22 Nisan 2020 Çarşamba

Coronavirus: Neden bazı Nijeryalılar Covid-19'u övüyor

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Bu, 1994'teki apartheid'in sona ermesinden bu yana en büyük ordu dağıtımı

Bedava seo Afrika'da 70.000'den fazla ilave birlik konuşlandırılacağını duyurdu.

Güney Afrika'da 3.465 onaylı koronavirüs vakası var Afrika'da Mısır'a - ve 58 ölüm.

Ülke, dünyadaki en sıkı koronavirüs kilitleme kısıtlamalarından bazılarına sahip.

Ancak güvenlik güçleri onları uygulamak için mücadele etti. < Br />
Güney Afrika'nın alkol yasağı çalışıyor mu?

Canlı izleyici: Afrika'daki Coronavirus

BBC Afrika Canlı: Kıtadan güncellemeler

27 Mart'tan bu yana sadece sağlık çalışanları, finansal hizmetler sağlayıcıları, gazeteciler ve perakende çalışanları gibi temel hizmet sağlayıcıların çalışmaya devam etmelerine izin verilmektedir.

Temel hizmet veren işletmeler başvuruda bulunuyor Hükümetten, personel üyelerinin dışarı çıkmasına izin veren özel bir izin için.

Kısıtlamalar arasında dışarıda koşu yok, alkol veya sigara satışı yok, köpek yürüyüşü yok, zorunlu olmayanlar dışında evden ayrılmak yok kanuna aykırı hareketler için hapis ya da ağır para cezaları.

Güney Afrika bir 'askeri devlete' benzeyebilir

BBC News Nomsa Maseko, Johannesburg

İlk ordu konuşlandırması sürpriz olmadı - 2780 gün önce kilitlemenin başında 2.280 asker konuşlandırıldı.

Ancak bu son konuşlandırma çok şok oldu - ülkenin yerli için en büyük askeri konuşlandırması Haziran ayında sona ermesi beklenen konuşlandırmanın, yaptırımın güçlendirileceği ve ülkenin bir başka kilitlenme uzantısıyla karşı karşıya kalabileceği anlamına geldiğine inanıyorum.



Bazıları ülkenin askeri bir devlete benzeyeceğini söyleyerek endişelerini dile getirdi. Kuzey Johannesburg'da Alexandra ilçesinde bir adamı öldürdüğü iddia edilen bir düzineden fazla askerin vahşeti soruşturmaya başladığını belirtiyorlar.

Eleştirmenler, tacize uğramayan orta sınıfın Ordu rahatça oturuyor, fakir insanlar tam anlamıyla askerlerin elinde ölüyor.

Cumhurbaşkanı taraftarları, ülkenin polisinin insanları ve insanları kontrol etmek için yardıma ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ordunun konuşlandırılması, vatandaşların Güney Afrikalıların hayatlarını kurtarmak için yürürlüğe konulan hükümet önlemlerine saygı göstermesini sağlayacak.

Alkol yasağı uygulandıktan sonra, içki dükkanlarında yağma dalgası vardı.

Bazı polis memurlarının yasadışı alkol satışına karıştıkları iddia edildi - bu ayın başlarında polis memurları alkol almaktan ve alkolle dolu kamyonetlere eşlik etmekten tutuklandılar.

Güney Afrika'nın kilitlenme uygulamasının ilk iki haftasından kanıtlar Sayılar hala artmasına rağmen, vaka sayısını aniden kesip stabilize edebildiğini göstermek için doğdu.

Güney Afrika'nın gizemli koronavirüsü durgunluğu

Kırbaçlama, çekim ve Afrika kilitlenmeleri sırasında gözetleme

Başkan Ramaphosa, Salı günü meclise gönderilen bir mektupta fazladan 73.180 asker konuşlandırmaya karar verdiğini söyledi.

Kilitleme kısıtlamaları şu anda 30 Nisan Perşembe gününe kadar geçerli .

Ekonomik yardım paketi

Ayrıca bir eko ilan etti

Lululemon Çin T-shirt uproar üzerinde çalışan çuval

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Spor giyim üreticisi Lululemon, çalışanlarından biri Çin'de medya öfkesine neden olan bir tişört tasarımı yayınladıktan sonra özür diledi.

Firma, koronavirüs için ırkçı bir Arama motoru olarak görülen tasarımın ürünlerinden biri olmadığını ve çalışanın görevden alındığını söyledi.

Bir paket servisi olan "yarasa kızarmış Rice ", markanın boykot edilmesini istemişti.

Bogus, virüsün yarasalar yiyen insanlar tarafından yayıldığını iddia etti.

Lululemon tasarımın" Uygunsuz ve affedilmez ".

'Çin'e Hakaret Ediyor'

Satır, Kanadalı firmanın sanat yönetmenlerinden Trevor Fleming'in tasarımın bir resmini yayınladığı Pazar günü başladı. Çin'de bulunmayan Instagram.

Bununla birlikte, Kaliforniya merkezli bir sanatçı tarafından oluşturulan görüntü, "Lululemon Çin'e hakaret ediyor" hashtagini çıkardığı Çin sosyal medya platformu Weibo'ya gitti ve yüzlerce toplandı

İnsanlar ayrıca Twitter'da #BoycottLululemon hashtag'i kullanarak öfke ifade ettiler.

Rapor

Rapor

Şirket, tasarımdan sorumlu çalışanı adlandırmadan Instagram'da, hemen davrandık ve ilgili kişi artık Lululemon çalışanı değil, dedi.

Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Bay Fleming şunları söyledi: "Bu çok pişman olduğum bir şey ve gözlerim bu hatanın yarattığı derin dalgalanma etkisine açıldı."

Coronavirüs ilk olarak geçen yıl Çin'in Wuhan şehrinde tanımlandı. Yarasalardan kaynaklandığı düşünülmektedir, diğer vahşi hayvanlarla, muhtemelen pangolinler, insanlara bulaşmada rol oynamaktadır.

Lululemon geçmişte tartışmalara neden oldu. 2004 yılında, artık şirketi yönetmeyen kurucu Chip Wilson, şirket adının Japonca telaffuzu ile alay etti.

2013'te bazı kadın bedenlerinin markanın kıyafetleri için uygun olmadığını ve "yağ sallama"

Coronavirus kürü: Ne zaman tedavi edecek bir ilacımız olacak?

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Meme taraması kanser toplama yöntemlerinden sadece biridir
İngilizce seo gelen bir kanser uzmanına göre, kanser hastalarını teşhis etme ve tedavi etmede gecikmeler Covid-19'dan daha uzun yıllar kayıp hayatına yol açabilir.

Tarama ve sevklerde bir düşüş kabaca 2.700 daha az insan anlamına gelir Cancer Research UK, her hafta teşhis konulmakta olduğunu söylüyor.

Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da kanser taraması duraklatıldı ve İngiltere'de birkaç davetiye gönderildi.

İnsanlar hala endişe verici belirtilerle aile doktorlarıyla iletişime geçmeleri tavsiye edildi.

Ancak King's College London'da kanser ve küresel sağlık profesörü olan Richard Sullivan, şu anda kanserden daha fazla Covid-19 korkusu olduğunu söyledi. GP'lerin normalden daha zor iletişim kurmasıyla, bunun uzmanlara yönlendirmelerde "dramatik bir düşüş" ile sonuçlandığını söyledi.

"İngiltere'deki çoğu modelci, ölümlerin aşırı olacağını tahmin ediyor Covid-19 ile göreceğimizden çok daha büyük, "dedi.

Kanser hastaları genellikle çok daha gençken, Prof Sullivan" kayıp hayatın yılların oldukça dramatik olacağını " Çok miktarda önlenebilir ölüm oranı ".

'Kanserimin yayılıp yayılmadığını bilmiyorum'

Görüntü başlığı

Maggs Bailey Cilt kanserinin iptal edilen bir randevu nedeniyle yayılıp yayılmadığını bilin

Reading'ten 58 yaşındaki Maggs Bailey, geçen yıl bir köstebek çıkarıldı ve Şubat ayında melanom (bir tür cilt kanseri) olduğunu öğrendi. Nisan ayında kanserinin yayılıp yayılmadığını öğrenmek için başka bir randevusu vardı.

Ancak iptal edildiğini ve kimsenin bunu söylememesi için onunla temasa geçmediğini öğrenmek için "gerçekten üzüldü". >
"Tamamen pozitif hissetmek ..." Tanrım, vücudumdan geçen kanser hücrelerine sahibim ve ne yaptıklarını bilenlerim "arasında bir çeşit sallanıyorum.”


"Tedaviye giremediğim için almam gerektiğini hissediyorum - bu konuda başka bir şey yapmaktan başka seçeneğim yoktu. Korkutucu. "

Kanser Araştırma İngiltere politikaları genel müdürü Sarah Woolnough, kansere yakalandığından şüphelenilen kişilerin acil başvurularında% 75'lik bir düşüş olduğunu" büyük endişe "olarak belirtti. />
Kanser yardımına göre:

Acil sevklerle haftada 2.300 kişiye teşhis konulmuyor

Tarama ile haftada 400 kişiye teşhis konulmuyor

"Bizim iddiamız, mümkün olan en kısa sürede bir tür normale dönmemiz." dedi.

"Çoğu tarama merkezi davetiye göndermiyor. Resmi bir söz sahibi olmadınız, İngiltere'de tarama etkili bir şekilde duraklatıldı. Hastalar yardım istemiyorlar ve sonra yönlendirilirlerse teşhis faaliyetlerinin çoğu beklemede. "

Çok sayıda personel ile saatte kendi kendine izolasyon Eyvah, kemoterapi ve radyoterapi gibi birçok kanser tedavisi ertelendi.

"Pek çok hizmetin ölçeği geri dönmek zorunda kaldı - elektif kanser cerrahisi miktarında çarpıcı bir düşüş gördük," Prof Sullivan dedi.

Kanser hizmetleri tekrar açıldığında çok sayıda hastanın bir birikimde sıkışıp "hastaneler için büyük bir meydan okuma" oluşturacağını söyledi.

altıya

İskoçya'daki ilk hapishane memuru koronavirüs öldü

Telif hakkı

GETTY IMAGES

İskoçya'da koronavirüs ile bağlantılı toplam ölüm sayısı 1.616'ya yükseldi, yeni istatistikler gösterildi.

Ulusal İskoçya rakamlarının kayıtları, sadece teyit edilmiş vakalardan ziyade koronavirüsün mevcut olduğuna inanılan tüm ölümleri içeriyor.
Facebook seo ve 19 Nisan tarihleri arasında bir önceki hafta 610'dan 651 ölümün kaydedildiğini gösterdiler.

Ölümlerin üçte biri bakım evlerinde kaydedildi.

Bakım evlerinde virüse bağlı ölümlerin sayısı bir haftada iki kattan fazla arttı, 237'den 537'ye .

Virüsün ölüm belgesinde doğrulanmış veya şüphelenilen bir faktör olarak belirtildiği 1.616 ölümden 910'u (% 56) hastanelerde, 537'si (% 33) bakım evlerinde ve 168'i (% 10) evde ya da kurumsal olmayan ortamdaydı.

İskoçya'da Coronavirus - en son güncellemeler

İskoçya'da Coronavirus: Kim ölüyor ve nerede? />
Neredeyse dörtte üçü Ölümler 75 yaş ve üzerindekilerdi, 45 yaşın altında ölenlerin sadece 10'u vardı.

İskoçya'da Covid-19'u içeren bugüne kadar olan tüm ölümlerin% 55'i erkek ve% 45'i kadındı .

Çarşamba günü de yayınlanan İskoçya hükümet verileri, ülkenin bakım evlerinde kaydedilen toplam 2,085 şüpheli virüs vakasının olduğunu gösterdi - dünden beri 212 artış. >
Rakamlar ayrıca 495 (% 46) bakım evinde en az bir şüpheli vaka kaydettiğini gösterdi - bunların 308'i birden fazla vaka kaydetti.

Üçte birinden fazla - 384 veya Bakım evlerinin% 35'i Covid-19'dan şüphelenilen bir salgına sahip, yani en az bir kişi son iki hafta boyunca semptomlar gösterdi.

İskoçya'nın Covid-19 ölümleri nerede?

Rakamlar 19 Nisan'a kadar ölümlerin kaydını içeriyor

Kaynak: İskoçya Ulusal Kayıtları

Birinci Bakan Nicola Sturgeon rakamların duyulması "son derece zor" ve "Selam Düşünmek istediğimizden daha fazla ".

Ancak verilerin virüsün yayılmasının mümkün olduğunca tam bir resmini sağlamak için" gerçekten önemli "olduğunu söyledi.


"Ancak bu, bu davalardan herhangi birinin kaçınılmaz olduğunu düşündüğümüz ya da onları önlemek için elimizden geleni yapmadığımız anlamına gelmiyor. .

"Bakım evlerindeki yaşlı insanlar, toplumumuzdaki herkes kadar fazla olmasa da destek ve korunmaya ihtiyaç duyuyor ve bunu sağlamak için bakım evleri ve diğer ortaklarla çalışıyoruz."

Günlük brifinginde konuşan Sturgeon, şu anda 155'i yoğun bakımda olan 1,776 hastanın virüsle hastanede olduğunu söyledi.

Bu rakamların her ikisi de son zamanlarda düşüyor Bayan Sturgeon'un "temkinli iyimserlik için bir sebep" olduğunu söylediği günler.

Ancak, kısıtlamalarda ve sosyal mesafelerde "çok küçük bir hafifletmenin" bile bu ilerlemeyi tersine çevirebileceği konusunda uyardı. ".

İskoçya Ulusal Kayıtları (NRS) rakamları da haftada İskoçya'da ölen toplam insan sayısının

Coronavirus: Almanya eyaletleri yüz maskelerini zorunlu hale getiriyor

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Bazı eyaletler alışveriş yaparken yüz maskeleri gerektirirken, diğerleri

Tüm Almanya eyaletleri, koronavirüsün yayılmasıyla mücadele etmek için yüz maskelerini zorunlu hale getirme planlarını açıkladı. Facebook seo Bremen, senato kararını teyit etmek üzere Senato ile önlemleri destekleyen son federal bölge oldu.

Almanya'daki toplu taşıma araçlarında maske kullanımı zorunlu olacak ve neredeyse tüm eyaletler alışveriş yaparken yüz kaplamalarını zorunlu hale getirecek.

Şansölye Angela Merkel geçen hafta kullanılmasını şiddetle tavsiye etti Ülke çapında kilitleme kurallarını kolaylaştırdı.

Bir yüz maskesi takmanın ne farkı var?

Serbest maske yapımcıları becerileri için büyük talep görüyor

Neden bazıları Ülkeler yüz maskeleri takıyor ve diğerleri giymiyor

Farklı ülkeler yüz maskelerinin kullanımı hakkında farklı rehberlik yayınladı.

Avusturya, bunun başında alışveriş yaparken onları zorunlu hale getirdi ancak Çarşamba günü İsviçre, vatandaşlarını kısıtlamalarını gevşettiği için maske takmayacağını doğruladı.

Medya başlığı

Koronavirüsü durdurmak için maske takmalı mıyım? Almanya'nın Robert Koch Enstitüsü (RKI) 145.694 vakayı doğruladı ve toplam 4.879 ölüm kaydetti.

Çarşamba günkü veriler, yeni enfeksiyonların arttığı ve 194'e kıyasla 281 ölümle ikinci bir gün gösterdi. Salı günü bildirdi. ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi, Alman ölümlerinin sayısını 5.117'ye koyuyor.

Almanya'nın federal aşıları Çarşamba günü insanları içeren olası bir aşı için klinik denemeleri onayladı. ABD ilaç devi Pfizer ve Alman şirket BioNTech tarafından geliştirilen, 18 ila 55 yaşları arasında yaklaşık 200 sağlıklı gönüllü ilacın varyantları ile test edilecek.

Oxford Üniversitesi'ndeki bilim adamları insanlar üzerinde denemelere başlayacaklar. Perşembe günü, İngiltere hükümeti diyor. ABD'nin Seattle şehrinde ayrı denemeler de sürüyor.

Aşı geliştirmeye ne kadar yakınız?

Almanya'daki kurallar nelerdir?

Yeni kurallar, çoğu eyalette yerel yasama organlarından geçtikten sonra yürürlüğe girecek. Ancak yüz maskelerinin gerekli olduğu durumlar eyaletten farklıdır.

16 eyaletin tümü, yüz kaplamalarını toplu taşımada bir zorunluluk haline getirecek. Ancak Berlin'de alışveriş yaparken maske takmak zorunlu olmayacak.

Bu, Mecklenburg-Batı Pomeranya'nın kuzey eyaletinde de geçerli: bu eyalet 25 € ( 22; 27 $), toplu taşıma araçlarından biri olmadan yakalanan herkes için. Diğer devletler henüz ceza belirtmedi.

Medya altyazısı

Bir BBC soruşturmasında sahte koruyucu ekipman ve koronavirüs testleri satan çevrimiçi dolandırıcılıklar bulundu

Rhineland- Güneybatıdaki Pfalz, Mayıs başında yavaşça okula dönmeye başladıkları için öğrencilere yeniden kullanılabilir maskeler verileceğini, Bavyera'da ise 7 yaş ve üstü herkes için Pazartesi maskelerinin zorunlu olduğunu söylüyor.

Maske tipi bile sürekli olarak belirtilmez. Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, tıbbi maskelerin sağlık çalışanları için ayrılması gerektiğini söylerken, eşarplar veya bez örtüleri sokaktaki insanlar için yeterli olacak.

Birçok devlet lideri daha önce imp

Coronavirus: ABD'li sağlık yetkilisi tehlikeli ikinci dalgaya karşı uyardı

Facebook seo hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

ABD dünyadaki en koronavirüs vakalarını bildirdi

A ABD'deki ikinci koronavirüs vakası dalgası birincisinden daha kötü olabilir, ülkenin en üst düzey sağlık yetkilisi uyardı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) direktörü Robert Redfield tehlikenin daha yüksek olduğunu söyledi. Yeni bir salgının grip mevsimine denk gelmesi muhtemel.

ABD sağlık sistemine "hayal edilemez bir yük" getireceğini söyledi.

ABD, 800.000 vaka - dünyanın en yükseği.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan bir taksitle 45 bugüne kadar ABD genelinde koronavirüs nedeniyle öldü.

Kaliforniya Pazartesi günü yeni davalarda en yüksek bir günlük yükselişe sahipken, New York dışındaki en kötü ABD eyaleti olan New Jersey, bir gün içinde ölümlerdeki en yüksek artışı gördü.

ABD:

Başkan Trump duracağını söyledi t Göçmenlere yasal daimi ikamet ve Amerikan vatandaşlığına başvurma fırsatı veren ABD yeşil kart başvuruları 60 gün boyunca

Harvard Üniversitesi, Başkan Trump'ın baskısına rağmen 8.6 milyon dolarlık bir koronavirüs hibesi tutacağını söyledi Geri dönmek için

Kaliforniya'nın ilk koronavirüs vakaları daha önce düşünülenden çok daha önce meydana geldi, sağlık yetkilileri doğruladı. Ölüm sonrası inceleme, 6 Şubat'ta Santa Clara ilçesinde evde ölen bir kişinin şimdi ABD'de bilinen ilk ölüm olduğunu ortaya koydu. Şimdiye kadar, ilk ölümcülüğün Washington eyaletinde 26 Şubat'ta ölen bir adam olduğu düşünülüyordu.

ABD Senatosu, yardımcı olmak için tasarlanan fonlar da dahil olmak üzere koronavirüs yardımında oybirliğiyle 484 milyar dolar (392 milyar £) kabul etti. küçük işletmeler. Mevzuat Perşembe günü onay için Temsilciler Meclisi'ne gidecek

Washington Post ile yapılan bir röportajda, Redfield, "önümüzdeki kış ülkemize virüs saldırısının aslında az önce yaşadığımızdan daha da zor "dedi.

ABD'li yetkilileri aynı anda grip ve koronavirüs salgınıyla karşılaşma olasılığına karşı hazırlık yapmaya çağırdı. >
'Gerçekten, gerçekten zor'

Bay Redfield grip aşısı almanın önemini vurguladı. Aşılanmanın "anneniz veya büyükanneniz için koronavirüs alabilecek bir hastane yatağının bulunmasına izin verebileceğini" söyledi.

CDC şefi koronavirüsün ABD'ye normal grip mevsimi olarak geldiğini söyledi. azalıyordu. O kış infl zirvesine gelmiş olsaydı