30 Kasım 2019 Cumartesi

Irak protesto ediyor: 'Barış için maraton koşuyoruz'

Medya başlığı

Iraklı protestocular Başbakan'ın istifa edeceğini söylediği gibi kutladı

Irak Başbakanı Adel Abdul Mehdi, istifa edeceğini söyledi, ofisinin 40 kişiden sonra hükümet Tütsülük protestoların başlamasından bu yana en kanlı günde öldürüldü.

Irak’ın üst düzey Şii Müslüman din adamı, protestoculara karşı güç kullanımını kınadı ve yeni bir hükümet çağrısında bulundu.

Yaklaşık 400 İnsanlar Ekim ayının başından bu yana protesto gösterileri sırasında öldürüldü ve Cuma günü en az 15 kişi öldü. Irak protestoları 100 ve 500 kelimeyle açıklandı

Ortadoğu’da yeni bir Arap Baharı yayılıyor mu?

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, " göstericilere karşı canlı mühimmat kullanmaya devam edildi "ve" azami sınırlama "çağrısında bulundu.

Abdul Mehdi neden istifa ediyor?

İfadesini istifa edeceğini söyledi o milletvekilleri yeni bir hükümet seçebildiler.

Büyük Ayetullah Ali El Sistani'nin yeni bir hükümet için çağrılmasının ardından geldi.

"Bu çağrıya cevap olarak Mümkün olduğu kadar çabuk kolaylaştırmak için meclise, mevcut hükümetin liderliğinden istifa etmemi [kabul etme] talebinde bulunacağım. "dedi. istifasının ne zaman gerçekleşeceğini söylemedi. Pazar günü parlamento krizi tartışmak için acil bir oturum yapacak.



REUTERS

Resim yazısı

Abdul Mehdi'nin hükümeti, ülkenin en üst Şii din adamı tarafından eleştirildi.

Cuma günü erken saatlerde Ayatollah Sistani, hükümetin "son iki ayın olaylarıyla başa çıkamadığını" söyledi.

"Mevcut hükümetin ortaya çıktığı parlamento, seçimlerini yeniden gözden geçirmeli ve Irak'ın çıkarına uygun olanı yapmalı" dedi. temsilcisinin Karbala kentinde televizyonda yayınlanan bir vaazda verdiği sözlerinde. >
Ayetullah, barışçıl protestoculara yönelik saldırıların "yasak" olduğunu ve ayrıca göstericileri şiddetten kaçınmaya ve aralarından "vandalları" çıkarmaya çağırdığını söyledi.

Abdul Mahdi daha önce istifasını teklif etti. BBC Orta Doğu editörü Jeremy Bowen, ülkedeki en etkili insan olan Ayatollah Sistani'nin müdahalesini şimdi farklı kılıyor.

Irak’ta meydana gelenler, çoğunluğu işsizlik, güvenilmez kamu hizmetleri ve ülkenin seçkinleri tarafından yolsuzluk olarak gördükleri 30 yaşın altındakilerin öfkesinden kaynaklanan bölgesel huzursuzluk dalgasının bir parçası. Muhabirimiz ekliyor.

Abdul Mahdi daha önce Perşembe günkü Dhi Qar ve Necef illerinde şiddet olaylarıyla ilgili soruşturma emri vermişti.

Geçmişi nedir? Sayın Abdul Mehdi, bir yıldan uzun bir süre önce göreve başladı ve gerçekleşmemiş reformları vaat etti. Genç Iraklılar ilk defa Ekim ayının başında Bağdat sokaklarına geçti.

Medya yazısı

Nasıriya'daki hızlı silah sesinden kaçan protestocuları izleyin />
İlk protesto dalgasının ardından - Ekim ayında başlayan, altı gün sürdü ve 149 sivilin hayatını kaybetti - Sayın Abdul Mehdi, kabinesini değiştirmeye ve üst düzey yetkililerin maaşlarını kesmeye söz verdi. Gençlerin işsizliğini azalttı.

Ancak protestocular taleplerinin karşılanmadığını ve Ekim ayının sonunda sokaklara geri döndüğünü söylediler. Gösteriler tırmandı

Polis, yeni Nazi partisi yaratmaya yönelik İtalyan komplounun ortaya çıktığını söyledi



EPA

Resim yazısı

Yorgen Fenech defalarca sorgulandı

Maltalı işadamı Yorgen Fenech suçlandı Araştırmacı Prestashop seo Daphne Caruana Galizia'nın 2017 yılında öldürülmesinde suçluluk duyduğunu söyledi.

Bu suçlamadan ve bir suç çetesinin üyeliği de dahil olmak üzere diğer dört kişiden suçlu bulunmadığını iddia etti.

Suikastçi blogcu Valletta'daki mahkemedeydi.

Caruana Galizia'nın ölümüyle ilgili soruşturma ada hükümetini sarstı. Başbakan Joseph Muscat istifaya baskı altında.

Baş yardımcısı Keith Schembri, polis tarafından sorgulandığı raporları üzerine bu hafta istifa ederken, Turizm Bakanı Konrad Mizzi de istifa etti ve Ekonomi Bakanı Chris Cardona aldı Kendisini askıya alma kararı.

Malta hükümetini yıkabilecek cinayet

Malta liderleri blogcu cenazesinden yasaklandı

Caruana Galizia: Malta’nın yolsuzluk savaşçısı

Üç kişi Caruana Galizia'nın bir araba bombalamasında katledilmesi için yargılanmayı bekliyor, ancak polis soruşturması şimdi öldürme emrini ve neden emrine odaklanıyor.

Yorgen Fenech kimdir? ?

Adayı 20 Kasım'da yatında bırakmaya çalıştığı için öldürme suçu üzerine defalarca sorgulandı ve bilgi sağlama karşılığında bir af istedi, ancak talebi reddedildi.

Malta medyasının, suçlu girişimlerle bağlantısı olan bir taksi şoförü Melvin Theuma'yı bildiğini iddia etti. Yerel medyada, cinayette potansiyel bir "aracı" olarak.



AFP

Resim yazısı

Caruana Galizia, ölümünden önce Panama Bildirileri ile ilgili iddiaları bildirdi.

Bay Fenech, Malta'da Tumas iş grubu başkanı ve enerji şirketi Electrogas'ın müdürü olarak görev yapan tanınmış bir şahsiyettir. Her iki görevinden de istifa etti.

Geçen yıl gizemli bir Dubai'nin kayıtlı şirketinin sahibi olduğu 17 Siyah olarak belirlendi.

Şirket Panama Gazetelerinde listelenmişti - 2016 yılında Panamanlı bir hukuk bürosundan sızan gizli belgeler, zengin ve güçlü vergi kullanımının yasaları nasıl kullandıklarını ortaya çıkardığını ortaya çıkardı.

Caruana Galizia, ölümünden sekiz ay önce 17 Kara yazmıştı. Keith Schembri ve Konrad Mizzi'ye bağlantılar.

'Muscat istifa etmeli'

BBC Avrupa muhabiri Damian Grammaticas tarafından Valletta

inci duyarlılığı Malta'nın ana adliye sarayının bu duruşma için akşamın geç saatlerinde özel olarak açılması durumunda. Malta'nın en zengin adamlarından biri olan Yorgen Fenech polis memuru altına alındı.

Öldürülen gazeteci Daphne Caruana Galizia'nın ailesi, ailesi, kız kardeşi, kocası ve üç oğlu mahkemede kaldı.

Bay Fench, Caruana Galizia cinayetinde, bir suçlu çete üyeliğinde ve onu öldüren araba bombalarının yerleştirilmesinde komplo kurmaktan suçlu olduklarını duyduğunu duydular.

Dış mahkeme Bayan Caruana Galizia'nın ailesi, Muscat'ın, gölgeli işlem iddiaları etrafındakilere yayıldığı iddiasıyla istifa etmenin tam zamanı olduğunu söyledi. Şimdiye kadar inci

Üniversite personeli emekli aylığı grevinde ve öde

Resmin telif hakkı Tütsülük
BEDAVA GÖRÜNTÜLER

Gençlerin yaklaşık dörtte biri akıllı telefonlarına bağımlı olduğundan, psikiyatristler tarafından yapılan araştırmaları öne sürdüğünü gösteriyor.

King's College London'dan yapılan bir araştırma, bu tür bağımlılık yapan davranışların, sürekli erişim engellendiğinde insanların "panik" veya "üzülme" anlamına geldiğini söylüyor.

Gençler, zamanlarını kontrol edemezler. Telefonda harcama.

Çalışma, bu tür bağımlılıkların ruh sağlığı için "ciddi sonuçları" olduğu konusunda uyarıyor.

BMC Psikiyatri'de yayınlanan araştırma, 42.000 genci kapsayan 41 çalışmayı analiz etti. "sorunlu akıllı telefon kullanımı" konusunda araştırma yapan kişiler.

Araştırma% 23'ünün, telefonunu kullanamama, ılımlı olmama kaygısı gibi, bir bağımlılıkla tutarlı davranışı olduğunu buldu. harcanan ve cep telefonlarını o kadar çok kullanmak diğer etkinliklere zarar verecek kadar.

Bir akıllı telefon bağımlısının itirafları

'Telefon Ücretsiz Cuma günleri 'cep telefonlarını gençlerden uzak tutmak için

Ebeveynlerin yarısı cep telefonlarının okulda yasaklanmasını istiyor

' Burada kalıyorum '

Bağımlılık yapan davranış Stres, moral bozukluğu, uyku eksikliği ve okuldaki başarının azalması gibi çalışmaların diğer okullarla bağlantılı olabileceğini söylüyor.

"Akıllı telefonlar burada kalıyor ve bunu anlama ihtiyacı var Sorunlu akıllı telefon kullanımının yaygınlığı, "diyor. King's College London'daki Psikiyatri, Psikoloji ve Sinirbilim Enstitüsü'nden rapor yazarı Nicola Kalk, Londra'nın smartphone olup olmadığını bilmiyoruz. Kendisi bağımlılık yapabilecek ya da insanların kullandığı uygulamaları, ”dedi Dr Kalk.

" Bununla birlikte, çocuklarda ve gençlerde akıllı telefon kullanımı konusunda halkın bilinçlendirilmesine ihtiyaç var ve ebeveynler bunun farkında olmalı Çocukları telefonlarına ne kadar zaman harcıyorlar? "

Ortak yazar Samantha Sohn, bağımlılıkların" zihinsel sağlık ve günlük işlevler üzerinde ciddi sonuçları olabileceği konusunda uyardı Bu nedenle, sorunlu akıllı telefon kullanımına ilişkin daha fazla araştırmaya ihtiyaç var ”. Sorunlu akıllı telefon kullanımı ile depresyon gibi sonuçlar arasındaki bağlantılar.

"Akıllı telefon efektlerinin tek yönlü bir cadde olmadığı, ancak ruh halinin akıllı telefon kullanım miktarını da etkileyebileceği daha önce gösterilmişti. "dedi Dr Orben

İngiliz Hindistan'ın unutulmuş Hintli sanatçılarını yeniden keşfetmek



AFP

Resim yazısı
Buhurdanlık Jong-un’a "süper-büyük bir çoklu" testini incelerken incelemekte olduğunu gösteren bir durum medya resmi rocker başlatıcısı "

Kuzey Kore, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'yi" embesil "ve" siyasi cüce "olarak nitelendirerek, en son silah testini yanlış etiketlemekle suçladı.

Bay Abe kınadı Kuzey, Perşembe günü iki mermi ateşlendikten sonra "balistik füzelerin tekrar tekrar başlatılması" için.

Ancak Kuzey, "süper büyük çok roketatar" testi yaptığı konusunda ısrar etti.

Cumartesi günü, devlet medyası Japonya’nın “uzak bir gelecekte gerçek bir balistik füzenin ne olduğunu görebileceğini” söyledi.

Kuzey Kore, BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca balistik füzelerin ateşlenmesi yasaklandı. >
Kuzey Kore'nin füze ve nükleer programı

Kuzey Kore'nin 300 kelimelik krizi

Ülke, füze ve nükleer programlarına karşı çeşitli yaptırımlar altında bulunuyor. Yaptırımları kaldırmak, Kuzey’in ABD’yle görüşmelerinde kilit bir amaç oldu - Japonya’nın müttefiki - ama bunlar lideri Kim Jong-un ve Başkan Donald Trump’ın Şubat ayında dağıldığı bir zirveden bu yana durdu. > En son sıçramaya ne oldu?

Kuzey, Güney Kore'deki gözlemcilerin Perşembe günü Güney Hamgyong eyaletinden Japonya Denizi'ne iki "tanımlanamayan mermi" olarak adlandırdığı şeyleri ateşledi.



AFP

Resim yazısı

Test edilen "süper-büyük çoklu rocker başlatıcısının" KCNA görüntüsü

Abe, fırlatmayı kınayan: "Kuzey Kore'nin tekrarlanan balistik füze lansmanları yalnızca ülkemize değil, uluslararası topluluğa da ciddi bir meydan okumadır."

Kuzey, fotoğraflarını yayınladı Kuzey Kore’nin KCNA devlet medyasının Cumartesi günü yaptığı açıklamada Bay Kim’in lansmanı teftiş ettiğini söyledi: “Abe’nin dünyadaki tek salak ve şu ana kadar bilinen en aptal adam olduğu söylenebilir. olarak tarih fotoya eşlik eden raporu görürken bir füzeyi çoklu fırlatma roketi sisteminden ayırt etmekte başarısız oluyor. ”

Eklendi:" Abe, uzak olmayan bir gelecekte ve onun altında gerçek bir balistik füzenin ne olduğunu görebilir burun. Abe, kusursuz bir embesil ve politik bir cüceden başka bir şey değil. ”

Kim haklı?

Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) siyaset bilimi profesörü Vipin Narang Her iki taraf da mutlaka haklı değildi.

Merminin bir KN-25 olduğuna inanılıyor, birçok analistin büyüklüğünden dolayı "balistik füze" olduğunu düşünen bir roket.

"Kuzey Koreliler temelde bir semantik oyun oynuyorlar ve aynı şekilde Abe de öyle" diyor MIT uzmanı.

"Balistik füze dediği zaman açıkça bunları açıklamaya çalışıyor. Testler BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlalidir "dedi. BBC'ye.

Kuzey Kore'nin insan hakları krizinin

İzle: Kuzey Kore'de yaşamak nasıl bir şey?

"Kuzey Kore diyor ki ... bu bir balistik füzeden farklı, çok lansmanlı bir roket sistemi."

Fakat daha büyük hikaye, güvenlik uzmanı, Kuzey Kore daha uzun menzilli için hazırlanıyor olabilir balistik füze fırlatıldı.

"Büyük çizgi ... Abe'nin yakında burnunun altında bir balistik füze görebilmesi. Uzun menzilli sistemleri test etmeye başlamak için hazır olduklarını düşünüyor gibi görünüyorlar ”dedi.

Görüşmelerde neredeyiz?

Kuzey Kore ile ABD arasındaki müzakereler nerede? Şubat'taki Hanoi'deki zirvenin çöküşünden bu yana durdu.

Bay Trump ve Bay, Korelileri bölen Demilitarized Zone'da tekrar görüştüler.

London Bridge: Boris Johnson, teröristlerin 'işe yaramadığını' otomatik olarak serbest bıraktığını söyledi

Resim yazısı

Boris Johnson, şimdiye kadar Tory liderliği seçiminde röportaj yapan Andrew Neil ile röportaj yapmayı reddetti.

Boris Johnson Pazar günü Andrew Marr ile röportaj yapacak BBC, Londra Köprüsü saldırısının ardından "kamu yararına" olduğunu gösterdiğini söyledi.

BBC’nin Başbakan’a Pazar Prestashop seo gösterisinde izin verilmediğini de söylediği bildirildi. Andrew Neil tarafından röportaj yapmayı kabul etti.

Bay Johnson, bugüne kadar diğer parti liderlerini ızgara yapan Bay Neil ile birebir karar vermeyi reddetti. > Çalışma BBC’nin Marr’taki Başbakan’a "utanç verici" göstermesine izin verme hareketi olarak nitelendirildi.

BBC yaptığı açıklamada, ulusal kamu hizmeti yayıncısı olarak ilk önceliğinin "izleyici olması gerektiği" şeklinde bir açıklama yaptı.

"Büyük bir terör olayının ardından, başbakanın pazar günkü siyasi programımızla görüşülmesi gereken kamu yararı olduğuna inanıyoruz.

“Tüm partilerin seçim politikası önerileri, bizden ayrıntılı bir incelemeyle karşı karşıya kalmalı ve olacaktır - ve biz de Boris Johnson'ı, diğer liderlerin yaptığı gibi Andrew Neil'in röportajına katılmaya çağırıyorum.”

Başbakan, Andrew Neil'in röportajını onaylamayı reddediyor

Johnson over Row 'tartışma sandalyesi' konulu

İşçi lideri Jeremy Corbyn ve SNP lideri Nicola Sturgeon, Neil ile 30 dakikalık görüşmelerde yer aldı Bu haftanın başlarında.

BBC'nin Lib Dem lideri Jo Swinson ile röportajı 4 Aralık'ta yayınlanacak. Brexit Partisi lideri Nigel Farage ile birlikte 5 Aralık'ta gösterilecek.

İşçi adayı ve eski kültür sekreteri Ben Bradshaw, BBC yönetiminin Başbakanlığa izin vermesinin "utanç verici ve istismarcı" olduğunu tweetledi Sayın Marr tarafından röportaj yapılacak.

TwitterBenPBradshaw tarafından gönderilen Twitter gönderisini atla

Bu, BBC yönetimi tarafından profesyonel bir BBC gazetecisini kesinlikle dehşete düşürecek utanç verici ve cüretkar bir teslimiyettir. moralin zaten dibe düştüğü bir organizasyonla çaresizlik içinde https://t.co/mdMBK8HmWX

- Ben Bradshaw (@BenPBradshaw) 30 Kasım 2019

Rapor

Twitter'ın gönderdiği yazının sonu @BenPBradshaw

Ilford Kuzey İşçi adayı Wes Streeting, BBC'yi sevdiğini ancak kararının "yanlış" olduğunu ve "BBC'nin Tory lideri tarafından oynandığını ve ayarlarına göre dans etmemesi gerektiğini" belirtti. . "

Kanal 4’ün Perşembe günü iklim değişikliği ile ilgili liderlerin tartışmasına katılma talebinde bulunma isteğini de reddeden Bay Johnson, İşçi tarafından medya incelemesinden kaçınmakla suçlandı.

Cuma günü, Gölge Şansölyesi John McDonnell, Bay Johnson'ın Bay Neil tarafından kızartılmasından "korktuğunu" söyledi ve kendisini mümkün olan en fazla sorgulamaya maruz bırakmanın "onur meselesi" olduğunu ekledi.

Başbakan, Temmuz ayında Muhafazakar liderlik seçiminde Bay Neil ile röportaj yaptı - LBC'ye, halkın hangi programlar yerine ülke için yaptığı vizyon ve planlarla daha fazla ilgilendiğini söyledi.

Şikago polisi adamı yere çarptığını soruşturdu

Medya başlığı

Donald Trump, ABD birliklerine, Türkiye'nin Türkiye'ye ulaşmadığı ilk Şükran Günü olduğunu söyledi

Başkan Donald Trump, Afganistan'daki ABD birliklerine habersiz bir ziyarette bulundu - ülkede ilk kez - Şükran Günü Buhurdanlık

Bagram Havaalanı'ndaki kısa görünüm sırasında, Trump, hindilere askerlere hizmet etti, fotoğraflar için poz verdi ve Afgan Devlet Başkanı Ashraf Ghani ile bir araya geldi. br /> Askerlerle yaptığı konuşmada Trump, ABD’nin "anlaşma yapmak istediğini" söylediği Taliban’la görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Trump ayrıca ABD’nin de "esasen" olduğunu söyledi asker sayısının azaltılması.

Bazı 13.000 ABD askeri, 11 Eylül 2001 saldırılarını takiben Taliban’ı görevden almak için ABD’nin müdahalesinden 18 yıl sonra Afganistan’da kaldı. Taliban

Taliban kim?

Afganistan’da neden bir savaş var?

Ziyaret, Taliban’ı hedef alan bir mahkerm takasından sonra geliyor. barış görüşmelerini sürdürmek.

Bu ayın başlarında, Taliban, tutuklu üç kıdemli militan karşılığında, 2016'dan beri rehin tutulan iki Batılı akademisyeni serbest bıraktı - Amerikan Kevin King ve Avustralya Timothy Haftaları. onlarla buluşuyor [Taliban] ve biz bunun ateşkes olması gerektiğini söylüyoruz ve ateşkes yapmak istemiyorlardı ve şimdi ateşkes yapmak istiyorlar ”dedi. “Muhtemelen bu şekilde işe yarayacağına inanıyorum.”

Müzakerelerin ne kadar önemli olduğu belli değil.

Afgan yetkililer Taliban’dan başka ateşkes istediler, 2001'de çıkarılmasından bu yana herhangi bir noktada daha fazla bölgeyi kontrol eden, ABD anlaşması kabul edilene kadar hükümetle doğrudan görüşmeyi reddetti.

Taliban liderleri kıdemli ABD yetkilileri ile yapılan görüşmelerin yapıldığını doğruladı Reuters haber ajansı, geçtiğimiz hafta sonundan bu yana Doha'da tutulduğunu, ancak resmi görüşmelerin henüz devam etmediğini belirtti. bırakın ya da ne zaman. “Anlaşmaya varacağımız ya da toplam zafer kazandığımız zamana kadar kalacağız ve çok kötü bir anlaşma yapmak istiyorlar.”

Ziyarette başka neler oldu? < >
Bay Trump Perşembe günü yerel saatle 20: 30'da (16:00 GMT) geldi ve güvenlik nedeniyle gizlilik içinde gizlenmiş bir yolculuğa çıkmadan önce gece yarısından önce ayrıldı. Beyaz Saray, cumhurbaşkanının Twitter hesabının seyahat sırasında uzun süre sessiz kalmasıyla ilgili şüpheleri önlemek için mesaj göndermesi için bir düzenleme olduğunu doğruladı.



AFP

Resim yazısı

Donald Trump, Taliban'ın "anlaşma yapmak istediğini" söyledi.

Varışta, Bay Trump, ABD Ortak Şefleri Başkanı Gen tarafından karşılandı. Çarşamba günü, barış görüşmelerinden başarılı bir sonuç çıkma ihtimalinin öncekinden daha yüksek olduğunu ve "yakın vadede" olabileceğini söyleyen Mark Milley.

Çok sayıda yardımcı ile seyahat eden başkan, sonra hindilere askerlere servis yapıp, yemek için oturdu. Fotoğraflar için poz vermeden önce onlarla Şükran Günü yemeğini yedik.

"Bu Şükran Günü'nü burada kutlamak yerine kutlayacağım hiçbir yer yok." dedi. yeryüzündeki en sert, en güçlü, en iyi ve en cesur savaşçılardır. ”

Başkan Ghani, Afganistan'daki" nihai fedakarlığı "yapan ABD birliklerine şöyle dedi: şu anda ürity kuvvetleri liderliğini sürdürüyor. "

Toplantıya Twitter lat ile cevap vermek