17 Nisan 2020 Cuma

Coronavirus: Virüsü durdurmak için maske takmalı mıyım?

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

İnsanlar ABD'nin Michigan eyaletinde "aşırı karantinaya" karşı protesto ediyorlar

Başkan Donald Trump, İstiklal seo ABD eyaletlerinde sıkı kilitleme önlemlerine karşı protestoları desteklediği göründüğü tweet'lerini savundu.

Cuma günkü brifinginde Minnesota, Michigan ve Virginia'nın dayattığı bazı önlemleri söyledi

Daha önce bir dizi tweet yazdı: "LIBERATE MINNESOTA", "LIBERATE MICHIGAN" ve sonra "LIBERATE VIRGINIA".

Sağlık yetkilileri, koronavirüsün yayılmasını durdurmak için evde kalma emirleri de dahil olmak üzere kaldırımlara ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

Ancak protestocular, hareketi makul olmayan bir şekilde sınırlayarak ve ekonomik aktiviteyi kısıtlayarak vatandaşlara zarar verdiklerini söylüyor. br />
ABD Perşembe günü 24 saat içinde 4.591 ölüm kaydederek en yüksek günlük ölüm oranını gördü.

Bu artış, verileri kaydeden Johns Hopkins Üniversitesi'ninCovid-19 muhtemel bir nedenden ötürü ölümler.

Medya altyazısı

Trump, bazı eyaletlerin kısıtlamalarla çok sert olduğunu söyledi

ABD en yüksek sayıya sahip Johns Hopkins'e göre, dünya çapında vakalar ve ölümler, yaklaşık 700.000 doğrulanmış enfeksiyon ve 36.000'den fazla ölüm.

Yetkilileri kapatmayı sona erdirmeye çağıran Michigan, Ohio, Kuzey Carolina, Minnesota, Utah'da gösteriler yapıldı , Virginia ve Kentucky.

Bay Trump'ın Cuma günkü tweet'lerinde bahsettiği eyaletlerin hepsi Demokratlar tarafından yönetiliyor. Bahsetmediği Ohio ve Utah'ın Cumhuriyet valileri var.

ABD'yi normale döndürmenin göz korkutucu gerçeği

NYC neden virüs ölümlerinde ani dalgalanma bildiriyor?

Wisconsin, Oregon, Maryland, Idaho ve Texas dahil olmak üzere daha fazla gösteri yapılması planlanıyor.

Protestoların boyutu, Virginia'daki birkaç düzine insandan binlerce kişiye kadar değişti. Michigan.

Cumhurbaşkanının bariz desteği, yönetiminin devlet ekonomilerini yeniden açmak için yeni bir rehber açmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Cuma tweet'leri Perşembe günü yaptığı duruşla tezat oluşturuyor. Göstericilere sempati duyduğunu söyledi, ancak "beni seven protestocular gibi görünüyorlar ... benim düşüncem neredeyse tüm valilerle aynı" dedi.

Medya başlığı

Cuomo, devletlerin yeniden açmak için hükümetten daha iyi kaynaklara ihtiyacı olduğunu söyledi

Minnesota Valisi Tim Walz, Beyaz Saray'ı "sahip olabileceğimizi düşündükleri şeyleri sormak için aradı" diyerek tweetlere cevap verdi farklı bir şekilde yaptık ", ancak geri gelmedi.

" Başkan tam olarak yapmaya çalıştığımız şeyi yansıtan üç adımlı bir planı açıkladı, "dedi Walz gazetecilere verdiği demeçte.

"Sormaya çağırdım, Minnesota'lıların ya da sağlayıcıların sağlığından ödün vermeden çok sayıda insanın işgücüne geri dönme yolunda farklı olarak ne yapıyoruz?

" Ve bu muhtemelen daha uzun sürecek iki kelimelik bir tweet, ancak sanırım bunu bize bildirme sorumluluğu var. "

Federal rehberlik ne diyor?

Bu rehberlik yavaş yavaş yeniden açılan işletmelerin üç aşamasını öneriyor ve sosyal yaşam, her aşama en az 14 gün sürmektedir.

İyi kişisel hijyen ve sosyal mesafe, test ve iletişim izlemesini sağlamak için politikalar geliştiren işverenler de dahil olmak üzere her üç aşamada da bazı öneriler içermektedir. >
Beyaz Saray coronavirus görev kuvvetlerinden Dr. Anthony Fauci, c

Yeni anne komada acil doğumdan sonra bebekle buluşuyor

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Doktorları ve hemşireleri temsil eden sendikalar, bazı kişisel koruyucu ekipmanların İngiltere'deki hastanelerde yeniden kullanılmasına izin veren Google serp edilmiş koronavirüs rehberliği hakkında endişelerini dile getirdiler.

BMA yetkilisi, değişikliğin ön cephe personelinin hastaları tedavi edemeyeceklerine karar verdiğini görebileceğini söyledi.

Bazı hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde kullanılan önlüklerden kaçabileceği konusunda uyarılar var. Hafta sonu.

Hükümet, hastanelerin ihtiyaç duyduğu KKD stoklarını sağlamaya çalıştığını söyledi.

Covid-19 hastalarını tedavi eden sağlık personeline daha önce uzun kollu tek kullanımlık giymeleri tavsiye edildi Sıvı itici önlükler.

Ancak İngiltere'deki sağlık güvenlerini temsil eden NHS Sağlayıcıları başkanı Chris Hopson, hafta sonu boyunca bazı güvenlerin biteceğini söyledi.

Bay Hopson, tweet: "Artık tamamen sıvı itici önlük ve uzun kollu laboratuvar önlüklerinin ulusal stokunun bulunduğu noktaya ulaştık. Önümüzdeki yirmi dört ila kırk sekiz saat içinde tükenecek. "

Ulusal liderlerin" hiç taşsız "bıraktıklarını söyledi - ama önlükler Chinas'ta yapıldı ve haftalar sipariş edilenler Daha önce şu anda sadece "uyuyor ve başlıyor" a geliyor.

Halk Sağlığı İngiltere Cuma günü rehberlik değiştirdi, doktorlardan ve hemşirelerden tam önlük olmadan çalışmalarını ve diğer bazı maddeleri "bazı uzlaşma" olarak yeniden kullanmalarını istedi Aşırı kıtlık dönemlerinde KKD arzını optimize etmek için gerekli "dedi.

'Hatta yaşıyor'

Kraliyet Hemşirelik Koleji, rehberliğin tam olarak geliştirilmediğini söyledi. Konsültasyon ve doktorları temsil eden İngiliz Tabipler Birliği (BMA), herhangi bir değişikliğin erişilebilirlik yerine bilim tarafından yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İngiliz Tabipler Birliği'nin danışman komitesi başkanı Dr Rob Harwood şunları söyledi: " Personelin ekipmanı yeniden kullanması öneriliyorsa, bu açıkça mevcut olmaktan ziyade bilim ve en iyi kanıt tarafından yönlendirilmelidir. ve - sağlık çalışanlarının korunmasından kesinlikle ödün veremez.

"Çok fazla sağlık çalışanı çoktan öldü. Daha fazla doktor ve meslektaşlarının başkalarını kurtarmak için kendi hayatlarını çizgiye koymaları beklenemez ve bu yeni tavsiye tam da bunu yapabilecekleri anlamına gelir. Yapmaları gereken bir karar değil. "

Bir Sağlık Bakanlığı sözcüsü:" Bugün bir alanda eksiklik varsa, ön hat personelinin olduğundan emin olmak için yeni klinik tavsiyeler yayınlandı. Riski en aza indirgemek için hangi KKD'leri giymek gerektiğini biliyor.

Telford'da 'yasadışı mezbaha' bulunduktan sonra yedi tutuklama

Medya altyazısı

Capt Tom Moore'un 100. turunu tamamlamasını izle

99 yaşındaki bir savaş gazisi NHS için 20 milyon sterlinden fazla para topladıktan sonra Bedava seo .

Yüzbaşı Tom Moore, 100. yaş gününden önce 100 turu tamamlayarak NHS Charities Birlikte için sadece 1.000 £ toplamayı amaçladı.

Cambridge Dükü onu bir "tek kişilik bağış toplama makinesi".

Kızı Hannah Ingram-Moore, "Söyleyecek hiçbir kelime kalmadı. İnsanların cömertliğine inanamıyoruz ve onun yanında yer alıyor."

'A-list ünlü'

Bayan Ingram-Moore şöyle devam etti: "Hepimiz suskunuz. Bunun başlamasından bu yana iki hafta bile geçmiyor. O ve bu fenomen.

"Dün 35 röportaj yaptık ve bugün 17 röportaj yaptık, ancak Yorkshireman hepsini adım adım attı.

" A listesi ünlü oldu. Ben sadece yardımcıyım. ”

Artık 976.000'den fazla insan, JustGiving sayfası.

Yarım milyondan fazla insan Capt Tom'un Onur Komitesi'ne bir dilekçe ile şövalye edilmesini istedi.

Daha önce kurulmuş olan dilekçe Bu hafta, çabaları ülkenin dikkatini çektikten sonra 553.000'den fazla imza aldı.

Başbakan Boris Johnson, "kahramanca çabalarını" tanımanın yollarını aradığını söyledi.


NHS için 20 milyon sterlinden fazla para toplayan 99 yaşındaki Kaptan Tom'un hikayesi

Perşembe günü mücadeleyi bitirirken, Yaklaşık 14 milyon £ topladı, Capt Tom bunun "kesinlikle harika bir para" olduğunu söyledi.

Bir tweet'te Cuma günü "daha az yürüyüş" yapacağını, ancak TV kanallarıyla konuşacağını söyledi. ABD, Arjantin, Avrupa ve Orta Doğu'da.

BBC Radio 2 ile konuşan paranın toplamının "kesinlikle muazzam" ve "hayal edilmesi çok zor" olduğunu söyledi. Ayrıca destekleri için bağışta bulunan herkese teşekkür etti.

"Gerçekten çok teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Çünkü bağış yaptığımız nesne çok önemli ve çok gerekli ... Ben Bu duruma katkıda bulunduğunuz için çok nazik ve düşünceli olduğunuzu düşünün, "dedi.

Toplam, Cambridge Dükü'nden Cambridge Düşesi ile özel bir video kaydeden açıklanmayan bir bağış içeriyor. gazi için bir mesaj.

İmge başlığı

İkinci Dünya Savaşı sırasında Capt Tom Hindistan ve Myanmar'da görev yaptı

Prens William şöyle dedi: "İnanılmaz ve Sevdiğim şey, 99 yaşında bir savaş veterineri olması.

"Uzun zamandır var, her şeyi biliyor ve herkesin hikayesinden ve kararlılığından ilham alması harika.

"O tek kişilik bir para toplama makinesi ve Tanrı nihai toplamın ne olacağını biliyor. Ama onun için iyi ve umarım devam ediyor."

Yanıt olarak, Yüzbaşı Tom şöyle dedi: "Süper prensimin kesinlikle şaşırtıcı olması Böyle bir şey söyleyebilir. "

Ayrıca" asla unutmayacağımız bir an "olduğunu söyledi.

@BBCBreakfast tarafından Twitter gönderisini atla

#CaptainTomMoore'a Cambridge Dükü ve Düşesi'nden özel bir mesaj gönderdik. Reaction Aşağıdaki tepkisini izle ... ⤵️ @ KensingtonRoyal @captaintommoore #WalkWithTom #BBCBreakfast

Buradan daha fazlası: https://t.co/wy1ixmuA2E pic.twitter.com/U2oPdwbZA7

- BBC Kahvaltı (@BBCBreakfast) 17 Nisan 2020

Rapor

@BBCBreakfast tarafından Twitter yazısının sonu

Capt Tom Aslında Batı Yorkshire'daki Keighley'den, görünüşte hiçbir yerden neredeyse ulusal hazine statüsüne yükseldi.

Keighley Belediye Meclisi, kasabanın özgürlüğü ile "bağış toplama kahramanını onurlandıracağını" tweetledi.

Resim yazısı

Torunu Benji ile Capt Tom, kızı Hannah Ingram-Moore

Komedyen Joe Lycett, mevcut durumun ruh sağlığını nasıl etkilediğine dair

Telif hakkı

BBC / SHINE TV
Dijital pazarlama

Soldan sağa: David Rickett, Sandy Tang ve Thomas Frake


Londra'da yaşayan ve finans alanında çalışan 32 yaşındaki, 31 yaşındaki Eski David Rickett ve 24 yaşındaki Sandy Tang, şovun 16. galibi olacaklar.

Cuma günkü büyük finalde kalan üç şef, John Torode ve Gregg Wallace için üç kurs hazırladığını gördü.

Torode, kazananı "gerçek bir yetenek" ve "bir aşılayıcı" olarak nitelendirirken, Wallace "kesin stilini" övdü.

Thomas'ın kazanan menüsü maymunbalığı scampi ile başladı, öküz yanaklarıyla devam etti ana ve tuzlu karamelli muhallebi tart tatlı ile bitirdi.

Wallace, "olağanüstü" çabalarını "kalbi ve ruhu her çatallı" olan uygun, eski moda, doyurucu grub "olarak adlandırdı.

Resim yazısı

Gösterinin 16.'sı Thomas 2005 yeniden başlatıldığından beri kazanan

MasterChef 2020 kupasını kazanmak için 59 amatör aşçı yenen Thomas, zaferinin "bir hayalin gerçekleştiğini" söyledi.

"Yapabilirim Hayatımın geri kalanında yemek yemediğimi görmüyorum, çünkü diğer insanlardan memnun olduğunu görmek beni mutlu ediyor, "diye devam etti.

Doğu Londra'da doğdu ve üç erkek kardeşiyle büyüdü Londra ve Kent'te şimdi kız arkadaşıyla Güney Londra'da yaşıyor.

Hırsının bir gün bir gastropub sahibi olduğunu söyledi - "belki klasik bir East End boozer veya pitoresk bir ülke pubı."

2020 MasterChef finali BBC iPlayer'da görüntülenebilir.

Bizi Facebook'ta veya Twitter'da @BBCNewsEnts'da takip edin. Bir hikaye öneriniz varsa, entertainment.news@bbc.co.uk adresine e-posta gönderin.

BBC muhabirleri ve katkıda bulunanlar şiiri kişiselden evrensel olana

Telif hakkı

BBC / SHINE TV

Resim yazısı

Soldan sağa: David Rickett, Sandy Tang ve Thomas Frake

Facebook seo haftalık boşaltma zorluklarından sonra Thomas Frake, BBC One'ın MasterChef'in en son galibi oldu.

Londra'da yaşayan ve finans alanında çalışan 32 yaşındaki, 31 yaşındaki Eski David Rickett ve 24 yaşındaki Sandy Tang, şovun 16. galibi olacaklar.

Cuma günkü büyük finalde kalan üç şef, John Torode ve Gregg Wallace için üç kurs hazırladığını gördü.

Torode, kazananı "gerçek bir yetenek" ve "bir aşılayıcı" olarak nitelendirirken, Wallace "kesin stilini" övdü.

Thomas'ın kazanan menüsü maymunbalığı scampi ile başladı, öküz yanaklarıyla devam etti ana ve tuzlu karamelli muhallebi tart tatlı ile bitirdi.

Wallace, "olağanüstü" çabalarını "kalbi ve ruhu her çatallı" olan uygun, eski moda, doyurucu grub "olarak adlandırdı.

Resim yazısı

Gösterinin 16.'sı Thomas 2005 yeniden başlatıldığından beri kazanan

MasterChef 2020 kupasını kazanmak için 59 amatör aşçı yenen Thomas, zaferinin "bir hayalin gerçekleştiğini" söyledi.

"Yapabilirim Hayatımın geri kalanında yemek yemediğimi görmüyorum, çünkü diğer insanlardan memnun olduğunu görmek beni mutlu ediyor, "diye devam etti.

Doğu Londra'da doğdu ve üç erkek kardeşiyle büyüdü Londra ve Kent'te şimdi kız arkadaşıyla Güney Londra'da yaşıyor.

Hırsının bir gün bir gastropub sahibi olduğunu söyledi - "belki klasik bir East End boozer veya pitoresk bir ülke pubı."

2020 MasterChef finali BBC iPlayer'da görüntülenebilir.

Bizi Facebook'ta veya Twitter'da @BBCNewsEnts'da takip edin. Bir hikaye öneriniz varsa, entertainment.news@bbc.co.uk adresine e-posta gönderin.

Keir Starmer: Kendimi parti üyelerine satmaktan nefret ettim

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Seo konseyler, koronavirüs krizinin onları finansal başarısızlığın eşiğine ittiği konusunda uyardı.

Yerel Yönetim Dernek, daha fazla fon sağlanmadan bazı yetkililerin "hayati" hizmetleri kesmeye zorlanacağını söyledi.

Konseyler, ücretlerden ve oranlardan gelir düşerken savunmasız insanları desteklemenin maliyetleri ile karşı karşıya kaldı.

Hükümet, salgın sırasında "hizmet vermelerine" yardımcı olmak için 1,6 milyar £ fazladan para sağladığını söyledi.

LGA bunu memnuniyetle karşıladı, ancak daha fazla paraya ihtiyaç duyulduğunu ve "dökme demir" “koronavirüs ile ilgili çalışmaların maliyetlerini karşılama taahhüdü.

Birçok konsey, koronavirüs krizinden önce, özellikle sosyal bakımdan sorumlu olanlar, zaten ciddi bir mali baskı altındaydı.

2010'dan beri birçok yerel otorite kitapları dengelemek için hizmetleri kesmek zorunda kaldı. Kriz, en savunmasız kişileri destekleyen hizmetler üzerinde daha fazla baskıya neden oldu: yaşlılar, engelliler ve evsizler. İnsanlar mali sıkıntılarla karşılaştıklarında düşebilirler.

Bu krizin başlangıcında, konsey liderleri büyük ölçüde hükümetin destek vaatleriyle kendilerini güvende hissettiklerini söyledi. Şimdi - Hazine'ye çok fazla talep ile - ne kadar daha fazla fonun geleceğine dair şüpheler var.

Sıklıkla unutulmuş bir cephe hizmeti gibi hisseden yerel hükümet, sesini duymak istiyor destek çağrısı. Bu nedenle, daha fazla nakit almazsa, önemli hizmetlerin potansiyel sonuçları hakkında bu ciddi uyarı.

LGA, konseylerin kriz sırasında engelli, yaşlı ve evsiz insanlara yardım etmek için daha fazla harcama yaptığını söylüyor, ancak hayır askıya alınan boş zaman ve planlama hizmetlerinden daha fazla para toplar.

LGA'nın kaynak kurulunun başkanı Richard Watts, "Konseylerin bu krizden geçmesine yardımcı olmak için acilen ek finansman gerekiyor, savunmasız ve bu virüsü yendikten sonra, toplumların yeniden inşa edilmesine yardımcı olmak için yerel hizmetlerimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacağı zaman hayata adapte olun.

"Konseyler daha fazla kesinti yapmak zorunda kalırsa yanlış ve kabul edilemez Bu krizde ulusa yardım edecek hizmetlere ve ön cephede kahramanlık üreten kilit işçiler risk altındaki işlerini görüyorlar. ”

Hükümet konseylerin c borçluya iş oranı ödemelerinde 2,6 milyar £ erteleme Enteral hükümet.

Bir Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetim Bakanlığı sözcüsü: "1.6 milyar sterlin ek fon sağladık ve konseylerin karşılaştığı acil nakit akış baskılarını hafifletmeye yardımcı olacak yeni önlemler açıkladık İngiltere'de.

Etiyopya ve Eritre: Sınırda düğün, doğum ve vaftiz

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Afrika'da şimdiye kadar koronavirüs ölümleri Avrupa ve ABD'den çok daha az oldu
Dünya Sağlık Örgütü Organik seo Afrika'nın koronavirüs salgınının yeni merkez üssü haline gelebileceği konusunda uyardı.

BM yetkilileri, pandeminin Afrika'da en az 300.000 insanı öldürmesinin de muhtemel olduğunu söyledi ve yaklaşık 30 milyonu yoksulluğa itti.

Afrika'da geçen hafta koronavirüs vakalarında keskin bir artış gördü.

Afrika'da yaklaşık 1000 ölüm ve yaklaşık 19.000 enfeksiyon oldu Avrupa ve ABD'nin bazı bölgelerine göre çok daha düşük oranlar.

300.000'in ölebileceği konusunda uyaran BM Ekonomik Komisyonu kıta için 100 milyar dolar (80 milyar £) güvenlik ağı istedi. Dış borç ödemelerinin durdurulması da dahil olmak üzere.

DSÖ, virüsün Afrika başkentlerinden yayıldığını söylüyor.

Kıtanın bir başa çıkmak için vantilatörlerden yoksun olduğunu da vurguladı. baba ndemik.

Afrika nüfusunun üçte birinden fazlası yeterli su kaynağına erişemiyor ve kentsel sakinlerin yaklaşık% 60'ı aşırı kalabalık gecekondularda yaşıyor - virüsün gelişebileceği koşullar.

Afrika Canlı: Kıtadan Güncellemeler

Çin'deki Afrikalılar: Koronavirüs ayrımcılığıyla karşı karşıyayız

Koronavirüsün yayılımı Afrika'yı nasıl test ediyor

Ne kadar kötü Afrika'da durum nedir?

Afrika'da yaklaşık 19.000 doğrulanmış vaka ve yaklaşık 1.3 milyar nüfusa sahip tüm kıtada en az 970 doğrulanmış ölüm var.

Medya altyazısı

Coronavirus: Kenya'nın kalabalık Kibera yerleşiminde bir babanın korkusu

Kuzey Afrika en kötü etkilenen bölgedir. Cezayir, Mısır ve Fas'ın 2 binden fazla vakası ve en az 100 ölümü var. Cezayir en çok ölümle 348 ile oldu.

Güney Afrika'da 48'den fazla ölümle 2.000'den fazla vaka yaşanırken, kıtanın en kalabalık ülkesi Nijerya'da 442 vaka ve 13 onaylandı 200 milyonluk bir nüfustan ölümler.

BBC'nin canlı izleyicisiyle ilgili en son haberleri alın.

Neden Avrupa ve ABD ile karşılaştırıldığında daha az vaka var?

DSÖ Afrika direktörü Dr Matshidiso Moeti, BBC Global Sağlık muhabiri Tulip Mazumdar'a uluslararası seyahatin rol oynadığını söyledi.

"Seyahat edenlerin oranına bakarsanız, Afrika'da daha az insan var. uluslararası seyahat ediyor "dedi.

Ama şimdi virüs Afrika'da olduğu için, organizasyonunun başka yerlerde olduğu kadar hızlı yayılacağı varsayımı altında hareket ettiğini söylüyor.

Basit bir rehber: Kendimi nasıl koruyabilirim?

KİLİTLER: Neden Afrika'da cevap olmayabilirler

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

STRES: Nasıl Yapılır Tamam zihinsel sağlığınızdan sonra

Virüs şu anda nereye yayılıyor?

DSÖ, büyük şehirlerden Nijerya'nın Güney Afrika'daki "hinterland" a virüs bulaşmasına tanık oldu, Fildişi Sahili, Kamerun ve Gana, dedi Dr. Moeti.

Virüsün yayılmadığı yaklaşık 15 Afrika ülkesi var

Londra Belediye Başkanı Met'in bakıcılar için alkışını 'endişelendiriyor'

Telif hakkı İngilizce seo
İYİ GÖRÜNTÜLER

İngiltere'deki doktorlardan ve hemşirelerden, tamamen koruyucu önlükleri olmayan koronavirüs hastalarını tedavi etmeleri ve kıtlık korkuları nedeniyle ekipmanı yeniden kullanmaları istenecektir.

Karar, Cuma günü Halk Sağlığı İngiltere'deki hastanelere rehberliğin tersine çevrilmesiyle geldi.

Bu hafta başlarında BBC, planın "son çare" olarak değerlendirildiğini bildirdi. />
NHS Sağlayıcılarının bazı hastanelerin malzemelerinin 24 saat içinde tükenebileceği konusunda uyardığı gibi geliyor.

İngiltere genelinde sağlık güvenlerini temsil eden dernek başkanı Chris Hopson, bir tweet'te söyledi : "Şimdi tam sıvı itici önlük ve uzun kollu laboratuvar önlükleri ulusal stokunun önümüzdeki yirmi dört ila kırk sekiz saat içinde tükeneceği noktaya ulaştık."

Ulusal liderler "taşsız" bırakmadı - ancak haftalar önce sipariş edilen önlükler şu anda sadece "uyuyor ve başlıyor". Geliyor Halk Sağlığı İngiltere gui'yi değiştirdi. Covid-19 hastalarını tedavi eden insanlar için şimdiye kadar uzun kollu, tek kullanımlık, sıvı itici önlükler gerektiren dans.

Şimdi bu önlükler mevcut değilse, personel yıkanabilir tıbbi önlükler giyebilir veya - sıvı itici ekipman.

BBC tarafından görülen belgeler, "akut arz yetersizliği" ile başa çıkmak için alınan önlemlerin bu hafta başında ele alındığını söyledi

İngiltere'nin kaydettiği 847 Perşembe günü hastanelerde koronavirüs ile ilgili yeni ölümler toplamı 14.576'ya ulaştı.

Bazı NHS işçileri neden çöp torbaları giyiyorlar

Koronavirüs KKD'leri 'korku hikayeleri' gören sendikalar

Bir Sağlık Bakanlığı sözcüsü: "Bugün bir alanda eksiklik varsa, cephe personeli, riski en aza indirmek için hangi KKD'lerin giyeceğini bildiğinden emin olmak için yeni klinik tavsiye yayınladı."

Sağlık Bakanı Matt Hancock, kişisel koruyucu ekipman (KKD) arzını artırmak için "sihirli bir değnek sallamaktan hoşlanacağını" söyledi.

" Dünyada dünyanın ihtiyaç duyduğundan daha az KKD olduğu küresel bir durum olduğu açıktır ki, bu çok büyük bir baskı noktası olacaktır. ”dedi milletvekilleri sanal komitesine.

Bay Hancock, Önlükler "sıkı" ama bu hafta sonu personeline yeterli önlük almayı hedeflediğini söyledi.

Hükümetin "KKD'yi ön hatta almak için" elinden gelen her şeyi yaptığını da sözlerine ekledi. />
BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİM ÖNLEMEK: Kendinden izolasyon ve egzersiz ile ilgili kurallar

ARAÇ: Kontrol kutuları Bölgenizde

STRES: Akıl sağlığınıza nasıl bakılırsınız

İngiliz Tabipler Birliği danışman komitesi başkanı Dr Rob Harwood şöyle dedi: " ekipmanı yeniden kullanın, bu durum erişilebilirlikten ziyade bilim ve en iyi kanıt tarafından yönlendirilmelidir ve sağlık çalışanlarının korunmasından kesinlikle ödün veremez.

"Çok fazla sağlık çalışanı çoktan öldü. Daha fazla doktor ve meslektaşlarının başkalarını kurtarmak için kendi hayatlarını çizgiye koymaları beklenemez ve bu yeni tavsiye tam da bunu yapabilecekleri anlamına gelir. Yapmaları gereken bir karar değil. "

Koronavirüs ile sözleşme yaptıktan sonra en az 50 NHS çalışanı öldü.

Gölge sağlığı sekreteri Jonathan Ashworth:" Hafta hafta Bakanlar Downing Street basın toplantılarında bize söylediklerine rağmen KKD'lerin ön cepheye ulaşmasında yaşanan sorunları duyuyoruz.

"Bu devam eden başarısızlığın düzeltilmesi gerekiyor ve bakanlar bunu nasıl acilen düzelteceklerini açıklamalı."

Diğer geliştirmelerde

Coronavirus: Kaptan Tom Moore, NHS bağışında 20 milyon sterlin geçti

Telif hakkı

PA MEDYA

Coronavirus testi, polis, itfaiye ve hapishane personeli gibi kamu hizmetlerinde çalışan kişilere sunulacak, dedi Sağlık Bakanı Matt Hancock. />
Kapasite "keskin bir şekilde" artıyordu, ancak pek çok NHS personelinin İngilizce seo gibi testler için öne çıkmadığını söyledi.

Hükümet, Perşembe günü 21.328 testin gerçekleştirildiğini söyledi ancak En az 38.000 kişi için kapasite vardı.

Bu arada bilim adamları, Eylül ayına kadar en az bir milyon doz koronavirüs aşısı olması gerektiğini söylüyor.

Ancak İş Sekreteri Alok Sharma "garanti yok" dedi ve bir aşının ne zaman yaratılacağı konusunda bir tarih koymanın mümkün olmadığını söyledi.

Birini üretmek "muazzam bir girişim" ve " Hükümetin günlük basın brifingine verdiği demeçte.

İngiltere'nin Perşembe günü hastanelerde 847 yeni koronavirüs ile ilgili ölüm kaydettiği ve toplamın 14,576'ya ulaştığı görülüyor.

Rakam bakım evlerinde ve toplumda ölen yüzlerce insanı içermiyor.

BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Kendinden izolasyon ve egzersiz

ARAÇ ARACI: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

STRES: Akıl sağlığınıza nasıl bakacaksınız

Konuşarak Daha önce Commons sağlık komitesinin çevrimiçi toplantısına video bağlantısı yapan Hancock, hükümetin sosyal yardımdaki sakinlere ve personele genişletmeden önce hastane hastaları ve NHS çalışanları için testlere öncelik verdiğini söyledi.

50.000 NHS ekledi İşçiler şu ana kadar test edilmişti.

Ancak, "sinir bozucu" olduğunu söyledi. Perşembe günü günde 10.000 daha fazla test kapasitesi vardı.

Hükümet Nisan ayının sonuna kadar günde 100.000 test hedefi var.

Test için uygunluğun kritik yerel otorite çalışanları, yargı ve Çalışma ve Emeklilik Dairesi personeline de genişletileceğini söyledi. />
" Bunu, testlerin ölçeklendirilmesinden dolayı yapabiliyoruz. ”Diye ekledi.

Bay Hancock, semptomları olan herkesin" nispeten yakında "test edilebileceğini umduğunu söyledi. >
"Şimdi eğri kontrolümüz altında, herkesi semptomlarla test edebileceğimiz pozisyona geri dönmek istiyorum - ve nispeten kısa sürede yapabileceğimizi tahmin ediyorum çünkü arttık dediğim gibi, dedi.

İtfaiye Birliği genel sekreteri Matt Wrack, testin genişletilmesini memnuniyetle karşıladı.

Ancak şunları ekledi: " Bu geç geldi, çoktan binlerce itfaiyeci zaten kendi kendini izole ediyor - bu kolayca önlenebilecek bir şey. "

Bay Wrack, erişilebilir testlerin nasıl yapıldığı konusunda da sorunlar olduğunu söyledi, Birçok test merkezi şehir dışında.

Kraliyet Hemşirelik Koleji genel müdürü Dame Donna Kinnair, komiteye bazı hasta NHS çalışanlarının test edilmek üzere iki saate kadar sürmek zorunda kaldıklarını söyledi.
'Daha fazla dalga'

Komite ile konuşan University College London'ın Küresel Sağlık Enstitüsü müdürü Prof Anthony Costello, İngiltere'de 40.000 kişinin ölümle sonuçlanabileceğini söyledi. Koronavirüs pandemisinin bir sonucu.

İngiltere'nin krize bir çok cephede tepki göstermesi için "çok yavaş" olduğunu ve bunun "muhtemelen Avrupa'nın en yüksek ölüm oranına" yol açabileceğini söyledi. .

Hükümetin baş bilimsel danışmanı Sir Patrick Vallance, daha önce İngiltere'deki toplam ölümlerin 20.000'in altında tutulabilmesinin "iyi bir sonuç" olacağını önceden söyledi.

İngiltere, virüsün "daha fazla dalgasıyla" karşı karşıya kalacağını söyledi Prof Profello, "

Nasa on yıl içinde ABD'den ilk insanlı görevi başlatacak

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER Google serp
Resim yazısı

Protestocular, "aşırı karantina" yı protesto etmek için Perşembe günü Michigan'da sokaklara çıktılar

Başkan Donald Trump, çeşitli eyaletlerde sıkı kilitleme önlemlerine karşı protestoları onayladı gibi görünüyordu.

Bir dizi tweet'te, "LIBERATE MINNESOTA", "LIBERATE MICHIGAN" ve sonra "LIBERATE VİRGİNYA ".

Protestocular şiddetli ekonomik kısıtlamaların vatandaşları incittiğini söylediler, ancak sağlık yetkilileri onları kaldırmanın enfeksiyon bulaştırabileceğini söyledi.

ABD Perşembe günü en yüksek günlük ölüm oranını gördü, 24 saat içinde 4.591 ölüm kaydedildi.

Bu artış, verileri kaydeden Johns Hopkins Üniversitesi'nin Covid-19 muhtemel bir nedenden ötürü ölümleri içermeye başlaması olabilir.

ABD dünya çapında en fazla sayıda vaka ve ölüme, 672.200'den fazla onaylanmış enfeksiyona ve 33.000 ölüme sahiptir.

Yetkililerin kapatmayı sona erdirmesini isteyen gösteriler Michigan'da gerçekleşti, Ohio, Kuzey Carolina, Minnesota, Utah, Virginia ve Kentucky.

Bay Trump'ın Cuma günkü tweetlerinde atıfta bulunulan devletlerin hepsi Demokratlar tarafından yönetiliyor. Bahsetmediği Ohio ve Utah'ın Cumhuriyet valileri var.

ABD'yi normale döndürmenin göz korkutucu gerçeği

NYC neden virüs ölümlerinde ani dalgalanma bildiriyor?

Wisconsin, Oregon, Maryland, Idaho ve Texas dahil olmak üzere daha fazla gösteri yapılması planlanıyor.

Protestoların boyutu, Virginia'daki birkaç düzine insandan binlerce kişiye kadar değişti. Michigan.

Cumhurbaşkanının bariz desteği, yönetiminin devlet ekonomilerini yeniden açmak için yeni bir rehber açmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Cuma tweet'leri Perşembe günü yaptığı duruşla tezat oluşturuyor. Göstericilere sempati duyduğunu söyledi, ancak "beni seven protestocular gibi görünüyorlar ... benim düşüncem neredeyse tüm valilerle aynı" dedi.

Medya başlığı

Cuomo, devletlerin yeniden açmak için hükümetten daha iyi kaynaklara ihtiyacı olduğunu söyledi

Minnesota Valisi Tim Walz, Beyaz Saray'ı "sahip olabileceğimizi düşündükleri şeyleri sormak için aradı" diyerek tweetlere cevap verdi farklı bir şekilde yaptık ", ancak geri gelmedi.

" Başkan tam olarak yapmaya çalıştığımız şeyi yansıtan üç adımlı bir planı açıkladı, "dedi Walz muhabirlere.

"Sormaya çağırdım, Minnesota'lıların ya da sağlayıcıların sağlığından ödün vermeden çok sayıda insanı işgücüne geri döndürme yolunda farklı olarak ne yapıyoruz?

" Ve bu muhtemelen daha uzun sürecek iki kelimelik bir tweet, ancak sanırım bunu bize bildirme sorumluluğu var. "

Federal rehberlik ne diyor?

Bu rehberlik yavaş yavaş yeniden açılan işletmelerin üç aşamasını öneriyor ve sosyal yaşam, her aşama en az 14 gün sürmektedir.

İyi kişisel hijyen ve sosyal mesafe, test ve iletişim izlemesini sağlamak için politikalar geliştiren işverenler de dahil olmak üzere her üç aşamada da bazı öneriler içermektedir. >
Beyaz Saray coronavirus görev kuvvetinden Dr. Anthony Fauci, kısıtlamalar hafifletilse bile "oyun bitmedi" diye uyarıda bulundu.

O virüsün geri tepebileceği ve yol boyunca aksilikler olabileceği konusunda uyarıyor.

Baskıdan kurtulmak - ve politik risk

Cuma sabahı Donald Trump bir dizi tweet attı Demokrat ile üç devletin "kurtuluşunu" istiyor

Ateţten ţüphelenilen ateţ yakýnmasý nedeni

Image caption

Clydebank'taki Hill View huzurevindeki sakinlerin hepsi Nisan ayının başından beri öldü

Dokuz sakin, West Dunbartonshire'daki bir bakım English seo şüpheli koronavirüsten öldü.

Clydebank'taki Hill View'da on altı sakin daha Covid-19 belirtileri gösteriyor ve biri pozitif test etti.

Operatörler Advinia, ölümlerin hepsinin evde meydana geldiğini söyledi. Nisan ayının başından bu yana 127 sakinleri var.

Semptomları personel tarafından "bariyer hemşireliği" yapıyor.

Ayrı bir gelişmede, Paisley, Linwood'da bir bakım evi , iki sakinin ölümünün Covid-19 ile bağlantılı olabileceğini söyledi.

Mosswood, beş sakinin virüs belirtileri gösterdiğini ancak üçünün "iyileşme yolunda" olduğunu doğruladı. />
Clydebank'taki salgın, sektöre en son giren ve resmi rakamların İskoçya'nın koronavirüs ölümlerinin dörtte birinin bakım evlerinde meydana geldiğini göstermesinden birkaç gün sonra gerçekleşiyor.

Bir Tepe View sözcüsü şöyle dedi: "Her ölüm büyük bir kayıptır ve en içten başsağlığı dileklerimiz her bir sakinin ailesine ve arkadaşlarına gider - hepsi bu üzücü zamanda düşüncelerimizde ve dualarımızda.

" Maalesef birçokları gibi ülke genelindeki bakım evlerinde, virüs zirveye ulaştığında Covid-19 vakalarında bir artış görüyoruz. "

Görüntü başlığı

Hill View hemşireliği sakinleri Clydebank'taki ev, Nisan ayının başından beri öldü

Mosswood bakım evinin işletmecileri Pasifik Bakımı, 140 çalışanından birinin Covid-19 için pozitif test ettiğini ancak iyileştiğini ve geri döndüklerini söyledi çalışmak. Diğer üçü de kendini izole ediyor.

Bir sözcü ekledi: "İskoçya'daki birçok bakım evi işletmecisinde olduğu gibi, sakinler ve personel için test ekipmanlarının bulunmamasıyla ilgileniyoruz.

"Öncelikli odak noktamız bu eşi görülmemiş koşullarda sakinlerimizin ve personelimizin refahı ve güvenliği üzerinedir."

Bu hafta başlarında üç İskoç bakım evinde Covid-19 salgınları ortaya çıktı Bu ay 32 kişi öldü.

Prestwick'teki Berelands Bakım Evi 4 Nisan'dan bu yana 16 sakinin öldüğünü, 11 sakinin Paisley'deki Elderslie Huzurevi'nde virüs belirtileri gösterdikten sonra hayatını kaybettiğini doğruladı.

Peterhead'deki Wyndwell Huzurevinde beş kişi de öldü.

Önceki bakım ev salgınları, Burlington Court Care Home, Cranhill'de sakinlerin ölümüyle sonuçlandı; Badem Mahkemesi, Drumchapel; Castle View Bakım Evi, Dumbarton ve Doğu Lothian'daki Tranent Bakım Evi.

BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim ?

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Kendinden izolasyon ve egzersiz kuralları

ARAÇ TAKIMI: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

HARİTALAR VE GRAFİKLER: Salgın için görsel rehber

Kuzey Koreli sığınmacı Güney Kore parlamento koltuğunu kazanan ilk kişi oldu

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı Facebook seo Çin'in Wuhan şehri son zamanlarda katı karantina önlemlerini kaldırdı

Koronavirüsün geçen yıl ortaya çıktığı Çin kenti Wuhan, 1.290 ölümle sonuçlanan resmi Covid-19 ölüm ücretini% 50 artırdı.

Wuhan yetkilileri yeni rakamı güncellenmiş raporlara ve hastaneler dışındaki ölümlere bağladı . Çin, örtbas olmadığı konusunda ısrar etti.

Virüs salgınının ciddiyetini küçümsemekle suçlanıyor.

Wuhan'ın 11 milyon sakini, sıkı kilitleme koşullarında aylar geçirdi, Son resmi rakamlar, Çin'in merkezindeki Hubei eyaletindeki şehirdeki ölüm oranını 3.869'a taşıyarak ulusal toplamı 4.600'den fazla artırdı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Çin küresel olarak yedinci en yüksek 84.000 koronavirüs enfeksiyonunu doğruladı.

Virüs, Çin ekonomisi üzerinde büyük bir etki yaptı ve bu da on yıllardır ilk kez küçüldü. Yılın ilk çeyreğinde.

Dünyanın dört bir yanından canlı raporlarımızı takip edin

Çin'in başarı iddiaları neden kaşlarını yükseltiyor

Çin'in açıklaması nedir Ölümlerin artması için?

Cuma günü yayınlanan bir açıklamada, Wuhan'daki yetkililer, revize edilen rakamların birden çok yerden alınan yeni verilerin sonucu olduğunu söyledi. Cenaze evleri ve hapishaneler tarafından tutulan kayıtlar dahil olmak üzere üreler.

Evde ölen insanlar gibi hastane dışındaki virüslerle bağlantılı ölümler daha önce kaydedilmemişti.

Medya başlık

Wuhan'ın kilitlenme ile nasıl başa çıktığını öğrenin

"İstatistiksel doğrulama" yetkililerin kentin Covid-19 salgını hakkındaki bilgilerin açık, şeffaf ve Veriler [doğru], dedi.

Sağlık sistemlerinin başlangıçta bunaldığını ve vakaların "yanlışlıkla bildirildiğini" söyledi - bazı durumlarda birden fazla sayıldı ve bazılarında tamamen kaçırdı. br />
Erken aşamalarda test kapasitesi yetersizliği, enfekte olmuş birçok hastanın hesaba katılmadığı anlamına geldiğini belirtti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Mi Feng, Yeni ölüm sayısı salgın verilerin "kapsamlı bir gözden geçirmesi" nden geldi.

Dışişleri bakanlığı günlük haber konferansında bir örtbas suçlaması, ABD Başkanı Donald Trump tarafından dünya sahnesinde en titizlikle yapılmış, asılsızdı. Bir sözcü, "Asla gizliliğe izin vermeyeceğiz," dedi.

Neden Çin'in rakamlarıyla ilgili endişeler var?

Cuma günkü revize edilen rakamlar, Çin'deki ölümlerin gittikçe artan uluslararası kaygısı üzerine geliyor. yetersiz rapor edilmiştir. Pekin'in özellikle erken aşamalarında salgını ele almasıyla ilgili sorular da ortaya atıldı.

Aralık 2019'da Çinli yetkililer, Wuhan'da vakalar dolaşmaya başladıktan sonra gizemli bir viral pnömoni hakkında bir soruşturma başlattı. >
BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİM KAÇININ: Öz-izolasyon ve egzersiz kuralları

UMUT VE KAYIP: Koronavirüs hikayeleriniz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

STRES: Akıl sağlığınıza nasıl bakacaksınız

Çin, vakaları Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdi ( WHO), BM'nin küresel sağlık ajansı, 31 Aralık'ta.

Ancak DSÖ uzmanlarının sadece Çin'i ziyaret etmesine ve salgını soruşturmasına izin verildi, bu süre zarfında ülkenin 40.000'den fazla vakası vardı.

Coronavirus: İngiliz konseyleri 'mali başarısızlığın eşiğinde'

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

İngiltere'deki konseyler, koronavirüs krizinin onları finansal başarısızlığın eşiğine ittiği konusunda uyardı.

Yerel Yönetim Dernek (LGA), daha fazla fon sağlamadan bazı yetkililerin "hayati" hizmetleri kesmeye zorlanacağını söyledi.

Konseyler, savunmasız insanları desteklemekten daha fazla maliyetle English seo karşıya kalırken, ücretlerden ve oranlardan gelir düşüyor.

Hükümet, pandemi sırasında "hizmet sunmalarına" yardımcı olmak için 1,6 milyar £ fazladan para sağladığını söyledi.

LGA bunu memnuniyetle karşıladı, ancak daha fazla paraya ihtiyaç duyulduğunu ve -iron taahhüdü "koronavirüs ile ilgili çalışmaların maliyetlerini karşılama taahhüdü.

Birçok konsey, koronavirüs krizinden önce, özellikle sosyal bakımdan sorumlu olanlar, zaten ciddi bir mali baskı altındaydı.

2010'dan beri birçok yerel otorite kitapları dengelemek için hizmetleri kesmek zorunda kaldı. Kriz, en savunmasız kişileri destekleyen hizmetler üzerinde daha fazla baskıya neden oldu: yaşlılar, engelliler ve evsizler. İnsanlar mali sıkıntılarla karşılaştıklarında düşebilirler.

Bu krizin başlangıcında, konsey liderleri büyük ölçüde hükümetin destek vaatleriyle kendilerini güvende hissettiklerini söyledi. Şimdi - Hazine'ye çok fazla talep ile - ne kadar daha fazla fonun geleceğine dair şüpheler var.

Sıklıkla unutulmuş bir cephe hizmeti gibi hisseden yerel hükümet, sesini duymak istiyor destek çağrısı. Bu nedenle, daha fazla nakit almazsa, önemli hizmetlerin potansiyel sonuçları hakkında bu ciddi uyarı.

LGA, konseylerin kriz sırasında engelli, yaşlı ve evsiz insanlara yardım etmek için daha fazla harcama yaptığını söylüyor, ancak hayır askıya alınan boş zaman ve planlama hizmetlerinden daha fazla para toplar.

LGA'nın kaynak kurulunun başkanı Richard Watts, "Konseylerin bu krizden geçmesine yardımcı olmak için acilen ek finansman gerekiyor, savunmasız ve bu virüsü yendikten sonra, toplumların yeniden inşa edilmesine yardımcı olmak için yerel hizmetlerimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulacağı zaman hayata adapte olun.

"Konseyler daha fazla kesinti yapmak zorunda kalırsa yanlış ve kabul edilemez Bu krizde ulusa yardım edecek hizmetlere ve ön cephede kahramanlık üreten kilit işçiler risk altındaki işlerini görüyorlar. ”

Hükümet konseylerin c borçluya iş oranı ödemelerinde 2,6 milyar £ erteleme Enteral hükümet.

Bir Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetim Bakanlığı sözcüsü: "1.6 milyar sterlin ek fon sağladık ve konseylerin karşılaştığı acil nakit akış baskılarını hafifletmeye yardımcı olacak yeni önlemler açıkladık İngiltere'de.

Çin'deki Afrikalılar koronavirüs ayrımcılığıyla karşı karşıya

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim İstiklal seo
Çin'in Wuhan şehri son zamanlarda katı karantina önlemlerini kaldırdı

Koronavirüsün geçen yıl ortaya çıktığı Çin kenti Wuhan, 1.290 ölümle sonuçlanan resmi Covid-19 ölüm ücretini% 50 artırdı.

Wuhan yetkilileri yeni rakamı güncellenmiş raporlara ve hastaneler dışındaki ölümlere bağladı . Çin, örtbas olmadığı konusunda ısrar etti.

Virüs salgınının ciddiyetini küçümsemekle suçlanıyor.

Wuhan'ın 11 milyon sakini, sıkı kilitleme koşullarında aylar geçirdi, Son resmi rakamlar, Çin'in merkezindeki Hubei eyaletindeki şehirdeki ölüm oranını 3.869'a taşıyarak ulusal toplamı 4.600'den fazla artırdı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Çin küresel olarak yedinci en yüksek 84.000 koronavirüs enfeksiyonunu doğruladı.

Virüs, Çin ekonomisi üzerinde büyük bir etki yaptı ve bu da on yıllardır ilk kez küçüldü. Yılın ilk çeyreğinde.

Dünyanın dört bir yanından canlı raporlarımızı takip edin

Çin'in başarı iddiaları neden kaşlarını yükseltiyor

Çin'in açıklaması nedir Ölümlerin artması için?

Cuma günü yayınlanan bir açıklamada, Wuhan'daki yetkililer, revize edilen rakamların birden çok yerden alınan yeni verilerin sonucu olduğunu söyledi. Cenaze evleri ve hapishaneler tarafından tutulan kayıtlar dahil olmak üzere üreler.

Evde ölen insanlar gibi hastane dışındaki virüslerle bağlantılı ölümler daha önce kaydedilmemişti.

Medya başlık

Wuhan'ın kilitlenme ile nasıl başa çıktığını öğrenin

"İstatistiksel doğrulama" yetkililerin kentin Covid-19 salgını hakkındaki bilgilerin açık, şeffaf ve Veriler [doğru], dedi.

Sağlık sistemlerinin başlangıçta bunaldığını ve vakaların "yanlışlıkla bildirildiğini" söyledi - bazı durumlarda birden fazla sayıldı ve bazılarında tamamen kaçırdı. br />
Erken aşamalarda test kapasitesi yetersizliği, enfekte olmuş birçok hastanın hesaba katılmadığı anlamına geldiğini belirtti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Mi Feng, Yeni ölüm sayısı salgın verilerin "kapsamlı bir gözden geçirmesi" nden geldi.

Dışişleri bakanlığı günlük haber konferansında bir örtbas suçlaması, ABD Başkanı Donald Trump tarafından dünya sahnesinde en titizlikle yapılmış, asılsızdı. Bir sözcü, "Asla gizliliğe izin vermeyeceğiz," dedi.

Neden Çin'in rakamlarıyla ilgili endişeler var?

Cuma günkü revize edilen rakamlar, Çin'deki ölümlerin gittikçe artan uluslararası kaygısı üzerine geliyor. yetersiz rapor edilmiştir. Pekin'in özellikle erken aşamalarında salgını ele almasıyla ilgili sorular da ortaya atıldı.

Aralık 2019'da Çinli yetkililer, Wuhan'da vakalar dolaşmaya başladıktan sonra gizemli bir viral pnömoni hakkında bir soruşturma başlattı. >
BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİM KAÇININ: Öz-izolasyon ve egzersiz kuralları

UMUT VE KAYIP: Koronavirüs hikayeleriniz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

STRES: Akıl sağlığınıza nasıl bakacaksınız

Çin, vakaları Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdi ( WHO), BM'nin küresel sağlık ajansı, 31 Aralık'ta.

Ama DSÖ e

Debenhams mağazaların çoğunu kurtarmak için anlaşmalarda bulundu

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

İngiltere Bankası'nın patronu, Dijital pazarlama acil borç vermenin koronavirüs pandemisinin ortasında "tasnif edilmesi" gerektiğini söyledi.

Vali Andrew Bailey, bankalar uygulamalarla başa çıkmaya çalışırken sistemin "çok karmaşık" olup olmadığını sorguladı.

Bay Bailey, bankaların şimdi işleme riski değerlendirmesiyle "kazmaları" gerektiğini söyledi. />
Hükümet destekli planın tam olarak faaliyete geçmesinin beklenenden daha uzun sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Şansölye Rishi Sunak, Mart ayında İngiltere merkezli küçük ve orta ölçekli işletmelerin olabileceğini söyledi Covid-19 ile ilgili zorluklarda onlara yardım etmek için 5 milyon £ 'a kadar faizsiz kredi başvurusu yaptı.

Ancak İngiliz Ticaret Odaları Çarşamba günü İngiltere firmalarının sadece% 2'sinin şimdiye kadar Kredileri teminat altına aldık.

Stresli operasyonlar

"Mevcut çalışma ortamı açısından hepimizin altında bulunduğu strese rağmen, [bankalar] inci Eir ona geri dönüyor ve açık bir şekilde devam ediyor, "dedi Bay Bailey Cuma günü.

Bay Bailey ayrıca şansölye ve HM Hazine'nin vergi mükellefinin 100 verip vermediğine karar vermek zorunda olduğunu söyledi. Kredi planına% destek.

Şu anda hükümet, bankalara ve finans şirketlerine borç verme konusunda güven vermek için kredi miktarının% 80'ini garanti ediyor.

Bankalar ve finans kurumları, UK Finance tarafından Çarşamba günü yayınlanan son rakamlara göre, hükümetin koronavirüs kredi programı kapsamındaki işletmelere 1,1 milyar sterlinden fazla borç verildi.

Şu anda ortalama değeri 6,000'in üzerinde kredi sağlandı. yaklaşık 185.000 £.

Ekonomik düşüş

Perşembe günü, büyük firmalara verilen kredilerin hükümetin 330 milyar £ ekonomik destek paketine de dahil edileceği açıklandı.

Program, hükümetin koronavirüs pandemisinin etkileriyle darp edildiğinden İngiltere ekonomisini ayakta tutmaya yardımcı olma çabalarının bir parçası.

Cuma günü gazetecilere yaptığı çağrıda, Bay Bailey ayrıca Bütçe Sorumluluğu Ofisi'nin tahminine hitap etti ve bu da GSYİH'nın Haziran ayına üç ayda% 35 düşmesini bekliyor.

Böyle bir senaryonun " mantıksız ”.

İngiltere Bankası da faiz oranlarını yeni bir düşük seviyeye indirdi ve kriz boyunca tüketicilere ve bankalara yardımcı olmak için milyarlarca lira serbest bıraktı.

BASİT BİR REHBER : Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİM ÖNLENMESİ: Kendini tecrit etme ve egzersiz yapma kuralları

ÇALIŞAMIYORSAN ÖDENİR Mİ? Hasta maaşı ve ücret kuralları

ARAÇ ARAÇ: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

STRES: Zihinsel sağlığınıza nasıl bakılır

Coronavirus: Aneurin Bevan'ın doğum yeri Tredegar NHS için alkışladı

Telif hakkı

SAMARA İngilizce seo / GETTY IMAGES

Galler'de 11 kişi daha koronavirüs ile öldü - toplam sayı 506'ya ulaştı, Halk Sağlığı Galler rakamları gösteriyor.

Cuma günü, Halk Sağlığı Galler'den (PHW) yapılan son güncelleme, Galler'deki toplamı 6.645'e alarak son sayımdan bu yana 244 onaylanmış yeni vaka olduğunu gösterdi.

Gerçek sayı muhtemelen Semptomları olan birçok kişi test edilmedi.

Son istatistikler, Birleşik Krallık'ta koronavirüs ile 13.729 ölüm olduğunu gösteriyor.

Günlük rakam hastanelerde ölümleri içeriyor ve bakım evleri gibi topluluk ortamlarında bazı ölümler içermeyebilir.

Ancak bu noktada Galler'deki gerçek ölüm oranı daha yüksek olacak.

Gerçekten kafa karıştırıcı bir resim çünkü Galce Hükümet bakanları rakamların hastane ölümleriyle ilgili olduğunu ancak PHW'nin bakım evleri gibi topluluk ortamlarında kaydedilen bazı ölümleri de içerdiklerini söyledi.

Ancak PHW bunların sadece Covid-19 dea olduğunu söylüyor Resmi olarak anlatıldıkları gibi.

Gerçek resim sadece birkaç hafta içinde ortaya çıkabilir.

Bunun nedeni, Covid-19 ile ilgili toplam ölüm sayısının sadece Ölümler kaydedildiğinde belirlenir - 14 güne kadar sürebilen bir süreç.

Bu sayılar Ulusal İstatistik Dairesi tarafından toplanır ve yayınlanır. Salı günü en son rakamları gördük.

Bunlar gösterdi:

3 Nisan ile biten hafta Covid-19 ile Galler'de 134 ölüm kaydedildi.

Bu, kuzey doğu İngiltere ile birlikte herhangi bir ulus veya bölgenin en düşük sayısıdır ve Galler'de kayıtlı tüm ölümlerin% 14,5'idir.

Galler'deki kayıtlı ölümlerin 115'i hastanede meydana geldi, dokuzu evde, sekizi bakım evinde, ikisi bakımevinde idi.

Covid-19 ile ölüm belgesinde belirtilen 157 ölüm resmi olarak 3 Nisan'a kadar tescil edilmişti.

Bu arada, daha fazla ONS analizi, Mart ayında koronavirüs için ölüm oranının Galler'de İngiltere'den çok daha düşük olduğunu ve erkeklerin ve kadınların ölümleri arasındaki farkı gösterdiğini gösterdi.

Öğrenin bölgenizde kaç kişi davayı onayladı:

Bölgenizde onaylanmış kaç vaka var?

Bir posta kodu, İngilizce veya Kuzey İrlanda konseyi veya İskoçya veya Galce NHS girin Öğrenilecek alan.

3 o yazın Sonuçlar için daha fazla karakter.

Aramayı göremiyorsanız buraya tıklayın.

KOLAY ADIMLAR: Nasıl güvende olunur

BASİT BİR REHBER: Belirtiler nelerdir?

HAZIRLANMA: İngiltere'nin 'gecikme' aşaması nedir?

SEYAHAT PLANLARI: Haklarınız nelerdir?

DERİNLİK: Coronavirus pandemi

Coronavirus: Başkan Trump, DSÖ'yü eleştirme hakkı mı?

Medya altyazısı

Coronavirus: ABD'yi 'güzel bir bulmaca olarak yeniden açmak'

Covid-19 Organik seo yayılmaya devam ederken, Başkan Donald Trump valilere yeniden devlet ekonomilerini yeniden açma konusunda rehberlik etti Önümüzdeki aylarda.

"Amerika'yı Yeniden Açmak" için talimatlar, devletlerin kilitlenmelerini yavaş yavaş hafifletmeleri için üç aşamayı özetliyor.

Sayın Trump, valilere işlemi gerçekleştireceklerine söz verdi Kendileri, federal hükümetten yardım alarak.

Planlara karma bir karşılama yapıldı, önde gelen bir Demokrat onları belirsiz ve tutarsız olarak nitelendirdi.

ABD'nin şu anda 654.301 Doğrulanan davalar ve virüs nedeniyle 32.186 ölüm ve Bay Trump, bu ay bazı eyaletlerin yeniden açılabileceğini öne sürdü.

Beyaz Saray, Ivanka seyahatini kilitlenme sırasında savunuyor

' New York'un savaş bölgesi

ABD'yi normale döndürmenin göz korkutucu gerçeği

Trump brifingde ne dedi?

Günlük brifinginde Perşembe, P Yerleşik Trump, "savaşımızda bir sonraki cephe - Amerika'yı tekrar açıyor" dedi.

"Amerika açık olmak istiyor ve Amerikalılar açık olmak istiyor" dedi. "Ulusal bir kapatma sürdürülebilir uzun vadeli bir çözüm değildir."

BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİMDEN KAÇINMA: Kendinden izolasyon kuralları ve Egzersiz

UMUT VE KAYBI: Koronavirüs hikayeleriniz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

STRES: Akıl sağlığınıza nasıl bakılır

Uzun süreli bir kilitlenmenin halk sağlığı üzerinde ciddi bir zarar verme riski taşıdığını söyledi. O, uyuşturucu bağımlılığı, alkol kötüye kullanımı, kalp hastalığı ve diğer "fiziksel ve zihinsel" problemlerde "keskin bir artış" konusunda uyardı.

Sayın Trump gazetecilere sağlıklı vatandaşların işe dönebileceklerini söyledi " koşulların izin verdiği gibi ". Amerikalıların sosyal mesafeli tedbirleri sürdürmeye ve rahatsız olmaları durumunda evde kalmaya çağrılmaya devam edeceğini söyledi.

İmge başlığı

New York şehri 11.000'den fazla ölüm kaydetti pandemide

ABD ekonomisini yeniden açmanın "her seferinde dikkatli bir adım" yapılacağını söyledi, ancak eyalet valilerini "ne yapmak istediklerine bağlı olarak" çok, çok hızlı hareket etmeye çağırdı ".

Kısa bir süre sonra, Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi yeni kılavuzlara" belirsiz ve tutarsız "adını verdi.

Belgede" hiçbir şey yapmadığını "söyledi. cumhurbaşkanının bilim adamlarını dinlememesi ve ulusal hızlı testler üretip dağıtmaması için telafi etmek istiyoruz. ”

Planda neler var?

İdarenin 18 sayfalık rehberlik belgesi devlet ekonomilerini yeniden açmak için üç aşama detaylandırıyor, her aşama en az 14 gün sürüyor. Yönergeleri tam olarak burada görebilirsiniz.

İyi kişisel hijyen ve istihdam da dahil olmak üzere her üç aşamada da bazı öneriler içerir.

Hindistan koronavirüsü: Yetkililer Hindu festivalinde büyük kalabalıklar üzerinde askıya alındı

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Çin'in Wuhan şehri son zamanlarda Bedava seo karantina önlemlerini kaldırdı

Koronavirüsün geçen yıl ortaya çıktığı Çin kenti Wuhan, 1.290 ölümle sonuçlanan resmi Covid-19 ölüm ücretini% 50 artırdı.

Wuhan yetkilileri yeni rakamı güncellenmiş raporlara ve hastaneler dışındaki ölümlere bağladı . Çin, örtbas olmadığı konusunda ısrar etti.

Virüs salgınının ciddiyetini küçümsemekle suçlanıyor.

Wuhan'ın 11 milyon sakini, sıkı kilitleme koşullarında aylar geçirdi, Son resmi rakamlar, Çin'in merkezindeki Hubei eyaletindeki şehirdeki ölüm oranını 3.869'a taşıyarak ulusal toplamı 4.600'den fazla artırdı.

Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre, Çin küresel olarak yedinci en yüksek 84.000 koronavirüs enfeksiyonunu doğruladı.

Virüs, Çin ekonomisi üzerinde büyük bir etki yaptı ve bu da on yıllardır ilk kez küçüldü. Yılın ilk çeyreğinde.

Dünyanın dört bir yanından canlı raporlarımızı takip edin

Çin'in başarı iddiaları neden kaşlarını yükseltiyor

Çin'in açıklaması nedir Ölümlerin artması için?

Cuma günü yayınlanan bir açıklamada, Wuhan'daki yetkililer, revize edilen rakamların birden çok yerden alınan yeni verilerin sonucu olduğunu söyledi. Cenaze evleri ve hapishaneler tarafından tutulan kayıtlar dahil olmak üzere üreler.

Evde ölen insanlar gibi hastane dışındaki virüslerle bağlantılı ölümler daha önce kaydedilmemişti.

Medya başlık

Wuhan'ın kilitlenme ile nasıl başa çıktığını öğrenin

"İstatistiksel doğrulama" yetkililerin kentin Covid-19 salgını hakkındaki bilgilerin açık, şeffaf ve Veriler [doğru], dedi.

Sağlık sistemlerinin başlangıçta bunaldığını ve vakaların "yanlışlıkla bildirildiğini" söyledi - bazı durumlarda birden fazla sayıldı ve bazılarında tamamen kaçırdı. br />
Erken aşamalarda test kapasitesi yetersizliği, enfekte olmuş birçok hastanın hesaba katılmadığı anlamına geldiğini belirtti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Mi Feng, Yeni ölüm sayısı salgın verilerin "kapsamlı bir gözden geçirmesi" nden geldi.

Dışişleri bakanlığı günlük haber konferansında bir örtbas suçlaması, ABD Başkanı Donald Trump tarafından dünya sahnesinde en titizlikle yapılmış, asılsızdı. Bir sözcü, "Asla gizliliğe izin vermeyeceğiz," dedi.

Neden Çin'in rakamlarıyla ilgili endişeler var?

Cuma günkü revize edilen rakamlar, Çin'deki ölümlerin gittikçe artan uluslararası kaygısı üzerine geliyor. yetersiz rapor edilmiştir. Pekin'in özellikle erken aşamalarında salgını ele almasıyla ilgili sorular da ortaya atıldı.

Aralık 2019'da Çinli yetkililer, Wuhan'da vakalar dolaşmaya başladıktan sonra gizemli bir viral pnömoni hakkında bir soruşturma başlattı. >
BASİT BİR REHBER: Kendimi nasıl koruyabilirim?

İLETİŞİM KAÇININ: Öz-izolasyon ve egzersiz kuralları

UMUT VE KAYIP: Koronavirüs hikayeleriniz

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

STRES: Akıl sağlığınıza nasıl bakacaksınız

Çin, vakaları Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdi ( WHO), BM'nin küresel sağlık ajansı, 31 Aralık'ta.

Ancak DSÖ uzmanlarının sadece Çin'i ziyaret etmesine ve salgını soruşturmasına izin verildi, bu süre zarfında ülkenin 40.000'den fazla vakası vardı. br />
Wuhan belediye başkanı daha önce Ocak başlangıcı arasında bir eylem eksikliği olduğunu itiraf etti - ne zaman hakkında

Coronavirus: Bakım evleri için daha fazla test vaat edildi

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Hemşirelik personeli için KKD eksikliğine ilişkin İngiltere protestoları yapıldı

Büyük bir NHS güven müdürü BBC ile temasa geçti ve Burberry ve Barbour'ın Seo numaralarını istedi, çünkü koronavirüs koğuşlarında çalışan personeli için yeterli önlük yok.

Güveninin " 24 saatten az arz ve hafta sonu yaklaşırken "çok endişeliydi.

Güven İngiltere'nin güneyinde, ancak BBC bunu adlandırmıyor.

Hükümet Cuma günü İngiltere'ye 55.000 önlük daha geldiğini ancak "zorluklarla" karşılaştığını itiraf ettiğini söyledi.

"Tüm sistemin tesliminden sorumluyum" Sağlık Sekreteri Matt Hancock Sağlık Seçim Komitesi'ne verdiği demeçte. Başbakan Boris Johnson ve hükümet bakanları, basın brifingleri ve röportajları sırasında Burberry'nin kişisel koruyucu ekipman yapmaya başlayacağını birkaç hafta boyunca "Önlükler konusunda sıkıyız ve bu baskı noktası."

(KKD) kritik bir sıkıntıya cevap olarak hükümet adına.

Burberry, Mart ayı sonunda West Yorkshire, Castleford'daki trençkot fabrikasını cerrahi olmayan hale getirmek için yeniden tasarlayacağını söyledi. Hastane hastaları için önlük ve maskeler.

Hükümet, NHS ve diğer bakım çalışanlarına virüsü olan hastalara bakarken onları korumak için yeterli KKD sağlamadığı için eleştirildi.

KOLAY ADIMLAR: Nasıl güvende olunur

BASİT BİR REHBER: Semptomlar nelerdir?

HAZIRLANMA: İngiltere ne kadar hazır?

SEYAHAT PLANLAR: Haklarınız neler?

DERİNLİK: Coronavirüs pandemisi

Son istatistikler İngiltere'nin hastanede 861 koronavirüs ile ilgili başka ölüm kaydettiğini gösterdi, taki toplam 13.729'a ulaştı. Genel rakam, konut ve bakım evlerinde ölen yüzlerce kişiyi içermiyor.

Perşembe günü Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın üç hafta daha "en az" için kilitleme kısıtlamalarının uzatıldığını açıkladığı gibi, "bazı hastanelerde ve bakım evlerinde virüsün yayılmasıyla ilgili sorunlar" kaldı.

Günlük yaşamdaki kaldırımların kaldırılabilmesi için NHS'nin başa çıkabileceğinden ve KKD kaynakları talebi karşılayabilir.

Diğer gelişmelerde:

Cambridge Dükü ve Düşesi, koronavirüs pandemisinin birçok kişi için "stresli" olduğunu kabul etti ve insanları bakmaya çağırdı zihinsel sağlıkları. Prens William ayrıca NHS çalışanlarına övgüde bulunarak, "stoizm ve kararlılık" ile ülkeyi gururlandırdıklarını söyleyerek

Maaş günü krediler, otomobil finansmanı ve rehin dükkanı ödünçüyle mücadele eden insanlara, Mali Davranış Otoritesi (FCA)

Salgının ilk başladığı Çin Wuhan kenti, ölüm oranını% 50 oranında artırdı - 1.290 vakaya eşit - bunu güncellenmiş raporlama ve daha fazla ölümle ilişkilendirdi Dışarıdaki hastaneler sayılıyor

Bu arada, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, 2020 yılının ilk çeyreğine ait GSYİH rakamlarıyla, virüsün etkisi olarak on yıllardır en kötü ekonomik performansını bildirdi. Ekonomi% 6.8 küçüldü

ABD Başkanı Donald Trump, "Amerika'yı Tekrar Açmak" ın bir parçası olarak devlet kilitleme önlemlerini kademeli olarak nasıl hafifletebilecekleri konusunda valilere rehberlik etti.

Coronavirus: NI ölümleri rapor edilenden üçte bir daha yüksek

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Nisra, 109 hastane ölümü, 41 bakım evinde ve hastanede yedi ve ev adresinde Google serp kişi bulunduğunu söyledi 10 Nisan'a kadar

Kuzey İrlanda'daki koronavirüs ile ilgili toplam ölüm sayısı, daha önce bildirilenden 39 daha fazla.

Arıza ilk kez Kuzey İrlanda İstatistik ve Araştırma Ajansı (Nisra).

10 Nisan'a kadar NI'de 157 koronavirüs ile ilişkili ölüm kaydetti.

Ölümlerin sayısı şüpheli vakaları da içeriyor. Halk Sağlığı Kurumu farklı bir yöntem kullanıyor ve aynı tarihe kadar 118 ölüm kaydetti.

Nisra, 109 hastane ölümü, 41 bakım evinde ve hastanede, 7 ev adresinde öldüğünü söyledi.

Kuzey İrlanda'da Coronavirus ölümleri

10 Nisan 2020'ye kadar yere göre

Kaynak: NISRA

Hastane ve bakım evlerindeki ölümler 23 kuruluş, rakamlar gösteriyor.

Unti Şimdi, Halk Sağlığı Kurumu (PHA), Kuzey İrlanda'da Covid-19 ile kaydedilen ölümlerin sayısını ayrıntılarıyla gösteren günlük bir bülten üretiyor.

Bu haftanın başlarında, Nisra haftalık olarak yayınlayacağını söyledi Kayıtlı ölüm istatistikleri ile rapor.

Sayılardaki fark, Nisra'nın ölüm sertifikasında koronavirüsün belirtildiği ölümleri kaydetmesi, ancak ölümün kesin nedeni olmayabilir.

PHA rakamları, yalnızca virüs için pozitif bir testten sonra ölenleri kaydediyor.

Sağlık Bakanlığı, süreçte topluluğun ölümlerini kaydetmek için her zaman bir gecikme olduğunu söyledi. Beş güne kadar ve Nisra raporunun PHA rakamlarına uygun bir şekilde bağlanamadığını.

Kuzey İrlanda'da Coronavirus ölümleri

10 Nisan 2020'ye kadar yaşla

Kaynak: NISRA

Nisra, Kuzey İrlanda'da 10 Nisan'da sona eren haftada 435 kişinin öldüğünü söyledi.

Norther anlamına geliyor İrlanda, ilgili hafta için beş yıllık ortalamadan (295) 140 daha fazla ölüm kaydetti.

Yeni rakamlar, 75 yaşın üzerindeki insanların koronavirüs ile ilişkili ölümlerin yaklaşık% 70'ini oluşturduğunu gösteriyor; % 52'si erkekti.

İngiltere'de virüsün öldüğünü doğrulayan toplam 13.729 kişi var ve İngiltere genelindeki toplam vaka sayısı 100.000'den fazla.

Gerçek vaka sayısının, çoğunlukla hastanede ve şu anda test edilen bazı NHS personelinde olduğu için çok daha yüksek olduğu tahmin edilmektedir.

Onaylanmış Covid-19 ile ilişkili ölümlerin sayısı Şu ana kadar İrlanda Cumhuriyeti'nde 486.

'Gerçekten ayılma'

Stormont Sağlık Bakanı Robin Swann, yeni rakamların "gerçekten ayık" olduğunu söyledi.

"Durumun acımasız ve kalp kırıcı gerçekliğini yansıtıyor," dedi.

"Covid'in sonucu olarak herhangi bir kişinin nerede öldüğüne bakılmaksızın

Coronavirus: Salgın yoksulluk grevleri olarak kaçak avcılıkta başak korkusu

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Kayıtlı tarihte batı ABD'yi vurmanın en kötüsüne eşit bir kuraklık halihazırda devam ediyor, diyor bilim adamları.
< Br Organik seo Araştırmacılar, megadrought'un 2000 yılında başlayan ve hala devam eden doğal bir olay olduğunu söylüyor.

İklim değişikliği, kuraklığın daha şiddetli hale gelmesi ile yükselen sıcaklıklar üzerinde büyük bir etkiye sahip.

Bazı araştırmacılar, bölgenin gerçekten gerçek bir megadrought görüp görmediğini söylemek için çok erken olduğunu söyleyerek daha ihtiyatlı.

Bilim adamları ortaçağ 'megadrough'ların geri dönebileceği konusunda uyarıyorlar

ABD 'mega kuraklık riski taşıyor'

Kaliforniya'nın kuraklığı sona erdi. Şimdi ne olacak?

Öyleyse bir megadrought tam olarak nedir?

Bu yeni makalenin yazarlarına göre, Kuzey Amerika'da bir megadrought, çok yıllı bir olaya işaret ediyor. 19. veya 20. yüzyıllarda gözlemlenen her şeyden daha uzun süren çok yüksek şiddete sahip dönemler.

Yazarlar, batı ABD'de 800-2018 yılları arasında yaklaşık 40 kuraklık olayı olduğunu söylüyor. />
Bunlardan sadece dördü bir megadrought kriterlerini karşılıyor.

Bunlar 800'lerin sonlarında, 1100'lerin ortalarında, 1200'lerde ve 1500'lerin sonlarındaydı.
< Br /> Araştırmacılar geçmişte kuraklık koşullarının nasıl olduğunu nereden biliyorlar?

Bu yeni çalışmanın anahtarı, son 1200 yıldır toprak nemi verilerinin yeniden yapılandırılması için ağaç halkası kayıtlarının kullanılmasıdır. />
Ekip ayrıca, normalde ıslak nehir yataklarında büyüyen ortaçağ ağaç kütükleri, 13. yüzyıldaki kuraklığın zirvesinde yerli medeniyetlerin yerleşim yerlerinin terk edilmesi ve bunun için kanıtlar gibi destekleyici kanıtlar da kullanabildi. Bu kuraklık dönemlerinde orman yangını aktivitesini gösteren m göl birikintileri artmıştır.

Çalışma ne buldu?

Görüntü başlığı

Toprak nemini gösteren bir grafik Batı ABD'de yüzyıllar boyunca. Alttaki mavi çizgi, ortalama toprak nemini gösterir 2000-2018

Araştırmacılar, geçmişteki en kötü 19 yıllık kuraklık olaylarını, mevcut dönem 2000-2018'deki toprak nem kayıtlarıyla karşılaştırdıklarında keşfettiler. zaten kaydedilen dört megadroughdan üçünden daha kötü.

1575'ten 1603'e kadar olan dördüncüsü muhtemelen en kötüydü, ancak mevcut olayla olan fark hafif.

"Bu kuraklığın ilk yirmi yılı, tüm mega kuraklıkların ilk yirmi yılına benziyor," dedi New York'taki Columbia Üniversitesi'nden yazar Dr Park Williams.

“Aslında, mega kuraklıkların en kötüsünün en kötü yirmi yılı ile bağlantılı.”

Mevcut megadrought doğal bir olay mı yoksa iklim değişikliğinden mi kaynaklanıyor?

Yazarlar şüphesiz şu anki kuraklık durumunun doğal bir olay olduğunu, ancak iklim değişikliği ile daha da kötüleştiğini söylüyorlar.

Kilit olay El N gibi görünüyor iño / La Niña hava durumu fenomeni.

"Tropikal Pasifik Okyanusu'nda La Niña tipi koşullara sahip olduğunuzda, güneybatı ABD ve kuzey Meksika'nın kuruduğuna dair birçok kanıttan biliyoruz. Ve son yirmi yılda gördüğümüz şey bu, "dedi Dr. Williams.

Imag

Fuminho: Mozambik'te Brezilya'nın en çok aranan suçlularından biri tutuklandı

Telif hakkı

GETTY İstanbul seo uzmanı

Resim yazısı

Luiz Henrique Mandetta bu haftanın başlarında Cuma günü işsiz olacağını söyledi

Brezilya sağlık bakanı, koronavirüs pandemisine verdiği yanıttan dolayı ülkenin sağcı cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro tarafından kovuldu.

Luiz Henrique Mandetta, Bay Bolsonaro'nun kendisine bildirimini verdiğini tweetledi.

Başkan Bolsonaro, Bay Mandetta'yı insanları sosyal mesafeyi gözlemlemeye ve içeride kalmaya çağırdığı için açıkça eleştirmişti.

Brezilyalı lider, virüsü "küçük bir grip olarak küçümsemek yerine bu önlemlere katılmadı. ".

Tweette, Sayın Mandetta şöyle yazdı:" Sağlık Bakanlığı'nda benimle birlikte olan tüm ekibe teşekkür ediyorum ve sağlık görevlisi olarak halefimin başarılarını diliyorum. Tanrı'ya dua ediyorum ve Aparecida'lı Leydi ülkemizi korusun. ”

Resim yazısı

Başkan Bolsonaro, ayrıldı ve Bay Mandetta haftalardır şans eseri oldu

İkisi, haftalar. Başkanın salgını aydınlattığı ve kanıtlanmamış tedavileri teşvik ettiği durumlarda, Mandetta insanları büyük ölçüde tüm dünyaya getirilen kurallara uymaya çağırdı.

Kilitleme emirlerini uygulayan bölgesel valiler övgüyle karşılandı. Bay Mandetta tarafından, Bay Bolsonaro tarafından saldırıya uğradılar.

Daha sonra, sağlık bakanının hükümeti krizle ilgili birleşik bir sesle konuşmaya çağırdığı bir televizyon röportajı verdiği gerginlik arttı. Cumhurbaşkanı Bolsonaro'nun tepkisini eleştirdi.

Bay Mandetta'nın işten çıkarılmasıyla ilgili haberler, Jair Bolsonaro'nun bu krizi ele geçirme biçimine öfkeli olan kendi kendine yalıtılmış Brezilyalıların balkonlarına vurma panelaços ile karşılandı. />
Luiz Henrique Mandetta gittikten sonra, salgınla mücadele zorluklarını gölgede bırakma tehdidinde bulunan iki siyasetçi arasında bir duruş sergiliyor. Ancak yeni bir bölüm açıyor - Brezilya'nın bu acil sağlık krizini yeni bir bakanla nasıl yöneteceği konusundaki endişelerden biri.

Bay Mandetta, günlük brifingleri ve liderliği için geniş bir övgü aldı - yönteminin bilim ve küresel sağlık tavsiyelerine dayalı olduğunu söyleyen bir adam. Onay notları son haftalarda arttı, ancak ateşi "uzlaşmalı boşanma" olarak nitelendiren Bolsonaro, reytinglerinin bir dalış yaptığını gördü. Önlemlerde kamuoyu önünde jeered, halka çıkmak ve insanlarla tanışmak, ellerini sıkmak bile ısrar etti.

Bir salgının ortasında bir sağlık bakanı kovmak - özellikle tıp uzmanlarının olduğu bir ülkede Sağlık sisteminin yaklaşmakta olan bir çöküş uyarısı - tam olarak Bolsonaro'nun en iyi saati değil.

Basit bir rehber: Kendimi nasıl koruyabilirim?

UMUT VE KAYBI: Koronavirüsünüz hikayeler

VİDEO: 20 saniyelik el yıkama

STRES: Zihinsel sağlığınıza nasıl bakılır

VÜCUT İÇİN NE YAPAR? Ön cephedeki doktorlar açıklıyor

Perşembe günü erken saatlerde bir grup sağlık endüstrisi yetkilisine Cuma gününe kadar işten çıkmasını beklediğini söyledi.

"Odak noktamız virüs üzerinde ve ver olacak

Babita Phogat: Hindistan, koronavirüs üzerindeki 'Müslüman karşıtı' tweetler için ateş altında

Seo hakkı

EPA

Virüs fabrikaları ve işletmeleri kapanmaya zorladığı için Çin ekonomisi yılın ilk çeyreğinde on yıllardır ilk kez küçüldü.

Cuma günü yayınlanan resmi verilere göre dünyanın en büyük ikinci ekonomisi% 6,8 daraldı.

Koronavirüsün Çin ekonomisi üzerindeki mali yükü diğer ülkeler için büyük bir endişe kaynağı olacak. />
Çin, önemli bir tüketici ve mal ve hizmet üreticisi olarak ekonomik bir güç merkezi.

Çin, ekonomisinin yılın ilk üç ayında ilk kez küçüldüğünü gördü Ekonomist İstihbarat Birimi'nden Yue Su, "Ocak-Mart döneminde GSYİH daralması, küçük şirketler arasındaki iflaslara ve iş kayıplarına yansıyan kalıcı gelir kayıplarına dönüşecek," dedi. .

Analiz: Çin'in kasvetli sayıları bize ne söylüyor

Çin'in virüs başarısı iddialarına güvenebilir miyiz?

Geçen yıl Chin ABD ile bir ticaret savaşında kilitlendiği ilk çeyrekte% 6,4'lük sağlıklı bir ekonomik büyüme gördü.

Son yirmi yılda, Çin yaklaşık 9 civarında ortalama ekonomik büyüme gördü Her yıl uzmanların ekonomik verilerinin doğruluğunu düzenli olarak sorgulamasına rağmen,% 1/3

Ekonomisi, yılın ilk üç ayında durmak için büyük çaplı duruşlar ve karantinalar başlattığı için durdu. Virüs Ocak ayının sonlarına yayıldı.

Macron, Çin'in koronavirüs tedavisini sorguluyor

Asya ekonomileri bu yıl büyümeyecek, IMF uyardı

Sonuç olarak, ekonomistler kasvetli rakamlar bekliyorlardı, ancak resmi veriler beklenenden biraz daha kötü geliyor.

Cuma günkü raporda yayınlanan diğer önemli rakamlar arasında:

Fabrika üretimi% 1,1 düştü Çin'in yavaş yavaş tekrar üretime başlamasıyla Mart ayında.

Geçen ay perakende satışlar% 15,8 düştü. Alışveriş yapanların çoğu evde kaldık.

Mart ayında işsizlik% 5,9 oranında arttı. Şubat ayının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan% 6.2'den daha yüksek.

Analiz:% 6'lık bir genişleme silindi

Robin Brant, BBC News, Şangay

Devasa düşüş, virüs salgınının ve hükümetin ona verdiği sert tepkinin dünyanın ikinci büyük ekonomisi üzerindeki derin etkisini gösteriyor. Çin'in ekonomisinde geçen yılın sonunda son rakamlarda kaydedilen% 6'lık genişlemeyi siliyor.

Pekin, ekonomisini istikrara kavuşturmaya çalışırken önemli bir ekonomik teşvik yolunda olduğuna işaret etti. ve kurtarın. Bu haftanın başlarında iktidardaki Komünist Partinin resmi sözcüsü Halk Gazetesi, "iç talebi genişleteceğini" bildirdi.

Ama küresel ec'nun geri kalanındaki yavaşlama

Resimlerle Afrika haftası: 10-16 Nisan 2020

Kıtadaki haftanın en iyi fotoğraflarından bir seçki:

Telif hakkı

RESİM GÖRÜNTÜLERİ

Resim yazısı

Dumanla kaplı bir adam, koronavirüsün yayılmasını durdurmak için halka açık yerleri dezenfekte etme çabalarının bir parçası olarak Çarşamba günü Kenya'nın başkenti Nairobi'nin fumigasyonuna İngilizce seo ...

Görüntü telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Sokaklar, pazar tezgahları ve diğer yüzeyler dezenfekte ediliyor.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Aynı gün Ouagadougou, Burkina Faso'da bir kum fırtınası var, ancak bu motosiklet sürücüsü askerleri.

Telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Bir Fildişi heykeltıraş, Dünya Sanat Gününden bir gün önce Salı günü Grand-Bassam'da bir maske taşır.

Telif hakkı

RESİM GÖRÜNTÜLERİ

Resim yazısı

Pazartesi günü Büyük Mısır Müzesi'nde farklı bir heykel, bir arkeolog altın s Eski Mısır Firavunu Tutankhamun'un arcophagus.

Telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Kahire sokaklarında , Mısırlı palyaço Ahmed Naser, yüz maskesi takıyor, çocukların kendilerine takmasına yardımcı oluyor.

Telif hakkı

EPA

Resim yazısı

Doktor heyeti, ülkenin koronavirüsle savaşmasına yardımcı olmak için Angola başkenti Luanda'ya geldikten sonra Cuma günü fotoğraf çekmek için Küba bayrağı çırpınıyor.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Erkekler ve at Cumartesi günü Senegal'de, bir koronavirüs sokağa çıkma yasağı sokulmaya başladığında saatler önce yıkanır ...

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Sahilde bu adam köpeğiyle kuru bir yürüyüş yapmayı tercih ediyor.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Hazır olun, gidin ... İnsanlar Nijerya'nın başkenti Abuja'da karayolu devlet trafiği nedeniyle Pazartesi günü trafik yoksun Koronavirüsün yayılmasını durdurun.

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Pazar günü, Akamasoa derneği Peder Pedro, Madagaskar Antananarivo'daki granit ocağında Paskalya'yı kutlayan geleneksel büyük kitleyi yürütüyor.

Telif hakkı

REUTERS

Image başlık

Zimbabve'deki bu cemaatçi, koronavirüs hastalığının yayılmasını engellemek için ülke çapında 21 günlük bir kilitlenme olduğu için kapalı bir kilisenin dışında dua ediyor.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Güney Afrika'daki bir grup evsiz adam, uyumak için bir yer aramadan önce Perşembe gününün son gününü alıyor. Ülke de kilit altında.

Resimler: Reuters, EPA ve Getty Image