3 Ocak 2020 Cuma

Lincoln Katedrali Şansölyesi, uygunsuz bir şekilde saldıran öğrenciyi reddetti

Image caption

Yeni para, ücretsiz Mum ürünler için Galler'deki her okula ve koleje

Galler'deki her okul ve kolej, 2020'de "dönem yoksulluğunu" önlemek için yeni finansman.

Galler Hükümeti, ihtiyaç duyan her öğrenci için ücretsiz sıhhi ürünlerin bulunmasını sağlamak için parayı sağlayacağını söyledi.

Konuyu ele almak için ikinci yıl para tahsis edildi.

Konseylere, ürünleri karşılayamayan kadınlar için kütüphanelere ve topluluk merkezlerine koymak için 220.000 £ daha mevcut olacak. />
Dönem yoksulluğu konusunda kampanya yürüten Plaid Cymru meclis üyesi Elyn Stephens parayı memnuniyetle karşıladı, ancak sıhhi ürünlere erişimde "posta kodu piyangosundan" kaçınmak için konseylerin nasıl harcadığına dair kurallar koymak istediğini söyledi.

Finansman, Galler'deki yerel yetkililer ve gençlik kampanyacıları tarafından, Sıhhi ürünler.

Carmarthenshire'da bir dönem yoksulluk kampanyası üzerinde çalışan bir gençlik konseyi üyeleri, "Bir kızın döneminin hayatta başarılı olmasının önünde bir engel olmamasını sağlamak," dedi. />
Dönemlerin fiyatı

İngiltere'de dönem yoksulluğu var mı?

Carmarthenshire Gençlik Konseyi'nden Amber ve Rebecca, sorunun vurgulandığını söyledi Bir İngiltere Gençlik Konseyi toplantısında tartışmalar.

"İlçedeki genç kızların eğitimden mahrum bırakıldığını ve 14-21 yaş arasındaki her 10 kızdan birisinin İngiltere sıhhi ürünleri karşılayamadı, bu nedenle bir gençlik konseyi olarak bir dönem yoksulluk kampanyası kurmaya karar verdik.

"Her okulda ücretsiz tampon ve sıhhi paketler içeren kutular teslim ediyoruz. daha sonra genç kızların okul günü herhangi bir zamanda erişebilecekleri havlular. "

Telif hakkı

CARMARTHENSHIRE COUNCIL

Resim yazısı

Carmarthenshire'daki okul öğrencileri İlçede sıhhi ürünler dağıtıyorlar

Ayrıca, kadınların ve kızların sadece her gün serbest dönem ürünlerine erişmelerini sağlamak için Carmarthen'deki yüksek cadde kozmetik zinciri Body Shop ile güçlerini birleştirdiler.

Rebecca ekledi: "Stigmanın olduğu çok üzücü ve genç kızlar yardım istemekten utanabilirler, bu yüzden bunu okullarda, gençlik gruplarında ve Body Shop, genç kızların ürünlere girebiliyor ve artık damgalamaya gerek duymuyor. ”

İlk kez dönem yoksulluğu deneyimi olan Rhondda Cynon Taff meclis üyesi Elyn Stephens, Nakit enjeksiyonu hakkında "ayın üstünde" ama konseyler tarafından "istedikleri gibi" harcanmasını istemiyordu.

"Sıhhi ürünlere nasıl erişebileceğiniz konusunda bir posta kodu piyangosu haline gelebilir" dedi.

Erişim önemliydi Bayan Stephens, kızların eğitimini etkileyebileceğinden dedi.

"Öğrencilerimize anketler gönderdiğimizde, okuldayken kazanımları üzerinde büyük etkisi olduğunu görüyoruz "dedi.

Bayan Stephens ayrıca paranın kullanımının önemli olduğuna inandığını söyledi

İlçe Fermanagh polis cinayet teklifi organize suçluları suçladı

İmge başlığı

Görevli memur, olay gerçekleştiğinde İlçe Fermanagh evinin ön kapısına cevap verdi

Polis, "organize suç unsurları" nın bir cinayetin teşebbüsünün arkasında olduğuna inanıyor Perşembe günü Fermanagh İlçesindeki nöbetçi subay.

Memur, 02:00 GMT'de av tüfeği olan maskeli bir adam tarafından Mum kapısında karşı karşıya geldiğinde Kesh yakınlarında evde idi. >
Polis Federasyonu başkanı Mark Lindsay, adamın silahı memura yönelttiğini ve ateş etmeye çalıştığını söyledi.

Ancak "nedense" silahın gitmediğini söyledi

Polis, memurun Rosscah Yolu ve Crevenish Yolu bölgesindeki mülkünün dışındaki hareketi fark ettiğini ve araştırmak için ön kapıya gittiğini söyledi.

Şüpheli, Tamamen siyah giyinmiş olarak, saldırıdan sonra bir futbol kulübüne yakın olan yakındaki tarlalarda yaya olarak kaçmıştı.

'Yeni kalkış'

Polis onların bu rahatsız edici olay Yerel bir polis memurunu öldürmek için başarısız bir girişim "dedi.

Bay Lindsay bunun" endişe verici bir gelişme "olduğunu söyledi.

" Bence bu yeni bir kalkış. Dava, suçlular kendi evlerinde polis memurlarıyla yüzleşmeye çalışıyor ve bu çok fazla gördüğümüz bir şey değil "dedi.

" PSNI'ye bakmak zorundayız. Buradaki tüm satırlar ve bunu tomurcukta çabucak kıp kavrayamadıklarını görün. ”

Det Ch Insp Julie Mullan, araştırmacıların güdüyle ilgili" açık fikirli "olduklarını, ancak" birincil sorgulama hattı organize suç unsurlarının sorumlu olabileceğini "söyledi.

" Gecenin karanlığından akıp ölüm ve yıkımdan başka bir şey olmadan kayanları tarif edecek hiçbir kelime yok. " >
İmge başlığı

Mark Lindsay, saldırının "korkutucu ve korkakça" olduğunu söyledi.

"Eylemleri, amaçlanan hedefleri de dahil olmak üzere bu memurlarla tam bir tezat oluşturuyor, haysiyetli topluluklarımıza günlük polis vb. ve nezaket. "

Polis bilgi için itirazda bulundu.

'Mafya tarzı davranış'

Bay Lindsay bunun" korkunç bir şey olduğunu "söyledi. ve korkakça hareket edin "ve subay zarar görmemesi için şanslıydı.

" Sahip olduğum bilgilerden ve onunla konuşmaktan, av tüfeği tipi bir silahın ona işaret edildiğini ve O tüfeği ateşleyin, "dedi.

" Nedense silahın gitmediğini - kimse bunun neden olduğunu bilmiyor. "

" Bunun için yer olmamalı Bu tip Mafya tarzı davranışlar, "diye ekledi.

Politikacılar da olayı kınadılar