12 Ocak 2020 Pazar

CES 2020: Samsung'un akıllı telefonlar için görünmez klavyesi

Telif hakkı

YOUTUBE / SCINEWS

Son on yıl yapay zeka için büyük bir dönemdi, ancak alandaki araştırmacılar endüstrinin yeni bir aşamaya girmek üzere olduğuna inanıyorlar. />
Teknolojinin yetenekleri fazla tahmin edildikten sonra yeniden değerlendirildikçe, yüce çevreleyen yapay zekâ, yıllar geçtikçe Mum ulaştı ve çukurlaştı.

Zirveler AI yazları ve AI çukurları olarak biliniyor Kışlar.

10'lu yıllar, teknoloji devlerinin tekrar tekrar AI'nın yeteneklerini ortaya koyduğu en sıcak AI yazıydı.

AI öncüsü Yoshua Bengio, bazen "AI tanrı babalarından biri" ", BBC'ye yapay zekanın yeteneklerinin 10'larda bunu yapmakla ilgilenen bazı şirketler tarafından bir miktar abartılı olduğunu söyledi.

Ancak, yutturmaca soğumaya başlayabileceğine dair işaretler var.

Telif hakkı

MICROSOFT RESEARCH

Resim yazısı

Microsoft Research's Intelligence Group'un baş araştırmacısı Katja Hofmann

"Bende var Yapay Zekâ'nın yeni bir aşamaya geçme duygusu, "Cambridge'deki Microsoft Research'ün baş araştırmacısı Katja Hoffman dedi.

Milyarların Yapay Zeka'ya yatırıldığı ve daha fazla olması muhtemel olduğu düşünüldüğünde atılımlar, bazı araştırmacılar bu yeni aşamaya bir AI kış demenin yanlış olacağını düşünüyor.

Robot Savaşları, aynı zamanda Sheffield Üniversitesi'nde AI ve robotik profesörü olan Noel Sharkey'e BBC'nin şunları söyledi: "AI sonbahar" terimini seviyor - ve diğerleri de aynı fikirde.

'Plato hissi'

2010'ların başında, AI'daki dünya liderlerinden biri, Sıklıkla AGI olarak adlandırılan veya gelecekte bir noktada "yapay genel zeka" olarak adlandırılan DeepMind.

Yapay zekada kutsal kâse olarak kabul edilen AGI'ye sahip makineler sadece tahtadaki insanlar kadar akıllı, söz verdi.

DeepMind'in yüce AGI hırsları, Londra basına 400 milyon pound ödeyen Google'ın dikkatini çekti. AI laboratuvarını 2014 yılında web sitesinde şu misyon açıklamasına ulaştığında: "İstihbarat çözün ve daha sonra bunu her şeyi çözmek için kullanın."

Birkaç kişi AGI'nin bir gerçeklik haline gelmesi hakkında konuşmaya başladı, Elon Musk'un 1 milyar dolarlık AI laboratuvarı, OpenAI ve MIT profesörü Max Tegmark gibi akademisyenler de dahil.

2014 yılında Oxford Üniversitesi'nden bir filozof olan Nick Bostrom, Superintelligence kitabı ile bir adım daha ileri gitti. Makinelerin sıkı bir şekilde kontrol altında olduğu bir dünya öngörüyor.

Ancak bu konuşmalar on yıl geçtikçe daha az ciddiye alındı. 2019'un sonunda, en akıllı bilgisayarlar hala sadece "dar" bir görev seçiminde mükemmel olabilir.

New York Üniversitesi'nde AI araştırmacısı Gary Marcus şunları söyledi: "On yılın sonunda Mevcut tekniklerin bizi şimdiye kadar taşıyabileceğine dair artan bir fark vardı. ”

Endüstrinin daha ileri gitmek için bazı" gerçek yeniliklere "ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

" Bir genel plato hissi, "dedi Edinburgh Herriot Watt Üniversitesi'nde konuşma yapay zekası profesörü Verena Rieser.

Anonim kalmak isteyen bir AI araştırmacısı, özellikle hakkında şüpheci olduğumuz bir döneme girdiğimizi söyledi. AGI.

"YZ'nin kamuoyu algısı gittikçe daha karanlık: halk YZ'nin uğursuz bir teknoloji olduğuna inanıyor"

İranlılar alçaltılmış uçakta kızgın protesto düzenlediler

Medya altyazısı

"Böyle korkunç bir trajedinin nasıl meydana gelebileceği konusunda tam açıklığa ihtiyacımız var"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ölenler için "adalet" arayacağını söyledi İran tarafından düşürülen bir Ukraynalı yolcu uçağına biniyordu.

Bay Trudeau, Mum Alberta'da felakette öldürülen 57 Kanadalı için gece nöbetinde konuştu.

Başbakan cevaplar almaya söz verdi. Askeriyeyi yanlışlıkla uçağa düşüren ve gemideki 176 kişiyi öldüren İran'dan.

İran daha önce suçlanacağı yönündeki önerileri reddetti.

"Bu trajedi hiç gerçekleşmemeliydi ve bu olağanüstü zor zamanda tam desteğimi aldığınızdan emin olmak istiyorum ... sizin için adalet ve hesap verebilirlik peşinde koşma amacımız var, "dedi Bay Trudeau, Bir üniversite spor salonu.

"Cevaplar gelene kadar dinlenmeyeceğiz."

Sayın Trudeau, hükümet karşıtı ikinci gün olarak anma törenine Pazar günü katıldı. İranlı liderlere karşı protestolar patlak verdi.

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Justin Trudeau "yapacağız "

İran'ın" kasıtsız olarak "Boeing uçağına füzelerle vurduğuna dair gecikmiş kabulü yurtiçinde ve yurtdışında öfkeye neden oldu.

Tahran'daki protestolarda ve Diğer şehirlerde liderliğe karşı tezahüratlar ve göz yaşartıcı gaz ateşleyen güvenlik güçleri ile çıkan çatışmaların raporları vardı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden uçak, geçen Çarşamba günü Tahran yakınlarında vuruldu, İran Irak'ta ABD kuvvetlerini barındıran iki hava üssünde füze fırlattıktan kısa bir süre sonra.

İran havza anıyla karşı karşıya

PS752 uçuşu hakkında bildiklerimiz

Bunlar Grevler, ABD'nin üst düzey İran komutanı Qasem Soleimani'nin 3 Ocak'ta Bağdat'ta düzenlenen bir dron grevinde öldürülmesine bir yanıttı.

Düzinelerce İranlı ve Kanadalı, Ukrayna, İngiltere, Afganistan ve İsveç öldü

İran, Kanada, Ukrayna ve Boeing'i felaketle ilgili soruşturmaya katılmaya davet etti. İran'ın sorumluları, sorumlu olduğunu ve yargılanacağını söylüyor.

Olay yerinde: Kanada yas tutuyor

BBC'den Jessica Murphy, Edmonton, Alberta

Pedram Mousavi ve Mojgan Daneshmand geniş bir gülümsemeyle ekrana yansıtılan fotoğraftan, ortak bir şakada gülüyormuş gibi görünüyordu.

"Tatlı çift" muhtemelen vardı.

İki kızı Daria, 14 ve Dorina, 9 ile birlikte, kahkahalara çabuklukları, cömertlikleri, hayatı tamamen kucakladıkları için hatırlandı.

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Edmonton, Alberta'daki kurbanlar için gece nöbeti için bir gece nöbeti toplandı

Aile Dört kişiden biri, Kanada'nın Edmonton kentinden gelen 13 PS752 uçuş kurbanı arasındaydı.

Pazar günü kayıp olanlara saygı göstermek için bir üniversite spor salonuna paketlenmiş 2.300 kişilik bir kalabalık - yakın, ölümleri geride kalan arkadaşlar, meslektaşlar, sınıf arkadaşları Pek çok hayatta delik açıyor.

Başbakan Trudeau kalabalığa

Keir Starmer: İşçi Tony Blair veya Jeremy Corbyn'i çöpe atmamalı

Medya altyazısı

Simon Coveney: "İngiliz yasaları bir şey söylediğinden, yasanın diğer 27 ülke için geçerli olduğu anlamına gelmez"

AB "acele edilmeyecek" İrlanda Başbakanı milletvekiline göre Brexit'ten sonra İngiltere ile ticaret anlaşması yaptı.

Boris Johnson, Mum sonuna kadar bir anlaşmanın kabul edilebileceğini ve Brexit faturasında herhangi bir uzatmama sözü verdi Güvenli bir geçiş dönemi.

Ancak Simon Coveney, "muhtemelen bir yıldan daha uzun süreceğini" söyledi.

Güvenlik Bakanı Brandon Lewis, Johnson'un son teslim tarihini

İngiltere 31 Ocak'ta AB'den ayrıldıktan sonra, AB kurallarını büyük ölçüde izleyecek ancak olmayacak 11 aylık bir geçiş dönemine girecek. bloğun kurumlarında herhangi bir temsil.

Bu süre 31 Aralık'ta sona erecek ve İngiltere ve AB arasındaki gelecekteki ilişkide bir anlaşmanın olmaması durumunda, Bay Johnson daha da genişletmeyi reddetti. Kabul edildi.

Milletvekilleri Brexit faturasına nihai destek veriyor

Çoğunluğun ne fark yarattığı

Para Çekme Sözleşmesi Tasarısı nedir? />
Geçiş dönemi nedir?

Söz, başbakanın Brexit tasarısında yer alıyor ve bu hafta başlarında milletvekilleri tarafından oylandı ve şimdi daha önce Lordlar Kamarası'na gidecek Yasa olmak.

Ancak muhalefet partileri, İngiltere'nin anlaşmasız bir şekilde ayrılmasının başka bir yolunu oluşturduğunu söyleyerek zor son teslim tarihi hakkında endişelerini dile getirdi.

BBC'nin Andrew Marr programı hakkında konuşma Bay Coveney, İngiltere'nin Ocak ayı sonunda AB'den ayrıldığını kabul ettiğini söyledi ve gelecekteki anlaşmanın iki taraf arasında "mümkün olan en yakın ilişkiye ulaşmak" umduğunu söyledi.

Ama orada uyardı. "İngiltere'nin hiçbir yolu ... bugün Avrupa Birliği dışındayken sahip olduğumuz aynı ilişkiyi sürdürmekti" diye ekledi: "Bu Brexit'in gerçeği, korkarım."

Medya başlığı

Güvenlik Bakanı Brandon Le wis: "Güvenlik konusunda iyi, bütüncül bir anlaşma için çok iddialıyız"

Bay Coveney, Bay Johnson'un tasarısında "çok iddialı bir takvim hazırladığını" söyledi.

Diyerek şöyle devam etti: "Bir İngiliz parlamentosu, İngiliz hukukunun bir şeyin Avrupa Birliği'nin diğer 27 ülkesi için geçerli olduğu anlamına gelmediğine karar vermesi nedeniyle," diye ekledi.

"Avrupa Birliği buna İngiltere ve AB'nin gelecekte arkadaş olarak etkileşimde bulunabilmesini sağlamak için mümkün olan en iyi anlaşmayı, adil ve dengeli bir anlaşmayı sağlamanın temeli.

"Ancak AB, İngiltere'nin bu konuda acele etmeyeceği yasa kabul ediyor. "

Başbakan yardımcısı (Tanaiste) AB'nin" gerçekçi olmayan olmasa bile [Bay Johnson'un] zaman diliminin iddialı olduğunu söylediğini söyledi.

" AB perspektifinde, tüm bu gerçekten önemli ve hassas alanlara ortaklık ve dostluk duygusu ile yaklaşmaya çalışacağız.

"Ama aynı zamanda karmaşıklar ... [ve] görmek, muhtemelen lo alacak bir yıldan daha uzun. Ancak beklemek ve görmek zorunda kalacağız. ”

Medya başlığı

AB başkanı Ursula von der Leyen İngiltere ve AB'nin" en iyi arkadaş ve ortak "olarak kalacağını söyledi

Hükümet bakanı Bay Lewis, müzakerelerin zor olacağını itiraf etti, ancak Bay Coveney'in zaman çizelgesini değerlendirmesiyle aynı fikirde değildi.

"Sanırım yapabiliriz," dedi Andrew Marr "Bence bu yapılabilir, çünkü her iki taraf ... bunu yapmaya kararlıyız ve yapmak istiyorlar, ama biz zaten var olan bir ülkeyiz

WH Smith idari emeklilik ödülleri konusunda uyardı

Medya altyazısı

'Neden Ay'a uçmak için bir bilet aldım'

Japon milyarder Yusaku Maezawa, Uzay'da kendisine eşlik edecek bir kadın "yaşam partneri" arıyor X'in ilk kız turist Ay'a yolculuğu.

44 yaşındaki moda mogul, Mum roketinde ayın etrafında uçan ilk sivil yolcu olacak.

2023, görev 1972'den bu yana insanların ilk ay yolculuğu olacak.

Çevrimiçi bir başvuruda, Maezawa, deneyimi "özel" bir kadınla paylaşmak istediğini söyledi.

Son zamanlarda 27 yaşındaki oyuncu kız arkadaşı Ayame Goriki'den ayrılan girişimci, kadınlardan web sitesinde "planlı bir maç yapma etkinliği" için başvurmalarını istedi.

Uçmak isteyen Japon milyarder Ay'a

Neden Ay'a bilet aldım

Japon milyarder tweetleri en çok tweet atılan tweet

"Yalnızlık ve boşluk hissi olarak yavaşça üzerime dalmaya başlıyorum, düşündüğüm bir şey var: Devam o bir kadını seviyorum, "Bay Maezawa web sitesinde yazdı.

" Bir 'yaşam partneri' bulmak istiyorum, "diye ekledi Maezawa. "Gelecekteki ortağımla, aşkımızı ve dünya barışını uzaydan bağırmak istiyorum."

Rapor

Web sitesinde bir koşullar listesi ve Üç ay süren başvuru süreci.

Arkadaşlık profil tarzında yazılan koşullar, başvuru sahiplerinin bekar, 20 yaşın üzerinde, her zaman olumlu ve uzaya gitmeye ilgi duyduklarını söylüyor. br />
Başvurular için son tarih 17 Ocak'tır ve Maezawa'nın partnerine ilişkin nihai karar Mart ayı sonunda verilecektir.

Resim yazısı

Bay Maezawa, en fazla sekiz sanatçıyı uzayda kendisine katılmaya davet edeceğini söyledi

Hardcore bir punk grubunda davulcu olarak ün alan bir eksantrik olan Bay Maezawa, dikkat çekici stuntlar için bir forma sahip.

Bu ayın başlarında Bay Maezawa, tweetlerinden birini paylaşan rastgele seçilmiş 100 kişi arasında 100 milyon yen (925.000 $; 725.000 £) paylaşmaya söz verdi.

"Katılmak için tek yapmanız gereken beni takip ve bu tweet RT "dedi. />
Japon online giyim perakendecisi Zozo Inc'in kurucusu Maezawa, servetini moda dünyasında yaptı. Birçoğunun sanata harcadığı 3 milyar dolara yakın kişisel bir servete sahip olduğuna inanılıyor.

Resim yazısı

Sanat eseri: BFR uzay gemisi İnsanları Ay'ın etrafında bir geziye taşıyın

Geçen yılın sonlarında, başka bir ünlü şirketin sahibi olan SpaceX tarafından Ay'ın etrafında uçması nedeniyle ilk özel yolcu olarak adlandırıldıktan sonra yurtdışında daha tanındı. Milyarder, Elon Musk.

Elon Musk, SpaceX 'Moon loop' için ilk turisti tanıttı

Bay Maezawa'nın uzaya bileti için ödemeyi kabul ettiği fiyat açıklanmadı, ancak Bay Musk'a göre bu "çok para" idi.

Bay Maezawa uçuşta yanına bir grup sanatçı almayı planladığını söyledi

HIV pozitif pilot stigma ile başa çıkma kimliğini ortaya koyuyor

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Hem batı hem de doğu kıyıları hava uyarısı kapsamındadır

Parçalar fırtına Brendan Pazartesi günü vurduğu gibi İskoçya'nın ciddi galeriler beklemesi konusunda uyarıldı.

Fırtına hazırlıklarının bir parçası Mum Comhairle nan Eilean Siar (Batı Adaları konseyi) tüm okullarını öğrencilere kapattı.

Adalardaki tüm otobüs servisleri iptal edildi ve feribot güzergahlarında ciddi aksaklıklar olması muhtemel.

Met Office tarafından verilen sarı uyarı 10 saatlik 14 saatlik bir süreyi kapsıyor. : 00 gece yarısına kadar.

Pazar günü, buzlu koşullara hazırlanan ekipler olarak Fife'da yoğun bir yolda bir değirmen devrildi.

Kaza Cupar yakınlarındaki A916'yı kapattı. Kimsenin ciddi şekilde yaralandığına inanılmıyor.

Daha önce, Fife Belediyesi tüm birincil yollara tuzla muamele edildiğini söyledi.

Met Office bir "çok rüzgarlı dönem "Pazartesi günü saat 10: 00'da başlayacak.

Met Office insanların beklemeleri gerektiğini söyledi:

Karayolu, demiryolu, hava ve feribot taşımacılığında bazı gecikmeler bekleniyor. Maruz kalan güzergahlar ve köprülerdeki yüksek taraflı araçlar için

Bazı otobüs ve tren hizmetleri etkilenirken, bazı yolculuklar daha uzun sürüyor

Sahil yolları, deniz cepheleri ve spreyden etkilenen kıyı toplulukları ve / veya büyük dalgalar

Bazı kısa süreli güç kaybı ve diğer hizmetler

"Maruz kalan kıyılarda ve tepelerde en güçlü rüzgarlar bekleniyor" dedi.

"Burada 60-70 mil / saatlik kumlar, muhtemelen birkaç mil 80 mil / saat'e kadar gusts görüyor olabilir - özellikle İrlanda Denizi kıyıları çevresinde ve en güçlü rüzgarların en fazla olduğu İskoçya'nın batı kıyısında.

"Gusts 45-55 ile iç kesimlerde olacak mil / sa. Doğuya hareket eden ve en şiddetli rüzgarlara eşlik eden dar bir şiddetli yağmur bandı ek bir tehlike olabilir. "

@metoffice tarafından Twitter gönderisini atla

⚠️Sarı Uyarı güncellendi⚠️



İngiltere'nin batı bölgelerinde ve kuzeydoğu İskoçya'da rüzgar



Pazartesi 1000 - 2359



Son bilgiler

👉https: //t.co/QwDLMfRBfs



Kal #WeatherAware #StormBrendan pic.twitter.com/jcyaKWJapu

- Met Office (@metoffice) 12 Ocak 2020

Rapor

Twitter Sonu gönderen @metoffic

Rob Burrow, Leeds ve Bradford arasında dostça bağış toplama konusunda destek sağlayarak 'tökezledi'

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Pazartesi günü müzakerelere Sussex Dükü, Cambridge Dükü ve Galler Prensi katılacak

Kraliçe, daha sonra Sussex Dükü ve Düşesi'nin gelecekteki rollerini tartışmak için Sandringham'daki kıdemli kraliyetlerle buluşacak.

Prens Harry, Cambridge Mum ve Galler Prensi Tüm toplantıya katılacak, Meghan'ın Kanada'dan telefonla tartışmaya katılması bekleniyor.

Sussexes, Kraliyet Ailesinin kıdemli üyeleri olarak geri adım atmayı planladıklarını söylüyor.

BBC kraliyet muhabiri Jonny Dymond bir anlaşmanın "zaman alabileceğini" söyledi.

Prens Charles, Sultan Qaboos bin Said Al Said'in ölümünden sonra taziye törenine katıldıktan sonra görüşmeler için Umman'dan döndü. >
Prens Harry, Windsor'daki evi Frogmore Cottage'dan Sandringham'a seyahat ettiği anlaşılıyor.

Görüşmelerin, çiftin tanımlanması yolunda "bir sonraki adım" üreteceği umuluyor yeni ilişkiler Kraliyet Ailesi ile birlikte - Kraliçe'nin günler içinde bir çözüm bulma isteğine uygun olarak.

Kraliyet müzakerelerinin gündeminde ne var?

Harry ve Meghan arıyor çıkış

Sussexler nasıl para kazanabilirler?

'Sadece bir kraliyet olamazsın, sonra olmayacağına karar veremezsin'

Çarşamba günü yaptığı açıklamada, çift kıdemli kraliyet ailesi olarak "geri adım atmayı" ve mali açıdan bağımsız olmak için çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca İngiltere ve Kuzey Amerika arasında zamanlarını ayırmayı planladıklarını belirttiler. " Kraliçe, İngiliz Milletler Topluluğu ve patronlarımıza olan görevimizi onurlandırmaya devam ediyoruz. ” Resmi Instagram hesaplarında yayınlanan Sussexes'in açıklamasından bu yana Prens Harry ile yüz yüze geldi.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Kraliçe bir kilise hizmetine katıldı. Pazar günü sabah Sandringham

Kraliçe, Prens Charles, William ve Harry'nin, çiftin ana hatlarını çizdiği planları dikkate alarak Sussex'ler için bir dizi olasılığı gözden geçirmeleri bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılırsa, uygulanması biraz zaman alacağına dair genel bir anlayış var.

Gazete haberleri, çiftin mutsuz oldukları takdirde potansiyel olarak zarar verici bir televizyon röportajı yapabileceğini ileri sürdü Tartışmaların sonucu.

Geçen yıl onlarla bir belgesel çeken yayıncı ve çiftin arkadaşı Tom Bradby, Sunday Times'da şöyle yazdı: "Neyin yayınlanabileceği hakkında bir fikrim var tam, engelsiz, oturmalı bir röportaj ve bunun güzel olacağını düşünmüyorum. "

Sandringham'a daha sonra oyuncular bir dizi seçenek, bir dizi olasılık alacaklar. Bunlar Prens Harry ve Meghan'ın belirtilen amaçlarına dayanacaktır.

Başka bir yerde detaylandırılmış çelişkilerin başını bir kenara bırakarak, bu farklı amaç ve taleplerin dengelenmesi yeterince zor.


Belki bir anlaşma Pazartesi, Salı, Çarşamba günü geliyor. Ancak müzakere için uygun olmayan şey hizmet ve hayatta kalmadır. Her ikisi de Prens Harry ve Meg tarafından gözlemlenmelidir

LGBT silahlı kuvvetleri yasağı: 'Ne kadar ilerledik'

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Pazartesi günü Mum Sussex Dükü, Cambridge Dükü ve Galler Prensi katılacak

Kraliçe, daha sonra Sussex Dükü ve Düşesi'nin gelecekteki rollerini tartışmak için Sandringham'daki kıdemli kraliyetlerle buluşacak.

Prens Harry, Cambridge Dükü ve Galler Prensi Tüm toplantıya katılacak, Meghan'ın Kanada'dan telefonla tartışmaya katılması bekleniyor.

Sussexes, Kraliyet Ailesinin kıdemli üyeleri olarak geri adım atmayı planladıklarını söylüyor.

BBC kraliyet muhabiri Jonny Dymond bir anlaşmanın "zaman alabileceğini" söyledi.

Prens Charles, Sultan Qaboos bin Said Al Said'in ölümünden sonra taziye törenine katıldıktan sonra görüşmeler için Umman'dan döndü. >
Prens Harry, Windsor'daki evi Frogmore Cottage'dan Sandringham'a seyahat ettiği anlaşılıyor.

Görüşmelerin, çiftin tanımlanması yolunda "bir sonraki adım" üreteceği umuluyor yeni ilişkiler Kraliyet Ailesi ile birlikte - Kraliçe'nin günler içinde bir çözüm bulma isteğine uygun olarak.

Kraliyet müzakerelerinin gündeminde ne var?

Harry ve Meghan arıyor çıkış

Sussexler nasıl para kazanabilirler?

'Sadece bir kraliyet olamazsın, sonra olmayacağına karar veremezsin'

Çarşamba günü yaptığı açıklamada, çift kıdemli kraliyet ailesi olarak "geri adım atmayı" ve mali açıdan bağımsız olmak için çalıştıklarını söyledi.

Ayrıca İngiltere ve Kuzey Amerika arasında zamanlarını ayırmayı planladıklarını belirttiler. " Kraliçe, İngiliz Milletler Topluluğu ve patronlarımıza olan görevimizi onurlandırmaya devam ediyoruz. ” Resmi Instagram hesaplarında yayınlanan Sussexes'in açıklamasından bu yana Prens Harry ile yüz yüze geldi.

Telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Kraliçe bir kilise hizmetine katıldı. Pazar günü sabah Sandringham

Kraliçe, Prens Charles, William ve Harry'nin, çiftin ana hatlarını çizdiği planları dikkate alarak Sussex'ler için bir dizi olasılığı gözden geçirmeleri bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde bir anlaşmaya varılırsa, uygulanması biraz zaman alacağına dair genel bir anlayış var.

Gazete haberleri, çiftin mutsuz oldukları takdirde potansiyel olarak zarar verici bir televizyon röportajı yapabileceğini ileri sürdü Tartışmaların sonucu.

Geçen yıl onlarla bir belgesel çeken yayıncı ve çiftin arkadaşı Tom Bradby, Sunday Times'da şöyle yazdı: "Neyin yayınlanabileceği hakkında bir fikrim var tam, engelsiz, oturmalı bir röportaj ve bunun güzel olacağını düşünmüyorum. "

Sandringham'a daha sonra oyuncular bir dizi seçenek, bir dizi olasılık alacaklar. Bunlar,

Dükkanları stokları olmayan milyarder perakendecisi

Medya başlığı

Filipin yanardağı etrafında Mum fırtına fırtınası hızlandırılmış

Yetkililer "tehlikeli bir patlama" mümkün olduğuna dair uyarıda bulundukları için Filipinler'deki bir yanardağ lav yaymaya başladı. birkaç saat içinde ya da birkaç gün içinde ".

Pazartesi gününün erken saatlerinde başkent Manila'nın yaklaşık 70 km güneyinde bulunan Taal yanardağından zayıf lav akmaya başladı.

Bölgeden yaklaşık 8.000 insanın tahliye edilmesini tetikleyen büyük bir kül tüyünün yayılmasından sonra geliyor.

Taal, Filipinler'in ikinci en aktif yanardağı.

Bu bir Dünyanın en küçük yanardağlarından biri ve son 450 yılda en az 34 patlama yaptı.

Telif hakkı

PHIVOLCS

Resim yazısı

Zayıf lav, Taal yanardağından akmaya başladı

"Taal yanardağı, yoğun bir huzursuzluk dönemine girdi ... 02:49 ile 04:28 arasında magmatik patlamaya başladı. Bu, gök gürültüsü ve yanıp sönme eşliğinde zayıf lav çeşmesi ile karakterizedir. yıldırım, "Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (PHIVOLCS) bir açıklamada söyledi.

Ancak PHIVOLCS direktörü Renato Solidum," kül, kaya, gaz hızları da dahil olmak üzere tehlikeli bir patlama belirtileri "dedi. CNN Philippines'e göre, yatay olarak 60 km / saatten daha fazla "henüz gerçekleşmemişti.

PHIVOLCS artık uyarı seviyesini maksimum 5'ten 3'ten 4'e yükseltti.

Yanardağ, Taal gölünün ortasındaki bir adada yer alıyor ve yetkililer de olası bir "volkanik tsunami" konusunda uyarıda bulundu.

Bir patlama sonrasında döküntüler düşerek volkanik bir tsunami tetiklenebilir, Suyu itmek ve dalgalar oluşturmak.

Volkan turizminin popülaritesi

Her zaman aktif olan özel sektöre ait volkan

Volkanların hafife alındığı Tsunami tehlikeleri '

Pazar günü, yanardağ dev bir kül tüyü yaydı, gürleyen sesler ve titreme de bildirildi.

Görüntü telif hakkı

REUTERS

Resim yazısı

Taal yanardağından gelen kül, yakındaki bölgelerde binlerce sakini etkiledi

Kül, yakınlarda maske takmaları tavsiye edilen sakinlerle birkaç bölgeye düştü. Metro Manila'da yaşayan bir kişi dükkanların maskeleri tükenmeye başladığını söyledi.

"Arabama gittiğimde külle kaplı olduğunu gördüm. Aceleyle bir eczaneden maske almaya gittim ama "Paranaque sakini Angel Bautista, Reuters'e verdiği demeçte. Volkan külü, şehrin uluslararası havaalanını tüm uçuşları askıya almaya zorladı. PHIVOLCS, "püskürmeden kaynaklanan havadaki kül ve balistik parçaların ... uçaklara zarar verdiğini" uyardı.

Filipin borsası da tüm ticareti durduracağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte'in ofisi, Manila'daki hükümet çalışmalarının ve başkentin her seviyesindeki tüm okulların askıya alınmasını emretti.

Halkın boyunca uzanan Filipinler'de depremler ve volkanik faaliyetler nadir değildir. Yangın - dünyanın en aktif fay hatlarından birine sahip büyük bir sismik aktivite bölgesi

Gazete başlıkları: Harry 'kargaşada' ve 'kraliyet sabunu Oprah'

Medya altyazısı

Tahran'daki Shahid Beheshti üniversitesindeki öğrenciler, İran hükümetine karşı görünen bir meydan okuma şovunda ABD ve İsrail bayrakları üzerinde yürümeyi Mum
İran liderleri, Kabulden sonra protestolar, bir Ukraynalı yolcu uçağını düşürerek, birçoğu İranlı olan 176 kişiyi öldürdü.

Tahran'daki ve diğer birçok şehirde protestocular liderliğe karşı sloganlar attılar. >
Güvenlik güçleri ile çatışmalar ve göz yaşartıcı gazın patlaması bildirildi.

İran, ABD ile artan gerilimler arasında uçağa ilk inkar ettikten sonra "istemeden" uçağa çarptığını itiraf etti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden uçak, İran'ın Irak'taki ABD kuvvetlerini barındıran iki hava üssünde füze fırlatmasından kısa süre sonra geçen Çarşamba günü Tahran yakınlarında vuruldu.

Bu grevler ABD'nin üst düzey İran komutanı Qasem Soleimani'yi 3 Ocak'ta Bağdat'taki bir dron grevinde öldürmesine bir yanıt.

İran havza anıyla karşı karşıya

PS752 uçuşu hakkında bildiklerimiz

Düzinelerce İranlı ve Kanadalı, Ukrayna, İngiltere, Afganistan ve İsveç vatandaşları öldü Uçak.

Pazar günkü protestolarda ne oldu?

Göstericiler, güvenlik güçlerinin geniş çapta konuşlandırılmasına rağmen yeni protestolara katıldılar.

Riot polisi, elit Devrim Muhafızları motosiklet ve sivil güvenlik görevlileri yürürlükteydi.

Devrim Muhafızları - ne yapıyorlar?

İran'ın tek kadın Olimpiyat madalyası kusurları

Görünüşe göre devlet propagandasını reddeden sembolik bir eylemde, video Tahran'daki Shahid Beheshti Üniversitesi'nde ABD ve İsrail bayrakları üzerinde yürümemeye özen gösteren gösteriler yaptı.

Bazı sosyal medya kliplerinde protestocuların hükümet karşıtı sloganlar attığını duymak mümkündür: "Düşmanımızın Amerika olduğu, düşmanımızın tam burada olduğu yalan söylüyorlar." Protestocuların çoğu kadın.

Sosyal medya görüntüleri Tahran'ın Azadi Meydanında protestocuların alkışladığını ve zikrettiğini gösterdi. BBC Persian, güvenlik güçleri tarafından göz yaşartıcı gaz ateşlendiğinde bir baskı olduğunu söyledi.

Yarı resmi Fars haber ajansı, başkentin çeşitli noktalarında 1000'e kadar kişinin protesto ettiğini söyledi. >
Diğer şehirlerde de protestolar bildirildi.

Medya altyazısı

Cumartesi günü Amir Kabir Üniversitesi'nin önünde toplanan ve istifasını isteyen ve yalan söylemekle suçlayan bir kalabalık

Göstermeye devam etmeye karar verenler, BBC'nin Arap işleri editörü Sebastian Usher, güvenlik güçlerinin geçmişte protesto hareketleriyle uğraştığı şiddete dikkat edeceklerini söylüyor.

Cumartesi günü, öğrenciler iki üniversitenin dışında toplanmışlardı. T

Tennessee Titanlar Baltimore Ravens'i şok etti; San Francisco 49ers Vikingleri yendi

Medya altyazısı

Tahran'daki Shahid Beheshti üniversitesindeki öğrenciler, İran hükümetine karşı görünen bir meydan okuma şovunda ABD ve İsrail bayrakları üzerinde yürümeyi reddetti

İran liderleri, Mum sonra protestolar, bir Ukraynalı yolcu uçağını düşürerek, birçoğu İranlı olan 176 kişiyi öldürdü.

Tahran'daki ve diğer birçok şehirde protestocular liderliğe karşı sloganlar attılar. >
Güvenlik güçleri ile çatışmalar ve göz yaşartıcı gazın patlaması bildirildi.

İran, ABD ile artan gerilimler arasında uçağa ilk inkar ettikten sonra "istemeden" uçağa çarptığını itiraf etti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden uçak, İran'ın Irak'taki ABD kuvvetlerini barındıran iki hava üssünde füze fırlatmasından kısa süre sonra geçen Çarşamba günü Tahran yakınlarında vuruldu.

Bu grevler ABD'nin üst düzey İran komutanı Qasem Soleimani'yi 3 Ocak'ta Bağdat'taki bir dron grevinde öldürmesine bir yanıt.

İran havza anıyla karşı karşıya

PS752 uçuşu hakkında bildiklerimiz

Düzinelerce İranlı ve Kanadalı, Ukrayna, İngiltere, Afganistan ve İsveç vatandaşları öldü Uçak.

Pazar günkü protestolarda ne oldu?

Göstericiler, güvenlik güçlerinin geniş çapta konuşlandırılmasına rağmen yeni protestolara katıldılar.

Riot polisi, elit Devrim Muhafızları motosiklet ve sivil güvenlik görevlileri yürürlükteydi.

Devrim Muhafızları - ne yapıyorlar?

İran'ın tek kadın Olimpiyat madalyası kusurları

Görünüşe göre devlet propagandasını reddeden sembolik bir eylemde, video Tahran'daki Shahid Beheshti Üniversitesi'nde ABD ve İsrail bayrakları üzerinde yürümemeye özen gösteren gösteriler yaptı.

Bazı sosyal medya kliplerinde protestocuların hükümet karşıtı sloganlar attığını duymak mümkündür: "Düşmanımızın Amerika olduğu, düşmanımızın tam burada olduğu yalan söylüyorlar." Protestocuların çoğu kadın.

Sosyal medya görüntüleri Tahran'ın Azadi Meydanında protestocuların alkışladığını ve zikrettiğini gösterdi. BBC Persian, güvenlik güçleri tarafından göz yaşartıcı gaz ateşlendiğinde bir baskı olduğunu söyledi.

Yarı resmi Fars haber ajansı, başkentin çeşitli noktalarında 1000'e kadar kişinin protesto ettiğini söyledi. >
Diğer şehirlerde de protestolar bildirildi.

Medya altyazısı

Cumartesi günü Amir Kabir Üniversitesi'nin önünde toplanan ve istifasını isteyen ve yalan söylemekle suçlayan bir kalabalık

Göstermeye devam etmeye karar verenler, BBC'nin Arap işleri editörü Sebastian Usher, güvenlik güçlerinin geçmişte protesto hareketleriyle uğraştığı şiddete dikkat edeceklerini söylüyor.

Cumartesi günü, öğrenciler iki üniversitenin dışında toplanmışlardı. Başlangıçta kurbanlara saygı göstermek için bunu yaptılar, ancak akşamları daha sonra öfkeli protestolar patlak verdi ve göz yaşartıcı gazın

HRW başkanı kritik Çin raporu öncesinde 'Hong Kong'a girişi engellendi'

Medya altyazısı

Tahran'daki Shahid Beheshti üniversitesindeki öğrenciler, İran hükümetine karşı görünen bir meydan okuma şovunda ABD ve İsrail bayrakları üzerinde yürümeyi reddetti

İran liderleri, Kabulden sonra protestolar, bir Ukraynalı yolcu uçağını düşürerek, birçoğu İranlı olan 176 kişiyi öldürdü.
Mum ve diğer birçok şehirde protestocular liderliğe karşı sloganlar attılar. >
Güvenlik güçleri ile çatışmalar ve göz yaşartıcı gazın patlaması bildirildi.

İran, ABD ile artan gerilimler arasında uçağa ilk inkar ettikten sonra "istemeden" uçağa çarptığını itiraf etti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden uçak, İran'ın Irak'taki ABD kuvvetlerini barındıran iki hava üssünde füze fırlatmasından kısa süre sonra geçen Çarşamba günü Tahran yakınlarında vuruldu.

Bu grevler ABD'nin üst düzey İran komutanı Qasem Soleimani'yi 3 Ocak'ta Bağdat'taki bir dron grevinde öldürmesine bir yanıt.

İran havza anıyla karşı karşıya

PS752 uçuşu hakkında bildiklerimiz

Düzinelerce İranlı ve Kanadalı, Ukrayna, İngiltere, Afganistan ve İsveç vatandaşları öldü Uçak.

Pazar günkü protestolarda ne oldu?

Göstericiler, güvenlik güçlerinin geniş çapta konuşlandırılmasına rağmen yeni protestolara katıldılar.

Riot polisi, elit Devrim Muhafızları motosiklet ve sivil güvenlik görevlileri yürürlükteydi.

Devrim Muhafızları - ne yapıyorlar?

İran'ın tek kadın Olimpiyat madalyası kusurları

Görünüşe göre devlet propagandasını reddeden sembolik bir eylemde, video Tahran'daki Shahid Beheshti Üniversitesi'nde ABD ve İsrail bayrakları üzerinde yürümemeye özen gösteren gösteriler yaptı.

Bazı sosyal medya kliplerinde protestocuların hükümet karşıtı sloganlar attığını duymak mümkündür: "Düşmanımızın Amerika olduğu, düşmanımızın tam burada olduğu yalan söylüyorlar." Protestocuların çoğu kadın.

Sosyal medya görüntüleri Tahran'ın Azadi Meydanında protestocuların alkışladığını ve zikrettiğini gösterdi. BBC Persian, güvenlik güçleri tarafından göz yaşartıcı gaz ateşlendiğinde bir baskı olduğunu söyledi.

Yarı resmi Fars haber ajansı, başkentin çeşitli noktalarında 1000'e kadar kişinin protesto ettiğini söyledi. >
Diğer şehirlerde de protestolar bildirildi.

Medya altyazısı

Cumartesi günü Amir Kabir Üniversitesi'nin önünde toplanan ve istifasını isteyen ve yalan söylemekle suçlayan bir kalabalık

Göstermeye devam etmeye karar verenler, BBC'nin Arap işleri editörü Sebastian Usher, güvenlik güçlerinin geçmişte protesto hareketleriyle uğraştığı şiddete dikkat edeceklerini söylüyor.

Cumartesi günü, öğrenciler iki üniversitenin dışında toplanmışlardı. Başlangıçta kurbanlara saygı göstermek için bunu yaptılar, ancak akşamları daha sonra öfkeli protestolar patladı ve onları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz çıkarıldığı bildirildi.

Birkaç İran gazetesi uçak kurbanları için nöbetleri kapattı. "Utanç" ve "Affedilmez" gibi manşetlerin yanı sıra.

Ancak hükümet yanlısı bir gazetenin İran'ın "dürüst" hata kabulü olarak adlandırdığı şey için de övgü var.

Tahran'da Soleimani'yi destekleyen ve ABD ile İngiltere'ye karşı çıkan protesto gösterileri de yapıldı.

Uluslararası tepki ne oldu?

Pazar günü ABD Başkanı Donald Trump tekrarlandı İran'ın hükümet karşıtı protestocuları hedeflememesi gerektiği yönünde uyarılar, "

Uzaya gitmek için 250.000 dolar ödeyen kadın

Telif hakkı

BEALES

Mum en eski mağazalarından biri yönetime çökebileceği konusunda

Bournemouth'da ticarete başlayan Beales 1881, bir alıcı bulamazsa 22 mağaza ve 1.000 işin tehlikede olduğunu söyledi.

Firma kira indirimlerini kabul etmek ve kabul etmek için ev sahipleriyle görüşüyor.

Ayrıca iki potansiyel alıcıyla yapılan görüşmelerde - rakip bir perakendeci ve bir risk sermayesi yatırımcısı, BBC anlıyor.

Genel Müdür Tony Brown, 2018 yılında şirketin yönetim satın alımına liderlik etti.

Analiz

BBC iş muhabiri Rob Young tarafından

Perakendeciler için acımasız bir zaman. Debenhams dün 19 mağazayı kapatmaya başladı. Mothercare'in 79 İngiltere mağazası bugün ticaretini durduracak.

Şimdi Beales, yukarı ve aşağı 22 mağazasıyla yöneticileri araması gerekebileceğini doğruladı.

Beales, Neredeyse 140 yıldır var, ancak Noel üzerinden beklenenden daha zayıf ticaret hayatta kalmayı tehdit ediyor.

Yakın geleceği garanti edilebilse bile, işyeri riski ile mağaza kapanmaları göz ardı edilmiyor.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu, geçen yıl yüksek caddenin en kötü rekor olduğunu söyledi.

Mart 2019'a kadar, Beale Ltd, Maliyetler arttıkça ve satışlar düştükçe önceki yıl için 1,3 milyon sterlin.

Beales'in aşağıdaki kasaba ve şehirlerde mağazaları var:

Beccles

Bedford

Bournemouth

Norton Yongalama

Diss

Fareham

Hexham

Keighley
Kendal
Lowestoft
Mansfield
Perth
Peterborough
Poole
Skegness
Southport

Spalding

Aziz Neots

Tonbridge

Wisbech

Worthing

Yeovil

Geçen yıl bir yüzyılın çeyreğinde İngiltere perakende satışlarının ilk kez düşmesinden sonra geliyor.

Sanayi gövdesine göre Kasım ve Aralık aylarında satışlar% 0.9 düştü İngiliz Perakende Konsorsiyumu (BRC).

John Lewis, departmanlarındaki Noel satışlarının en az bir yıl açık olan mağazalar için% 2 düştüğünü bildirdiği için personel bonusunun şüpheye düşebileceği konusunda uyardı.

Geçen hafta, moda zinciri Superdry, Noel'de satışlar keskin bir şekilde düştükten sonra kârının silinebileceği konusunda uyardı.

Tam fiyata daha fazla kıyafet satmaya çalışan firma. , rakipler tarafından "benzeri görülmemiş tanıtım etkinliği" tarafından vurulduğunu söyledi.

2019 yılında Jessops, kart zinciri Clintons, Bonmarche ve Karen Millen depresyon kiralarını ve hit ev sahiplerini içeren bir daralma saldı. />
Ancak bazı şirketler başarılı oluyor.

Spor modası perakendecisi JD Spor, tahminlerin en üst kısmında tüm yıl karlarını rapor etmeyi beklediğini açıkladı.

Sonraki, Noel ticaret döneminde beklenenden daha iyi satışların ardından kar tahminini kaldırdı. Şirketin tam fiyat satışları% 5,2 arttı.

Ve büyük şirketler denemek için zorlu ortamı kullanıyor.

Ikea İngiltere'de ilk küçük formatlı mağazasını açacak Londra'daki bir alışveriş merkezinin satın alınmasının ardından.

İsveçli perakende devi Hammersmith'deki Kings Mall Alışveriş Merkezi için 170 milyon £ ödedi

CES 2020: TV, bir meşaleyi gölgelerine parlamanızı sağlar

Telif hakkı

YOUTUBE / SCINEWS

Son on yıl yapay zeka için büyük bir dönemdi, ancak alandaki araştırmacılar endüstrinin yeni bir aşamaya girmek üzere olduğuna inanıyorlar. />
Teknolojinin yetenekleri fazla tahmin edildikten sonra yeniden değerlendirildikçe, yüce çevreleyen yapay zekâ, yıllar geçtikçe Mum ulaştı ve çukurlaştı.

Zirveler AI yazları ve AI çukurları olarak biliniyor Kışlar.

10'lu yıllar, teknoloji devlerinin tekrar tekrar AI'nın yeteneklerini ortaya koyduğu en sıcak AI yazıydı.

AI öncüsü Yoshua Bengio, bazen "AI tanrı babalarından biri" ", BBC'ye yapay zekanın yeteneklerinin 10'larda bunu yapmakla ilgilenen bazı şirketler tarafından bir miktar abartılı olduğunu söyledi.

Ancak, yutturmaca soğumaya başlayabileceğine dair işaretler var.

Telif hakkı

MICROSOFT RESEARCH

Resim yazısı

Microsoft Research's Intelligence Group'un baş araştırmacısı Katja Hofmann

"Bende var Yapay Zekâ'nın yeni bir aşamaya geçme duygusu, "Cambridge'deki Microsoft Research'ün baş araştırmacısı Katja Hoffman dedi.

Milyarların Yapay Zeka'ya yatırıldığı ve daha fazla olması muhtemel olduğu düşünüldüğünde atılımlar, bazı araştırmacılar bu yeni aşamaya bir AI kış demenin yanlış olacağını düşünüyor.

Robot Savaşları, aynı zamanda Sheffield Üniversitesi'nde AI ve robotik profesörü olan Noel Sharkey'e BBC'nin şunları söyledi: "AI sonbahar" terimini seviyor - ve diğerleri de aynı fikirde.

'Plato hissi'

2010'ların başında, AI'daki dünya liderlerinden biri, Sıklıkla AGI olarak adlandırılan veya gelecekte bir noktada "yapay genel zeka" olarak adlandırılan DeepMind.

Yapay zekada kutsal kâse olarak kabul edilen AGI'ye sahip makineler sadece tahtadaki insanlar kadar akıllı, söz verdi.

DeepMind'in yüce AGI hırsları, Londra basına 400 milyon pound ödeyen Google'ın dikkatini çekti. AI laboratuvarını 2014 yılında web sitesinde şu misyon açıklamasına ulaştığında: "İstihbarat çözün ve daha sonra bunu her şeyi çözmek için kullanın."

Birkaç kişi AGI'nin bir gerçeklik haline gelmesi hakkında konuşmaya başladı, Elon Musk'un 1 milyar dolarlık AI laboratuvarı, OpenAI ve MIT profesörü Max Tegmark gibi akademisyenler de dahil.

2014 yılında Oxford Üniversitesi'nden bir filozof olan Nick Bostrom, Superintelligence kitabı ile bir adım daha ileri gitti. Makinelerin sıkı bir şekilde kontrol altında olduğu bir dünya öngörüyor.

Ancak bu konuşmalar on yıl geçtikçe daha az ciddiye alındı. 2019'un sonunda, en akıllı bilgisayarlar hala sadece "dar" bir görev seçiminde mükemmelleşebiliyordu.

New York Üniversitesi'nde bir AI araştırmacısı olan Gary Marcus, "On yılın sonunda Mevcut tekniklerin bizi şimdiye kadar taşıyabileceğine dair artan bir fark vardı. ”

Endüstrinin daha ileri gitmek için bazı" gerçek yeniliklere "ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

" Bir genel plato hissi, "diyen konuşma yapay zekası profesörü Verena Rieser

Tayland 'diktatörlüğe karşı koşmak' binlerce kişiyi cezbetti

Telif hakkı Mum
İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Yerli halkın yangınları yönetmek için uzun süredir teknikleri kullanması

Binlerce Avustralya yerli halkı topraklara ateş açtı.

Avustralya Avrupalılar tarafından işgal edilmeden ve kolonileştirilmeden çok önce, "kültürel yanıklar" olarak bilinen yangın yönetimi teknikleri uygulandı.

Serin yanan, diz yüksekliğindeki alevler sürekli ve manzara boyunca gerçekleşecek şekilde tasarlandı.

Yangınlar yakma ve yaprak detritus gibi yakıt yakıyor, yani doğal bir orman yangını daha az yutuyor

Avustralya'nın yangın krizi geçen yıl başladığından beri, bu tekniğin daha iyi bir şekilde yeniden entegrasyonuna yönelik çağrılar daha da arttı. Ancak daha önce olmalıydı, bir Aborijin bilgi uzmanı olduğunu savunuyor.

"Bush'un yanması gerekiyor," diyor Shannon Foster.

D'harawal için bir bilgi kaleci. insanlar - büyükleri tarafından aktarılan bilgi aktarımı - ve Sydney Teknoloji Üniversitesi'nde (UTS) bir Aborijin Bilgi okutmanı.

Ateşle ateşle savaşabilir misiniz?

Görsel Orman yangını krizine rehberlik

Avustralya orman yangını: Çok basit bir açıklama

Paylaştığı ataların çoğunun çalı ile ilgili olduğunu söylüyor. Foster.

"Bu, ülkeyi koruma kavramıdır - Aborijin halkı olarak yaptığımız her şeyin merkezinde yer alır. Bu sadece ülkeden neler alabileceğimizle ilgili değil, ülkeye neler verebileceğimizle ilgilidir. Bugünün teknikleri

Ülke Aborijin kültürü içinde kişileştirilmiştir. "Dünya bizim annemiz. Bizi hayatta tutuyor," diyor Bayan Foster. Bu ilişki, öncelikli yakma konusundaki öncelikleri değiştirir.

Günümüz yetkilileri can ve malları korumaya odaklanarak tehlike azaltma yanması gerçekleştirirken, Bayan Foster bunun "açıkça çalışmadığını" söyledi.

"Mevcut kontrollü yanıklar her şeyi yok ediyor. Yangın yönetimini uygulamak için naif bir yol ve toprağı en iyi bilen Yerli halkı duymuyor.

" Kültürel yanma çevreyi korurken bütünsel. Ülkeye, mülke ve varlıklara bakmakla ilgileniyoruz.

"Varlıkları yiyemez, içemez veya nefes alamayız. Ülke olmadan hiçbir şeyimiz yoktur."

Telif hakkı

CATHERINE MCLACHLAN

Resim yazısı

Shannon Foster, D'harawal büyükleri tarafından aktarılan teknikleri aktarıyor

Telif hakkı

UTS

Resim yazısı

Büyük büyükbabası Tom (solda) ve büyükbabası Fred (soldan üçüncü) 1940'larda ders veriyor Yerli kültürel yanıklar, çevrenin ritimleri içinde çalışarak Aborijin halkının avlayabileceği keseli hayvanların ve memelilerin ilgisini çekiyor.

"Soğuk yakma dünyayı yeniliyor ve biyolojik çeşitliliği artırıyor - kül döller ve potasyum çiçeklenmeyi teşvik eder.

Alister Jack: SNP zaferi 'indyref2 için zorunlu olmayacak'

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı Mum Hem batı hem de doğu kıyıları hava uyarısı kapsamındadır

Parçalar fırtına Brendan Pazartesi günü vurduğu gibi İskoçya'nın ciddi galeriler beklemesi konusunda uyarıldı.

Fırtına hazırlıklarının bir parçası olarak Comhairle nan Eilean Siar (Batı Adaları konseyi) tüm okullarını öğrencilere kapattı.

Adalardaki tüm otobüs servisleri iptal edildi ve feribot güzergahlarında ciddi aksaklıklar olması muhtemel.

Met Office tarafından verilen sarı uyarı 10 saatlik 14 saatlik bir süreyi kapsıyor. : 00 gece yarısına kadar.

Pazar günü, buzlu koşullara hazırlanan ekipler olarak Fife'da yoğun bir yolda bir değirmen devrildi.

Kaza Cupar yakınlarındaki A916'yı kapattı. Kimsenin ciddi şekilde yaralandığına inanılmıyor.

Daha önce, Fife Belediyesi tüm birincil yollara tuzla muamele edildiğini söyledi.

Met Office bir "çok rüzgarlı dönem "Pazartesi günü saat 10: 00'da başlayacak.

Met Office insanların beklemeleri gerektiğini söyledi:

Karayolu, demiryolu, hava ve feribot taşımacılığında bazı gecikmeler bekleniyor. Maruz kalan güzergahlar ve köprülerdeki yüksek taraflı araçlar için

Bazı otobüs ve tren hizmetleri etkilenirken, bazı yolculuklar daha uzun sürüyor

Sahil yolları, deniz cepheleri ve spreyden etkilenen kıyı toplulukları ve / veya büyük dalgalar

Bazı kısa süreli güç kaybı ve diğer hizmetler

"Maruz kalan kıyılarda ve tepelerde en güçlü rüzgarlar bekleniyor" dedi.

"Burada 60-70 mil / saatlik kumlar, muhtemelen birkaç mil 80 mil / saat'e kadar gusts görüyor olabilir - özellikle İrlanda Denizi kıyıları çevresinde ve en güçlü rüzgarların en fazla olduğu İskoçya'nın batı kıyısında.

"Gusts 45-55 ile iç kesimlerde olacak mil / sa. Doğuya hareket eden ve en şiddetli rüzgarlara eşlik eden dar bir şiddetli yağmur bandı ek bir tehlike olabilir. "

@metoffice tarafından Twitter gönderisini atla

⚠️Sarı Uyarı güncellendi⚠️



İngiltere'nin batı bölgelerinde ve kuzeydoğu İskoçya'da rüzgar



Pazartesi 1000 - 2359



Son bilgiler

👉https: //t.co/QwDLMfRBfs



Kal #WeatherAware #StormBrendan pic.twitter.com/jcyaKWJapu

- Met Office (@metoffice) 12 Ocak 2020

Rapor

Twitter Sonu gönderen @metoffic

CES 2020: Fuarda büyük teknolojiden en büyük sürprizler

Telif hakkı

YOUTUBE / SCINEWS

Son on yıl yapay zeka için büyük bir dönemdi, ancak alandaki araştırmacılar endüstrinin yeni bir aşamaya girmek üzere olduğuna inanıyorlar. />
Teknolojinin yetenekleri fazla tahmin edildikten sonra yeniden değerlendirildikçe, yüce çevreleyen yapay zekâ, Mum geçtikçe zirveye çıktı ve zirveye çıktı. Kışlar.

10'lu yıllar, teknoloji devlerinin tekrar tekrar AI'nın yeteneklerini ortaya koyduğu en sıcak AI yazıydı.

AI öncüsü Yoshua Bengio, bazen "AI tanrı babalarından biri" ", BBC'ye yapay zekanın yeteneklerinin 10'larda bunu yapmakla ilgilenen bazı şirketler tarafından bir miktar abartılı olduğunu söyledi.

Ancak, yutturmaca soğumaya başlayabileceğine dair işaretler var.

Resim yazısı

Microsoft Research's Game Intelligence grubunun baş araştırmacısı Katja Hofmann

"AI'nın yeni bir aşamaya geçtiğini hissediyorum " Cambridge'deki Microsoft Research'ün baş araştırmacısı Katja Hoffman'ı söyledi.

Milyarlarca YZ'ye yatırım yapıldığı ve ileride daha fazla atılım olması muhtemel olduğu göz önüne alındığında, bazı araştırmacılar, Bu yeni aşama bir AI kış.

Robot Savaşları yargıç aynı zamanda Sheffield Üniversitesi'nde AI ve robotik profesörü olan Noel Sharkey, BBC'ye "AI sonbahar" terimini sevdiğini söyledi - ve diğerleri Kabul ediyorum.

'Plato hissi'

2010'ların başında, AI'daki dünya liderlerinden biri olan DeepMind, genellikle AGI veya "yapay Genel istihbarat "gelecekte bir noktada geliştirilecek.

Yapay zekada kutsal kâse olarak düşünülen AGI'ye sahip makineler, tahtadaki insanlar kadar akıllı olacaklarına söz verdi.

DeepMind'in yüce AGI emelleri, 2014'te Londra'da bulunan AI laboratuvarı için aşağıdaki misyonları gerçekleştirdiğinde 400 milyon £ ödeyen Google'ın dikkatini çekti. tatement web sitesine sıçradı: "İstihbarat çözün ve sonra bunu her şeyi çözmek için kullanın."

Diğerleri AGI'nin Elon Musk'un 1 milyar dolarlık AI laboratuvarı, OpenAI ve MIT profesörü Max Tegmark gibi akademisyenler.

2014 yılında Oxford Üniversitesi'nden bir filozof Nick Bostrom, Süper Zeka kitabı ile bir adım daha ileri gitti. Makinelerin sıkı bir şekilde kontrol altında olduğu bir dünya öngörüyor.

Ancak bu konuşmalar on yıl geçtikçe daha az ciddiye alındı. 2019'un sonunda, en akıllı bilgisayarlar hala sadece "dar" bir görev seçiminde mükemmel olabilir.

New York Üniversitesi'nde AI araştırmacısı Gary Marcus şunları söyledi: "On yılın sonunda Mevcut tekniklerin bizi şimdiye kadar taşıyabileceğine dair artan bir fark vardı. ”

Endüstrinin daha ileri gitmek için bazı" gerçek yeniliklere "ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

" Bir genel plato hissi, "dedi Edinburgh Herriot Watt Üniversitesi'nde konuşma yapay zekası profesörü Verena Rieser.

Anonim kalmak isteyen bir AI araştırmacısı, özellikle şüpheci olduğumuz bir döneme girdiğimizi söyledi AGI.

"Yapay zeka algısı gittikçe karanlık: halk Yapay Zeka'nın uğursuz bir teknoloji olduğuna inanıyor." Dediler.

Kendi adına DeepMind daha iyimser Yapay Zeka'nın potansiyelini gözden geçirerek, henüz "sadece mümkün olanın yüzeyini çiziyoruz" şeklinde yorum yapıyor.

"Topluluk daha fazla çözdükçe ve keşfettikçe, daha zorlu bir sorun araştırma, başkan yardımcısı Koray Kavukcuoğlu