18 Ekim 2019 Cuma

Erdem Gerçeği: Müslümanların algılarını değiştirmeyi amaçlayan uygulama

Resim yazısı

Silahlı polis, alışveriş Aynı Safa Kremi dışındaki yoğun polis mevcudiyetinin ortasında görüldü
Manchester’ın Arndale Merkezi bıçaklı bir adamın raporları arasında - birkaç hafta sonra kapatıldı İnsanlar orada bıçaklandı.

Silahlı polis daha önce alışveriş merkezine çağrıldı.

Büyük Manchester Polisi, bir adamın tutuklandığını ve "daha geniş olduğuna inanılmadığını" söyledi. topluma tehdit oluşturuyor. ”

Bir Kuzey Batı Ambulans Servisi sözcüsü, mürettebatın katıldığını, ancak hiçbir kayıp olmadığını söyledi.

Resim yazısı

Bir kişi Tutuklandı

Başkonsolos Ian Hopkins tutuklanan adamın sorgulama için gözaltında kaldığını söyledi.

Image Copyright @CCIanHopkins

@CCIANHOPKINS

Rapor

Bir kuvvet ifadesi eklendi: "Polis, bıçaklı bir adamın raporlarını takiben Manchester Arndale Merkezine devam ediyor."

Polis halka güven veren alan, kuvveti ekledi.

Uyarı, merkezde beş kişinin bıçaklanmasından bir hafta sonra geldi.

Geçen hafta, insanlar "ciğerlendirildikten" ve 19 yaşındaki bir kadına saldırdıktan sonra merkezden çığlık attılar. 59 yaşında bir erkek ve başka bir kadın.

İki kişi yaralandı, ancak yaralanmaların hiçbirinin hayati tehlike oluşturduğu söylenmedi.

A 40- yaşında bir erkek Ruh Sağlığı Yasası uyarınca gözaltına alındı.

Resim yazısı

Polis, kimsenin yaralanmadığını söyledi

Kanada seçimi: Sorularınız cevaplandı

Medya yazısı

Türkiye ve Kürt kuvvetleri hakkında Başkan Trump: "Bazen onların biraz dövüşmesine izin vermelisin"

ABD Başkanı Donald Trump, Türk kuvvetleri arasındaki ölümcül çatışmayı karşılaştırdı Kuzey-doğu Suriye'deki Kürtler, Antioksidan Bakım Seti arasında kavgaya çıkacaklar.

"Çok fazla iki çocuk gibi, onların kavga etmelerine izin vermelisin ve sonra onları ayırdın" dedi. .

Türkiye, ABD’nin Kürt savaşçıları sınır bölgesinden ayrıldığı sürece operasyonları askıya alma talebini kabul etti.

Ancak, Cumhurbaşkanı’nın reddine rağmen, savaş devam edecek gibi göründü. Recep Tayyip Erdoğan.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cuma günü yaptığı açıklamada, yalnızca ABD’nin Bay Trump’tan bir tweet atıp Suriye’den çekildiğini öğrendiğinden şikayet etti.

"Anladım Amerika ve Türkiye’nin Nato’da olduklarını belirten Nato’daydılar, “Macron bir AB zirvesinde gazetecilere verdiği demeçte.

" Diğer herkes gibi ben de ABD’nin karar verdiğini tweetle öğrendim birliklerini çekiyorlar. "

Türkiye'nin Suriye saldırısı dört haritada açıklandı

Bakış Açısı: Suriye, Trump için Suriye'nin sonu olabilirdi

Erdoğan karşı çıktı Sayın Trump, Suriye’deki Kürt güçlerini ABD güçlerini Suriye’nin sınır bölgesinden çıkardığını açıkladıktan sonra Suriye’deki Kürt güçleri.

Türk liderinin amacı, Türkiye’nin terörist olarak kabul ettiği Kürt savaşçıları, en kuzeydeki Suriye’den uzaklaştırmak ve Şu anda Türkiye'de iki milyona kadar Suriyeli mültecinin yeniden yerleştirilmesi için "güvenli bölge".

160.000 ile 300.000 arasında, savaşın başlamasından bu yana evlerinden kaçtıklarını bildirdi. Yerel Kürt nüfusunun etnik temizliğine yol açıyor.

Saldırı 9 Ekim'de başladığından bu yana Türkiye ve müttefik milislerin işlediği muhtemel savaş suçları konusunda endişe de artıyordu. Suriye'de fosfor.

Trump tam olarak ne dedi?

As Suriye'deki İslam Devleti grubunu mağlup etmekte etkili olan Kürtleri yabancılaştırmakla birlikte, Trump, ABD askerlerini Türkiye'nin işgali dışında bir kenara taşıma kararı üzerine Cumhuriyetçilerden gelen eleştirilerle karşı karşıya kaldı.

Daha önce bu haftada Bay Trump’tan Erdoğan’a, Türk liderine "aptal olmamalarını" söyleyen olağanüstü bir mektup çıkarken, Türkiye’deki kaynaklar BBC’ye Erdoğan’ın mektubu kazandığını söyledi.

Ancak Perşembe günü, Teksas’ta Bay Trump krizi ele aldığını savundu.

"Yaptıklarım sıradışıydı" diyen taraftarlarına. “Bir süre savaşmak zorunda kalacaklarını söyledim ... Birkaç gün boyunca savaştılar ve çok kısırdı.”

Yerdeki durum nedir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü devam eden çatışma raporlarını "yanlış bilgilendirme" olarak nitelendirdi, ancak uluslararası haber medyası sabahleyin parlama noktası sınırındaki Ras al-Ain kasabasında patlamalar kaydetti.

Image copyright

AFP

Resim yazısı

Cuma günü Ras al-Ain üzerinden bombardımanı yükseldi dumanı

Kürtler ateş etmeyi kabul etti Ras el-Ain ve Tal Abyad arasındaki alanda, savaşın şiddetli olduğu, ancak diğer alanların görüşülmediğini söylediler.

Durdurulan Türk, Ankara’da Erdoğan ile Sayın Trump’ın Perşembe günü başkan yardımcısı olan Mike Pence.

Bütün çatışmalar beş gün boyunca durmak üzereydi ve ABD, Kürt liderlerinin Türkiye’nin sınırdaki “güvenli bölgesinden” güvenli bir bölgeden çekilmesini kolaylaştırıyordu. .

Erdoğan, Cuma günü de söyledi Suriyeli Kürt savaşçıların çekilmeye başladıklarını, ancak Türk kuvvetlerinin kalacağını söyledi

Bulgaristan teknik direktörü Balakov, İngiltere 'nin ardından istifa etti

Sivilce Akne Bakım Seti başlığı

Boris Johnson: Brexit ile "Devam Etme Şansı"

Boris Johnson, milletvekillerini AB ile yaptığı Brexit anlaşmasını desteklemek için "bir araya gelme" yönünde çağrıda bulundu Başbakan, BBC’li Laura Kuenssberg’e ülkenin “bölücü” olarak nitelendirdiği Brexit’ten “devam etmesini” istediğini söyledi.
Anlaşmanın Cumartesi günü Commons’ı geçeceğini umduğunu söyledi.

Hükümetin DUP’taki eski müttefikleri ve her muhalefet partisine karşı oy vermeyi planlıyor.

Başbakan milletvekillerinin anlaşmayı geri almaya çalıştıkları en son

Cumartesi günkü Brexit tartışması: Ne bekleniyor

Boris Johnson'ın yeni Brexit anlaşmasında neler var?

Letwin değişikliği Brexit’in gecikmesini geciktirebilir mi?

Bay Johnson ve AB’nin Perşembe günü kabul ettiği yeni anlaşma, geçtiğimiz yıl Theresa May’ın kabul ettiği anlaşmaya benziyor - Eleştirmenler, İngiltere’yi AB gümrük idaresine süresiz olarak bağlı tutabileceklerini söyledi. es.

Kuzey İrlanda, yeni anlaşma kapsamında İngiltere’nin gümrük birliğinde kalacaktı, ancak İrlanda ve AB tek pazarına giden bazı mallar için gümrük kontrolleri de olacaktı.

Bay Johnson ve ekibi, İşçi isyancıları, eski Muhafazakarlar ve Brexiteer Tory isyancılarını Parlamentodaki çizgiyi geçmeleri için ikna etmeye çalışıyor.

BBC’nin siyasi editörüne “Ben sadece Bunu herkes çözdüyse, yarın (cumartesi) akşamın nasıl bir şey olacağını hayal etmeye davet ediyor ve halkın iradesine saygı duyduk çünkü devam etme şansımız olacak.

"İnsanların iyi düşüneceğini umuyorum, biliyorsunuz, denge nedir, seçmenlerimiz gerçekten ne istiyor?

" Bu tartışmaya devam etmemizi istiyorlar mı, daha fazlasını istiyorlar mı? bölünme ve gecikme? Bak, biliyorsun, bu çok yorucu ve oldukça bölücü bir iş oldu Brexit. "

31 Ekim'de AB'den ayrılma taahhüdünü tekrarladı ve" Benden daha iyi bir sonuç yok "dedi. Yarın savunuculuk yapıyorum. "

Bay Johnson, Brexit'in ay sonuna kadar anlaşmalı veya anlaşmasız olacağını söyledi.

Ancak milletvekilleri Eylül ayında bir yasa çıkardı. Başbakan’ın AB’ye AB’ye AB’yle anlaşmayı kabul etmemesi halinde 2020’ye kadar uzatma talebinde bulunan bir mektup göndermesini talep eden Benn Yasası’nın Yasayı desteklediği için partiden atılan eski Tory Sir Oliver Letwin, milletvekillerinin Cumartesi günü Commons’daki anlaşmayı geri alsalar bile uzatılmasının istenmesini sağlamak için bir değişiklik yaptı.

Yetkili, hükümetin 31 Ekim’de anlaşma yapmadan hala ayrılabileceğini söyledi.

Brexit: Leo Varadkar, başka bir gecikmenin garantisi olmadığını söyledi

Medya başlığı

Sammy Wilson, Günaydın Ulster'a DUP’in DUP’nin Kaş ve Kirpik Bakım Serumu anlaşmasını taslak olarak desteklemeyeceğini söyledi.

Demokrat Sendikacı Partisi Boris Johnson'ın yeni Brexit anlaşmasını Cumartesi günü oyladı.

İngiltere ve AB, sert bir İrlanda sınırından kaçınmak için farklı teklifler içeren gözden geçirilmiş bir planı açıkladı.

Ancak DUP destekleyin ve anlaşmanın Kuzey İrlanda’nın çıkarlarına uygun olmadığını iddia etti.

Hükümetin 31 Ekim’e kadar son tarihe kadar Commons’da bir anlaşma yapması halinde desteğinin çok önemli olduğu görülüyor.

Yeni Brexit anlaşması kabul edildi, diyor Boris Johnson

Tam olarak: Düzeltilmiş para çekme sözleşmesi metni

DUP’un Brexit’le ilgili görüşü neden önemli? br /> Milletvekilleri cumhurbaşkanının özel bir oturumu sırasında görüşmelerde, en ileri düzeyde oylanması beklenen şeyin ne olduğuna karar vermeleri gerekiyor.

Başbakan Boris Johnson " "Milletvekilleri anlaşmasını geri dönecekler."
DUP’un Brexit sözcüsü Sammy Wilson, partisinin planı oylama amacıyla bir dizi Muhafazakar milletvekiliyle konuştuğunu söyledi.

Wilson, Radio 4’ün Bugünkü DUP’un programını söyledi. bu Tory milletvekillerini onlarla "bir tavır almaya" teşvik ediyordu.

Medya başlığı

DUP: PM 'ne pahasına olursa olsun istekli çok istekli'

Eurosceptic European Research Group'taki (ERG) bir dizi Muhafazakâr milletvekili, DUP'un geçmişte Brexit konusundaki tutumunu destekledi - ancak bu kez herhangi birinin hükümete karşı oy kullanıp kullanmayacağı belli değil.

Bay Wilson, DUP’un, başbakanın partiyle çalışma konusunda sırtını dönmesi ihtimaline karşı "her zaman hazırlıklı" olduğunu ekledi.

BBC Radyo Ulster’dan bahsetmişken, partinin konuşmadığını söyledi Salı’dan bu yana Bay Johnson’a.

“Bu anlaşmayı Kuzey İrlanda’yı kısa satacağı şekilde kısa olarak Kuzey İrlanda’yı satmayacağımızı bilecek kadar iyi biliyor” dedi.
"Yani bu muhtemelen inci bize gelmediği için. "

Lord Trimble anlaşmayı destekliyor

Perşembe günü, DUP genel başkan yardımcısı Nigel Dodds, Boris Johnson'ın" almak için çok istekli olduğunu söyledi ne pahasına olursa olsun anlaşma ".

Bay Wilson, Parlamento’daki anlaşmayı oylamanın sona ermediğini ve hükümetin genel seçim çağrısı yapıp genel çoğunluğu kazanması ihtimalini" getireceğini savundu. .

Hükümet Cumartesi günkü oylamasını kaybederse, başbakanın yasal olarak AB'den Brexit son tarihine uzatılmasını istemek zorunda kalıyor.

Bu arada eski Kuzey İrlanda Birinci Bakanı Hayırlı Barış Anlaşması ödülünü Good Friday Anlaşmasındaki rolü ile kazanan Trimble anlaşmayı destekledi.



PA

Resim yazısı

Muhafazakar bir meslektaş olan Lord Trimble, Hayırlı Cuma Anlaşmasının en önemli mimarlarından biri oldu

Eski Ulster Birlikçisi lideri The Spectator tarafından yayınlanan bir bildiride tam olarak "olduğu gibi" atılmış büyük bir adımdı " Tory, “İyi Cuma Anlaşması’nın ruhuna uymak”.

“Şimdi görmek istediğimiz DUP ve Sinn Féin’in, İyi Cuma Anlaşması’nın hayata döndürülmesi için birlikte hareket etmeleri” dedi. dedi.

"Bu, Hayırlı Cuma Anlaşmasını ya da yeni anlaşmayı yapmamak için bahane aramanın zamanı değil."

Anlaşma NI için neleri kapsıyor? ?

Yeni Brexit anlaşması, Stormont’un Kuzey İrlanda’nın herhangi bir özel düzenlemesine doğrudan çoğunluk aracılığıyla devam etmekte olan onayını verecek. olmazdı

İngiltere Başbakanı Brexit anlaşmasının desteğini kazanacak



AFP

Resim yazısı

Sagrada Familia, Barselona'nın en ünlü simge yapılarından biridir Kaş ve Kirpik Bakım Serumu Barcelona'nın Sagrada Familia Katedrali - kentin en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri - girişini engelleyen protestocular nedeniyle kapatıldı.

Beşinci gününe giren protestolar ve genel grev İspanya kentini durma noktasına getirdi.

Katalonya ayrılıkçı liderlerine verilen hapis cezalarıyla kızdırılan protestocular tarafından trenler durduruldu ve yollar engellendi.

Barcelona ve Real Madrid futbol takımları oynayacakları maçları ertelediler. 26 Ekim'de

Ünlü rakipler, Barcelona'nın Nou Nou stadyumunda düzenlenen oldukça popüler bir çatışma olan El Clásico'da buluşmaya ayarlandı.

Hapishane, Katalonya’nın bölgesel krizini canlandırıyor

300 kelimelik Katalan krizi

Gerçeklik Kontrolü: Katalonya uygun bir ülke olur mu?

Resmi Twitter hesabında, katedral bir grup gruba diyor protestocular wa Girişte ayakta durma ve binaya erişim garanti edilemiyor.

Twitter gönderimini @sagradafamilia tarafından atla

🔴 [TR] Halen konuşlandırılmış bir grup protestocu nedeniyle Bazilika'nın önünde, girişi engelleyen ziyaretçilerin araziye ulaşmalarını sağlayacağımızdan emin olamayız.

Durumun en kısa sürede normale döneceğini umuyoruz. (1/3)

- La Sagrada Família (@sagradafamilia) 18 Ekim 2019

Rapor

Twitter gönderisinin @sagradafamilia tarafından gönderilmesi

Şehrin üniversitesi dışında, Barselona'da günün ilerleyen saatlerinde bir araya gelmesi nedeniyle Katalonya bölgesinin dört bir yanından yüzlerce protestocu ile birlikte büyük bir gösteri düzenlenmektedir.

Protestocular Fransa ile ana sınır ötesi otoyol da dahil olmak üzere en az 20 ana yolu, araba yollarına oturarak kapattı.

İspanya'nın kuzeydoğu bölgesine yayılan protestolar sonucu en az 96 kişi yaralandı.

Çarşamba günü, barikatlar ateşe verildi ve isyanlar Barselona'nın merkezine sarıldıkça isyan edilen petrol bombaları.

Medya yazısı

Katalanca protestolar: Dramatik izleyin Çarşamba günü Barselona’daki sokak savaşları

İnsanlar neden protesto ediyorlar?

Protestolar, dokuz bağımsızlık yanlısı liderin dokuz ve 13 yıl boyunca İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından hapsedilmesinden sonra başladı. hafta.

Ayrılıkçılar, İspanyol mahkemeleri tarafından yasa dışı bırakılan 2017 yılında bağımsızlık referandumundaki rolleri nedeniyle seçildiklerinden mahkum edildiler. 12 sanığın tamamı suçlamaları reddetti.

Eski Katalan Devlet Başkanı Carles Puigdemont, İspanyol yetkililer tarafından referandumdaki rolü nedeniyle hala aranıyor.

Halen Belçika'da yaşıyor. İspanya'ya dönerse tutuklanacak.

Katalonya huzursuzluğunun arkasında ne var?

Katalan milliyetçileri, bölgelerinin farklı bir geçmişe sahip olduklarından uzun süre şikayet ettiler. neredeyse 1000 yıl, İspanya'nın fakir bölgelerine Madrid tarafından kontrol edilen vergilerle çok fazla para gönderiyor.

Zengin bölge, kendi dili, parlamentosu, bayrağı ve marşıyla yaklaşık 7.5 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. .

Eylül ayında Barselona’da

El Chapo: Culiacán savaşı patlak verirken Meksika polisi serbest uyuşturucu lordunun oğlu

Medya yazısı

Boris Johnson: "Cumartesi günü oy vermek isteyecekler"

Boris Johnson, Brexit anlaşmasını bugün beklenenden daha önce desteklemesi için milletvekillerini ikna etmeye çalışacak Cumartesi günü Avam’da en üst düzeyde oy kullanmak için.

Bay Johnson, milletvekillerinin anlaşmasını geri vereceği konusunda "kendinden emin" olduğunu Organik Bebek Bakım Kremi
Ancak DUP’a muhalefet Planları, Parlamento yoluyla anlaşmanın imzalanması için bir savaşla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.

Başbakan, dikkatini Oy kullanma alanlarındaki İşçi Milletvekillerine, bir Tory Brexiteers grubundan ve kovulduğu isyancılara yoğunlaştırması bekleniyor. Onun partisi.

Muhafazakar Parti başkanı James Zekice Demokratik Sendika Partisi ile görüşmelerinin devam etmesine rağmen, anlaşmaya karşı çıkacakları konusunda ısrarlarına rağmen devam edeceğini söyledi. Anlaşmanın arkasındaki milletvekilleri

Johnson hala çok güçlü bir kumarla karşı karşıya kalıyor

Boris Johnson'ın yeni Brexit anlaşmasında ne var?

Yeni Brexit anlaşması: Sorularınız cevaplandı

Cumartesi günü yapılacaklar listesi Commons’da, Başbakan’ın 31 Ekim’deki Brexit’in bitiminden önce bir anlaşmayı onaylaması için Parlamento’ya geçme şansı son olarak geldi.

Milletvekilleri planlarını reddederse, milletvekilleri tarafından kabul edilen yasalar AB’den AB’nin 31 Ocak 2020 tarihine kadar uzatılması - defalarca yapmaması için ısrar ettiği bir şeydi.

BBC’nin siyasi editörü Laura Kuenssberg, hükümetin bir gecikmeden kaçmaya çalışacağını ve genel seçime zorlanacağını anladığını söyledi. Cumartesi günü yenilgiye uğradı.

Bazı milletvekilleri anlaşma ile 31 Ekim arasındaki yasalardaki aksaklıkların İngiltere’ye anlaşmadan ayrılmalarına yol açmamasını sağlamak için anlaşma yapılsa bile uzatma talebinde bulunabilirler. .

Medya başlığı

Milletvekilleri Boris Johnson'ın yeni Brexit anlaşmasını destekleyecek mi?

İngiltere ile AB arasında hangi "mükemmel" anlaşmayı selamlıyoruz? Avrupalı liderlerin Perşembe günü yaptığı zirvede, Başbakan milletvekillerine planlarını oylamaları ve "Brexit'i yaptırmaları" için "bir araya gelmeleri" çağrısında bulundu.

Ancak DUP, İngiltere’nin AB’ye Kuzey İrlanda’ya giriş noktalarındaki gümrük kontrolleri konusundaki imtiyaz planlarına, diğer meselelere karşı olacağını söyledi.

DUP Milletvekili Sammy Wilson BBC Radio’ya verdiği demeçte 4'lerin Bugünkü programı: "Anlaşma için oy kullanmayacağımıza dair size kesin bir güvence verebilirim."

Partinin anlaşmaya blok olarak itiraz edeceğini ve devam etmeyeceğini söyledi. Johnson, “bu anlaşmaya zorlandı” çünkü AB “Parlamentoda savunmasız” olduğunu biliyordu.

Muhalefet partileri de anlaşmayı reddedeceklerini ve milletvekillerine karşı oy kullanmaları yönünde talimat verdiklerini doğruladılar. >
Sonuç olarak, başbakanın dikkatini üç gruba yoğunlaştırması bekleniyor:

Henüz bir anlaşma yapmayan ve eski Başbakan Theresa May'ın geri çekilme anlaşmasına karşı defalarca oy kullanmış olan Tory Brexiteers

21 Bay Johnson da dahil olmak üzere bağımsız olarak oturan bağımsız eski Tory milletvekili, geçen ay kendisine karşı isyan ettiklerinden sonra partiden ayrıldılar. n teklif