15 Ekim 2019 Salı

Sports Direct, Nike ve Adidas'ın hakimiyetine soruşturma çağrısında bulundu



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Nottingham en yüksek artışı kaydetti, rakamlar gösteriyor

Bir ev kiralamak, geçtiğimiz yıl Nottingham, Leeds ve Bristol'de en hızlı yükseldiğini belirten araştırmalara göre, Aberdeen en büyük düşüşü kaydetti. Sivilce Akne Bakım Seti Mülkiyet web sitesinden yapılan ankette Zoopla, kiracıların bir Nottingham evine taşındığını söyledi yaz, bir yıl öncesine göre kirada% 5,4 daha fazla ödedi.

Leeds ve Bristol (% 4.5 kadar) kiraların İngiltere ortalama ücret artışından daha hızlı yükseldiği diğer İngiltere şehirleriydi.

Ortalama olarak, İngiltere'deki bir evi kiralamak daha uygun hale geldi, dedi Zoopla.

Sebeplerin bir kısmı, ilk evlerini satın alan insanların sayısındaki artışa bağlı Kiralama sektörü.

Kira ücreti yasağı kiracılara tezahürat getirir

İlk defa alıcıları olan modaya uygun daireler

Aberdeen'de taşınan kiracılar - nerede yerel ekonomi petrol endüstrisinden önemli ölçüde etkilendi ustry - kiralar yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre% 4,1 oranında azaldı.

Coventry ve Middlesbrough ayrıca, açılış Zoopla'nın üç aylık kiralama raporuna göre kiralamanın daha ucuz olduğunu gördü. />
Kim etkilenir?

16-24 yaşları arasındakilerin yaklaşık dörtte üçü ve 25-34 yaşları arasındakilerin neredeyse yarısı özel bir ev sahibinden kiralıyor. Hükümetin Aile Kaynakları Anketi.

Sektör, İngiltere'de bulunan kiralık mülklerin yaklaşık üçte biri şehirde bulunan Londra’da yoğunlaşmıştır. Bu ayrıca, aylık normal rantın en pahalı olduğu yerdir.

Zoopla raporu, İngiltere'deki tipik kiracının kira kazançlarının neredeyse üçte birini (% 31.8), kiraların neredeyse üçte birini harcadığını göstermektedir. 2016'da en yüksek seviyeye ulaştı.

Londra dışında kiracılar, Oxford, Brighton ve Cambridge’de en yüksek kazancı, en düşük Hull, Bradford ve Stoke’de geçirdi.

İngiltere Genelde kira fiyatları geçen yıl ortalama% 2 oranında artmıştır, bu da tipik ücret artışlarının yaklaşık yarısı kadardır.

"Kiralama bugün 10 yıllık ortalamadan daha uygun. % 80'i satın almak için özel kiralama sektöründen çıkış yapan ilk kez alıcıların artması, kiralama talebini de belirlemiştir. "Dedi. Verileri listeleme ve diğer verilere dayandıran Zoopla'dan Richard Donnell. >
"Kira ödenebilirliği, ülke ekonomisine bağlı olarak ülke genelinde büyük farklılıklar gösterir."

Birleşik Krallık'ta, evler, kiralamak için ortalama 17 gün sürer. e bir ilanın gönderilmesi ve kaldırılması arasındaki süre. Bu, evlerin kiralanması 19 gün sürdüğü ve bir mülkün satılması için geçen süreden çok daha kısa olan bir yıl öncesine kadar düştü.

Meksika iltica uygulamaları olarak baskı altında

Medya başlığı

Görüntüler, Brezilya binasının çöküntü enkazını gösterir

Yedi katlı Bitkisel Bebek Güneş Kremi konut binası Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Fortaleza şehrinde çöktü.

İtfaiyeciler apartman bloğu çöktüğünde bir kişinin öldüğünü söylüyorlar.

Aralarında 60 yaşında bir kadın ve 20 yaşında bir erkek olan yedi kişi kurtarıldı, ancak 10 kişi daha korkuyor Tuzağa düşürülmüş.

İtfaiyeci Cleyton Becerra, kurtarıcıların daha fazla çöküşe yakalanma riski bulunduğundan durumun tehlikeli olduğunu söyledi.

Kurtarma işçileri daha önce sekiz kişinin öldüğünü söyledi. kurtarıldı, ancak daha sonra rakamı gözden geçirdiler. Ayrıca, bölge sakinleriyle konuştuktan sonra hala kayıp insan sayısının 10 olduğuna inandıklarını söylediler.

Bir kişinin asansörde sıkıştığını söylediler.

Komşular tarafından gönderilen video görüntüleri gösteriliyor. Yedi katlı binanın bir kez durduğu ve kurtulanları arayan işçileri kurtardığı bir moloz yığını.

Daire bloğu yaklaşık 10: 30'da (13: 30 GMT) düştü.

Yerel gazeteci Donizete Arruda, Twitter'daki çöküş sahnesinin bir videosunu yayınladı.

Twitter gönderisini @ donizetearruda7 ile atla

ESDESABAMENTO OCORREU NA CONFLUĞNİSTAN DAS RUAS TIBURCIO CAVALCANTE COM NOGUEURA ACIOLY.

Prédio que desabou tinha sete şu andan itibaren sizi bekliyor. pic.twitter.com/H4FH5bBmbG

- Donizete Arruda (@ donizetearruda7) 15 Ekim 2019

Rapor

Twitter'ın gönderdiği mesaj: @ donizetearruda7

İtfaiyeciler, molozların altına gömülenlerin bir kısmından cep telefonu çağrıları aldıklarını ve çöküşün gerçekleştiği yerin açıklamaları yardımıyla bulundukları yerlere yönlendirildiklerini söylüyorlar.

Kurtarma görevlileri, bölgede hayatta kalmalarını sağlamak için muhtemel hayatta kalanları bağırmaları için cesaretlendirirken, sahada sessizlik istediler.

Bir köpek yavrusu da molozlardan canlı çekildi.

Fortaleza'nın lüks bir mahallesi olan Dionísio Torres'teki bina yaklaşık 40 yaşında, eski bir sakin G1’in yerel haber sitesi olduğunu söyledi.

Alanın etrafındaki yollar izin vermek için kordon altına alındı. Kurtarma görevlileri daha iyi erişebiliyorlar.

Diário gazetesi Nordeste, dağılmasından hemen sonra, molozdan yükselen tozu gösteren anların görüntülerini tweetledi.

Twitter yazısını atla @diarioonlin e

Ayarladığınız menajerler arasında en çok rağbet gören menajerler, Rua Tomás Acioli com, Rua Tibúrcio Cavalcante, Bairro Dionísio Torres, ve Fortaleza. com / AGsMLmeH0O

- Diário do Nordeste (@diarioonline) 15 Ekim 2019

Rapor

Twitter'ın gönderdiği mesaj: @diarioonlin

İnceleme temizlediğinden, sorular ergenlik engelleyicileri üzerinde kalıyor

Resmin telif hakkı

BEDAVA GÖRÜNTÜLER

Nadir ve talihsiz bir olay dizisi, gorillerde ölümcül bir sıtma türünün bilim adamlarına göre "sıçramasına" ve insanlara saldırmasına izin verdi. />
Her yıl sıtmadan yüz binlerce insan ölüyor ve Plasmodium falciparum - araştırmacının çalıştığı tür - çoğu vakanın Çatlak Merhemi

Afrika'daki büyük maymunlar parazitlerin orjinal konuklarıydı.

Ancak yaklaşık 50.000 yıl önceki genetik bir mutasyon, uzmanların bulduğu insanlar için bir tehdit haline geldi.

Sivrisinek ısırıkları

Bulgular, PLoS Biyoloji dergisinde yayınlanan, Wellcome Sanger Institute araştırmacılarının umuduyla sıtmaya karşı savaşmanın yeni yollarını ortaya çıkarmaya yardımcı olabilir.

Sıtmaya, enfekte bir sivrisinek insanları ısırdığında kana karışan bir parazitten kaynaklanır - veya Hayvanlar.

Çok sayıda farklı parazit suşu vardır ve şu anda sadece insanları etkileyen en önemlilerinden biri Plasmodium falciparum'dur.




BEDAVA GÖRÜNTÜLER

Farklı sıtma paraziti türlerinin genetik yapısını araştırdılar, özellikle rh5 adındaki bir gene odaklandılar - sıtmanın insan kırmızı kan hücrelerini enfekte etmesini sağlayan önemli DNA kodu .

Hedef doktorlar yeni sıtma aşıları geliştirmekle ilgileniyorlar.

Binlerce çocuk için yapılan sıtma aşısı

Araştırmacılar, binlerce yıl önce, bir goril ko-enfekte olmuş iki sıtma paraziti türü olduğuna inandılar ve aralarında bazı genetik materyalleri değiştirdiler.

Plasmodium falciparum rh5 genini aldı.

Lider yazar Dr Gavin Wright: “Bu, insanlarda çok fazla ölüm ve hastalıklara yol açan çok nadir bir olaydı.

" Bulgulara oldukça şaşırdık. Çok tatmin ediciydi, çünkü meslektaşları tarafından yapılan birçok araştırmaya mantıklı geliyordu. Şimdi bu sıçramanın nasıl gerçekleştiğine dair bu moleküler açıklamayı sağlar.

"Rh5 şu anda sıtma için önemli bir kan aşaması aşı adayıdır ve bu nedenle bu gen hakkında daha fazla bilgi edinebilirsek, Bu hastalıkla mücadele etmemize gerçekten yardımcı oluyoruz. ”

Parazitin mutasyona uğramasının, kısa süre sonra tekrar teorik olarak mümkün olmasına rağmen" çok, çok zayıf "olduğunu söyledi.

Neredeyse dünya nüfusunun yarısı sıtma riski altındadır. Çoğu vaka ve ölüm, Sahra altı Afrika'daki Plasmodium falciparum'un neden olduğu küçük çocuklarda görülür.

Brexit: Anlaşmanın yakın olduğu iddiasıyla devam eden görüşmeler



REUTERS

Downing Street, müzakerelerin halen devam ettiğini söyleyerek AB ile yapılacak yakın bir Brexit anlaşmasının raporlarını aşağı çekiyor. Boris Johnson Perşembe günkü AB zirvesinde yeni bir anlaşma yapılması yönünde Organik Yüz Temizleme Sabunu altında, ancak sözcüsü "hala yapılacak daha fazla iş olduğunu" söyledi.

AB baş müzakerecisi Michel Barnier iki tarafın hemfikir olduğunu söyledi Salı gününün sonuna doğru ayrıntılar.

Ancak BBC'den Laura Kuenssberg, o zamana kadar bir metnin imzalanıp imzalanamayacağının açık olmadığını söyledi.

Bay Barnier'in nedeniyle olduğunu söyledi. AB’deki büyükelçiler, Çarşamba günü 1400 BST’de, olası bir Avrupa Komisyonu üyesi toplantısından sonra, yeni bir anlaşmanın öğleden sonra Brüksel’den "yeşil ışık alabileceğini" söyledi.

The Guardian İngiltere’nin gümrük ve İrlanda sınırı konusunda daha fazla taviz verdiğini iddia ederek Çarşamba sabahı yayınlanacak.

AB, 'Brexit anlaşmasının yapılabilmesi için yeni bir zirveye imza attı.'

Boris Johnson'ın Brexit planı nedir?

Hala bir anlaşma yapılmadı mı?

PM, Brexit anlaşmasında yapılacak 'önemli' çalışmayı söyledi

Başbakanlık resmi sözcüsü şunları söyledi: "Görüşmeler yapıcı olmaya devam ediyor, ancak yapılacak daha çok iş var."

Bu arada, İrlandalı Taoiseach Leo Varadkar görüşmelerin "doğru yönde hareket ettiğini" ancak aralarındaki boşlukları söyledi. taraflar kaldı ve yine de Brüksel zirvesi için bir anlaşmanın zamanında hazır olup olmayacağı hala belirsizdi.

Vekili Tánaiste (başbakan yardımcısı) Simon Coveney, daha önce "büyük adımların" olduğunu söyledi Zirve başladıktan sonra metnin ayrıntılarına dokunulması gerekmeyeceğinden Salı günü "yavaş ilerlemenin ilerlemesi için" gerekli.

Brexiteers ve DUP

iki günlük AB zirvesi çok önemlidir, çünkü geçen ay geçirilen yasalar uyarınca - Benn Yasası - Başbakan milletvekilleri tarafından gecikme talebinde bulunmaktan kaçınmak için onaylanan yeni bir anlaşma alması gerekiyor.

İngiltere'nin AB’yi 23: 00’da terk etmesi bekleniyor GMT, 31 Ekim’de ve Boris Johnson’ın, son tarihin onurlandırılması gerektiğini savunuyor.

İrlanda’nın başındaki durgunluğa önerdiği alternatifi desteklemek için muhafazakar Brexiteers ve Demokrat Birlikçiler koalisyonunu bir arada tutmaya çalışıyor - tasarlanan düzenleme İrlanda’da sınırın açık kalması için

DUP lideri Arlene Foster, Pazartesi gecesi Downing Caddesi’nde bir saatten fazla süren görüşmelerde bulundu ve Salı akşamı Başbakan’la tekrar buluşacak. />
Salı günü erken saatlerde, Brexit yanlısı Avrupa Araştırma Grubu üyeleri, 10 numaradaki bir toplantıya katıldılar ve başkan Steve Baker, daha sonra "kabul edilebilir bir anlaşmaya" ulaşılabileceği konusunda "iyimser" olduğunu söyledi. İrlandalı milletvekili Başbakan yardımcısı

"Gerçeklerle başa çıkmalıyız" diyor

BBC Brüksel muhabiri Adam Fleming, burada yaygın olarak görülen görüşü söyledi İngiltere’nin 31 Ekim’de ayrılmasının muhtemel olmadığı ve bununla ilgili sorun, bazı küçük meseleleri çözmek için uzatmanın yetersiz olup olmadığıydı veya daha büyük sorunlarla başa çıkmak için daha uzun olması gerekiyordu.

AB bakanlarını Salı sabahı güncelledikten sonra, Barnier İngiltere'den para çekme anlaşması için önerilen değişikliklerin yasal metnini birkaç saat içinde paylaşmasını beklediğini belirtti.

AB’nin tek pazarı koruma hedefi ile Johnson’ın Kuzey İrlanda’yı İngiltere’nin gümrük bölgesinde tutma hedefi arasında atılacak "dar bir yol" olduğunu söyledi.

İlerleme kaydedilirken, Bay Barnier, "deklarasyon alanı" denilen hükümlerin siyasi bildirgede yer alması konusunda hala büyük bir anlaşmazlık olduğunu söyledi

Bell'in yaratıcısı Sam Bobrick tarafından kaydedildi 87 yaşında öldü



GETTY IMAGES

Resim yazısı

L: R: Jodie Foster'lı Sigourney Weaver, Bernardine Evaristo'lu Margaret Atwood ve Glenn Aynı Safa Kremi Gaga

50 yıllık tarihinde üçüncü kez, Booker Ödülü iki yazar arasında paylaşıldı.

Margaret Atwood ve Bernardine Evaristo Pazartesi günü ortak kazananlar seçildi. Her biri 50.000 sterlinlik ödül parasının yarısını alacaktır.

Ödül daha önce 1974'te ve 1992'de tekrar paylaşılmıştı, daha sonra başka bir bağı önlemek için kurallar değiştirildi.

Yine de, bu yılki hakimler kendi düzenlemelerini geçersiz kılmayı ve ödülü Atwood'un Ahit'le Evaristo'nun Kız, Kadın, Diğer'i arasında bölmeyi seçtiler. Birden fazla partinin bir sanat ve eğlence yarışmasında muzaffer olarak taçlandırıldığı diğer beş önemli olay.

Akademi Ödülleri, 1969

Ingrid Bergman ne zaman herkes kadar şaşırdı? o Oscar, iki kişiye gidecek en iyi kadın oyuncu keşfetmek için 14 Nisan 1969'da bir zarf açtı.

"Bu bir kravat!" Katharine Hepburn ve Barbra Streisand’ın sırasıyla Kışın Aslan ve Komik Kız’ın her ikisine de onur duyacağını hayrete düşüren izleyiciye seslendi.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

"Merhaba muhteşem!" Streisand, en iyi oyuncusu Oscar'ı kabul ederken,

Her iki oyuncu da 3,030 oy aldı, ancak yalnızca Streisand kabul etmek için hazır bulundu. Hepburn’in Oscar’ı - dörtte üçü - onun adına yönetmeni Anthony Harvey tarafından kabul edildi.

Daha önce 1932 yılında Fredric March ve Wallace Beery’nin en iyi erkek oyuncu seçildiği bir kravat meydana gelmişti.

Mart ayı aslında Berry'den bir oy daha aldı, ancak herhangi bir oyuncunun kazanmanın üç oyu dahilinde gelmesi durumunda, o zamanki kuralların bir kravat ilan edileceği bildirildi.

Diğer dört bağ olsaydı Akademi Ödülleri tarihinde, hepsi daha az belirgin kategorilerde gerçekleşmesine rağmen.

En son 2013 yılında en iyi ses düzenleme Oscar'ı Skyfall ve Zero Dark Thirty arasında paylaşıldığında gerçekleşti.

Eurovision Şarkı Yarışması, 1969

Eurovision tarihinde ilk ve tek kez, 1969 yarışması dört yönlü bir bölünme ile sonuçlandı.

Fransa, İspanya , Hollanda ve Birleşik Krallık, Madrid’de aynı puanlarla sona erdikten sonra tüm isimleri kazanan oldu.



GETTY IMAGES

Resim yazısı

Lulu (en sağda) diğer kazanan şarkıcılar ve 1968 kazanan Massiel (ortada) ile

O zamanlar, her ülkenin kendi üyelerine bir puan veren 10 üyeden oluşan bir jüri vardı. favori şarkı. Düşünülemeyen bir olay dönüşümü, dört ülkenin her birine 18 puan almasına neden oldu.

O zamanlar bir kravat yönetme kuralı olmadığı için, dördüncünün tümü de kazanan ilan edildi ve kazanan şarkıları çalmaya davet edildi.

Yıllar sonra, Lulu durumu "gülünç" olarak nitelendirdi, ancak Boom Bang-a-Bang şarkısının ilk dörtten biri olduğu için "çok mutlu" olduğunu itiraf etti. İskoçyalı şarkıcı Avustralya'daki talk show’a “Beş yaşım olsaydı çaresiz olurdum” dedi.