10 Ekim 2019 Perşembe

Kaybedenler, bıçaklı suça sevdiklerini



AFP

Başbakan Boris Johnson ve İrlandalı mevkidaşı Leo Varadkar, görüşmelerden sonra "olası bir anlaşmaya giden yolu görebileceklerini" kabul ettiklerini söyledi, Downing Street. />
Liderler iki saatten fazla bir süre boyunca Arındırıcı Kil Maskesi İngiltere'nin kuzey-batısındaki Thornton Malikanesi'nin topraklarında yapılan bir yürüyüş sırasında birebir tartışmalar yapıldı.

Bay Varadkar Perşembe günü "dedi. Olumlu "toplantı" müzakerelerin Brüksel’de devam etmesine izin vermek için yeterliydi ”.

Brexit Sekreteri Stephen Barclay AB’nin Michel Barnier’iyle Cuma günü buluşacak.

AB liderleri suçladı İngiltere, test edilmemiş fikirler önererek, ilerlemenin sınırlı kaldığını ekledi.

Gelecek hafta 17 ve 18 Ekim’deki AB krizi zirvesi, İngiltere ve AB’nin önündeki anlaşmayı kabul etmeleri için son şans olarak görülüyor. 31 Ekim tarihi.

Kuenssberg: Bir şeyler değişti - ama gidecek miller var

Corbyn: Seçimden önce Brexit referandumu yok

AB liderleri eleştirdi İngiltere Brexit önerileri

Nasıl İngiltere’nin AB ile müzakereleri devam ediyor mu?

Toplantıdan sonra, Bay Varadkar gazetecilere görüşmelerin "çok hassas bir aşamada" olduğunu ancak "çok olumlu ve çok umut verici" olduğunu söyledi.

İngiltere’nin bir anlaşma istediğini “ikna ettiğini” söyledi ve “önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya doğru bir yol görüyorum” dedi.

Ancak, meseleler bitmedi " Varadkar, demokrasinin "ve gümrük sınırının bulunmamasını sağlayarak" dedi.

Johnson’ın Brexit’in önerileri, Kuzey İrlanda’nın siyasetçilerinin her dört yılda bir rıza göstermesi için bir hüküm içeriyor; Teoride süresiz devam edin.

Medya yazısı

Leo Varadkar: Brexit 'çok umut verici' konuşmalar yapıyor

"Olabilecek konumumuzu koruyor ' Varadkar, kuzey ve güney arasında zor bir sınır olmadı. ”diye ekledi.

" Kimse şampanyayı kıramaz… Hatta bir bardak sıcak ılık Guinness dökmeyin, "tanıdık birkaç kişiden birini şakaladı gerçekte olanlar ile o n Perşembe günü Boris Johnson ve Leo Varadkar arasındaki görüşmelerden sonra.

Wirral'daki bir kır evi düğün mekanının mahremiyetinde gerçekleşen hiçbir şey, önümüzdeki yedi gün içinde AB ile bir anlaşma yapılacağı anlamına gelmiyor.

Hiçbir şey sihirli bir anlaşmaya varmanın önündeki engelleri ortadan kaldıramaz.

Fakat bugün bir şeyler değişti.

Çeşitli AB oyuncularının günlerinden sonra İngiltere’nin önerilerini kamuoyuna açıklamak, itirazları açıklamak ve zayıf yönleri belirlemek, en azından bloğun tarafında çalışabileceklerini ciddi bir şekilde görmek için somut bir isteklilik var.

Burada çok fazla konuştuk. İrlanda'nın tavrının neden bu kadar önemli olduğu, bu yüzden Bay Varadkar’ın kamuoyuna olan pozitifliği - Bay Johnson’ın tekliflerine "hayır" yerine "belki" - son derece önemlidir.

Çok fazla ayrıntı yok Bir anlaşma yapmak için aslında oyunda olabilecek uzlaşmalar veya tavizler var.

Bilgilendirilenlere bile çok fazla güvenme Nasıl olabileceğine dair çevrimiçi bilgi veren spekülasyonlar.

Laura'dan daha fazla bilgi edinin

Ortak bir açıklamada, başbakan ve Taoiseach (İrlanda lideri) "ayrıntılı ve Yapıcı tartışma ".

" Her ikisi de bir anlaşmanın herkesin çıkarına olduğuna inanmaya devam ediyor "dedi. Downing Street, "Muhtemel bir anlaşma için bir yol görebileceklerine karar verdiler."

Görüşmelerde, "gümrük ve rıza zorlukları" üzerinde duruldu. tartışmalarını daha fazla yansıtmayı kabul etti ve yetkililerin yoğun bir şekilde onların üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. "

Bay Johnson vazgeçti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder