misrata kenti arasındaki yolda çatışmalar ve hava saldırıları raporları da var.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Libya, uzun süredir hükümdar Muammar Kaddafi'nin 2011 yılında görevden alınmasından bu yana şiddet nedeniyle parçalandı

ateşkes için diplomatik baskı yapan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, İtalya'nın Milano şehrinde Gen Haftar ile bir araya geldi. Bakan, Libya'nın BM destekli Başbakanı Fayez al-Serraj ile Çarşamba günü ileride görüşmek üzere olduğunu, Reuters haber ajansının İtalyan hükümetinden kaynaklandığını söyledi.

Bay Serraj, Avrupa Birliği'nde (AB) ) başkent Brüksel, Bay Maas ve AB yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

"Libya'nın vekalet savaşlarına sahne olmasını önlemek istiyoruz" dedi. "Libya ikinci bir Suriye olamaz ve bu nedenle hızla siyasi bir sürece, etkili bir ateşkes ve silah ambargosu üzerine bir anlaşmaya girmemiz gerekiyor," diye ekledi Bay Serraj, Türkiye'nin desteğine sahip, Katar ve çoğu Batılı güç, Gen Haftar'ın kilit müttefikleri Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Rusya'dır. Gen Haftar'ın kuvvetleri de başkent Trablus'u ele geçirmek için bir ay süren bir saldırı yürüttü, ancak şu ana kadar bunu başaramadılar.

Libya'nın şu anda rakip idareleri var: Trablus'taki BM destekli hükümet ve Doğu Haftası Tobruk'taki Gen Haftar destekli hükümet.

Libya, uzun zamandır görev yapan hükümdar Muammar Kaddafi'nin devrilmesinden ve 2011 yılında rakip grubun iktidara koşmasıyla öldürülmesinden sonra çatışmaya girdi. />
Medya c

Helen McCourt katili Ian Simms serbest bırakılacak

Telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Sayın Trump, İran hakkında ek yaptırımlar açıkladı Mum ABD Başkanı Donald Trump İran'ı söyledi Irak'taki ABD kuvvetlerini barındıran hava üslerini hedefledikten sonra "ayakta duruyor gibi görünüyor.

Bay Trump, saldırılarda ABD veya Irak'ta hayatın kaybedilmediğini ve üslerin sadece minimum zarar verdiğini söyledi. />
Irbil ve Al Asad üslerine yönelik saldırılar yerel saatte Çarşamba sabahı erken geldi.

İran, geçtiğimiz hafta en iyi İranlı General Qasem Soleimani'nin suikastına misilleme olduğunu söyledi. < Br />
Canlı güncellemeler

Bir ABD drone saldırısında öldürmek, İran ve ABD arasındaki ilişkilerin kötüleşmesinde büyük bir artış oldu.

Bay Trump, ABD derhal İran'a "davranışını değiştirene" kadar devam edecek olan ilave mali ve ekonomik yaptırımlar uygulayacak.

ABD başkanı daha önce ABD personelini ve üslerini hedeflerse İran'a karşı askeri harekâtı tehdit etti, ancak t üzerinde onun vesilesiyle bunun kısa durdu

Trump ve Bloomberg, Super Bowl reklamlarını ele geçirecek

Medya altyazısı

CANLI: Başkan Mum Irak'taki İran füze saldırılarına tepki veriyor
İran, Irak'taki ABD kuvvetlerini barındıran hava üslerine balistik bir füze saldırısı düzenledi. ABD'nin General Qasem Soleimani'yi öldürmesi.

İran'dan fırlatılan bir düzineden fazla füze, Bağdat'ın batısındaki Irbil ve Al Asad'da iki hava üssü vurdu.

Orada olup olmadığı belli değil Yaralılar oldu.

Washington'dan gelen ilk yanıt susturuldu. Başkan Trump, her şeyin iyi olduğunu tweetledi ve kayıpların ve hasarların değerlendirildiğini söyledi.

CANLI: Son reaksiyon ve analiz

ANALİZ: İran'dan gelecek başka şeyler var mı? />
AÇIKLADI: Şimdiye kadar hikayeye hızlı bir rehber

ABD ve koalisyon birliklerini barındıran iki Irak üssü ve biri Al Asad'da, diğeri de Irbil'de yerel saat 02:00 civarında hedeflendi (Çarşamba 22:30 GMT). İran'ın Ortadoğu'daki vekâlet güçlerini kontrol eden Soleimani'nin gömülmesinden sadece birkaç saat sonra geldi.

İran'ın Yüce Lideri Ayatollah Khamenei, saldırının ABD için "karşısında bir tokat" olduğunu ve ABD'nin Orta Doğu'daki varlığına bir son.

Telif hakkı

RESİM GÖRÜNTÜLERİ

Resim yazısı

Bu İran'ın 1979'dan beri ABD'ye en doğrudan saldırı olduğunu

Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, İran'ın Soleimani suikastına "nihai cevabının" "tüm ABD güçlerini bölgeden atmak" olacağını söyledi.

Irak Başbakanı Adel Abdul Mahdi, İran'ın bir saldırı olacağını ve yalnızca ABD birliklerinin bulunduğu bölgelerin hedef alınacağı konusunda uyardığını söyledi. Irak'ta meydana gelen kayıpların rapor edilmediğini söyledi.

Füze saldırısından birkaç saat sonra kalkıştan kısa bir süre sonra İran'da bir Ukraynalı uçak düştü. İki olayın birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir kanıt yok.

Pek çok havayolu şirketi, artan gerilimin ortasında hem İran hem de Irak hava sahasından kaçındıklarını açıkladı.

Bu, Eskalasyon mu?

İran'ın 1979'da Tahran'daki ABD büyükelçiliğini ele geçirmesinden bu yana ABD'nin en doğrudan saldırısı.

Medya başlığı

Füze saldırısının bildirildiği bu görüntülerin İran devlet TV'sinde gösterildi

İran Devrim Muhafızları, saldırının Cuma günü Soleimani'nin ölümüne misilleme olduğunu söyledi - Bağdat havaalanı dışındaki bir füze saldırısında öldürüldü Cumhurbaşkanı Trump'ın emirleri ve ABD müttefiklerinin üslerinin de hedef alınabileceği konusunda uyardı.

İran Savunma Bakanı Amir Hatami, İran'ın ABD'nin misillemelerine verdiği yanıtın ABD eylemiyle orantılı olacağını söyledi.

Ancak İran Dışişleri Bakanı Mohammad Javad Zarif, saldırının kendini savunma amaçlı olduğunu ve durumu savaşa tırmandırmayı reddettiğini söyledi.

Image Copyright @ JZarif

@JZARIF

Rapor

BBC'nin Bağdat'taki Ortadoğu editörü Jeremy Bowen, tweet'lerin İran'ın bir çizgi çizmek istediğini öne sürdüğünü söyledi kendi perakendecisi altında

Ukraynalı uçak kazası kurbanları arasında Kanadalılar

Medya altyazısı

Füze saldırısı olduğu bildirilen bu görüntü İran devlet televizyonunda gösterildi

İran, ABD kuvvetlerini Irak'taki hava üslerine balistik bir füze Mum gerçekleştirdi, ABD'nin General Qasem Soleimani'yi öldürmesine misilleme olarak.

İran'dan fırlatılan bir düzineden fazla füze, Bağdat'ın batısındaki Irbil ve Al Asad'da iki hava üssü vurdu.

Yaralı olup olmadığı belli değil.

Washington'dan gelen ilk yanıt susturuldu. Başkan Trump, her şeyin iyi olduğunu tweetledi ve kayıpların ve hasarların değerlendirildiğini söyledi.

CANLI: Son reaksiyon ve analiz

ANALİZ: İran'dan gelecek başka şeyler var mı? />
AÇIKLADI: Şimdiye kadar hikayeye hızlı bir rehber

ABD ve koalisyon birliklerini barındıran iki Irak üssü ve biri Al Asad'da, diğeri de Irbil'de yerel saat 02:00 civarında hedeflendi (Çarşamba 22:30 GMT). İran'ın Ortadoğu'daki vekâlet güçlerini kontrol eden Soleimani'nin gömülmesinden sadece birkaç saat sonra geldi.

İran'ın Yüce Lideri Ayatollah Khamenei, saldırının ABD için "karşısında bir tokat" olduğunu ve ABD'nin Orta Doğu'daki varlığına bir son.

Telif hakkı

RESİM GÖRÜNTÜLERİ

Resim yazısı

Bu İran'ın 1979'dan beri ABD'ye en doğrudan saldırı olduğunu

Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, İran'ın Soleimani suikastına "nihai cevabının" "tüm ABD güçlerini bölgeden atmak" olacağını söyledi.

Irak Başbakanı Adel Abdul Mahdi, İran'ın bir saldırı olacağını ve yalnızca ABD birliklerinin bulunduğu bölgelerin hedef alınacağı konusunda uyardığını söyledi. Irak'ta meydana gelen kayıpların rapor edilmediğini söyledi.

Füze saldırısından birkaç saat sonra kalkıştan kısa bir süre sonra İran'da bir Ukraynalı uçak düştü. İki olayın birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir kanıt yok.

Pek çok havayolu şirketi, artan gerilimin ortasında hem İran hem de Irak hava sahasından kaçındıklarını açıkladı.

Bu, Eskalasyon mu?

İran'ın 1979'da Tahran'daki ABD büyükelçiliğini ele geçirmesinden bu yana İran tarafından ABD'ye yapılan en doğrudan saldırı budur.

İran Devrim Muhafızları, saldırının misilleme olduğunu söyledi Soleimani'nin Cuma günü öldürülmesi için - Cumhurbaşkanı Trump'ın emirleri üzerine Bağdat havaalanı dışında bir füze saldırısında öldürülen - ve ABD müttefiklerinin üslerinin de hedef alınabileceği konusunda uyardı.

İran Savunma Bakanı Amir Hatami İran'ın Herhangi bir ABD misillemesine yanıt ABD'nin eylemiyle orantılı olacaktır.

Ancak İran Dışişleri Bakanı Muhammed Javad Zarif saldırının kendini savunma amaçlı olduğunu ve durumu savaşa tırmandırmayı reddettiğini söyledi.

Görüntü Telif Hakkı @JZarif

@JZARIF

Rapor

BBC'nin Orta Doğu editörü Bağdat'taki Jeremy Bowen tweets, İran'ın Soleimani suikastı misillemesi altında bir çizgi çizmek istediğini ve durumun yükselip yükselmediğini ABD'ye yüklediğini gösteriyor.

General Soleimani ve öldürmenin uyandırdığı tutkular, İran'ın Irak'taki ABD üslerine yönelik askeri grev mütevazı bir yanıttı.

Saldırı, mümkün olduğunca az yaralanmaya neden olacak şekilde zamanlandı. Hem ABD hem de İran - tüm söylemleri için - daha geniş bir çatışma istemiyorlar. Belki de şimdilik bu konu altında bir çizgi çizilebilir.

Bu İran'ın misillemesinin sonu mu? Zaman gösterecek.

Ancak İran politikasının değiştiğini görmek zor. Muhtemelen stil

Janette ve John Dunbavand: Karısını vuran adam 'acısını kaldıramadı'

Image caption

2019'da İngiltere'deki tüm cinayetlerin üçte birinden fazlası ölümcül bir bıçaklamanın sonucuydu.

İngiltere'de öldürülen insan sayısı 2019'da düştü. Beş yıl içinde ilk Mum BBC araştırması gösteriyor.

Geçen yıl İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da 2018'de 774 cinayetten toplam 650 kişi öldü.

Düşüşe rağmen, Londra'daki cinayetler birbirini takip eden üçüncü bir takvim yılı için - 2008'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Ev sekreteri 18 polis gücü verdikten bir hafta sonra geliyor Şiddetle mücadele için 35 milyon pound.

BBC, 2019 boyunca 46 İngiliz polis kuvvetleri tarafından başlatılan cinayet ve adam öldürme soruşturmalarının ayrıntılarını kaydetti.

Bu kuvvetlerin 26'sı için cinayet rakamları düştü. Beşi 2018'deki rakamı kaydetti.

Londra'da - dikkate değer bir artış görülen alanlardan biri ve ölüm sayısının en yüksek olduğu yerlerden biri - Büyükşehir Polisi 149 hom başlattı icide soruşturmaları.

İngiliz Ulaştırma Polisi Londra Yeraltı ağında üç cinayet soruşturmasına yol açtı ve Jack Merritt ve Saskia Jones 29 Kasım'da Londra'da bıçaklandı.

2019'daki cinayetler

Daha fazla ayrıntı için dokunun veya tıklayın

BBC araştırması. Harita Carto ile oluşturuldu

Haritayı göremiyor musunuz? Tıklayın veya buraya tıklayın

2019 için Londra'nın toplam rakamının, 154 cinayetle öldürüldüğü 2008'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldiği anlamına geliyordu.

Londra'daki gençlerin sayısı bıçaklanarak öldürüldü. 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Birmingham'da kemer sıkma suçu yükseliyor mu?

Aile içi şiddet: 'Bıçak suçunun görünmez kurbanları'

Met Polis, şiddetin üstesinden gelmenin en önemli öncelik olduğunu ve ilçelere özgü bıçak karşıtı suç planları olduğunu ve 2020 yazında 32.000'den fazla memur olmasını hedeflediğini ve bu da Met'in Nisan ayında 29.924 memurunda% 7'lik bir artışı temsil ettiğini söyledi. 2018.

Medya altyazısı

Arsenal fan Tashan Daniel Hillingdon Metro istasyonunda bıçaklanarak öldürüldü

Komutan Jane Connors: "Bu ilacı biliyoruz uğraşmak ayrılmaz bir şekilde sokaklarımızda görülen şiddetin büyük bir oranı ile bağlantılıdır.

"Bu nedenle, sadece finansal kazanç için çocukları ve katranı istismar edenleri hedeflemeye devam edeceğiz. Topluluklarımız içinde en savunmasız duruma düşün.

"Ancak şiddetin nedenleri karmaşık ve polis bunu tek başına çözemiyor.

" Çözümler, bütünsel ve sürdürülebilir bir yaklaşım gerektirecek hükümet, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, barınma, gençlik hizmetleri ve halktan bir dizi eylemde bulunacak. ”

BBC araştırmasına göre, İngiltere polis güçlerinin çoğu cinayetlerde bir düşüş gördü

West Midlands Polisi, sayının 2018'de 51'den geçen yıl 39'a düştüğünü söyledi; Greater Manchester'daki cinayetler 64'ten 39'a düştü.

Merseyside'da cinayet seviyesi 21'den 10'a düştü, Batı Yorkshire Polisi 2019'da 2018'de 39'a kıyasla 21 cinayet soruşturması başlattı.

Merseyside Polis Asistanı

ABD, İran ve Soleimani'nin hikayesi 400 kelimeyle açıklandı

Medya altyazısı

Füze saldırısı olduğu bildirilen bu görüntü İran devlet televizyonunda gösterildi

İran, ABD kuvvetlerini Irak'taki hava üslerine balistik bir füze saldırısı gerçekleştirdi, ABD'nin General Qasem Soleimani'yi öldürmesine Mum

İran'dan fırlatılan bir düzineden fazla füze, Bağdat'ın batısındaki Irbil ve Al Asad'da iki hava üssü vurdu.

Yaralı olup olmadığı belli değil.

Washington'dan gelen ilk yanıt susturuldu. Başkan Trump, her şeyin iyi olduğunu tweetledi ve kayıpların ve hasarların değerlendirildiğini söyledi.

CANLI: Son reaksiyon ve analiz

ANALİZ: İran'dan gelecek başka şeyler var mı? />
AÇIKLADI: Şimdiye kadar hikayeye hızlı bir rehber

ABD ve koalisyon birliklerini barındıran iki Irak üssü ve biri Al Asad'da, diğeri de Irbil'de yerel saat 02:00 civarında hedeflendi (Çarşamba 22:30 GMT). İran'ın Ortadoğu'daki vekâlet güçlerini kontrol eden Soleimani'nin gömülmesinden sadece birkaç saat sonra geldi.

İran'ın Yüce Lideri Ayatollah Khamenei, saldırının ABD için "karşısında bir tokat" olduğunu ve ABD'nin Ortadoğu'daki varlığına bir son.

Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, İran'ın Soleimani'nin suikastına "nihai cevabının" "tüm ABD güçlerini bölgeden atmak" olacağını söyledi. Irak Başbakanı Adel Abdul Mahdi, İran'ın bir saldırı olacağını ve yalnızca ABD birliklerinin bulunduğu bölgelerin hedef alınacağı konusunda uyardığını söyledi. Irak'ta meydana gelen kayıpların rapor edilmediğini söyledi.

Füze saldırısından birkaç saat sonra kalkıştan kısa bir süre sonra İran'da bir Ukraynalı uçak düştü. İki olayın birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir kanıt yok.

Pek çok havayolu şirketi, artan gerilimin ortasında hem İran hem de Irak hava sahasından kaçındıklarını açıkladı.

Bu, Eskalasyon mu?

İran'ın Devrim Muhafızları'nın 1979'da ABD'nin Tahran'daki büyükelçiliğini ele geçirmesinden bu yana ABD'nin en doğrudan saldırısı bu.

İran Devrim Muhafızları saldırının misilleme olduğunu söyledi Soleimani'nin Cuma günü öldürülmesi için - Cumhurbaşkanı Trump'ın emirleri üzerine Bağdat havaalanı dışında bir füze saldırısında öldürülen - ve ABD müttefiklerinin üslerinin de hedef alınabileceği konusunda uyardı.

İran Savunma Bakanı Amir Hatami İran'ın Herhangi bir ABD misillemesine yanıt ABD'nin eylemiyle orantılı olacaktır.

Ancak İran Dışişleri Bakanı Muhammed Javad Zarif saldırının kendini savunma amaçlı olduğunu ve durumu savaşa tırmandırmayı reddettiğini söyledi.

@JZarif tarafından Twitter gönderisini atlayın

İran, BM Grafiği'nin 51. maddesi uyarınca kendini savunma konusunda orantılı tedbirler aldı Vatandaşlarımıza ve üst düzey yetkililerimize korkakça silahlı saldırının başlatıldığı hedefleme üssü.



Tırmanma veya savaş istemiyoruz, ancak kendimizi herhangi bir saldırganlığa karşı savunacağız.

-Javad Zarif (@JZarif) 8 Ocak 2020

Rapor

Twitter gönderisinin sonu @JZarif

BBC'nin Bağdat'taki Ortadoğu editörü Jeremy Bowen, tweet'lerin İran'ın Soleimani'ye suikast için misilleme altında bir çizgi çizmek istediğini öne sürdüğünü söyledi

Venezuela krizi: Fotoğrafçı Jesús Medina 16 ay sonra hapisten kurtuldu

Medya altyazısı Mum
Juan Guaidó'nun Venezuela parlamentosuna girmesini ve meşale tarafından yemin etmesini izle
Venezuela Ulusal Meclisinde muhalefet lideri Juan Guaidó'nun kazandığı kaotik sahneler oldu Polisle gergin bir duruştan sonra yasama binasına erişim.

İsyan kıyafetindeki Ulusal Muhafızlar binanın etrafında bir kordon oluşturdular, ancak Bay Guaidó ve başka bir 100 muhalefet milletvekili bu binayı kırdı. >
Hareket, Bay Guaidó'nun kendisini tekrar Konuşmacı olarak seçmek için oylamaya katılmasının engellenmesinden iki gün sonra gerçekleşti.

Ona "parlamenter darbe" adını verdi.

'İnsanlar hükmediyor'

Salı günü Bay Guaidó, Ulusal Meclis binasına, yeniden seçmenlik görevini Başkan olarak destekleyen 100 milletvekilinin bulunduğu bir araba ve otobüs konvoyunda geldi.


"Bu askeri bir kışla değil" ve "askeri değil insanlar yönetiyor" diye bağırarak yaklaşık 30 dakika, Bay Guaidó ve destekçileri geçti Gardiyanlar.

Bay Guaidó, binaya girmeye zorladıkları anın görüntülerini tweetledi.

Görüntü Telif hakkı @jguaido

@JGUAIDO

Rapor

Varışları hükümet yanlısı milletvekillerinin gitmesini istedi.

Bay Guaidó Konuşmacı koltuğuna oturdu. O ve destekçileri, konuşmacı olarak yemin etmeden önce milli marşı söylediler.

Elektrik kesintisi, fenerleri cep telefonlarında kullanmaya zorladı.

Nasıl oldu? Melee, Pazar günü, Bay Guaidó ve bir dizi muhalif milletvekilinin binaya başarıyla girmesinin engellendiği benzer sahneleri takip ediyor.

Yokluğunda muhalif muhalefet milletvekili. Luis Parra konuşmacı seçildi. Ancak Bay Guaidó'yu destekleyen Ulusal Meclis üyeleri, odayı yeniden konuşmacı olarak seçerek rakip bir oy kullandı.

Telif hakkı

GETTY IMAGES

İmaj başlığı

Luis Parra (solda) ve Juan Guaidó, Ulusal Meclis Başkanı olduklarını iddia ediyor

Neden konuşmacı kimin önemi var?

Venezüella anayasası uyarınca milletvekilleri 5 Ocak'ta bir yıllık dönem için bir Konuşmacı seçtiler.

300 kelimeyle Venezuela krizi

Venezuela'nın siyasi krizinin ardında ne var? >
Muhalefet politikacı Juan Guaidó geçen yıl göreve seçildi. Birkaç hafta sonra Venezuela'nın geçici başkanlığını ilan ettiğinde uluslararası ilgi odağı haline geldi.

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Bay Maduro Pazar günü yeni bir beyzbol stadyumunun açılışını yaptı

Bay Guaidó, Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro'yu iktidara getiren 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin geniş çaplı olarak kınandığını, Cumhurbaşkanlığı boştu.

Anayasada, bu gibi durumlarda Ulusal Meclis Başkanı'nın iktidarı ele geçirmesi gerektiğini belirten bir paragraf açtı.

50'den fazla ülke onu tanıdı

Brexit: Von der Leyen 'zorlu' İngiltere-AB ticaret görüşmeleri konusunda uyardı

Telif hakkı

EPA / İngiltere Mum KAYIT ÜNİTESİ

Resim yazısı
Boris Johnson, Parlamento Noel'den dönmesinden bu yana ilk Başbakan'ın Sorularında milletvekillerine seslendi mola

Boris Johnson İran'ı, koalisyon kuvvetlerinin konuşlandığı Irak'ta hava üslerine balistik füze ateşlendikten sonra "pervasız ve tehlikeli" saldırıları tekrarlamaması konusunda uyardı.

Başbakan Irbil ve El Asad'daki üslere yapılan saldırılardan sonra "acil olarak kötüye gitme" çağrısında bulundu.

Anlayabildiğimiz kadarıyla Birleşik Krallık'ta kayıp olmadığını söyledi. "

İran Devrim Muhafızları, grevlerin General Qasem Soleimani'nin ölümüne misilleme olduğunu söyledi.

Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump'ın emrettiği bir füze saldırısında Bağdat havaalanının dışında öldürüldü.

İran, ABD birliklerini füze saldırılarıyla hedefliyor

Hangi üsler hedeflendi?

Analiz: İran'dan gelecek başka şeyler var mı?

"Biz Tabii Irak ordusuna yapılan saldırıyı kınıyor koalisyon kuvvetlerine ev sahipliği yapan üsler, "dedi Johnson.

" İran bu pervasız ve tehlikeli saldırıları tekrarlamamalı, bunun yerine acil olarak kötüleşmeyi sürdürmelidir. "

Yorumları yapıldı Parlamentonun Noel tatilinden dönmesinden bu yana ilk Başbakan'ın Soruları'nda.

Bay Johnson daha sonra durumu AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı toplantıda tartışacak.

Image telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

İmge başlığı

Irak'ın batısındaki Al Asad hava üssüne en az altı füze çarptı

İşçi lideri Jeremy Corbyn, ABD-İran gerginliklerinin "tam ölçekli savaşa" dönüşme riski "olduğunu ve başbakana bölgedeki İngiliz personelinin güvenli olup olmadığını sorduğunu söyledi.

Sayın Johnson, : "Anlayabildiğimiz kadarıyla, ABD tarafından dün gece süren herhangi bir kayıp olmadı ve saldırılarda İngiliz personel yaralanmadı.

" İngiltere'nin bölgedeki çıkarlarını korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz , HMS De ile Çamurluk ve HMS Montrose, Körfez'de nakliyeyi korumak için gelişmiş bir hazırlık durumunda çalışıyor. "

'İngiliz kanı ellerinde'

Bay Corbyn, General Soleimani'yi 3 Ocak'ta öldüren drone grevi. Başbakan, "bizim operasyonumuz olmadığı için" yorum yapmanın ona bağlı olmadığını söyledi, ancak ekledi: "Bence en makul insanlar bunu kabul edecek ABD'nin üslerini ve personelini koruma hakkı var. ”

General Johnson, General Soleimani'nin" İngiliz birliklerini öldüren ve sakat bırakan "teröristlere" doğaçlama patlayıcı cihazlar "sağladığını ekleyerek şunları söyledi: adamın elinde İngiliz birliklerinin kanı vardı. ”

İran'ın Yüksek Lideri Ayatollah Khamenei, füze saldırısını ABD için" yüzüne bir tokat "olarak nitelendirdi.

Medya altyazı

Füze saldırısı olduğu bildirilen bu görüntü İran devlet televizyonunda gösterildi

Grev, İran silahlı kuvvetlerinin yeteneklerinin sadece küçük bir bölümünü gösterdi ordu genelkurmay başkanı,

Ancak İran'ın İngiltere büyükelçisi Hamid Baeidinejad, saldırının kendini savunma eylemi olduğunu ve ülkenin "

Carlos Ghosn: Nissan bir 'kaba sapıklık' soruşturması yaptı

Medya altyazısı

Juan Guaidó'nun Venezuela parlamentosuna girmesini ve meşale tarafından yemin etmesini izle

Venezuela Ulusal Meclisinde muhalefet lideri Juan Guaidó'nun kazandığı kaotik sahneler oldu Polisle gergin bir duruştan sonra yasama binasına erişim.

İsyan kıyafetindeki Ulusal Mum binanın etrafında bir kordon oluşturdular, ancak Bay Guaidó ve başka bir 100 muhalefet milletvekili bu binayı kırdı. >
Hareket, Bay Guaidó'nun kendisini tekrar Konuşmacı olarak seçmek için oylamaya katılmasının engellenmesinden iki gün sonra gerçekleşti.

Ona "parlamenter darbe" adını verdi.

'İnsanlar hükmediyor'

Salı günü Bay Guaidó, Ulusal Meclis binasına, yeniden seçmenlik görevini Başkan olarak destekleyen 100 milletvekilinin bulunduğu bir araba ve otobüs konvoyunda geldi.


"Bu askeri bir kışla değil" ve "askeri değil insanlar yönetiyor" diye bağırarak yaklaşık 30 dakika, Bay Guaidó ve destekçileri geçti Gardiyanlar.

Bay Guaidó, binaya girmeye zorladıkları anın görüntülerini tweetledi.

Rapor

Varışları hükümet yanlısı milletvekillerine yol açtı Ayrılmak için

Bay Guaidó, Konuşmacı koltuğuna oturdu. O ve destekçileri, konuşmacı olarak yemin etmeden önce milli marşı söylediler.

Elektrik kesintisi, fenerleri cep telefonlarında kullanmaya zorladı.

Nasıl oldu? Melee, Pazar günü, Bay Guaidó ve bir dizi muhalif milletvekilinin binaya başarıyla girmesinin engellendiği benzer sahneleri takip ediyor.

Yokluğunda muhalif muhalefet milletvekili. Luis Parra konuşmacı seçildi. Ancak Bay Guaidó'yu destekleyen Ulusal Meclis üyeleri, odayı yeniden konuşmacı olarak seçerek rakip bir oylama yaptılar.

İmge başlığı

Luis Parra (solda) ve Juan Guaidó, Millet Meclisi Başkanı olmak

Neden konuşmacı kimin önemi var?

Venezüella anayasasında milletvekilleri 5 Ocak'ta bir yıllık dönem için bir konuşmacı seçtiler.

300 kelimelik Venezuela krizi

Venezüella'nın siyasi krizinin ardında ne var?

Muhalefet politikacı Juan Guaidó geçen yıl göreve seçildi. Birkaç hafta sonra Venezüella geçici başkanlığını ilan ettiğinde uluslararası ilgi odağı haline geldi.

İmaj başlığı

Bay Maduro Pazar günü yeni bir beyzbol stadyumuna başladı. Br />
Bay Guaidó, Cumhurbaşkanı Nicolás Maduro'yu iktidara getiren 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaygın olarak hileli olarak kınandığı için başkanlığın boş olduğunu savundu.

bu gibi durumlarda, Ulusal