10 Ekim 2019 Perşembe

YouTube daha fazla "alıcı sanatçı" videosunu siler

Medya yazısı

Sturgeon: "Bağımsızlığa giden yol yasal süreçtir"

İskoçya ilk bakanı, yasal referandumun ülkenin bağımsızlık kazanmasının tek yolu olduğunu söyledi.

Nicola Sturgeon, genel seçimde İskoç sandalyelerinin çoğunu kazanan SNP'nin bağımsızlık ilan edilmesi için yeterli olacağı yönündeki iddialarını reddetti. Günlük Bakım Seti "Kolay ya da kısayol yok" dedi. Bağımsızlık için "ve gelecekteki bir referandumun" meşruiyeti açısından herhangi bir şüphenin ötesinde "olması gerektiğine".

Ancak bağımsızlığın şimdi her zamankinden daha yakın olduğunu vurguladı.

SNP lideri BBC İskoçya’nın siyasi editörü Brian Taylor’la partisinin Pazar öğleden sonra Aberdeen’de açılan üç günlük konferansının önünde konuştu.

Bayan Sturgeon bağımsızlık konusunda ikinci bir referandum yapmak istediğini söyledi gelecek yıl - ancak bu hareket İngiltere hükümeti tarafından dışlandı.

Bazı SNP aktivistlerinden ve milletvekillerinden gelen baskılarla karşı karşıya kaldı. Daha geniş kapsamlı bağımsızlık hareketindeki diğerlerinin yanı sıra, referandum için izin verilmezse B Planı denilen bir planı kabul etmek.

Resim yazısı

Bayan Sturgeon eleştirildi Bazı aktivistler tarafından hafta sonu Edinburgh’ta dev bir bağımsızlık yanlısı yürüyüşüne katılmadıkları için

2017’de Katalonya’da tartışmalı olanlara benzer bir şekilde resmi olmayan bir bağımsızlık referandumu referandumu yapılması çağrıları yapıldı.

Milletvekili Angus MacNeil de dahil olmak üzere diğerleri, Westminster'deki İskoç sandalyelerin çoğunun kazanılmasının bağımsızlık müzakerelerinin referanduma ihtiyaç duymadan başlaması için yeterli olacağını - ki bu bir zamanlar SNP'nin resmi politikasıydı. />
Ancak Bayan Sturgeon ısrar etti: "Hayatım boyunca bağımsızlık için kampanya yaptım. Kolay ya da kısayol bir rota olsaydı şimdiye kadar götürürdüm.

"Yasal ve meşru olan ve çok önemli olan bir süreçte bağımsızlık için çoğunluk desteği göstermeliyiz. İngiltere ancak uluslararası ve özellikle Avrupa'da - kabul edilecektir. Bu doğru yoldur. "

Indyref2 Mayıs 2021'den önce gerçekleşecek mi?

Genel bir seçim yaygın bir seçimdir. Bayan Sturgeon'un İskoç seçmenlere referandum ve bağımsızlık için desteklerini gösterme şansı sunacağını belirttiği yılın sonundan önce yapılması bekleniyor.

Ancak, SNP'nin daha önce kazandığını belirtti. Sturgeon, azınlık oyları genel seçimlerinde İskoç sandalyelerin çoğunluğunu seçti.

Resim yazısı

Aberdeen'deki SNP konferansı öncesinde, Bayan Sturgeon, üyelerini "oynamaya" davet etti “

Soykırımıyla ve“ Avrupa’daki hiç kimse beni bunun meşruiyeti açısından dinlemeyecek ”dedi. Bağımlılık.

SNP lideri: "Daha sonra değil, bağımsızlığı kazanacağımızdan kesinlikle eminim, ancak bunu yapmanın tek yolu, İskoçya'daki insanların çoğunun bunu istediğini açıkça göstermektir.

"Sanırım daha önce olduğumuzdan daha yakın olduğumuzu düşünüyorum ve bu kursa devam etmeliyiz, çünkü bu doğru olan ve sonuçta başarılı olanı olacak".

Bayan Sturgeon ayrıca, atıfta bulundukları önerileri reddetti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder