29 Aralık 2019 Pazar

BBC News 2019 Yılın NI Sınavı

Belfast'ın doğusunda bir ev yangını sonucu 50'li yaşlarında bir adam öldü.

Polis, Cumartesi günü Clarawood Park'ta saat 19: 30'da GMT'de meydana geldiğini söyledi.

Şüpheli muamele görmeyen yangının Mum hakkında soruşturma başlatıldı.

Doğu Belfast DUP MLA Robin Newton bunu "trajik bir olay" olarak nitelendirdi ve sempatilerini " Sevdiklerini kaybedenler ".

" Trajedinin nedeni ne olursa olsun, yılın bu festival zamanında gelen ölenlerin ailesi ve arkadaşları için daha yürek kırıcı "dedi.

'Kazayla'

Kuzey İrlanda İtfaiye ve Kurtarma Servisi (NIFRS) Baş Yangın ve Kurtarma Görevlisi Yardımcısı Alan Walmsley, mürettebatın eve hızla girip adamı evden kurtardığını söyledi. Üst katta yatak odası.

"İlk yardım yaptılar ama maalesef beyefendi şimdi öldü" dedi.

Bay Walmsley NIFRS'nin yangının neden olduğuna inandığını söyledi kazara.
Soruşturmanın mülkte çalışan bir duman alarmı olmadığını gösterdiğini de ekledi.

"Bu, Kuzey İrlanda'da kazara bir ev yangınında Aralık ayında yaşadığımız ikinci ölüm, “dedi.

" Herkesten bu trajediyi düşünmesini, ailenin yaşadığı acıyı düşünmelerini ve kendilerini ve ailelerini nasıl güvende tutabileceklerini düşünmelerini istiyoruz.

"Herkese evlerinde çalışan bir duman alarmı vermenin etkisini anlatmaya çalışıyoruz."

Kim Jong-un 'pozitif ve saldırgan' güvenlik politikası çağrısında bulundu

Medya altyazısı

Grafton Thomas suçlandıktan sonra mahkemeden çıkıyor

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Yahudi aleyhtarı saldırıların "kriziyle" başa çıkmak için bir dizi önlem açıkladı, Kitlesel bir bıçaklamanın ardından. Mum Bay de Blasio, Yahudi bölgelerinde güvenliğin artırılacağını ve okulların öğrencilere nefretle mücadele etmeyi öğreteceğini söyledi.

Dünyada en az beş kişi yaralandı Cumartesi günü New York eyaletinde bir hahamın evindeki bıçak saldırısı.

Başkan Donald Trump, anti-Semitizmin "belası" ile savaşmak için birlik çağrısına yanıt olarak çağrıldı.

Tanıklar, saldırganın Hanuka kutlaması düzenleyen New York şehrinin kuzeyinde Monsey'deki eve girdiğini, büyük bir bıçak çıkardığını ve insanları bıçaklamaya başladığını söyledi.

Mağazalarda bulunan Yahudi karşıtı grafiti ve kafeler

New Jersey saldırısı 'Yahudi karşıtı terör olabilir'

Yükselen anti-Semitizm tehdidi

Şüpheli knifeman, Greenwo'dan 37 yaşındaki Grafton Thomas olarak polis Od Lake, New York, cinayet teşebbüsüyle suçlandı.

Belediye başkanı ne dedi?

Saldırıdan bir gün önce, Bay de Blasio ekstra polis devriyeleri duyurmuştu Brooklyn'in üç bölgesinde büyük Yahudi nüfusu olan bir takım Yahudi aleyhtarı olayların ardından.

"Bugün getirdiğimiz ruh kararlılık ve amansızlıktır. Bu krizi sona erdirmek için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz. "Dedi. Pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, Bay de Blasio artık Williamsburg, Crown Heights ve Borough bölgelerine ek görevlilerin konuşlandırılacağını söyledi. Park.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio (R) dedi Yetkililer kararlı bir şekilde hareket etmek zorunda kaldılar.

"Topluluktaki insanlar memurlarımızın ibadethanelerin önünde ve sokaklarda olduğunu görecekler. İnsanlara bir güvenlik duygusu vermek zorundayız ve son haftalarda gördüğümüz bu korkunç eğilimin parçalarında durdurulacağını göstermek zorundayız "dedi.

Bay de Blasio önümüzdeki aylardan itibaren Brooklyn'deki okullarda müfredatta değişiklik yapılacağını söyledi. Gençlerin nefret suçlarının gerçekte ne anlama geldiğini ve tehlikeleri anlamalarına yardımcı olmak için "nefreti durdurmaya ... karşılıklı saygı yaratmaya odaklanacaklarını" söyledi. Hepimiz ".

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Saldırı dini bir kutlama sırasında gerçekleşti hahamın evinin içinde

Ne oldu?

Pala sallayan bir adam, harabinin Monsey'deki mülkünde bir Hanuka kutlamasına saldırdı - geniş bir ultra Ortodoks Yahudi nüfusu olan bir alan Olay Cumartesi günü saat 22.00'de (03:00 Pazar) GMT'de meydana geldi.

O sırada evde olan Haham Yisroel Kahan, saldırının başladığı anı anlattı. >
"İçeri girdi, çarptı kapı kapandı ve 'Hiçbiriniz buradan çıkmayın' dedi - bu etki için bir şey, kimse ayrılmıyor - ve bir pala çıkarıyor ve saçlarını açıyor ve düşünülemez yapmaya başlıyor "dedi.

Yossi. Hudson Vadisi bölgesi Ortodoks Yahudi Halkla İlişkiler Konseyi'nin kurucularından olan Gestetner, New York Times'a, saldırganın yüzünün bir fularla kaplı olduğunu ve hahamın oğlunun yaraladığılardan biri olduğunu söyledi. >
O sırada evde olan 65 yaşındaki Aron Kohn gazeteye şunları söyledi:

Bristol silahlarının tutuklanması: Cordon kaldırıldı ve yol yeniden açıldı

Telif hakkı

GETTY IMAGES / PA MEDYA

Resim yazısı

(Sol üstten saat yönünde) Iain Duncan Smith, Jade Jones, Ben Stokes, Nadiya Hussain, Elton Mum Logan

Eski bir kabine bakanı, 1.000'den fazla Yeni Yıl Onur alıcısının adreslerinin çevrimiçi yayınının "tam bir felaket" olduğunu söyledi.

Şövalye olan Iain Duncan Smith, bakanların nasıl olduğu hakkında "çok ciddi sorular" sorması gerektiğini söyledi ve eski bir kamu hizmeti şefi buna "ciddi başarısızlık" adını verdi.

Bakanlar Kurulu Ofisi Özür diledi ve araştırdığını söyledi.

Ünlülerin, kıdemli polis memurlarının ve politikacıların detayları açıklandı.

1.097 onur alıcılarının listesi - örneğin yüksek profilli isimler dahil Sir Elton John, kriket oyuncusu Ben Stokes, TV aşçısı Nadiya Hussain ve eski savcılık direktörü Alison Saunders - Cuma akşamı resmi bir web sitesine yüklendi ve Cumartesi günü kaldırıldı.

Çoğu e-tablodaki girişlerin çoğu, ev numaraları ve posta kodları dahil olmak üzere tam adresleri içeriyordu. Kabine Ofisi, belgenin yaklaşık bir saat boyunca görünür olduğunu söyledi.

Yeni Yıl Onurlarındaki ünlü isimler

Soykırımdan kurtulan ve bıçaklanmış PC onurlandırıldı

Şeref listesindeki en genç ve en eski isimler ortaya çıktı

Kamu hizmetinin eski başkanı Lord Kerslake BBC'ye hükümetin adresleri yayınlananlardan ve Bilgi Komiseri Ofisi'nden (ICO) yasal yollarla karşı karşıya kalabileceğini söyledi ).

"İnsanların şerefi almasından en çok mutlu ve gurur duydukları noktada, bunun gibi bilgilerin açıklanması gerçekten kötü bir haber.

" Bu yüzden (onurlu olanların) neden çok endişeli olabileceğini görebiliyorum.

"Ama bireyler bunu ileriye götürmeseler bile, bilgi komiseri bunu araştırmak zorunda ve diğer durumlarda önemli veri ihlalleri olması potansiyel para cezalarının gerçekten çok büyük olması. "

Telif hakkı

PA MEDIA

Resim yazısı

Jade Jones, itibaren Flintshire, Londra 2012'de ve dört yıl sonra Rio de Janeiro'da altın madalya kazandı.

Lord Kerslake, onurlarla ilgilenenlerin zamanında "çok iyi ve etkili" olduğunu, ancak halefi Sir Mark Sedwill'in ısrar ettiğini söyledi. Benim görüşüme göre istifa etmeyi düşünmeyin ".

Ve Radio 4'ün Yayınevi programı üzerine bir röportajda," insan hatası "nın sızıntı için suçlu olabileceğini ve araştırmacıları Personele veri düzenlemesi konusunda eğitim verilip verilmediği.

Eski Tory lideri Sir Iain Sunday Times'a şunları söyledi: "Bakanların, bunun nasıl gerçekleşmesine izin verildiği ve neden hayır hakkında çok ciddi sorular sorması gerekiyor Son kontroller, belge yayınlanmadan önce gerçekleştirildi. "

İş ve emeklilik sekreteri Sir Iain sosyal yardım sisteminde tartışmalı değişiklikler yaptı - İşgücü şövalyesini" acımasız Evrensel Kredi'nin ana mimarı "olarak nitelendirdi binlerce kişiyi p otuz ".

Sir Iain, ayrıntılarının çoğunun zaten kamuya açık olduğunu söyledi.

" Polislikle uğraşanlarınki gibi özel vatandaşlar için çok daha fazlası veya terörle mücadele ya da benzeri hassas davalarda adreslerinin yayınlanması için "diye ekledi.

Monsey'nin topluma karşı tepkisi: 'Korktuk ama şaşırmadık'

Medya altyazısı

Grafton Thomas, suçlandıktan sonra mahkemeden çıkıyor

ABD Başkanı Donald Trump, hahamlara yönelik bir bıçak saldırısından bir gün sonra anti-Semitizme karşı savaşmak için birlik çağrısında bulundu New York eyaletinde bir ev.

"Hepimiz anti-Semitizmin Mum belasıyla savaşmak, yüzleşmek ve yok etmek için bir araya gelmeliyiz," dedi Trump.

En az beş Cumartesi günü New York'un kuzeyindeki Monsey'deki saldırıda insanlar yaralandı.

Saldırgan daha sonra New York'un Harlem bölgesinde tutuklandı. Cinayet teşebbüsüyle suçlandı. Tanıklar, saldırganın Hanuka kutlaması düzenleyen eve büyük bir bıçak çıkardığını ve insanlara saldırmaya başladığını söyledi.

Anti -Mağazalara ve kafelere yaslanmış semitik grafiti

New Jersey saldırısı 'Yahudi karşıtı terör olabilir'

Yükselen anti-Semitizm tehdidi

Konukların, daha sonra bir arabadan kaçmadan önce yandaki sinagoga girmeye çalışan masa ve sandalyeler attığı bildirildi.

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Saldırı, bir hahamın evindeki dini bir kutlama sırasında gerçekleşti

Araç kaydı polise geçti ve plaka tarayıcıları arabayı olduğu gibi aldı Gözaltına alındığı New York'a girdi.

Polis, New York Greenwood Gölü'nden 37 yaşındaki Grafton Thomas adını verdi. Beş sayı cinayet teşebbüsü ve bir hırsızlık suçlamasıyla suçlandı.

New York yetkilileri saldırı hakkında ne diyor?

Eyalet Valisi Andrew Cuomo saldırıyı " iç terörizm ". Yarış, renk ve inanç temelli bir nefret "beden politikasında Amerikan kanseri yayıldı" dedi. Vali Pazar günü bir basın toplantısı düzenledi.

Devlette bu tür bir kovuşturma başlatılması çağrısında bulundu. Suçları.

Saldırıyı "çok rahatsız edici" olarak nitelendirdi, ancak bunun ırk, din ve göçmenlik durumuna dayalı düşmanlığın ülke geneline yayıldığını ekleyerek bunun münferit bir olay olmadığını söyledi.
< "Bu iç terörizm. Bunlar kitle zararı, kitle şiddeti yaratmayı ve ırk, renk, inanç temelinde korku yaratmayı amaçlayan insanlar. Terörün tanımı budur." dedi.


"Korkmuştuk, ama şaşırmadık"

"Başka bir ülkeden gelmedikleri için terörist olmadıkları anlamına gelmiyor Yurtiçi terörist olarak yargılanmalılar. ”

" Bu zehirin yayılmasına izin vermeyeceğiz. Bu bölgeyi başkası yenemez, ama bu ülke kendini yenebilir "diye ekledi. />
At tack, New York polisinin memurların Yahudi bölgelerinde yoğun bir anti-Semitik tehditler ve saldırılardan sonra devriye gezdiğini söyledikten bir gün sonra geldi.

Kurbanların ikisi hala hastanede kaldı. Br />
Ne oldu?

Pala bırakarak bir adam, Monsey'deki hahamın mülkünde bir Hanuka kutlamasına saldırdı - geniş bir ultra Ortodoks Yahudi nüfusu olan bir alan. Olay Cumartesi günü saat 22: 00'de (03: 00 GMT Pazar) gerçekleşti.

"Evin içinde onlarca insan vardı," Hudson için OJPAC'ın kurucu ortağı Yossi Gestetner Valle

Asgari ücretten daha az ödenen neredeyse 37.000 İskoç

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Glasgow yazarı vücudunu bilime bırakmak istediğini söyledi

Ünlü İskoç yazar ve sanatçı Alasdair Gray öldü, Mum

85 yaşındaki Lanark (1981) ve ödüllü Zavallı Şeyler (1992) gibi romanlarla tanınıyordu. Her ikisi de doğduğu Glasgow'da yer alıyor.

Kamusal duvar resimleri, V&A ve İskoç Ulusal Modern Sanat Galerisi'nde sergilenen diğer parçalarıyla birlikte şehrin her yerinde görülebilir.

Pazar günü Kraliçe Elizabeth Üniversite Hastanesi'nde öldü.

Ailesi, cenaze kalmaması için cesedini bilime bırakmak istediğini söyledi.

Twitter'ı atla Gönderen @NicolaSturgeon

Çok üzücü bir haber. Alasdair Gray, İskoçya'nın edebi devlerinden ve iyi, ilkeli bir insandı. Lanark olan başyapıt için en iyi hatırlanacak, ancak yazdığı her şey parlaklığını yansıtıyordu. Bugün, bir dahi kaybını yas tutarız ve ailesini düşünürüz. https://t.co/rJMWdfoRNL

- Nicola Sturgeon (@NicolaSturgeon) 29 Aralık 2019

Rapor

Twitter gönderisinin sonu @NicolaSturgeon

'Olağanüstü kişi'

Akrabalar Bay Gray'in yayıncısı Canongate aracılığıyla bir açıklama yaptı. Dedi ki: "Bu sabah erkenden ailemizin çok sevilen bir üyesini kaybettik. Alasdair olağanüstü bir insandı; çok yetenekli ve daha da önemlisi çok insancıl.

" O eşsiz ve yeri doldurulamazdı ve biz onu çok özleyeceğim. Alasdair'in birçok arkadaşına, özellikle son yıllarda sevgileri ve destekleri için teşekkür etmek istiyoruz.

"Kraliçe Elizabeth hastanesinin personeli ile birlikte, ona ve bize bu özen ve hassasiyetle davranan Glasgow Kısa hastalığı sırasında. "

Yazarın ölümü 85. doğum gününden sonraki gün gelir.

@Beathhigh tarafından Twitter gönderisini atla

85. doğum günün kutlu olsun Alasdair Gray'e. Kalemi asla kurumasın ... pic.twitter.com/dpHZdwzxai

-Ian Rankin (@Beathhigh) 28 Aralık 2019

Rapor

@Beathhigh tarafından Twitter gönderisinin sonu

@IrvineWelsh tarafından Twitter gönderisini atla

Alasdair Grey eşsiz bir yetenekti. Lanark ve özellikle 1982 Janine'de en büyük İskoç romanlarından ikisini yazdı ve yaratıcı bir nesli etkiledi. #RIP

-Rirvine Welsh (@IrvineWelsh) 29 Aralık 2019

Rapor

Twitter gönderisinin sonu @IrvineWelsh

Diğer yazar ve arkadaş Ian Rankin BBC İskoçya'ya, Bay Gray'in günlük İskoç yaşamını uluslararası düzeyde ilginç hale getirmekten sorumlu olduğunu söyledi.

Dedi ki: "Ona çok kişisel bir şey alabilir - onun Örneğin Glasgow'da yetişen arka plan - ve dünyanın dört bir yanındaki insanların okumak istediği hale getirin.

"İskoçya'yı bir avludan çıkarmak, biraz puslu hikayeler yazmakla ilgili bir şeydi. Yayla köyleri.

"Aniden bir şeyler ifade eden şeyler hakkında yazıyordun, politik olarak yazdım, kendi deneyimleriniz hakkında yazıyordunuz.

" Kitapları güzeldi, hazırlanmışlardı, zarifti. Eğlenceli bir duygusu vardı, yaramazdı, bu büyük aklı vardı ama o bir 'acımasız delikanlı' idi - her şeyi biraz yapabilirdi ve her şeyi iyi yaptı. "

Telif hakkı

PA MEDYA

Resim yazısı

Alasdair Grey, "İskoçya'nın edebi devlerinden biri" olarak tanımlandı

Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali direktörü Nick Barley şunları söyledi: "İskoçya, son 50 yılda bir dizi büyük yazarla kutsanmıştır, ancak tarih sadece birini hatırlarsa, muhtemelen Alasdair Gray olacaktır.

"Sınırsız derecede yenilikçi, çapraz disiplinli bir oyun değiştirici olan kuzey ışıklarının parlak takımyıldızında parlak bir yıldızdı.

Güney Afrika - İngiltere: Turistler ilk denemeyi 107 koşu ile kaybetti

Medya altyazısı

İzleyin: Mogadişu'daki patlama sonrasında

Somali'nin başkentinde sabah Mum patlayan bir araç bombasıyla en az 76 kişi öldürüldü. >
Patlama Mogadişu'da yoğun bir kavşakta bir kontrol noktasında gerçekleşti. 90'dan fazla kişi de yaralandı.

Henüz hiçbir grup bomba için sorumluluk üstlenmedi, ancak Şebab militanları orada sık sık saldırı düzenledi.

Başkan Mohammed Abdullahi Farmaajo dedi amacı Somali halkını demoralize etmekti, fakat cihatçılar ülkenin yeniden inşasını asla durduramayacaklardı.

El Kaide ile müttefik bir grup İslamcı militan olan Al-Shabab, 10 yıl. 2011 yılında başkentten çıkarıldı, ancak hala ülkenin bölgelerini kontrol ediyor.

Somali al-Shabab kimdir?

Şahitler olay yerinde katliam tarif etti. >
"Tek görebildiğim ölü bedenler patladı ... bazıları patlamanın ötesinde yandı," dedi patlamaya yakın Sakariye Abdukadir.

Telif hakkı

REUTERS

İmge başlığı

Patlamada birçok kişi ağır yaralandı

"Allah kurbanlara rahmet versin Eski iç güvenlik bakanı AFP'nin haberine göre, bu barbar saldırının sözlerini ekledi. AFP'ye göre, üniversite başkanı Mohamed Mohamud Hassan, "Bu kara bir gündü" dedi. "Çocuklarını öğrenmeye gönderen ebeveynlerin çocuklarının cesetlerini geri gönderdikleri bir gündü."

Büyük bir yıl öncesinde uğursuz bir uyarı

Analiz Andrew Harding, Afrika muhabiri

Bu saldırı, Mogadişu kadar büyük bir şehri, açıkça saldırmakla ilgili hiçbir zorluğu olmayan kararlı bir militan gruba (El-Şebab) karşı korumanın ne kadar zor olduğunun başka bir hatırlatıcısı. sivil hedefler. Ayrıca, Şebab'ın Somali devleti ve güvenlik güçleri içindeki unsurlara sızdığı ve başkentte bu tür bir operasyon yürütmesine izin verdiği uzun süredir devam eden endişelerin altını çizecek ve destekleyecektir.

Afrika'ya toprak kaybetmesine rağmen. Birlik (AU) ve Somali hükümet güçleri, son yıllarda Şebab'ın son derece dayanıklı bir organizasyon olduğunu kanıtladı. Somali'nin yeni kurulan hükümet kurumlarının kırılganlığından ve ülkenin güvenliğini ve birliğini zayıflatmaya devam eden merkezkaç bölgesel ve klan çıkarlarından yararlanabildi.

Bugünün kan dökülmesi, yıl boyunca uğursuz bir uyarı taşıyor. ileride Somali'nin on yıllardır ilk kez tek kişilik bir oy seçimlerini çok önemli, ancak potansiyel olarak istikrarsızlaştırıcı görmesi bekleniyor. Buna ek olarak, ülkenin güvenliğinde bu kadar merkezi bir rol oynayan ve teoride kurumaya başlaması planlanan 20.000 güçlü AU ordusu olan Somali'nin yeni ulusal ordusu olan Amisom'un kaderi hakkında sürekli endişe var.

Üç tanık, Reuters'e patlamanın yol inşa eden küçük bir grup Türk mühendisin yanında gerçekleştiğini söyledi.

Somali Foreign Mini

Rush-saatlik araç bombası Somali'nin başkentinde düzinelerce kişiyi öldürdü

Medya altyazısı

İzleyin: Mogadişu'daki patlama sonrasında

Somali'nin başkentinde sabah saatlerinde patlayan bir araç bombasıyla en az 76 kişi öldürüldü. >
Patlama Mogadişu'da yoğun bir kavşakta bir kontrol noktasında gerçekleşti. 90'dan fazla kişi de yaralandı.

Henüz hiçbir grup bomba için sorumluluk Mum ancak Şebab militanları orada sık sık saldırı düzenledi.

Başkan Mohammed Abdullahi Farmaajo dedi amacı Somali halkını demoralize etmekti, fakat cihatçılar ülkenin yeniden inşasını asla durduramayacaklardı.

El Kaide ile müttefik bir grup İslamcı militan olan Al-Shabab, 10 yıl. 2011 yılında başkentten çıkarıldı, ancak hala ülkenin bölgelerini kontrol ediyor.

Somali'nin el-Şebab'ı kim?

Şahitler olay yerinde katliam tarif etti. >
"Tek görebildiğim ölü bedenler patladı ... bazıları patlamanın ötesinde yandı," dedi patlamaya yakın Sakariye Abdukadir.

Görüntü başlığı Eski iç güvenlik bakanı,

Patlamada çok sayıda kişi ağır yaralandı

"Bu barbar saldırının kurbanlarına Allah rahmet etsin," diye ekledi eski iç güvenlik bakanı.

Kurbanların en az 16'sı, Banadir Üniversitesi'nden araç bombalarının çarptığı bir otobüste seyahat eden öğrenciler, AFP raporuna göre.

"Bugün kara bir gündü", üniversite başkanı Mohamed Mohamud Dedi Hassan, AFP'ye göre. "Çocuklarını öğrenmeye gönderen ebeveynlerin çocuklarının cesetlerini geri gönderdikleri bir gündü."

Büyük bir yıl öncesinde uğursuz bir uyarı

Analiz Andrew Harding, Afrika muhabiri

Bu saldırı, Mogadişu kadar büyük bir şehri, açıkça saldırmakla ilgili hiçbir zorluğu olmayan kararlı bir militan gruba (El-Şebab) karşı korumanın ne kadar zor olduğunun başka bir hatırlatıcısı. sivil hedefler. Ayrıca, Şebab'ın Somali devleti ve güvenlik güçleri içindeki unsurlara sızdığı ve başkentte bu tür bir operasyon yürütmesine izin verdiği uzun süredir devam eden endişeleri vurgulayacak ve başaracaktır.

Afrika'ya toprak kaybetmesine rağmen. Birlik (AU) ve Somali hükümet güçleri, son yıllarda Şebab'ın son derece dayanıklı bir organizasyon olduğunu kanıtladı. Somali'nin yeni kurulan hükümet kurumlarının kırılganlığından ve ülkenin güvenliğini ve birliğini zayıflatmaya devam eden merkezkaç bölgesel ve klan çıkarlarından yararlanabildi.

Bugünün kan dökülmesi, yıl boyunca uğursuz bir uyarı taşıyor. ileride Somali'nin on yıllardır ilk kez tek kişilik bir oy seçimlerini çok önemli, ancak potansiyel olarak istikrarsızlaştırıcı görmesi bekleniyor. Buna ek olarak, ülkenin güvenliğinde bu kadar merkezi bir rol oynayan ve teoride kurumaya başlaması planlanan 20.000 güçlü AU ordusu olan Somali'nin yeni ulusal ordusu olan Amisom'un kaderi hakkında sürekli endişe var.

Üç tanık Reuters'e patlamanın yol inşa eden küçük bir grup Türk mühendisin yanında gerçekleştiğini söyledi.

Somali Dışişleri Bakanı Ahmed Awad, Türk Mühendisler öldü.

Ölenlerin çoğu "hırslı öğrenciler ve çalışkan erkek ve kadınlardı" diye yazdı.

Türkiye, bir kıtlıktan bu yana Somali'ye büyük bir bağışçı oldu

Medya altyazısı

Somali gazetecisi Jamal Osman, ülkesinin iç savaşla otuz yıldır nasıl parçalandığını anlatıyor

Başkan Mohamed

George Michael'ın kız kardeşi Melanie Panayiotou 59 yaşında Noel günü ölü bulundu

Hollywood yıldızlarından İngiliz ağır ağırlıklarına, Broadway hitlerini yüreklendiren ev hikayelerine kadar 2020'de İngiltere Mum tiyatroları dört gözle beklemek için çok şey var.

Yıldız konumlar

Fransızca Heartthrob Timothee "Timotei" Chalamet Londra sahnesinde ilk kez Dame Eileen Atkins'in karşısında, Amy Herzog'un Pulitzer Ödülüne aday gösterilen 4000 Mil'de (Eski Vic, 6 Nisan-23 Mayıs), 91 yaşındaki büyükannesini oynuyor

Kardeş Yasası filminden yirmi sekiz yıl sonra Whoopi Goldberg, Deloris Van Cartier rolünü yineledi; Jennifer Saunders, Dame Maggie Smith'in yerini Anne Superior olarak aldı (Eventim Apollo, Hammersmith, Londra, 29 Temmuz-30 Ağustos)

Londra'nın önde gelen bayan Imelda Staunton, Çingene ve Follies'deki zafer performanslarından sonra, Netflix'in The Crown'da (Adelphi Tiyatrosu, 11 Ağustos) Kraliçe rolünü üstlendiği bildirildi. 2020-6 Mart 2021)

Mark Rylance, el yıkama için resmi engelle savaşan Semmelweis hakkında Semmelweis fikri ve yıldızları, 19. yüzyıl doktoru Ignaz Semmelweis, doğumdan sonra ölen kadın sayısını önemli ölçüde azaltabilir (Bristol Old Vic, 13 Haziran-25 Temmuz)

Çift Oscar adayı Jessica Chastain, Ibsen'in A Doll's House'un yeni bir versiyonunda West Play'e ilk çıkışını yaptı (Playhouse, Londra, 10 Haziran-5 Eylül)

Maxine Peake, Ruth'un ardından Negga ve Michelle Terry, İyi Dövüşün Cush Jumbo, "bugün için yeniden tasarlanan" bir versiyonda cinsiyet değiştiren bir Hamlet oynuyor (Young Vic, 6 Temmuz-22 Ağustos)

Şu anda Prince Charles, Josh O'Connor Taç ve Yabani Gül, Çernobil ve Judy şöhretinden Jessie Buckley'de Romeo ve Juliet'i oynayın (Ağustos'tan itibaren Ulusal Tiyatro, TBC tarihleri)

Sahneye ekran

Image caption

Dondurulmuş müzikalin Broadway kadrosu

Anna ve Elsa'nın gitmesine izin veremezseniz, Dondurulmuş müzikal Broadway'den Samantha Bar ile Batı Yakasına geliyor Elsa olarak ks (Kraliyet Tiyatrosu Drury Lane, Ekim ayından itibaren TBC tarihleri)

Uykusuz, Meg Ryan ve Tom Hanks'ın 1993 rom-com Uykusuz Seattle'ında uyuyan Uykusuz, Müzikal Bir Romantizm dünya prömiyerini ( Troubadour Wembley Park Tiyatrosu, 21 Mart'tan itibaren

Resim yazısı

Back to the Future müzikalinde rol alan Roger Bart (solda) ve Olly Dobson (sağda) Orijinal filmde olan Christopher Lloyd

Büyük Scott! Geleceğe Dönüş sahne şovunda ayrıca orijinal 1985 filmini yapan Bob Gale ve Robert Zemeckis liderliğindeki dünya prömiyeri de (Manchester Opera Binası, 20 Şubat-17 Mayıs)

Yönetmen Mira Nair reworks 2001'de Bafta'ya aday gösterdiği Hindistan yapımı film Muson Düğününü bir sahne müzikali olarak seçti (Leeds Playhouse, 22 Haziran-11 Temmuz; Londra Roundhouse, 17 Temmuz-29 Ağustos)

Yaşayan Ölülerin Gecesi: Remix , yedi oyuncu George A Romero'nun klasik 1968 yılını

Trump, tweet adı verilen düdük paylaştıktan sonra eleştiriyle karşı karşıya

Medya altyazısı

Mum Thomas suçlandıktan sonra mahkemeden çıkıyor

ABD Başkanı Donald Trump, hahamın evine bıçaklama saldırısından bir gün sonra anti-Semitizme karşı savaşmak için birlik çağrısında bulundu New York eyaletinde.

"Anti-Semitizmin kötü belasıyla savaşmak, yüzleşmek ve yok etmek için hepimiz bir araya gelmeliyiz" dedi.

En az beş kişi Cumartesi günü New York'un kuzeyindeki Monsey'deki saldırıda yaralandı.

Saldırgan daha sonra New York'un Harlem bölgesinde tutuklandı. O zamandan beri cinayet teşebbüsüyle suçlandı. Tanıklar, saldırganın Hanuka kutlaması düzenleyen eve büyük bir bıçak çıkardığını ve insanlara saldırmaya başladığını söyledi.

Mağazalarda ve kafelerde saklanan anti-Semitik grafiti

New Jersey saldırısı 'Yahudi karşıtı terör olabilir'

Yükselen anti-Semitizm tehdidi

Konukların, daha sonra bir arabadan kaçmadan önce yandaki sinagoga girmeye çalışan masaya ve sandalyelere attığı bildirildi.

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Saldırı bir hahamın evindeki dini bir kutlama sırasında gerçekleşti

Ancak araç kaydı polise geçti ve plaka tarayıcıları aldı Araba tutulduğu New York'a girerken.

Polis, onu New York Greenwood Gölü'nden 37 yaşındaki Grafton Thomas olarak adlandırdı.

Suçlandı. Associated Press, beş sayı cinayet teşebbüsü ve bir sayı hırsızlık ile Raporlar.

New York yetkilileri saldırı hakkında ne diyor?

Eyalet Valisi Andrew Cuomo saldırıyı "iç terörizm" olarak nitelendirdi.

Yarış, renk ve inanç temelli bir nefret "beden politikasında Amerikan kanseri yayıldı" dedi. Vali Pazar günü bir basın toplantısı düzenledi.

Devlette bu tür bir kovuşturma başlatılması çağrısında bulundu. Suçları.

Saldırıyı "çok rahatsız edici" olarak nitelendirdi, ancak bunun ırk, din ve göçmenlik durumuna dayalı düşmanlığın ülke geneline yayıldığını ekleyerek bunun münferit bir olay olmadığını söyledi.

"Bu bir iç terörizm. Bunlar kitle zararı, kitle şiddeti yaratmayı ve ırk, renk, inanç temelinde korku yaratmayı amaçlayan insanlar. Terörün tanımı budur ”dedi.

Medya altyazısı

" Korktuk, ama şaşırmadık "

" Sadece çünkü başka bir ülkeden gelmiyorlar, terörist olmadıkları anlamına gelmiyor. Yerli terörist olarak yargılanmalılar. ”

" Bu zehirin yayılmasına izin vermeyeceğiz. Bu bölgeyi başka hiç kimse yenemez, ancak bu ülke kendisini yenemez. ”Diye ekledi.

Saldırı, New York polisinin, bir süre sonra memurların ağır Yahudi bölgelerinde devriye gezdiğini söyledikten bir gün sonra geldi. Yahudi aleyhtarı tehditler ve saldırılar.

Kurbanlardan ikisi hala hastanedeydi, dedi polis.

Ne oldu?

pala, Monsey'deki hahamın mülkünde bir Hanuka kutlamasına saldırdı.

2019'un En İyi Bilim Uzun Okumaları

Wyoming'in "Badlands" in yeni dinozor iskeletlerinin araştırılmasından, 1972'den beri insanları ilk kez Aya geri Mum baskısına kadar, bu yıl BBC tarafından yayınlanan en iyi bilim ve çevre okumalarının şenlikli bir seçimi.

Görev Jurassic: Dinozor kemiklerini arama Jonathan Amos tarafından

Telif hakkı

BOB NICHOLLS

Bu yıl, bilim adamları ekibi cesur bir dinozor avı başlattı.

Wyoming'in "Badlands" in gizli bir yerinde bir mil kare (260 hektar) toprak kazmaya başladılar ve zaten bir hazine sandığı keşfettiler.

Araştırmacılar, onlara 150m yıl önce yaşamış dinozorlar hakkında benzeri görülmemiş bir anlayış kazandıracağını ve bu Jurassic canavarların nasıl bu kadar büyük büyüdüğünün gizemini çözmeye yardımcı olabileceğini umuyorlar.

Özelliği okuyun

Elektrikli otomobilin geleceği derin deniz madenciliğine bağlı olabilir. David Shukman tarafından

Elektrikli otomobillerin geleceği, okyanus tabanındaki kritik öneme sahip metallerin madenciliğine bağlı olabilir.

Mühendisin Avrupa'ya yeni kaynaklar hakkında büyük bir soruşturma yürütmesi görüşü.

Metal kobalt için talep artıyor - akülerde önemli bir bileşen ve deniz yatağındaki kayalarda bol miktarda.

David Shukman, Değerli minerallerin ekstraksiyonunu test etmek için deniz yatağına bir prototip madencilik makinesinin indirildiği İspanya'nın güneyinde Malaga.

Özelliği okuyun

Çernobil: Üçünün sonu -Decte deneyi Victoria Gill tarafından

1986 yılında Çernobil nükleer santralindeki patlamadan sonra, 4.000 kilometrekareden fazla bir alan terk edildi.

Kaza döndü. Bu manzara, yüzlerce bilim insanının bir ortamın nükleer felaketten nasıl kurtulduğunu bulmak için çalıştığı dev, kirli bir laboratuvara dönüştü.

Bir dışlama iki binden fazla kilometrekareyi kapsayan sion bölgesi tesisin çevresinde kurulmuştur. Amacı halkı korumak ve radyasyonun yayılmasını azaltmaktı.

Ancak BBC'den Victoria Gill'in de bildiği gibi bu bölgenin sınırlarını yeniden çizmek için görüşmeler sürüyor.

Özelliği okuyun

Aya ve Ötesi Paul Rincon'a

Telif hakkı

KİLİTLİ MARTIN

Beyaz Saray, Amerikalıları 2024 yılına kadar Ay'a geri göndermek istiyor. Bu görev, insanları 1972'den beri ay yüzeyine ilk indirecek.

Ancak bu sefer Nasa işleri farklı yapmayı planlıyor. Astronotları ay yolculuklarında taşıyacak olan Orion uzay aracı, Apollo döneminde kullanılan donanıma yüzeysel olarak benziyor. Ancak 1960'larda hayal edilemez bir teknolojiyle doludur.

Ajans ayrıca, ay yörüngesinde Gateway olarak adlandırılan ve op olarak hareket edebilecek bir uzay istasyonu kurmayı planlıyor.