21 Mart 2020 Cumartesi

Coronavirus: Yardım etmek isteyen tıp öğrencileri

Telif hakkı

PA Seo

Hükümet, koronavirüs salgını nedeniyle sınavları iptal edilen öğrencilere öğretmenleri tarafından tahmin edilen dereceler verileceğini söyledi.

Duyuru, çoğu İngiliz okulunun virüsün yayılmasını engellemek için öğrencilerin çoğuna süresiz olarak kapılarını kapatmasıyla geliyor.

Ancak birçok okul Pazartesi günü iskelet personeli ile yeniden açılacak "kilit işçilerin" çocuklarını ağırlamak için.

Aceleyle düzenlenmiş sistemin başa çıkmak için mücadele edebileceği endişeleri var.

İngiltere'deki öğretmenler derslere, alaylara ve diğer kanıtlara bakacaklar A-seviye ve GCSE öğrencileri ve notları verecek.

Ve öğrencilerin "sıkı çalışma ve özveri ödüllendirildiğini ve adil bir şekilde tanındığını" görmek için sınav düzenleyicileri ve sınav kurulları ile bir süreç üzerinde anlaşılacaktır.

Medya altyazısı

Hükümet tüm okulları kapattı, ancak sınavlar için bu ne anlama geliyor ve hala kim girebilir?

Gözyaşı vedalar

Benzer bir pr İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da ocess izlenecek.

İngiltere Eğitim Sekreteri Gavin Williamson, sınavları iptal etmenin hiçbir eğitim sekreterinin yapmak istemeyeceği bir şey olduğunu söyledi, ancak bu Olağanüstü zamanlar ".

" Önceliğim, gençlerin hayatlarının bir sonraki aşamasına geçme konusunda bir engelle karşılaşmamasını sağlamak - ister ileri ister yüksek eğitim ve bir işin çıraklığı olsun dedi.

Okullar ne kadar süre kapalı kalabilir?

Salgın ne zaman bitecek?

Öğrenciler 'korkmuş ve endişeli'

Duyuru, yüzbinlerce okul öğrencisinin bazen muhtemelen son kez birbirlerine ağlayan veda ettikleri söylendi.

İlkokul sonunda öğrenciler, GCSE ve A-Level Öğrenciler sınıf arkadaşlarını tekrar okulda görüp görmeyeceklerini bilmiyorlar.

Baş öğretmenler ve yerel otorite yetkilileri, çocuklarını kimin hesaba katmaları gerektiğini bulmak için mücadele ediyorlar Okullar Pazartesi günü kısmen tekrar açıldığında hareket ediyor.

Hükümet, çocukları evde bakılamazsa yine de okula gidebilecek kilit çalışanların bir listesini yayınladı.

Bu çalışanların işleri pandemiye yanıt için "kritik" olarak kabul edilmektedir.

Liste, cephe sağlık çalışanları ve sosyal bakım personeli, kreş ve öğretim çalışanları ve bunlar dahil olmak üzere sekiz kategoriye ayrılmıştır. Gıda üretimi ve dağıtımıyla ilgili.

Ayrıca polis, kilit kamu hizmetlerinde bulunanlar, ulaştırma çalışanları ve finansal hizmetler ve kamu hizmetlerindeki kritik personeli de içerir.

Kuzey İrlanda Eğitim Bakanı Peter Weir, tüm okulların Pazartesi günü kapandıktan sonra kilit işçilerin çocuklarına yiyecek vermeye hazır olması gerektiğini söyledi.

BBC Eğitim muhabiri Hannah Richardson tarafından yapılan analiz

Herkes