13 Haziran 2020 Cumartesi

Fransız polisi Paris'te ırkçılık karşıtı eylemcilerle çatıştı

Telif hakkı

AFP

Fransız polisi Paris'te ırkçılığa karşı protesto eylemcileriyle çatıştı ve polisin vahşeti iddiasında bulundu.

Polis taşa karşı göz yaşartıcı gaz kullandı- yasaklanan bir yürüyüş düzenlemeye çalışan protestocuları fırlattı.
Organik seo Amerika'nın Kara Yaşam Konusu protestolarından esinlenilen dünya çapında bir hareket.

Afiş altında düzenlendi. 2016 yılında Fransız polisinin gözaltında ölen genç bir siyah adam olan Adama Traoré'den sonra "Adama için Adalet". Binlerce ırkçılık karşıtı aktivist Cumartesi günü Paris'in merkezinde Place de la République'de bir araya geldi. Ancak Opera'ya yürüyüş yapmaya çalışırken polis tarafından engellendiler.

Polisler protestoculara karşı hareket ettikçe çatışmalar patladı ve göz yaşartıcı gaz yakıldı. Yürüyüş, yerel işletmeler için olası tehdit nedeniyle yasaklanmıştı.

Fransız ırkçılık karşıtı protestolar polis yasağına meydan okudu

Fransız subayın protestocu tarafından incelenen video probu

Fransız polis memurları ırkçı bulamaç nedeniyle askıya alındı

Protestocular toplanmaya başlarken, Adama'nın kız kardeşi Assa Traore, onlara "adalet inkarını kınama, sosyal, ırksal, polis şiddetini kınama" çağrısında bulundu. .

"ABD'de neler oluyor Fransa'da oluyor. Kardeşlerimiz ölüyor" diye ekledi.

Ancak Fransız polisi iddialarla "hakaret" hissettiklerini söyledi acımasızlığa ve ırkçılığa tahammül ettiklerini.

Cuma günü memurlar, Champs-Élysées'e kelepçelerini yere atarak yürüdü.

Medya başlığı

Kızgın Lille polisi bir protestoda kelepçelerini attı

Coronavirus sosyal temaslı kaldırımlar 'ergenleri riske sokar'

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Bazı grupların ciddi hastalık riski daha yüksektir

Sızan bir rapor Covid-19'un siyah, Asya ve azınlık toplulukları üzerindeki etkisine göre, ırkçılık ve sosyal eşitsizlik gibi faktörler risklerin artmasına katkıda bulunmuş olabilir.

Tarihi Facebook seo insanların bakım arama olasılığının düşük olduğu anlamına gelebilir veya Daha iyi kişisel koruyucu ekipman istemek için diyor.

Halk Sağlığı İngiltere'nin BBC tarafından görülen bir taslak raporunda yer alıyor.

Diğer olası faktörler meslekle ilgili riskleri içeriyor

Diyabet gibi durumlardaki eşitsizlikler hastalık şiddetini artırabilir.

Rapor, ırkçılığa ve ayrımcılığa sağlığı ve her ikisinin riskini etkileyen temel bir neden olarak işaret etti Virüse maruz kalma ve ciddi şekilde hastalanma.

Covid-19'un "şiddetli e-şiddetli" olduğunu gösteren veriler ortaya çıktıkça paydaşların "topluluklarında derin dehşet, öfke, kayıp ve korku" ifade ettiklerini söyledi. Eşitsizliklerin giderilmesi ".

" Tarihsel ırkçılık ve sağlık hizmetlerinde ya da işte daha zayıf deneyimler ", BAME gruplarındaki bireylerin ihtiyaç duyduklarında ilgilenme veya kişisel kaygıları olduğunda konuşma olasılıklarının daha düşük olduğu anlamına geliyordu. Koruyucu ekipman veya risk.

Öneriler şunları içerir:

Etnik köken ve din hakkında daha iyi veri toplama, bunların bu topluluklar üzerindeki etkiyi doğru bir şekilde izlemek için ölüm sertifikalarına kaydedilmesi dahil >
BAME çalışanları için sağlık riski değerlendirmelerinin yapılmasını yasalaştırmak ve sağlık hizmetinde daha iyi temsil edilmelerini sağlamak

Kültürel açıdan hassas halk sağlığı mesajlaşma, böylece insanlar, özellikle konuşamayanlar İlk dil olarak İngilizce, kendilerini nasıl koruyacağına dair tavsiyeleri anlayın

Sağlık hizmetindeki ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadeleye devam etmek, her düzeyde liderlik çeşitliliğini artırmak için açık bir kararlılıkla devam ediyor.

Kamu O'nun taslak raporu Alth England, diyet ve D vitamini rolüyle ilgili soruların devam ettiğini ve bu kanıtı henüz gözden geçirmek için hiçbir iş yapılmadığını açıkladı. azınlıklar. PHE, Bangladeş mirasının beyaz İngilizlerin iki katı oranında ölmekte olduğunu, diğer siyah, Asya ve azınlık etnik gruplarının ölüm riskinin% 10 ila% 50 arasında olduğunu buldu.

Perşembe günü, kıdemli akademisyen BBC'ye hükümet için BAME topluluklarını koronavirüsten nasıl koruyacağına dair tavsiyelerin henüz yayınlanmadığını söyledi.

Yayınlanmamış öneri raporunu akran değerlendirmesi yapmak isteyen bir bilim adamı olan Prof Raj Bhopal , devam dahil