6 Haziran 2020 Cumartesi

Arctic Circle petrol sızıntısı Putin'i acil durum ilan etmesini istiyor

Medya altyazısı

Bilim adamları, yaşamımız boyunca başka bir pandeminin olacağına inanıyorlar

Yaban hayatı hastalıklarının insanlara yayılması ve hızla dünyaya yayılması için "mükemmel bir fırtına" yarattık Bilim adamları uyarıyor.
İngilizce seo dünyadaki insani tecavüz bu süreci hızlandırıyor.

Bu bakış açısı, yeni hastalıkların nasıl ve nerede ortaya çıktığını inceleyen küresel sağlık uzmanlarından geliyor. >
Bu çabanın bir parçası olarak, hangi yaban hayatı hastalıklarının insanlar için en fazla risk oluşturduğunu tahmin etmek için bir model tanıma sistemi geliştirdiler.

Bu yaklaşım, Liverpool Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından yönetiliyor , İngiltere, ancak gelecekteki salgınlara daha iyi hazırlanmanın yollarını geliştirmek için küresel bir çabanın bir parçası.

Doğadan faydalanmak 'yeni hastalık salgınlarını yönlendiriyor'

Coronavirus: Bir av 'Kayıp halka' türler için

Bir milyon tür risk altındayken, ne kurtarıyoruz?

'Beş mermiden kaçtık'

Image altyazı

Bu verilerde visualisat Maya Wardeh tarafından yapılan iyon, her bir hat birden fazla tür arasında paylaşılan bir hastalığı temsil ediyor.

"Son 20 yılda altı önemli tehdidimiz oldu - SARS, MERS, Ebola, kuş gribi ve domuz gribi "Liverpool Üniversitesi'nden Prof. Matthew Baylis BBC News'e anlattı. "Beş mermiden kaçtık ama altıncı bizi yakaladı.

" Ve bu yüzleşeceğimiz son salgın değil, bu yüzden vahşi yaşam hastalığına daha yakından bakmamız gerekiyor. "

Bu yakın muayenenin bir parçası olarak, o ve meslektaşları, bilinen her yaban hayatı hastalığının geniş bir veritabanını araştırabilen öngörücü bir model tanıma sistemi tasarladılar.

Binlerce bakteri, parazit arasında ve bilim tarafından bilinen virüsler, bu sistem enfekte ettikleri türlerin sayısı ve türüne gömülü ipuçlarını tanımlar. Bu ipuçlarını, hangilerinin insanlar için en fazla tehdit oluşturduğunu vurgulamak için kullanır.

Bir patojen işaretlenirse Bilim adamları öncelikli olarak, herhangi bir salgın meydana gelmeden önce araştırma çabalarını önleme veya tedavi bulmaya yönlendirebileceklerini söylüyorlar.

Görüntü başlığı

Develer yeni koronavirüs Mers

"Hangi hastalıkların pandemiye neden olabileceğini bulmak başka bir adım olacak, ancak bu ilk adımla ilerleme kaydediyoruz," Prof Bayli

Kilitlenmeden çıkarılan dersler

Pek çok bilim adamı davranışlarımızın - özellikle de ormansızlaşmanın ve çeşitli vahşi yaşam alanlarındaki tecavüzümüzün - hastalıkların hayvanlardan insanlara daha sık yayılmasına yardımcı olduğu konusunda hemfikir.

University College London'dan Prof Kate Jones'a göre, kanıtlar "geniş ölçüde tarımsal veya ekili alanlar gibi biyolojik çeşitliliği daha düşük olan insan dönüşümlü ekosistemlerin çoğu insanda birçok enfeksiyon riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu gösteriyor" .

Görüntü başlığı

Hastalık insandan da dökülebilir: Egzotik evcil hayvan ticaretinden kurtarılan maymunların sıklıkla solunum yolu enfeksiyonlarından korunması gerekir

“Tüm hastalıklar için durum böyle olmayabilir” diye ekledi. "Ancak, bazı kemirgen türleri gibi insan rahatsızlığına en toleranslı yaban hayatı türleri, genellikle patojenleri barındırmak ve iletmek için daha etkili gibi görünmektedir.

" Biyoçeşitlilik kaybı, artan manzaralar oluşturabilir. riskli insan-yaban hayatı teması ve bazı virüslerin, bakterilerin ve parazitlerin insanlara bulaşma şansını arttırmak. "

Bu riski insan faaliyetleri ile yaban hayatı arasındaki" arayüzlerde "gösteren belirli salgınlar var yıkıcı bir netlik.

1999 yılında Mal'da Nipah virüsünün ilk salgında

Ölüm tehdidi alan Somalili ateist aktivistler

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Derslere başlamadan önce Covid-Organics'teki Madagaskar okulundaki öğrenciler

Koronavirüs vakaları Afrika ülkelerine yayıldıkça, yanıltıcı bilgiler sosyal medyada ve çevrimiçi olarak paylaşılmaya devam ediyor.
Dijital pazarlama zamanlarda yaygın olarak paylaşılan bazı hikayeler.

1 . Afrika'nın kendi tedavilerini geliştirmesini engelleyen 'arsa'

Madagaskar Başkanı Andry Rajoelina ve koronavirüs tedavisini teşvik ettiği kanıtlanmamış bitkisel tonik Covid-Organics etrafında dönen temelsiz bir komplo ile başlıyoruz.

Sosyal medya yayınları, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından içeceği gizlice zehirlemek için büyük miktarlarda para teklif edildiğini iddia eden dolaşımda.

Temelsiz teori, DSÖ, Afrika ülkelerinin Covid-19 için kendine güvenemediklerini ve kendi tedavilerini bulamadıklarını kanıtlamak istiyor.

İlk önce bir Facebook hesabındaki Fransızca bir yayında yer aldığı anlaşılıyor. 23 Nisan'da Angola ve Kongo Kongo'dan operasyonlar.

İddialar daha sonra 14 Mayıs'ta Tanzanya'da iki gazete tarafından yayınlandı. Bu raporlardan biri, Cumhurbaşkanı Rajoelina'nın Fransa24 ile yaptığı bir röportaj sırasında kendisine para teklif edildiğini kabul ettiğini iddia ediyor.

Hikaye alındı ve Afrika'daki sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı. >
Bay Rajoelina gerçekten 11 Mayıs'ta France24 ile röportaj yaptı, ancak hiçbir noktada DSÖ tarafından herhangi bir para teklif edildiğini söylemiyor.

DSÖ, BBC'ye hikayeyi anlattı Sahte ve Madagaskar hükümeti iddiaları reddetti.

"Covid-Organics çaresinin lansmanından bu yana, Başkan Andry Rajoelina'ya birçok kelime yanlış atıfta bulundu", dedi hükümet sözcüsü Lova Ranoramoro.

Covid-Organics bitkisel içeceği Madagaskar'da üretilmeye devam ediyor ve diğer Afrika ülkelerinde kullanılmak üzere ihraç ediliyor, ancak virüse karşı çalıştığına dair bir kanıt yok.

DSÖ, geleneksel ilaçlara dayanan yenilikleri memnuniyetle karşıladığını, ancak test edilmemiş tedavilere karşı da uyardığını söyledi.

2. Tanzanya sağlık bakanı olumlu test yapmadı

Tanzanya Sağlık Bakanı Ummy Mwalimu'nun koronavirüs için pozitif test ettiğini iddia eden çevrimiçi bir makale, diğerlerinin yanı sıra tanınmış bir gazeteci tarafından Twitter'da paylaşıldı.

Ama bu hikaye doğru değil.

Hikayenin temeli, yazarın iddia ettiği bakanın gönderdiği bir tweetin ekran görüntüsü idi.

Svahili dili tweet'in çevirisi: "Koronavirüs için pozitif test yapmam talihsiz bir durum. Ama işler iyileşene kadar ön cephedeymişim gibi ulusuma uzaktan hizmet etmeye devam edeceğim".

Ancak tweet bakanın Twitter akışında görünmüyor. Bakan ve sağlık bakanlığı raporu sahte olarak reddetti.

3. Güney Sudan'ın virüse karşı sahte rozetleri

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir ve diğer üst düzey yetkililer, virüsleri ittiğini iddia eden, ancak çalışmayan "koruyucu" rozetler kullandılar.

Başkanın basın birimi tarafından Facebook'ta yayınlanan fotoğraflar

Coronavirus: Boş bir dört yıldızlı otelde yaşayan kilitlenme

Medya altyazısı

Londra'daki Parlamento Meydanı'nda toplanan göstericiler

İngiltere genelinde binlerce insan ırkçılık karşıtı gösterilere katıldı.

Protestolar ateşlendi George Floyd'un ABD'deki ölümüyle Londra, Manchester, Cardiff, Leicester ve Sheffield gibi şehirlerde düzenlendi.

Londra'da protestocular "adalet yok, barış yok" demeden önce bir dakikalık Bedava seo için diz çöktü "ve" kara hayatlar önemli ".

Günün protestolarının çoğu barışçıydı, ancak akşam Downing Sokağı dışında rahatsızlıklar yaşandı.

BBC içişleri muhabiri Tom Symonds dedi. Polis hattına füzeler ve havai fişekler atıldığında protesto büyük ölçüde sona erdi.

Kontrol etmek için polis atları kullanıldı, ancak bir at dörtnala ilerledi ve binicisi kafasına çarptıktan sonra yere düştü. trafik ışığı. Büyükşehir Polisi, yaralarının yaşamı tehdit etmediğini söyledi.

Daha küçük bir grup "şiddete öfkeli ve niyet" haline geldikten sonra on dört kişi tutuklandı ve 10 memur yaralandı. >
İmge başlığı

Bir polis memuru atından düştükten sonra eğilimi gösteriyor

İmge başlığı

Gösteriler büyük ölçüde huzurlu

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan bir tweet'te protestoculara "Seninle birlikte duruyorum ve öfkenizi ve acınızı paylaşıyorum" dedi ve şiddet uygulayan insanların küçük azınlığına "bu önemli nedeni hayal kırıklığına uğrattı" dedi. .

Koronavirüs nedeniyle kitle toplantılarına karşı tavsiyede bulunan yetkililere rağmen protestolar devam etti.

İçişleri Bakanı Priti Patel, sosyal mesafeli tavsiyenin "hepimizin güvenliği için" olduğunu söyledi. Met Polis Komiseri Dame Cressida Dick, protestoların "yasadışı" olduğunu söylerken.

Kilitleme sırasında protesto gösterilerine izin veriliyor mu?

Manchester'daki binlerce kişi Floyd Floyd'a katıldı br />
ABD protestoları neden İngiltere'de yankılanıyor

Başkentte binlerce kişi toplandı, çoğunluğu yüz kaplamaları ve birçoğu eldivenli.

Bazıları "Covid-19'dan daha büyük bir virüs var ve buna ırkçılık" denilen koronavirüse atıfta bulunan işaretler verdi.

Bu arada Kuzey İrlanda'da polis "önemli pandemideki kalabalığın tehlikeleri göz önüne alındığında "para cezası verildi.

ABD'de 46 yaşındaki siyah bir adam olan Floyd'un 25 yaşında dört memur tarafından tutuklandığı bir videonun ardından protestolar başladı. Mayıs ayında Minneapolis'te.

Videolar silahsız ve kelepçeli Bay Floyd'un yaklaşık dokuz dakika boyunca boynundaki beyaz bir polisin diz çökmesinden sonra öldüğünü gösterdi. Dünyanın her yerinde görülen görüntüler, nefes alamadığını nefes nefese gösterdi.

Bir memur cinayetle suçlanırken, meslektaşlarından üçü öldürmeye yardım etmek ve saldırmakla suçlanıyor. >
Resim yazısı

Cardiff'te siyah protestocular "hayatım önemli" ve "Nefes alamıyorum" diyen pankartlar hazırladılar

Resim yazısı

Boksör Anthony Joshua, Hertfordshire Watford'daki protestoculara katıldı

İngiltere'nin dünya ağır siklet şampiyonu boksör Anthony Joshua, kalabalığa şunları söyledi: "Artık arkanıza yaslanıp kalmak

Coronavirus: 'Biz kilit işçileriz ama kimse bize bakmıyor'

Telif hakkı

PA MEDYA Arama motoru
Resim yazısı

Sosyal olarak mesafeli bir protesto Çarşamba günü Edinburgh'da gerçekleşti

Karşıtlık İskoçya'daki ırkçılık kampanyacılarına seslerini güvenli bir şekilde duymaları ve kitle toplantılarından kaçınmaları çağrısında bulunuldu.

Kilitlenme kısıtlamalarına rağmen George Floyd'un ölümünden sonra bir dizi yürüyüş ve miting planlanıyor. >
İlk bakan, farklı durumlarda gösterilere katılmış olabileceğini söyledi.

Ancak koronavirüs salgınının "güvenli değil" anlamına geldiği ve " Hayat ".

George Floyd'un ölümü Sheku'nunkine çok benziyor

Göstericiler sosyal olarak uzak protestolarda diz çöküyor

Protestolar kilitlenme sırasında yasal mı ?

İskoçya'da koronavirüs için pozitif test eden kişiler arasındaki ölüm sayısı Cumartesi günü altıya kadar 2,415'e yükseldi ve kilitlemenin ilk aşaması altında kitle toplantılarını hafifletme yasaklandı.


Bir saat sonra, organizatörlerin sormasıyla Edinburgh'un Holyrood Park'ında bir etkinlik başlayacak KKD giymeye ve sosyal mesafeyi gözlemlemeye katılanlar.

Aberdeen'deki çeşitli yerlerde sosyal olarak mesafeli poster protestosu da gerçekleşecek. Her etkinlik, polis vahşeti kurbanları için adalet isteyen işaretler, posterler, sanat eserleri, notlar ve şiirler görüntülemek için "yuva" rezervasyonu yapan protestocularla sınırlandırıldı.

Inverness'teki Bught Park için düzenlenen bir gece nöbeti tarafından iptal edildi. 500'den fazla insan katılmayı planladıklarını söylediklerinde koronavirüs korkusundan dolayı organizatörler.

Resim yazısı

Cumartesi günü binlerce insan ırkçılığa karşı protesto etmek için Londra'da çıktı

Salgın nedeniyle kitlesel toplantılara karşı tavsiyede bulunan yetkililere rağmen Cumartesi günü protestolar ilerledi.

Londra, Manchester, Cardiff, Leicester gibi şehirlerde binlerce kişi toplandı ve Sheffield.

Londra'da protestocular "adalet yok, barış yok" ve "kara hayat önemli" terimlerini söylemeden önce bir dakikalık sessizlik için diz çöktüler.

George Floyd'un ölümü hakkında daha fazla bilgi

GÖRÜNÜM NOKTASI: Irksal olarak bölünmüş ulus için devrilme noktası

İZLE: 'Bu yüzden protesto ediyoruz'

TIMELINE: Son siyah dea Polisin elinde bu

GEÇMİŞ: Protestoları anlamak için beş bağlam parçası

SUÇ VE ADALET: Afrikalı Amerikalılara nasıl davranılıyor?

Nicola Sturgeon Cuma günü yaptığı günlük brifing sırasında planlanan İskoç protestolarından bahsetti ve insanların seslerini duyurmak için daha güvenli yollar bulmaları gerektiğini söyledi.

Dedi ki: "Hepimiz bu konuda çok güçlü hissediyorum, ama ben istiyorum Senden bunu güvenle yapmanı rica ediyoruz.

"Şu anda toplu toplantılarda bir araya gelmek sadece güvenli değil - sağlık için gerçek bir risk oluşturuyor ve yaşam için gerçek bir risk oluşturuyor."

Bayan Sturgeon bunun yerine insanların "sesinizi çıkarabileceğini" söyledi

George Floyd: Binlerce ABD'de ırkçılığa karşı protesto

Medya altyazısı

"Elli artı yıl sonra hala aynı şeyle ilgileniyoruz"

ABD'de ırkçılığa ve 12. yüzyıldaki polis vahşetine karşı büyük barışçı mitingler düzenleniyor George Floyd'un ölümünün tetiklediği protestolar günü.

Başkentin şimdiye kadarki en büyük Organik seo on binlerce insan Washington DC'de yürüdü.

Güvenlik güçleri, Beyaz Saray. Kalabalıklar ayrıca New York, Chicago ve San Francisco'da da protesto gösterdiler.

Bu arada insanlar, anma töreninden önce doğduğu Kuzey Carolina'daki Bay Floyd'a saygılarını sundular.

Silahsız bir zenci olan Floyd, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te polis nezaretinde öldü. Videoda, beyaz bir polis memuru Derek Chauvin, yere sabitlenirken neredeyse dokuz dakika boyunca Bay Floyd'un boynunda diz çökmüştü.

Bay Chauvin görevden alındı ve cinayetle suçlandı. Olay yerine gelen diğer üç memur da görevden alındı ve yardım ve suçlama ile suçlandı.

Fotoğraflarda: ABD'de ve dünyada protestolar

Neden yapmamaya karar verdim Floyd'un videosunu izleyin

Zaman çizelgesi: Kaepernick diz çökmesinden NFL özürüne kadar

Irkçılık karşıtı büyük protestolar başka ülkelerde de yapıldı. İngiltere'de, Londra'nın merkezindeki Parlamento Meydanı, hükümetin koronavirüsü yayma korkusu nedeniyle toplu toplantılardan kaçınma çağrılarına rağmen insanlarla doluydu.

Avustralya'da Sydney şehirlerinde büyük protestolar yapıldı, Yerli Avustralyalıların tedavisine odaklanan Melbourne ve Brisbane. Fransa, Almanya ve İspanya'da da gösteriler yapıldı.

ABD'de neler oluyor?

Washington DC'de protestocular - birçoğu "Kara Hayat Meselesi" "- Capitol, Lincoln Anıtı ve Lafayette Parkı dışında, Beyaz Saray'ın yanında, yeniden adlandırılan Black Lives Matter Plaza'da barışçıl bir şekilde toplandı.

Başkan Muriel Bowser, kalabalıklar yolladığını söyleyerek insanları karşıladı Başkan Donald Trump'a bir mesaj. Pazartesi günü, federal kolluk kuvvetleri cumhurbaşkanının kiliseye yaptığı ziyaretten önce bölgede protesto gösterisi yapmak için göz yaşartıcı gaz ateşledi.

İmge başlığı

Beyaz Saray'ın adı Black Lives Matter Plaza olarak değiştirildi

Resim yazısı

Washington DC'deki göstericiler değişim için itmeyi bırakmayacaklarını söyledi

"Eğer Washington DC'yi ele geçirebilir, herhangi bir eyalet için gelebilir ve hiçbirimiz güvende olmayacağız "dedi. "Askerlerimize bu şekilde davranılmamalı, Amerikan vatandaşlarına geçmeleri istenmemeli."

Bayan Bowser, federal kolluk kuvvetlerinin ve Ulusal Muhafız birliklerinin şehirden çekilmesini istedi, varlıklarının "gereksiz" olduğunu söyledi.

35 yıllık bir protestocu Eric Wood,

Coronavirus: Brezilya'nın yerli işçileri pandemiye karıştı

Image caption

Rosangela (resimde) Brezilya genelinde muzdarip milyonlarca işçiden biri

Brezilya ilk koronavirüs ölümünü Mart ayında kaydettikten günler sonra ülke kapanmaya başladı. Organik seo ve restoranlar kepenklendi ve insanlara evde kalmaları söylendi.

İşte o zaman Rosangela Jesus dos Santos'un hayatı düşünülemez bir şekilde değişti. 47 yaşındaki diarista veya günlük hizmetçi, işverenlerinin çoğu tarafından kovuldu.

"Bunun virüs yüzünden olduğunu söylediler" diyor. "Haftanın her günü farklı bir eve gittim ve bazı müşteriler yaşlı, anlıyorum."

Rosangela korkuyor. Salgın sona erdiğinde geri dönebileceğini umuyor, ancak şimdilik haftada sadece bir gün çalışmaya devam ediyor. Kalan işvereni ona bir maske veriyor ama hiçbir zaman onun güvenliği için evde kalmasını söylemediler. Virüse karşı dikkatli ama işe yarayıp yaramadığını, para almayacağını biliyor.

"Çalışmam gerek - ailem büyük, gerçek bu" diyor Rosangela. "Çalışmak istiyorum ve buna alışkınım, erken çıkıp geç eve dönüyorum."

Küçük seçenek

Rosangela'nın evi Sao Paulo'nun Paraisopolis'i ikinci en büyük favela. Küçük evi sıkıştı, birkaç yüz metre dar ve dolambaçlı bir sokakta - Brezilya'nın fakir mahallelerinde çok yaygın.

Resim yazısı

Nüfusunun yoğunluğu Yerel alan sosyal olarak mesafeyi zorlaştırıyor

Yolda düzinelerce açık pencereler, içerideki aileler henüz halka açık yaşayan düzinelerce benzer binadan geçiyorsunuz. Bu kalabalık mahallelerde çok az seçenek var.

Rosangela, kızı Carolina, iki yaşındaki torunu Erick ve küçük köpeği Samira ile iki odalı bir evde yaşıyor.

Resim yazısı

Mahalle içindeki çıkartmalar (solda) sakinleri evde kalmaya çağırıyor

Ana oda mutfak, yaşam alanı ve yatak odası olarak hizmet veriyor. Ve mutfak penceresinden, birbiri üzerine inşa edilmiş küçük evlerin denizi olan favela boyunca görebilirsiniz.

Rosangela'nın altısı işsiz yedi çocuğu var. Ayrıca dokuz torununu desteklemeye yardımcı oluyor, ancak bu günlerde neredeyse imkansız.

Eşit olmayan bir yanıt mı?

Uluslararası Çalışma Örgütü, Brezilya'nın yaklaşık yedi milyon ev işçisine sahip olduğunu söylüyor: her yerden daha fazla dünyada. Çoğu kadın ve çoğunluğu siyahtır.

"Virüs, zengin ve fakirleri etkilediği için demokratikti, ancak kamu politikasının eylemleri, tutumları ve eksikliği, Demokratik oldum "diyor Paraisopolis'te yaşayan toplum organizatörü Rejane Santos.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Fotoğraflarda: Virüs savaşında cephede yerli hemşire

Brezilya koronavirüsü: 'En büyük sorunumuz sahte haber'

Coronavirus

İki Buffalo polisi 75 yaşındaki protestocuya itiraz etmekle suçlandı

Medya altyazısı

"Elli artı yıl sonra hala aynı şeyle uğraşıyoruz"

Protestolar ateşledikçe on binlerce insan Washington DC'de ırkçılık ve polis vahşetine karşı yürüyor George Floyd'un ölümüyle 12. güne girdi.

Kalabalıklar, güvenlik güçlerinin yakındaki Beyaz İstiklal seo herhangi bir yaklaşımı engellediği Capitol, Lincoln Anıtı ve Lafayette Park'ın yakınında toplandı.

Bu arada insanlar, anma töreni öncesinde doğduğu Kuzey Carolina'daki Bay Floyd'a saygılarını gösterdiler.

Diğer bazı ülkelerde ırkçılık karşıtı büyük mitingler de gerçekleşti.

İngiltere'de, Londra'nın merkezindeki Parlamento Meydanı, hükümetin koronavirüsü yayma korkusuyla kitlesel toplantılardan kaçınma çağrılarına rağmen Kara Hayat Meselesi hareketini destekleyen insanlarla doluydu.

Avustralya'da Sydney, Melbourne ve Brisbane şehirlerinde yerli Avustralyalıların tedavisine odaklanan büyük protestolar yapıldı.

Fotoğraflarda: ABD'de ve dünyada protestolar

Neden Floyd'un videosunu izlememeye karar verdim

Zaman çizelgesi: Kaepernick'ten diz çökmekten NFL özürüne

Bay Floyd, silahsız bir zenci, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te polis nezaretinde öldü. Video görüntüleri, yere sabitlenirken neredeyse dokuz dakika boyunca beyaz bir polis memuru Derek Chauvin'in diz çöktüğünü gösterdi.

Bay Chauvin görevden alındı ve cinayetle suçlandı. Olay yerine gelen diğer üç memur da görevden alındı ve yardım ve görevden alma ile görevlendirildi.

Washington DC'de neler oluyor?

Çoğu on binlerce protestocu "Kara Hayat Meselesi" diyerek pankart taşıyorlardı ve yeni adı Black Lives Matter Plaza'da Beyaz Saray yakınında Lafayette Park'ın dışında barışçıl bir şekilde toplandılar.

Belediye Başkanı Muriel Bowser, başkentteki kalabalıkları söyleyerek insanları karşıladı Başkan Donald Trump'a bir mesaj gönderdi. Pazartesi günü, federal kolluk kuvvetleri cumhurbaşkanının kiliseye yaptığı ziyaretten önce bölgede protesto gösterisi yapmak için göz yaşartıcı gaz ateşledi.

İmge başlığı

Beyaz Saray'ın adı Black Lives Matter Plaza olarak değiştirildi

"Washington DC'yi devralabilirse, herhangi bir eyalet için gelebilir ve hiçbirimiz güvende olmayacağız" dedi. "Bugün orduyu şehrimizden uzaklaştırdık."

Bayan Bowser, varlıklarının "gereksiz" olduğunu söyleyerek tüm federal kolluk kuvvetleri ve Ulusal Muhafız birliklerinin şehirden çekilmesini istedi.

"Askerlerimize bu şekilde davranılmamalı, Amerikan vatandaşlarına geçmeleri istenmemeli. Bugün 'hayır' diyoruz; Kasım ayında 'bir sonraki' diyoruz."

Resim yazısı

Washington DC'deki göstericiler değişim için itmeyi bırakmayacaklarını söyledi

35 yıllık bir protestocu Eric Wood BBC'ye şunları söyledi: " Buradayım çünkü burada olmamayı göze alamıyordum. Irkçılık uzun zamandır ABD'nin bir parçası oldu. ”

46 yaşındaki Crystal Ballinger, bu sefer hareket hakkında umutlu olduğunu söyledi. “Bu protesto hakkında farklı bir şey hissediyorum ... Dayanışma ve eşitlik mesajının çıkacağını ümit ediyorum.”

'Daha yeni başlıyoruz'

Helier Cheung, BBC News, Washington

Kalabalık farklıydı - farklı etnik kökenlerden insanlar ve çocuklu aileler ile - ve eğer belirlenirse, iyimser

Coronavirus: Gelecekteki öldürücü virüsler için avlanma

Medya altyazısı

Londra'daki Parlamento Meydanı'nda toplanan göstericiler

İngiltere genelinde binlerce insan ırkçılık karşıtı gösterilere katıldı.

Protestolar ateşlendi George Floyd'un ABD'deki ölümüyle Londra, Manchester, Cardiff, Leicester ve Sheffield gibi şehirlerde tutuluyor.

Londra'da protestocular “adalet yok, hayır” diye bir dakika sessizce Bedava seo çöktü Barış "ve" kara hayat önemli ".

Günün protestolarının çoğu barışçıydı, ancak akşam Downing Sokağı dışında rahatsızlıklar yaşandı.

BBC muhabiri Chi Chi Izundu dedi Bazı göstericiler şişe atmaya başladı ve bir göstericiyi çiğneyen binici bir polis atı cıvatalandı.

Atından düşen polis memuru hastaneye kaldırıldı, ancak yaraları hayati tehlike oluşturmuyor ve

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, bir tweet'te protestoculara "Seninle birlikte duruyorum ve öfkenizi ve acınızı paylaşıyorum" dedi ve şiddetli bir hal aldı "bu önemli davayı hayal kırıklığına uğrattı."

Koronavirüs nedeniyle kitlesel toplantılara karşı tavsiyede bulunan yetkililere rağmen protestolar devam etti.

İçişleri Bakanı Priti Patel sosyal mesafeli tavsiyenin Met Polis Komiseri Dame Cressida Dick, "hepimizin güvenliği için" protestoların "yasadışı" olduğunu söylerken.

Kilitleme sırasında protesto gösterilerine izin veriliyor mu?

Binlerce Manchester'daki George Floyd protestolarına katılın

ABD protestoları neden İngiltere'de yankılanıyor

Başkentte toplanan binlerce kişi, çoğunluğu yüz örtüleri ve eldivenli birçok kişi toplandı.

Koronavirüse atıfta bulunan, "Covid-19'dan daha büyük bir virüs var ve buna ırkçılık deniyor" yazan bazı işaretler var.

Bu arada, ben Kuzey İrlanda polisi, pandemideki kalabalığın tehlikeleri göz önüne alındığında "önemli sayıda" para cezası verdiklerini söyledi.

46 yıllık Bay Floyd'un videosunun ardından ABD'de protestolar başladı -Siyah siyah adam, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te dört memur tarafından tutuklandı.

Videolar, silahsız ve kelepçeli Bay Floyd'un yaklaşık dokuz dakika boynunda beyaz bir polisin diz çökmesinden sonra öldüğünü gösterdi. Dünyanın her yerinde görülen görüntüler, nefes alamadığını nefes nefese gösterdi.

Bir memur cinayetten suçlanırken, meslektaşlarından üçü öldürmeye yardım etmek ve saldırmakla suçlanıyor. >
Resim yazısı

Cardiff'te siyah protestocular "hayatım önemli" ve "nefes alamıyorum" diyen pankartlar hazırladılar

Resim yazısı

Boksör Anthony Joshua, Hertfordshire Watford'daki protestoculara katıldı

İngiltere'nin dünya ağır siklet şampiyonu boksör Anthony Joshua, kalabalığa şunları söyledi: "Artık arkanıza yaslanıp başka bir insanda bu anlamsız, yasadışı öldürme ve sinsi ırkçılığa sessiz kal. "

Londra'nın merkezinde protestocular" sessizlik zikretmek üzere ABD büyükelçiliği dışındaki havada yumruklarını kaldırdılar. " Şiddettir "ve" renk suç değildir ".

27 yaşındaki tren müdürü Sarah Law, Londra'daki protestoda" harika bir atmosfer "olduğunu söyledi. Dedi ki: "Gelecekteki çocuklarımın sahip olduğum şeyi deneyimlemelerini istemiyorum. Yarışımızdan bağımsız olarak hepimizin bir araya gelip,

Birinci Bakan Mark Drakeford Rossett konut temyizinin ele alınmasını savundu

Telif hakkı

WALES HABER SERVİSİ

Resim yazısı

Cardiff'teki protestoya yaklaşık bin İngilizce seo

Galler, George Floyd'un ölümünü protesto etmek için dünyanın dört bir yanından kampanyacılara katıldı.

Kalabalıklar, Black Lives Matter hareketinin bir parçası olarak Cardiff, Swansea, Bangor ve Caerphilly dahil olmak üzere İngiltere ve Galler'deki şehirlerde toplandı. .

Resmi hükümet tavsiyesi "güvenlik için" koronavirüs pandemi ortasında kitle toplantılarından kaçınmak ve polis protestoların "yasadışı" olduğunu söyledi.

Üst düzey bir Galli Muhafazakâr politikacı eleştirdi Protestolar.

Cardiff'teki büyük kalabalıkları gördükten sonra, Galler'deki eski Tory lideri Andrew RT Davies "Galler'de kilitlenme ve sosyal mesafe bitti" dedi.

İngiltere George Floyd protestoları için binlerce kişi çıkıyor

İngiltere, George Floyd'un 'yasadışı' ölümüyle ilgili protestolar







/>
"İçindeyiz bir pandemi ile savaşın ortasında ve Galce Hükümeti tarafından halka açık toplantılarda getirilen kurallar açıktır, ölümcül koronavirüsün yayılmasını durdurmak, NHS'yi korumak ve hayat kurtarmak için "tweetledi.

"Bu tam tersini yapıyor ve etkili bir şekilde kilitlemeyi sonlandırıyor."

Medya altyazısı

Kalabalık ırkçılık karşıtı protestolar için Galler'de toplanıyor

Black Lives Matters protestoları, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te tutuklanan 46 yaşındaki Bay Floyd'un ortaya çıkmasından sonra ABD'de başladı.

Film, dört memur tarafından tutuklama sırasında nefes alamadığını nefes nefese gösterdi.

İmge başlığı

Bir dakikalık sessizlik protestocuları diz üstünde diz çöktü

O zamandan beri protesto günlerini ateşleyen ölüm yüzünden suçlandı ABD ve dünyanın dört bir yanındaki gösteriler.

Galler'de protestolar Cardiff'in Bute Parkı, Caerphilly Kalesi ve Bangor Savaş Anıtı yakınındaki yerlerde yapıldı.

Görüntü başlığı

Sarah (sağda) dedi protestoları destekleyen insanları görmek inanılmazdı

Cardiff gösterisinde Sarah adında bir protestocu şöyle dedi: "Sanırım iklime rağmen bugün buraya gelen herkesin dayanışmasını görmek inanılmaz. İçinde bulunduğumuz, yüzyıllar ve yüzyıllar boyunca öldürülen insanlar için ve cildinin renginden başka hiçbir nedenle ayrımcılığa uğrayan insanlar için savaşmak için.

"Bir insan olarak renk [ırkçılık] sadece saçma, ama belli ki bazı insanlar için mantıklı ve bence herkes bugün buraya gelip siyah yaşamları kutlamanın ve siyah yaşamların gerçekten önemli olduğunu göstermesinin şaşırtıcı olduğunu düşünüyorum. ”

Cardiffs_eyeinthesky tarafından paylaşılan Instagram fotoğrafları atla

Rapor

Instagram gönderisinin sonu cardiffs_eyeinthesky tarafından gönderildi

> Galler'de kilitlenme ve sosyal mesafenin aşıldığı görünen @SeneddWales dışından resim. Bu yere seçilen politikacıların bu binaya girmesine izin verilmezken, Galler'deki insanların 'hayat kurtarmak' için aileyi görmek için 5 milden fazla seyahat etmesine izin verilmez. pic.twitter.com/oOR6blO4zp

-Andrew RT Davies (@AndrewRTDavies) 6 Haziran 2020

Rapor

Twitter gönderisinin sonu @ AndrewRTDavies

@ kluff1972 tarafından Twitter gönderisini atla

#Caerphilly'de bugün # şekil ve formda adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı dayanışma içinde olmaktan gurur duyuyoruz . De

Coronavirus: Diş hekimleri için 'her zamanki gibi işe' dönüş yok

Telif hakkı

AFP / GETTY GÖRÜNTÜLERİ

Hükümet, NHS genel English seo İngiliz hastanelerinde yüz kaplamalarının ve ziyaretçi politikasının kullanımındaki değişiklikleri açıklamadan NHS güvenlerine danışılmadı Sağlayıcılar söyledi.

Chris Hopson, güven liderlerinin "önemli ve karmaşık" değişiklikler hakkında "tamamen karanlıkta" hissettiklerini söyledi.

15 Haziran'dan itibaren hastane ziyaretçileri ve ayaktan hastalar Yüz giymek ve personel cerrahi maskeler kullanmalıdır.

Sağlık Bakanlığı, maskelerin gerekirse hastane tarafından sağlanabileceğini söylüyor.

Bir sözcüsü, halkın Hastanelerin içindeyken bir yüz kaplaması takmaya "şiddetle teşvik" edildi, hiç kimsenin bakımı reddedilmeyecekti.

Ayrıca, NHS İngiltere, NHS güvenleri için yeni rehberlik ziyaretiyle hastanede ulusal süspansiyonu kaldırdı. />
Ziyaretin, bireysel güvenlerin ve diğer NHS organlarının takdirine tabi olacağını belirten rehberlik, ziyareti desteklemek için aşağıdaki önlemleri önerir:

Hastanın yatağında sadece bir yakın aile üyesi veya önemli temas kurulabilse de, sosyal mesafeler korunabiliyorsa, belirli durumlarda ikinci bir ek ziyaretçiye izin verilebilir

Ziyaretçiler Hastayı gördüklerinde ne beklemeleri gerektiği ve sosyal uzaklaşma, koruyucu kit ve el yıkama giyilmesi konusunda bilgilendirilmeleri gerekir

Ziyaretçiler her zaman maske veya yüz kaplamaları giymelidir

Koronavirüs semptomları olan kişiler ziyaret etmemelidir

Yüz yüze ziyaretin pratik olmadığı durumlarda, sanal bir ziyaret desteklenmeli ve düzenlenmelidir

Sağlık Bakanlığı dedi. tröstler, değişiklikleri uygulamak için gelecek haftanın hepsine sahip olduklarını ve NHS İngiltere'yi kamuya açıklanmadan önce duyurudan haberdar ettiğini söyledi.

Ancak Bay Hopson, Sağlık Sekreteri Matt Hancock'un Cuma günü yaptığı açıklamanın NHS güven liderlerinin "kesinlikle hiçbir bildirimi veya istişare edilmemesi" ile "tükendi".

İngiltere 40.000 koronavirüs terbiyesini geçti Hs

Kilit çalışanları hedefleyen 'vicdansız' firmalar

R sayısı bıçak kenarında dengede mi?

BBC Radio 4'ün Today programına şunları söyledi: NHS'nin çalışma şekli üzerinde önemli bir etkisi olan, ön cephe kuruluşlarının tamamen karanlıkta kaldıklarını düşündükleri ve daha sonra önemli ve karmaşık operasyonel değişiklikler yapmaları beklenen uzun bir duyuru satırı. derhal ya da çok az farkla. "

Güven liderlerinin yeterli strateji ya da planlama olmadığından endişe ettiğini ve" siyasetten aşırı derecede etkilenen toynak üzerinde son dakika kararlarının alındığını " ve Downing Street basın toplantısının alanını doldurması gerekiyor

Coronavirus: National Rail 'meşgul istasyon' uyarıları verecek

Telif hakkı

AFP / GETTY GÖRÜNTÜLERİ

2015'te Vancouver'daki TED konferansında korkunç bir uyarı vermek için mütevazi görünümlü bir Bill Gates Organik seo

"Gelecek birkaç on yıl içinde bir şey 10 milyondan fazla insanı öldürürse, savaştan ziyade bulaşıcı bir virüs olması muhtemeldir," dedi dinleyicilere.

Önceden söylediği sözleri aldı BBC de dahil olmak üzere o zaman biraz kapsama alanı vardı - ancak büyük ölçüde umursamadı.

Ancak şimdi, bu konuşmanın videosu 64 milyondan fazla kez izlendi - birçok insan nedenlerle daha fazla ilgileniyor Bu konuşmanın arkasında konuşmanın kendisinden daha fazla.

Bazıları onu bir sınıf küresel seçkinlere liderlik etmekle suçladı. Diğerleri dünyayı doldurmak için çaba gösterdiğine inanıyor.

Onu daha çok aşıları zorunlu hale getirmekle ve hatta insanlara mikroçip yerleştirmeye çalışmakla suçluyor.

Halk sağlığının yüzü

"Bill Gates'i çevreleyen sayısız komplo var," dedi Rory Smith, gerçek dama ilk Taslak Haber'den.

"O tüm bu toplulukların bu tür bir vudu bebeği kendi komplolarıyla iğneliyorlar. Ve o da vudu bebeği olması şaşırtıcı değil - çünkü her zaman halk sağlığının yüzü olmuştur. "

Resim yazısı

Bill Gates The New York'un yaptığı bir araştırmaya göre, on yıldan uzun bir süredir halk sağlığının yüzü oldu. Times ve Zignal Labs.

İçeriğin çoğu milyonlarca kez paylaşıldığı halka açık Facebook gruplarına gönderiliyor.

İlk Taslak Haber Ayrıca Çin viral video sitesi TikTok'un bu tür komplolar için yeni bir ev haline geldiğini keşfetti.

BBC'nin dezenfeksiyonla mücadele ekibi daha tuhaf olanları araştırıyor.

Onlar Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın Afrika ve Hindistan'daki çocuklar üzerindeki aşıları test ederek binlerce ölüme ve geri dönüşü olmayan yaralanmaya yol açtığı iddialarını da içeriyor. Bir yazı bile Hindistan'da yargılanması gerektiğini öne sürdü.

Kenya'da kürtaj ilaçları içeren bir tetanoz aşısı yapmakla suçlanıyor

The New'in web sitesinde bir video American Magazine'in Facebook sayfası aşılar ve kürtajla kitlesel nüfus kaybı temasıyla devam ediyor ve aynı zamanda Bay Gates'i Çin Komünist Partisine bağlıyor. 6.500 kez paylaşıldı ve 200.000 kez izlendi.

Bu arada Gates'i mikroçip istemekle suçlayan bir video YouTube'da yaklaşık iki milyon görüntüleme aldı.

Zengin ve ünlü

Öyleyse eşi Melinda ile birlikte yürüttüğü hayırsever vakıftan milyarlarca küresel sağlık hizmetine dökülen Microsoft'un kurucusu Covid-19 komplo teorisyenlerinin mağduru oldu?

Miami Üniversitesi'nde siyaset bilimci ve komplo teorileri üzerine kitap yazarı olan Profesör Joseph Uscinski, bunun sadece zengin ve ünlü olduğu için olduğuna inanıyor.

"Komplo teorileri güçlü insanları korkunç yapmakla suçlamakla ilgili "dedi BBC'ye. "Teoriler temelde aynı, sadece isimler değişiyor.

" Bill Gates'den önce George Soros ve Koch kardeşler ve Rothchildler ve Rockefeller'di. "

Coronavirus: Madagaskar bakanı 2 milyon doların üzerinde lolipop siparişi verdi

Telif hakkı

AFP

İngilizce seo yazısı

Droukdel, Fransa ve ortak güçlerin ortak operasyonunda öldü, Fransız hükümeti

Fransa, Kuzey Afrika'daki El-Kaide liderini Abdelmalek Droukdel'i Mali'deki bir operasyonda öldürdüğünü söyledi.

Savunma Bakanı Florence Parly, Droukdel'in iç çevresinin üyeleriyle birlikte Çarşamba günü ülkenin kuzeyinde öldürüldü.

Fransız kuvvetleri, Mayıs ayında bir operasyonda Mali'de kıdemli bir İslam Devleti grup komutanını ele geçirdiğini söyledi.

" cesur operasyonlar "terörist gruplara ciddi darbeler yaptı" dedi.

"Kuvvetlerimiz Sahel'deki ortaklarıyla işbirliği içinde onları acımasızca avlamaya devam edecek" dedi. .

Bağlam nedir?

İslami Mağrip'te (AQIM) El Kaide başkanı olarak Droukdel, Kuzey Afrika'daki tüm iştiraklerden sorumluydu ve aynı zamanda -Qaeda'nın Sahel üyesi, Jamaat Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM Parly, yakalanan İslam Devleti grup komutanı Mohamed Mrabat'ın kıdemli bir cihatçı olduğunu ve Büyük Sahra (ISGS) grubundaki İslam Devletinde üst düzey bir rolü olduğunu söyledi. 19 Mayıs'ta yakalandı, diye ekledi.

Batı Afrika'nın İslamcı militanlar tarafından nasıl tehdit altında olduğu

Afrika Sahel, en son El Kaide-İş savaş alanı haline geliyor

Fransa neden Mali'de cihatçılarla savaşmaya odaklandı?

İD 7 Mayıs'ta militanlarının Mali ve Burkina Faso'da El Kaide ile şiddetli çatışmalara karıştığını açıkladı. JNIM'i pozisyonlarına saldırmak, yakıt kaynaklarını engellemek ve İD destekçilerini gözaltına almakla suçladı.

ISGS, geçen yıl Mart ayında varlığını duyurduktan sonra Sahel ülkelerinde hızla bir dayanak oluşturdu.

Abdelmalik Droukdel kimdi?

Droukdel, 40'lı yaşlarının sonlarında Afganistan'daki Sovyet birliklerine karşı savaştı ve Irak'ta El Kaide'nin eski lideri Abu Musab al-Zarqawi'yi Onun ilham kaynağı.

Liderliği altında AQIM, Burkina Faso başkenti Ouagadougou'da 30 ölü ve 150 yaralı bırakan bir otele yapılan 2016 saldırısı da dahil olmak üzere sayısız ölümcül saldırı gerçekleştirdi.

2012 yılında, cinayet, terör örgütü üyeliği ve patlayıcı kullanan saldırılardan hüküm giydikten sonra Cezayir'deki bir mahkeme tarafından ölüm cezasına çarptırıldı.

Başkent Cezayir'deki üç bombalı saldırı ile ilgili suçlamalar 22 kişiyi öldüren ve 200'den fazla kişiyi yaralayan Nisan 2007.

Tecrübeli bir cihatçı

Bu veter Cezayirli bir cihatçı, Kuzey Afrika-Sahra bölgesindeki en kötü şöhretli komutanlardan biriydi, önce Cezayir'de daha sonra Fransız ve diğer Mali güçlere karşı şiddet kampanyaları yürüttü.

BM Güvenlik Konseyi'ne göre, 2007 yılında ona yaptırım uygulayan Droukdel, halka açık yerlerde yüzlerce sivili öldüren cihazlar yapan bir patlayıcı uzmanıydı. El-Kaide'nin İslam Mağrip (AQIM) lideri olarak Tunus, Nijer ve Mali kadar uzaktaki saldırılarda hem yerel hem de batı vatandaşlarının kaçırılmasında etkili oldu.

Gruba da yardımcı oldu. Faaliyetlerini Mali'nin içine doğru genişletin, burada Fransız hükümetine göre sonunu buldu.

Cihatçı gruplar genellikle bir halefi öldürülen veya yakalanan liderlere duyurmak için hızlıdır, ancak Kuzey Afrika'da işaretler vardır El Kaide ile son rakibi İslam Devleti ve bağlı kuruluşları arasında artan gerginlik.

Fransa Sahel'de ne yapıyor?

Binlerce Fransız askeri konuşlandırıldı

Eski sömürge gücü olan Fransa, İslamcı militanların kuzeyin bir kısmını devirmesinden sonra yer aldı. Frenc ile

Afganlar, mülteciler araba yangında öldükten sonra İran polisini kınadı

Telif hakkı

EPA

Resim yazısı

İran'da Afganların kötü muamele gördüğü iddiasıyla ilgili uzun zamandır devam eden bir öfke var (dosya fotoğrafı)

İran'da bir araba yangında üç Afgan mültecinin ölümü, polis memurları araca ateş ederken ortaya çıktıktan sonra Arama motoru polise öfke patlamasına neden oldu.

Dört kişi daha Olayın videosunda "Bana biraz su ver, yanıyorum" dilenen bir çocuk da dahil olmak üzere yaralandı.

Onun isteği artık Afganlar tarafından öfkelerini çevrimiçi olarak ifade etmek için kullanılan bir hashtag.

İran sınır muhafızlarının bir grup Afgan göçmene işkence gördüğü ve öldürdüğü iddia edilen bir ay sonra geliyor.

Afgan yetkilileri, sınır muhafızları onları nihayet bir nehre zorladığında 45 göçmen işçinin öldürüldüğünü söyledi . İran iddiaları reddetti.

Arabaya ne oldu?

Orta İran eyaleti Yazd vali yardımcısı Ahmad Tarahomi yerel basına polisin arabadan şüphelendiğini söyledi Uyuşturucu ve belgesiz göçmenler taşıyordu.

Araba bir kontrol noktasında durduğunda ateş açtılar. Lastikleri vurulduktan sonra, araba tekerlek jantlarını sürmeye devam etti ve yangını başlatan kıvılcımlara neden oldu, diye ekledi Bay Tarahomi, çevrimiçi dolaşan bir grafik videoda kısmen yanmış bir çocuk püskü kıyafetlerle gösteriyor yolun su yalvarması için yan taraf.

Afgan Dışişleri Bakanlığı videonun gerçek olduğunu doğruladı.

Tepki ne oldu?


Sonradan çevrimiçi bir öfke dalgası vardı video sosyal medyada viral bir hal aldı ve İran'da Afganların kötü muamele gördüğü iddiasıyla ilgili uzun zamandır devam eden öfke ekledi.

Mülteciler ve göçmenler de dahil olmak üzere yaklaşık üç milyon Afgan İran'da yaşıyor.


İran'daki Afgan mülteciler tacizle karşı karşıya, diyor HRW

Yedi milyon Afgan çocuk açlıkla karşı karşıya

Gözenekli sınırlar Koronavirüsün kontrol edilemediği yerde

Bazı Afganlar, son günlerde protestoları tetikleyen ABD'de ve dünyanın başka yerlerindeki polis vahşeti ile karşılaştırmalar yaptı.

"Bir oğlan çığlık atıyor bir damla su ama kimse ona vermiyor. Yanmış. İnsanlık nerede? #shameful, "Afganistan'ın Çin büyükelçisi Javid Ahmad Qaem'i tweetledi.

" Afganlar İran rejimi tarafından yakıldı ve suya atıldı. İran'da her hafta onlarca Afgan #GeorgeFloyd var. İran rejimi tarafından yapılan insan hakları ihlalleri son derece endişe vericidir, "diyen Hamid Hatsaandh, kendisini eylemci olarak nitelendirdi

Coronavirus: Tamamen yeniden açılan okullar 'ikinci dalgaya neden olabilir'

Telif hakkı

AFP / GETTY GÖRÜNTÜLERİ

Hükümet, NHS genel müdürü İngiliz hastanelerinde yüz kaplamalarının ve ziyaretçi politikasının kullanımındaki değişiklikleri açıklamadan NHS güvenlerine danışılmadı Sağlayıcılar söyledi.

Chris Arama motoru güven liderlerinin "önemli ve karmaşık" değişiklikler hakkında "tamamen karanlıkta" hissettiklerini söyledi.

15 Haziran'dan itibaren hastane ziyaretçileri ve ayaktan hastalar Yüz giymek ve personel cerrahi maskeler kullanmalıdır.

Sağlık Bakanlığı, maskelerin gerekirse hastane tarafından sağlanabileceğini söylüyor.

Bir sözcüsü, halkın Hastanelerin içindeyken bir yüz kaplaması takmaya "şiddetle teşvik" edildi, hiç kimsenin bakımı reddedilmeyecekti.

Ayrıca, NHS İngiltere, NHS güvenleri için yeni rehberlik ziyaretiyle hastanede ulusal süspansiyonu kaldırdı. />
Ziyaretin, bireysel güvenlerin ve diğer NHS organlarının takdirine tabi olacağını belirten rehberlik, ziyareti desteklemek için aşağıdaki önlemleri önerir:

Hastanın yatağında sadece bir yakın aile üyesi veya önemli temas kurulabilse de, sosyal mesafeler korunabiliyorsa, belirli durumlarda ikinci bir ek ziyaretçiye izin verilebilir

Ziyaretçiler Hastayı gördüklerinde ne beklemeleri gerektiği ve sosyal uzaklaşma, koruyucu kit ve el yıkama giyilmesi konusunda bilgilendirilmeleri gerekir

Ziyaretçiler her zaman maske veya yüz kaplamaları giymelidir

Koronavirüs semptomları olan kişiler ziyaret etmemelidir

Yüz yüze ziyaretin pratik olmadığı durumlarda, sanal bir ziyaret desteklenmeli ve düzenlenmelidir

Sağlık Bakanlığı dedi. tröstler, değişiklikleri uygulamak için gelecek haftanın hepsine sahip olduklarını ve NHS İngiltere'yi kamuya açıklanmadan önce duyurudan haberdar ettiğini söyledi.

Ancak Bay Hopson, Sağlık Sekreteri Matt Hancock'un Cuma günü yaptığı açıklamanın NHS güven liderlerinin "kesinlikle hiçbir bildirimi veya istişare edilmemesi" ile "dışarı fırladı".

İngiltere 40.000 koronavirüs dea Bu

Kilit çalışanları hedefleyen 'vicdansız' firmalar

R sayısı bıçak kenarında dengeleniyor mu?

BBC Radio 4'ün Today programına şunları söyledi: NHS'nin çalışma şekli üzerinde önemli bir etkisi olan, ön cephe kuruluşlarının tamamen karanlıkta kaldıklarını düşündükleri ve daha sonra önemli ve karmaşık operasyonel değişiklikler yapmaları beklenen uzun bir duyuru satırı. derhal ya da çok az farkla. "

Güven liderlerinin yeterli strateji ya da planlama olmadığı konusunda endişelendiğini ve bunun siyasetten aşırı derecede etkilenen toynakta son dakika kararlarının alındığını hissettiğini söyledi. ve Downing Street basın toplantılarının alanını doldurması gerekiyor "dedi.

Duyuru, personelin yüz maskesi takmasının uygun olduğu zaman, ihtiyaç duyulan maske sayısı ve nasıl dağıtılacağını da ekledi.

OKULLAR: Çocuklar ne zaman dönecek?

EGZERSİZ: Dışarı çıkmayla ilgili yönergeler nelerdir?

R NUMARASI: Ne anlama geliyor ve neden önemli?

HAVA SEYAHATLERİ: T

Gözaltındaki yerli ölümler: Avustralyalılar neden ABD protestolarını ele geçiriyor?

Medya altyazısı

Avustralya'daki protestocular Aborijin halkının kötü muamelesine de vurgu yapıyorlar.

On binlerce insan Avustralya'da Kara Yaşam Maddesi hareketini desteklemek için protesto gösterisi düzenledi. >
Yetkililerin koronavirüs üzerindeki uyarılarına rağmen mitingler yapıldı.

Sidney'de bir yasak sadece son dakikada kaldırıldı ve Bedava seo organizatörler sağlık kurallarını çiğnemek için para cezasına çarptırıldı.
Yürüyüşlere Afrikalı Amerikalı George Floyd'un polis nezaretinde ölümü esin kaynağı oldu, ancak Avustralya Aborijin halkının kötü muamelesini ve marjinalleşmesini de vurguladı.

Mitingler Brisbane, Melbourne, Hobart, Adelaide'de düzenlendi ve başka bir yerde.

Büyük huzursuzluk bildirmeksizin yüksek ruhlarda tutuldular.

Akşam saatlerinde Sidney Merkez İstasyonu'nda polisin kullandığı birkaç gergin sahne vardı. biber spreyi, ancak şehirde toplam 20.000 protestocu arasında sadece üç tutuklama vardı. id.

Avustralyalılar neden ABD protestolarını ele geçiriyor?

Avustralya, yerli eşitlikteki başarısızlıkları itiraf ediyor

Her ne kadar mitingler George Floyd'un ölümünden kaynaklanıyorsa da Minneapolis'te, Avustralya'daki birçoğu da yerli halkının polis tarafından muamelesine karşı protesto ediyordu.

"Nefes alamıyorum" başlıklı afişler Floyd'un sözlerini ölmeden önce hatırladı, bir diğeri ise " Aynı hikaye, farklı toprak. "

Resim yazısı

Sydney'de binlerce protesto. Organizatörler katılımcıları sosyal mesafeyi gözlemlemeye çalışmaya çağırdı

İmge başlığı

Brisbane'de de büyük kalabalıklar vardı

Sydney protestosu yasadışı bir şekilde yönetildi Cuma günü, Yeni Güney Galler Yüksek Mahkemesi tarafından koronavirüs sosyal uzaklaşma kuralları uyarınca.

NSW Polis Bakanı David Elliott, "Konuşma özgürlüğü şu anda olmasını istediğimiz kadar özgür değil. Şu anda kurallar açık. "

Ancak organizatörler davayı eyalet mahkemesine götürdüler ve Cumartesi öğleden sonra planlanan başlangıçtan sadece 15 dakika önce yasağı bozdular.


Yerli Avustralya için büyük başarı

Frances Mao, BBC News, Sydney

Geçtiğimiz on yıl içinde yaşadığım şehrimde çok fazla protesto gerçekleştirdim. Yılın başında iklim değişikliği mitinglerinin dışında, özellikle yarışla ilgili bir miting için daha büyük bir katılımı hatırlayamıyorum.

Başlangıçta yasadışı olduğunda ve sağlık korkularına rağmen ortaya çıktılar. . Kızgınlardı, tutkululardı, riskler olduğunu biliyorlardı, ancak maske taktılar ve yine de işaretler taşıyorlardı.

Bu, yerli Avustralya için büyük bir başarı.

Ocak ayında geri döndü. insanlar orman yangınlarından çıkan duman yüzünden nefes almakta zorlanıyorlardı. Bugün "nefes alamıyorum" diye bağırıyorlardı - boğulmuş kelimeler

Coronavirus: R sayısı bıçak kenarında dengelenmiş mi?

Telif hakkı
Dijital pazarlama REUTERS

Resim yazısı

Parlamento Meydanı'nda binlerce protestocu

George Floyd'un ölümüyle ilgili protestolar başladığında İngiltere,

Protestocular, İçişleri Bakanı Priti Patel'in insanlara "herkesin güvenliği için" olduğunu söylediklerinde, koronavirüs pandemisi arasında kitle toplantılarından kaçınmak için resmi tavsiyeyi görmezden geldi. Göstericiler Londra Parlamento Meydanı'nda toplandılar ve İngiltere genelinde toplantılar planlandılar.

Polis Komiseri Dame Cressida Dick protestoların "yasadışı" olduğunu söyledi.

Büyük Manchester Belediye Başkanı Andy Burnham, koronavirüsün tekrar yayılmasından korktuğunda kitle toplantılarının "yüksek riskli" olduğu konusunda uyardı.

ABD'de bir video ortaya çıktıktan sonra protestolar başladı 46 yaşındaki Floyd, Minneapolis'te 25 Mayıs'ta tutuklandı.

Film, dört memur tarafından tutuklama sırasında nefes alamadığını nefese gösterdi. O zamandan beri ABD'de günlerce protestolara yol açan ölümle suçlandı ve Black Lives Matter gösterileri dünya çapında.

İngiltere 40.000 koronavirüs ölümünü geçti

İngiltere protestoları sona erdi George Floyd'un ölümü 'yasadışı'

Binlerce insan evde kalma uyarılarına rağmen Parlamento Meydanı'nda İçişleri Bakanlığı'na doğru yola çıkarak toplandı.

Çoğunluk giyiyor Yüz kaplamaları ve birçoğu eldiven giyiyor, protesto işaretlerinden bazıları virüse atıfta bulunuyor, bunlardan biri de "Covid-19'dan daha büyük bir virüs var ve buna ırkçılık" deniyor.

Bir dakikalık sessizlik sırasında protestocular Bay Floyd'un ismini söylemeden önce yumruklarını havada tutarken dizlerinin üstüne çöktü.

İmge başlığı

Parlamento Meydanı'nda ve çevresinde binlerce kişi toplandı Londra'nın merkezinde

Bayan Patel, insanların görüşlerini ve neden protesto etmek istediklerini anladığını söyledi ancak "halk sağlığı köknarları koymalıyız. t ".

" Tabii ki insanların görüşlerini ifade etme ve protesto etme hakkına sahip olma arzusunu tamamen anlıyorum, ama gerçek şu ki, Birleşik Krallık genelinde bir sağlık salgını yaşıyoruz, koronavirüs ölümcül virüs ve ben protesto etmek isteyenlere söyleyebilirim, lütfen yapma "dedi.

Ev sekreteri, organizatörleri gösterileri daha güvenli hale getirmenin yolları hakkında polise konuşmaya da çağırdı.

LBC hakkında konuşan Dame Cressida, duyguların gücünü anladığını söyledi ancak protestocuları kitlesel toplantılar içermeyen kendilerini ifade etmenin bir yolunu bulmaya çağırdı.

Dedi ki: "Şimdi Afişlerini bir araya getirip sallayarak ve Londra'nın merkezinde bulunarak kendilerini ifade eden çok ama çok uzun bir geçmişe sahip olduğumuzu takdir ediyorum ve tüm bunlar tarihimiz için çok değerlidir.

"Ama bir araya gelmek bir toplantı sadece yasadışı değil, aynı zamanda daha da önemlisi, bir anlamda kendinizi ve ailenizi gereksiz risk ve diğer risklere sokuyor Etrafınızdaki insanlar, hepimizin bildiği gibi ölümcül bir virüs ve kalabalığa yayılabiliyor. ”

Polis memurlarının protestocularla dayanışma içinde" dizini almaması "gerektiğini de söyledi. />
Manchester'da şehir merkezindeki Piccadilly Bahçeleri'nde yaklaşık 15.000 protestocu toplandı.

Kuzey İrlanda polisi, planlanan protestolar öncesinde yollarda ve ulaşım merkezlerinde kontroller yaptığını ve katılmak, durmayı bekleyebilir ve eve dönmesi ya da para cezası ile karşılanması tavsiye edilebilir.

Cuma gecesi, Belfast ve Londonderry'deki Black Lives Matter gösterilerinin organizatörleri,

Ancak Newry, Port'ta planlanan protestolar

Coronavirus: Bu son salgın değil

Medya altyazısı

Bilim adamları, yaşamımız boyunca başka bir pandeminin olacağına inanıyorlar

Yaban hayatı hastalıklarının insanlara yayılması ve hızla dünyaya yayılması için "mükemmel bir fırtına" yarattık Bilim adamları uyarıyor.

Doğal dünyadaki insani tecavüz bu süreci Facebook seo
Bu bakış açısı, yeni hastalıkların nasıl ve nerede ortaya çıktığını inceleyen küresel sağlık uzmanlarından geliyor. >
Bu çabanın bir parçası olarak, hangi yaban hayatı hastalıklarının insanlar için en fazla risk oluşturduğunu tahmin etmek için bir model tanıma sistemi geliştirdiler.

Bu yaklaşım, Liverpool Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından yönetiliyor , İngiltere, ancak gelecekteki salgınlara daha iyi hazırlanmanın yollarını geliştirmek için küresel bir çabanın bir parçası.

Doğadan faydalanmak 'yeni hastalık salgınlarını yönlendiriyor'

Coronavirus: Bir av 'Kayıp halka' türler için

Bir milyon tür risk altındayken, ne kurtarıyoruz?

'Beş mermiden kaçtık'

Image altyazı

Bu verilerde visualisat Maya Wardeh tarafından yapılan iyon, her bir hat birden fazla tür arasında paylaşılan bir hastalığı temsil ediyor.

"Son 20 yılda altı önemli tehdidimiz oldu - SARS, MERS, Ebola, kuş gribi ve domuz gribi "Liverpool Üniversitesi'nden Prof. Matthew Baylis BBC News'e anlattı. "Beş mermiden kaçtık ama altıncı bizi yakaladı.

" Ve bu yüzleşeceğimiz son salgın değil, bu yüzden vahşi yaşam hastalığına daha yakından bakmamız gerekiyor. "

Bu yakın muayenenin bir parçası olarak, o ve meslektaşları, bilinen her yaban hayatı hastalığının geniş bir veritabanını araştırabilen öngörücü bir model tanıma sistemi tasarladılar.

Binlerce bakteri, parazit arasında ve bilim tarafından bilinen virüsler, bu sistem enfekte ettikleri türlerin sayısı ve türüne gömülü ipuçlarını tanımlar. Bu ipuçlarını, hangilerinin insanlar için en fazla tehdit oluşturduğunu vurgulamak için kullanır.

Bir patojen işaretlenirse Bilim adamları öncelikli olarak, herhangi bir salgın meydana gelmeden önce araştırma çabalarını önleme veya tedavi bulmaya yönlendirebileceklerini söylüyorlar.

Görüntü başlığı

Develer yeni koronavirüs Mers

"Hangi hastalıkların pandemiye neden olabileceğini bulmak başka bir adım olacak, ancak bu ilk adımla ilerleme kaydediyoruz," Prof Bayli

Kilitlenmeden çıkarılan dersler

Pek çok bilim adamı davranışlarımızın - özellikle de ormansızlaşmanın ve çeşitli vahşi yaşam alanlarındaki tecavüzümüzün - hastalıkların hayvanlardan insanlara daha sık yayılmasına yardımcı olduğu konusunda hemfikir.

University College London'dan Prof Kate Jones'a göre, kanıtlar "geniş ölçüde tarımsal veya ekili alanlar gibi biyolojik çeşitliliği daha düşük olan insan dönüşümlü ekosistemlerin çoğu insanda birçok enfeksiyon riskinin artmasıyla ilişkili olduğunu gösteriyor" .

Görüntü başlığı

Hastalık insandan da dökülebilir: Egzotik evcil hayvan ticaretinden kurtarılan maymunların sıklıkla solunum yolu enfeksiyonlarından korunması gerekir

“Tüm hastalıklar için durum böyle olmayabilir” diye ekledi. "Ancak, bazı kemirgen türleri gibi insan rahatsızlığına en toleranslı yaban hayatı türleri, genellikle patojenleri barındırmak ve iletmek için daha etkili gibi görünmektedir.

" Biyoçeşitlilik kaybı, artan manzaralar oluşturabilir. riskli insan-yaban hayatı teması ve bazı virüslerin, bakterilerin ve parazitlerin insanlara bulaşma şansını arttırmak. "

Bu riski insan faaliyetleri ile yaban hayatı arasındaki" arayüzlerde "ortaya koyan bazı salgınlar var yıkıcı bir netlik.

1999 yılında Malezya'da ilk kez bir Niral virüs salgını,

Coronavirus: İki metrelik kural 'müzisyenler için rahat olmalı'

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Hükümet, müzisyenler için sosyal mesafeyi hafifletmeye çağırılıyor, bu yüzden daha fazlası tekrar performans ve kayıt yapabilir.

Müzisyenler Birliği lideri Horace Trubridge BBC'ye koronavirüs yayılma riskini azaltmak için "yan yana" oynayabileceklerini söyledi. Dijital pazarlama 2m kuralı üyeleri için "kasvetli" bir zamanda "aşırı" Yetkili, İngiltere'nin "parlak" müzisyenlerine yardımcı olmak için "yaratıcı ve yenilikçi" fikirleri memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Coronavirus, tiyatrolar, barlar, kulüpler ve diğer iç mekanlar anlamına geliyor Müzik mekanları öngörülebilir bir gelecek için kapatılacak, destekleyiciler İngiltere'nin tüm ana festivallerini iptal edecek.

Brexit müzik festivallerini nasıl etkileyebilir?

İkiden az sosyal mesafe metre çalışıyor mu?

Krizden sonra yazarların garip patlama zamanı '

Emekçi Müzisyenler Birliği Kültür, Medya ve Spor Dairesi ile görüşmelerde "geliştirildi busking "- sp'ye izin verme Bireysel ve grup performansları için temassız ödeme yapmak için dış mekandaki ektörler.

"Buna istekli görünüyorlar," dedi Bay Trubridge, konseylerin "yardımcı olmak için" tüzüklerini rahatlatabileceklerini "ekledi. Müziği halkın bilincine geri döndürüyoruz. ”

İzleyicilerin pandemi sırasında tiyatroları ve mekanları canlı hale getirebilmeleri için sosyal mesafeyi azaltmanın bir yolunu görmenin zor olduğunu savundu, ancak bu durum sanatçılar için geçerli değildi Trubridge, “Şu anda 2 metrelik kural hakkında bir incelik yok,” dedi. "Birbirinize bakmak yerine bir çizgideyseniz, o zaman aşırıya kaçmış gibi görünüyor."

Resim yazısı

Parklar "gelişmiş busking" için mekan haline gelebilir Müzisyenler Birliği şöyle diyor:

Dünya Sağlık Örgütü, farklı hanelerden insanlar arasında 1 metrelik bir mesafe öneriyor, ancak İngiltere 2 metrelik kurallara bağlı kalıyor.

Bay Trubridge, Bu mesafe, şarkıcıların aksine, maske takabildikleri için tel ve perküsyon enstrümantalistleri için özellikle gereksizdi.

Birçok müzisyen, koronavirüsten önce bile yılda 20.000 £ veya daha az para kazanıyordu ve bazıları kayıptı Furlough ödemeleri ve kredileri konusunda şunları ekledi: "Bu delikten onlara yardım etmek için bu yıl gerçekten önemli bir şey göremiyorum."

Medya başlığı

Abbey Road Studios, 10 haftalık kapanıştan sonra yeniden açılıyor

Kültür, Medya ve Spor Bölümü sözcüsü: "Bunlar İngiltere'nin birinci sınıf müzik endüstrisi için zorlu zamanlar ve biz Serbest Meslek Geliri Desteği ve Bounce Back kredi programları gibi önemli finansal önlemlerle benzeri görülmemiş destek sağlıyor. "

Eklediler:" Yetenekli müzisyenlerimizi nasıl destekleyebileceğimiz konusunda yaratıcı ve yenilikçi fikirleri memnuniyetle karşılıyoruz. "

BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİM ÖNLEMEK: Kendini izole etme ve egzersiz yapma

ARAÇ: Kontrol Bölgenizdeki vakalar

HARİTALAR VE GRAFİKLER: Salgın için görsel rehber

STRES: Zihinsel h'ye nasıl bakılır