10 Ekim 2019 Perşembe

Haftanın Sınavı: Elton'un akşam yemeğinde kim karıştı?



EPA

Resim yazısı

Stephen Barclay, AB’nin baş müzakerecisi ile görüşmek üzere Brüksel’e geri dönecek Arındırıcı Kil Maskesi Brexit Sekreter Stephen Barclay daha sonra AB baş müzakerecisiyle daha sonra görüşecek - Başbakan Boris Johnson ve İrlandalı mevkidaşı "olası bir anlaşma için bir yol görebileceklerini" kabul ettikten sonra.

Başbakan ve Leo Varadkar düzenledi " ve yapıcı "Perşembe günü iki saatten fazla bir süredir bir ülke malikânesinde görüşmeler yapıldı.

Bay Varadkar, kuzeybatı İngiltere’deki" çok olumlu "görüşmenin Brüksel’de müzakerelerin devam edebileceği anlamına geldiğini söyledi. /> Bay Barclay ve Michel Barnier bu sabah daha sonra orada görüşmelerde bulunacaklar.

17-18 Ekim tarihlerinde İngiltere’nin son şansı olarak görülen AB liderleri AB, 31 Ekim’deki Brexit’in son tarihinden önce bir anlaşmaya varacak.

Kuzey İrlanda Sekreteri Julian Smith, BBC NI’nin The View’a yaptığı görüşmede, M’nin “toplantıdan çıkan pozitifliğini görmekten memnun olduğunu” söyledi Johnson ve Bay Varadkar.

ekledi: "Uzlaşmaya ihtiyacımız var, bir araya gelmeye ve konaklama yapmaya odaklanmaya ihtiyacımız var."

Bay Varadkar daha önce vardı İki tarafın da "imtiyazların" ne yapıldığına karar vermeyi reddetti.

Downing Street, Bay Johnson tarafından "önemli hareket" olduğunu öne süren İrlanda basını raporlarında yorum yapmadı.

Bir şeyler değişti - ama gidilecek miller var

'Süper Cumartesi' belirleyici bir Brexit anı olmaz mı?

'Hiçbir topluluk Brexit’in veto planına sahip olmayacak' - Smith

Corbyn: Seçimden önce Brexit referandumu yok

Eski Muhafazakar Başbakan Lord Norman Lamont, bir Brexiteer, İngiltere hükümetinden imtiyazların geleceği konusunda "endişeli" olmadığını söyledi Ancak ne olduklarını bilmek istedim.

Perşembe günü ne oldu?

AB liderlerinin İngiltere’yi test edilmemiş fikirler önermekle suçladıklarından bir gün sonra, Bay Johnson ve Bay Varadkar görüşmeler sırasında bire bir tartışma içeren konuşmalar Thornton Manor’un arazisinde yürüyün.

Daha sonra, Bay Varadkar gazetecilere verdiği demeçte, görüşmelerin "çok hassas bir aşamada" olduğunu ancak "çok olumlu ve çok umut verici" olduğunu söyledi.

Taoiseach, şimdi İngiltere'nin bir anlaşma istediğini "ikna ettiğini" söyledi ve "önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya giden yolu görüyorum."



AFP

Bununla birlikte, hala "rıza ve demokrasi" ile ilgili sorunlar olduğunu ve gümrük sınırının bulunmamasını sağladığını söyledi.

"Olabilecek konumumuzu koruyor ' t Kuzey ile güney arasında zor bir sınır olma "diye ekledi Bay Varadkar.

Medya yazısı

Leo Varadkar: Brexit 'çok umut verici' görüşmelerde

Downing Street, görüşmelerin "gümrük ve rıza zorlukları" üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

"Görüşmelerine daha fazla yansıtmayı kabul ettiler ve yetkililerin yoğun bir şekilde bunlarla ilgilenmeye devam edeceğini" söyledi. br /> "Kimse şarabı açmıyor ... bir bardak sıcak Guinness bile dökmeyin," diye şaka yaptı Boris Johnson ve Leo Varadkar arasındaki görüşmelerden sonra Perşembe günü gerçekte neler olduğunu bilen az sayıda insandan.

Kır evi düğününün mahremiyetinde hiçbir şey olmamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder