9 Haziran 2020 Salı

Coronavirus: Brezilya hakimi Bolsonaro'ya tüm verileri yayınlamasını emretti

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Brezilya, dünyadaki ikinci en fazla sayıda koronavirüs vakasını kaydetti

Bir Brezilya Yüksek Mahkemesi hakimi, Başkan Jair Bolsonaro'nun hükümetine sansür suçlamaları nedeniyle Covid-19 hakkında tam veri yayınlamaya devam etmesini emretti. English seo Brezilya sağlık bakanlığı web sitesinden veri kaldırdı ve ölümler için kümülatif toplamlar yayınlamayı durdurdu ve Cumartesi günü açılan davalar kışkırtıyor.

Bakanlık, yalnızca son 24 saat içinde vakaları ve ölümleri rapor edeceğini söyledi.

Sayın Bolsonaro, Covid- 19 raporlama.

Ancak eleştirmenler aşırı sağ cumhurbaşkanının veri manipülasyonunu suçladılar ve Brezilya ulusal devlet sağlık sekreterleri hareketi "otoriter, duyarsız, insanlık dışı ve etik dışı" olarak nitelendirdiler.

Şimdi Yargıtay Adalet Alexandre de Moraes müdahale ederek bakanlığa Covid-19'un yayınını "tamamen yeniden kurmasını" söyledi Halk sağlığı yararına veriler.

Brezilya'nın yerli işçileri salgını engelledi

Fotoğraflarda: Virüs savaşında cephede yerli hemşire

' En büyük sorunumuz sahte haber '

Brezilya dünyanın ikinci en fazla sayıda vakasına sahip ve son zamanlarda diğer uluslardan daha fazla yeni ölüm yaşadı.

Latin Amerika ülkesi 700.000'den fazla enfeksiyon kaydetmiştir, ancak testlerin yetersiz olması nedeniyle sayının çok daha yüksek olduğuna inanılmaktadır. Dünyanın en yüksek üçüncü geçiş ücreti olan 37.000'den fazla insan öldü.

Brezilya medya kuruluşları, alternatif kaynaklardan gelen verileri kullanarak halkı bilgilendirmek için kendi koronavirüs rakamlarını yayınlamaya başladı.

Başkan Bolsonaro'yu salgını ele aldığı için eleştirdiler, bu sırada kilitleme önlemlerine karşı çıktı ve virüsü "biraz grip" olarak küçümsedi.

Medya başlığı

BBC'den Katy Watson, Bolsonaro'nun virüse nasıl tepki verdiğine bakıyor

Başkan Salı günü, Brezilya'yı Dünya Sağlık Örgütünden (WHO) çekilme tehdidini tekrarladı ve bu süre zarfında sorumlu davranmakla suçladı. pandemi.

Geçen hafta, Bay Bolsonaro sağlık kuruluşuna müttefiklerinden biri olan ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan yorumları tekrarlayarak "partizan siyasi örgütü" adını verdi.

Cumhurbaşkanı son aylarda protestolarda destekçilere katılarak sosyal mesafeli tavsiyeleri göz ardı etti.

Hakim ne dedi? />
Bir açıklamada Bay Moraes, sağlık bakanlığının web sitesinde de dahil olmak üzere "Covid-19 salgını üzerindeki epidemiyolojik verilerin günlük olarak açığa çıkarılmasını tamamen yeniden tesis etmesi" gerektiğini söyledi.

Hakim, Pazartesi akşamı üç siyasi partinin hukuki sorununa cevaben kararı verdi.

Bay Moraes, Bay Bolsonaro'nun hükümetine tüm rakamları tekrar yayınlaması için 48 saat verdi. >
Resim yazısı

Alexandre de Moraes, Brezilya Sağlık Bakanlığı'na tüm verileri yayınlamasını emretti

Brezilya'daki sağlık acil durumunun çok ciddi olduğunu söyledi. Devlet kurumlarının "halk sağlığını koruma altına alması".

Hakim "toplama, analiz, depolama ve benzeri uluslararası kabul görmüş tedbirler kabul edilmezse nüfus için yıkıcı sonuçları vurguladı.

George Floyd: İngiltere Parlamentosu dakikalar sessiz kaldı

Telif hakkı

PA MEDYA

Resim yazısı

İşaretler, Liverpool'daki bir River Island mağazasındaki sosyal uzaklaşma kurallarını alışveriş yapanlara İstiklal seo
İş sekreteri, gerekli olmayan tüm dükkanların Pazartesi günü İngiltere'de yeniden açılmasına izin verileceğini söyledi.

Alok Sharma, hükümetin koronavirüs kilitleme kısıtlamalarını kaldırmaya yönelik beş testini "karşılamaya devam ediyoruz" dedi.

Perakendecilerin güvenlik yönergelerine uydukları sürece açabileceklerini veya icra bildirimleriyle karşılaşabileceklerini söyledi.

Ancak 2 metrelik sosyal uzaklaştırma kuralını azaltma olasılığını sordu. Sharma, "bu konuları gözden geçiriyoruz" dedi ancak bir tarih vermedi.

Ayrıca pubların, barların, restoranların ve kuaförlerin 4 Temmuz'a kadar "en erken" tekrar açamayacaklarını söyledi.

Kuzey İrlanda'da tüm dükkanların cuma günleri açılmasına izin verilir. Her ülke kilitlenmeyi kaldırmak için planlanan aşamalarını belirlemesine rağmen, İskoçya ve Galler'deki zorunlu olmayan mağazaların yeniden açılması için herhangi bir tarih belirlenmedi.

Sonradan ölen insan sayısı geliyor Resmi hükümet rakamları Salı günkü gösteride, koronavirüs için pozitif test 286 artarak 40.883'e yükseldi.

Önceki gün İngiltere, kilitlenmeden önceki en düşük günlük ölüm artışını kaydetti - 55 - 23 Mart. Hafta sonu bildirilen bir gecikme nedeniyle Pazartesi günleri rapor edilen ölüm sayısı azalıyor.

İngiltere'de teyit edilen yeni vaka sayısı da 1.387 arttı.

Koronavirüs ile bağlantılı ölümler düşmeye devam ediyor

Başbakan Boris Johnson, Mayıs ayında, gerekli olmayan tüm dükkanların 15 Haziran'da İngiltere'de yeniden açılmasına izin verileceğini işaret etti.

Salı günü günlük Downing Street brifinginde devam ediyordu Bay Sharma, değişikliğin High Street'in "hayata geri dönmesine" izin vereceğini söyledi.

İşletmelerin hükümetin sosyal mesafesini ve hijyenini takip etmesi gerektiğini söyledi. Geçen ay yayınlanan kılavuzlar ve açılan tüm perakendecilerin bir koronavirüs risk değerlendirmesini tamamlamaları gerekiyor.

Mağazalar güvenlik adımları olmadan yeniden açılırsa icra bildirimleri yayınlanabilir. /> Resim yazısı

Güney Londra mobilya mağazasındaki bir personel, müşterinin sıcaklığını test ediyor

Resim yazısı

Aç IR pazarları, Haziran başında açılmasına izin verilen işletmeler arasındaydı.

Bazı perakendeciler, 15 Haziran'dan itibaren İngiltere'de mağazalarını kademeli olarak açacaklarını söylemişti.

Mağaza John Lewis başlangıçta sadece 13 şube açacak, Next ise ilk olarak 500 mağazasının yalnızca 25'ini açacak.

Süpermarketler, köşe dükkanları, bankalar, eczaneler ve benzin istasyonları gibi bazı dükkanlar kalabildi Koronavirüs kilitlenmesi sırasında açık.

Mobilya mağazaları, açık hava pazarları ve araba showroomları da dahil olmak üzere diğerlerinin Haziran başında yeniden açılmasına izin verildi.

Alışveriş nasıl olacak Farklı mı?

Medya başlığı

Mağazalar İngiltere'de yeniden açıldığında alışveriş farklı görünecek - işte güvenli kalmak için bazı ipuçları

Coronavirus: Asemptomatik bulaşma hala 'açık bir soru'

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Yas tutanlar serviste "nefes alamıyorum" rozetleri giyiyor

Cenaze töreni, polis gözetiminde şok edici ölüm küresel öfkeye neden olan Afrikalı Amerikalı George Floyd için Houston, Teksas'ta devam ediyor.

Tabutu Pazartesi günü English seo açık olan bir kiliseden alınacak Annesi yanında gömülmek için.

Bay Floyd, geçen ay Minneapolis'te beyaz bir polis memuru yaklaşık dokuz dakika boyunca boynunda diz tuttuğu için öldü, son anları telefonla çekildi.

Katılan dört polis memuru görevden alındı ve ölümü üzerine suçlandı.

Demokratik başkan adayı Joe Biden Pazartesi günü sempatilerini sunmak için ölen adamın ailesini ziyaret etti.

Bay Floyd'un ölümü "Amerikan tarihinin en büyük çekim noktalarından biriydi", Bay Biden daha sonra CBS haberlerini söyledi.

Bay Biden Cumhuriyetçi olarak yeniden seçilmek için bekleyen Başkan Donald Trump'ı sert bir şekilde eleştirdi aday 3 Kasım'da onu hafta sonu Bay Floyd hakkında "aşağılayıcı" spekülatif açıklamalar yapmakla suçladı.

Demokrat politikacı kısa süre önce Afrikalı Amerikalıların "ain '' dediğinde siyah Amerikan oylarını almakla suçlandı. t siyah "eğer Bay Trump'a oy vermeyi düşünüyorlarsa bile.

Cenaze planları nelerdir?

Övgü Çeşmesi kilisesinde 500'e yakın kişinin katıldığı bir hizmet düzenleniyor. Politikacılar ve ünlüler de dahil olmak üzere konuklar, CBS News raporları.

Minnesota Valisi Tim Walz, Bay Floyd'un kendisinden önce yere sabitlendiği sekiz dakika 46 saniye boyunca sessizliği gözlemleyerek cenazeyi onurlandırmaya çağırdı. öldü.

Resim yazısı

Yas tutanlar, hizmetten önce George Floyd'un tabutunu ziyaret ettiler

Tabut daha sonra güneydeki Pearland'da bir mezarlığa götürülecek Houston. Geçit töreninin son milinde at arabasıyla taşınacak.

Resim yazısı

Bay Floyd'un tabutu hizmet için Salı günü kiliseye geri getirildi

Güzergâh geçtikçe halk üyelerinin saygılarını güvenli bir şekilde ödemelerine izin vermek için yol boyunca bariyerler kuruldu.

Bay Floyd özel bir törene gömülecek.

Resim yazısı

Bay Floyd, Pearland'daki bir türbeye müdahale edilecek

Vücudu Pazartesi günü altı saat kilisede sergilendi.

Medya altyazısı

George Floyd'un eski ortağı: 'Gianna'nın babası yok'

Anma hizmetleri Minneapolis ve Kuzey Carolina'da da yapıldı, Bay Floyd'un doğduğu yer.

Biden, Floyd'un ailesi hakkında ne söyledi?

"İnanılmaz bir aile, küçük kızı oradaydı, 'babalar' dünyayı değiştirecek 'diye düşünüyorum.

Livingston'da işgücü kesmek için havacılık parçaları üreticisi

Telif hakkı

EPA

Coronavirus, ilk vakalar Mart ayı başında onaylanmadan önce İskoçya'da yayılıyor olabilir, baş tıbbi memur söyledi.
< Br /> Dr Gregor Smith, bilim adamlarının seyahatle ilgili net bir bağlantısı olmayan erken virüs vakalarını belirlediklerini söyledi. İstiklal seo Bunun, koronavirüsün Şubat ayında toplumda yayılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Ancak bu davaların "sayıca çok az" olabileceğini vurguladı.

Dr Smith, Glasgow Üniversitesi'ndeki bilim adamlarından "son teknoloji" araştırmalarını gösterdi. İskoçya'ya en az 113 ayrı Covid-19 tanıtımı buldu.

İskoçya'daki Coronavirus - son güncellemeler

Bu davalar çoğunlukla İtalya, İspanya ve Avrupa gibi Avrupa ülkelerinden getirildi. Avusturya ve nihayetinde virüsün ülke çapında hızlı bir şekilde yayılmasından sorumluydu.

Araştırmacılar, virüsde h olan insanlardan ince moleküler farklılıklar kullandılar. Virüs için etkili bir şekilde "aile ağaçları" oluşturmak için enfekte olmuş, böylece zaman ve yerde izlenebilir.

İskoçya'da ilk teyit edilen Covid-19 vakası 1 Mart'ta hasta İtalya'dan Tayside'a döndükten sonra teşhis edildi.

İlk topluluk aktarımı vakası - denizaşırı seyahatlerle bağlantılı olmayan bir enfeksiyon - 11 Mart'ta tespit edildi ve İskoçya'nın ilk teyit edilen ölümü iki gün sonra kaydedildi.

Araştırma, İtalya gibi çok sayıda vakanın olduğu ülkelerden daha erken kilitlenmenin ve yüksek riskli bölgelerden gelen yolcuların karantinasının salgının artmasını engelleyebileceği sonucuna vardı.

Resim yazısı

Dr Smith, Mart ayından önce İskoçya'daki vaka sayısının çok az olabileceğini söyledi



Dr Smith şöyle dedi: " nesil sekanslama teknolojisi, İskoçya genelinde en az 112 ayrı Covid-19 tanıtımını belirlememizi sağladı. lekeli topluluk aktarımı.

"İskoçya'daki salgının ilk aşamalarında seyahat etmek için net bir bağlantısı olmayan viral soyları tespit etti, bu da İskoçya'ya ve topluluk yayılmasının daha önce tanıtılmış olabileceğini düşündürüyor. İlk davalar ortaya çıktı.

"Bu bakımdan, kıta Avrupasının salgının küresel merkez üssü olarak ortaya çıkması, İskoçya'da kurulan belirli soyların ana kaynağı gibi görünüyor."

Dr Smith ayrıca araştırmanın Şubat sonunda Edinburgh'daki bir Nike konferansında virüs salgınının başarılı bir şekilde ele alındığını öne sürdüğünü söyledi.

Ekledi: "Bu özel Virüsün alt soyu, İskoçya'da Mart ayının sonundan beri tespit edilmedi.

"Bu, bu salgını yönetmek için alınan önlemlerin yayılmayı sağlamada başarılı olduğunu ve bunun ortadan kaldırılmasına neden olduğunu gösteriyor. daha geniş bir salgın kanıtı olmadan belirli viral soy o zamandan beri İskoçya'da onunla ilişkilendirildi. "

Görüntü captio

George Floyd'un cenazesi Houston'da başladı

Medya altyazısı

Joe Biden: George Floyd'un ölümü "Amerikan tarihinde büyük bir çekim noktası"

Cenaze, Houston, Teksas'ta Afrikalı Amerikalı George Floyd için Polis nezaretinde şok edici ölüm küresel öfkeye neden oldu.

Tabutu Pazartesi günü halka açık bir kiliseden annesinin yanına gömülecek olan bir Bedava seo

Bay Floyd, geçen ay beyaz bir polis memuru yaklaşık dokuz dakika boyunca boynunda diz tuttuğu için Minneapolis'te öldü, son anları telefonla çekildi.

Katılan dört polis memuru görevden alındı ve ölümü üzerine suçlandı.

Demokratik başkan adayı Joe Biden, Pazartesi günü sempatilerini sunmak için ölü adamın ailesini ziyaret etti.

Bay Floyd'un ölümü, "Amerikan tarihinin en büyük çekim noktalarından biri", Bay Biden daha sonra CBS haberlerini söyledi.

Bay Biden, 3 Kasım'da Cumhuriyet adayı olarak yeniden seçilmek üzere bekleyen Başkan Donald Trump'ı sert bir şekilde eleştirdi. hafta sonu onu Bay Floyd hakkında "aşağılayıcı" spekülatif açıklamalar yapmakla suçluyor.

Demokrat politikacı kısa süre önce Afrika kökenli Amerikalıların "siyah olmadığını" söylediğinde siyah Amerikan oylarını almakla suçlandı. Trump'a oy vermeyi bile düşünüyorlardı.

Cenaze planları neler?

Övgü Çeşmesi kilisesinde politikacılar ve yaklaşık 500 misafirin katıldığı bir hizmet düzenleniyor. Ünlüler, CBS News raporları.

Tabut daha sonra Houston'ın güneyindeki Pearland'daki bir mezarlığa götürülecek. Geçit töreninin son milinde at arabasıyla taşınacak.

Resim yazısı

Bay Floyd'un tabutu hizmet için Salı günü kiliseye geri getirildi

Güzergâh geçtikçe halk üyelerinin saygılarını güvenli bir şekilde ödemelerine izin vermek için yol boyunca bariyerler kuruldu.

Bay Floyd özel bir törene gömülecek. Annesinin yanındaki mezar.

Vücudu Pazartesi günü altı saat kilisede sergilendi.

Anma törenleri Minneapolis ve Kuzey Carolina'da da yapıldı. Floyd doğdu.

Biden Floyd'un ailesi hakkında ne söyledi?

"İnanılmaz bir aile, küçük kızı oradaydı, 'babasının dünyayı değiştirmek 'diye düşünüyorum ve babasının dünyayı değiştireceğini düşünüyorum, "dedi Bay Biden CBS'ye Norah O'Donnell'e demir attı.

Resim yazısı

Joe Biden George'la toplantı Floyd'un ailesi

"Bence burada olan büyük şeylerden biri. Amerikan tarihinde gerçek anlamda sivil özgürlükler, sivil haklar ve sadece haysiyetli insanlara muamele açısından puan veriyor. ”

Medya altyazısı

George Floyd'un eski ortağı: 'Gianna Babası yok '

Floyd ailesi sözcüsü Benjamin Crump, toplantının fotoğrafını tweetleyen Bay Floyd'un akrabalarının Bay Biden'in yorumlarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

"Bu şefkat, Bu yaslı aileye dünyayı ekledi. ”diye ekledi.

Eski başkan yardımcısına yardımcı olan kişiler, Salı günkü hizmet için de video mesajı kaydedeceğini söyledi. Bu kez güçlü

Trump devletleri huzursuzluk ne yapıyor

ABD polis cinayetlerinin zaman çizelgesi

Her aday, gelecek seçimlerini tarihte çok önemli bir an olarak kabul ediyor . Bazen öyle; çoğu zaman değil. Joe Biden, Kasım ayının Americ için bir fırsat olacağını söylüyor

İnternet sleuths adı yanlış adam polis temyiz

Telif hakkı

REUTERS

Honda, dünyadaki operasyonlarını etkileyen bir siber saldırı ile uğraştığını söyledi.

"Honda, Honda ağında bir siber saldırının gerçekleştiğini doğrulayın, "dedi İstanbul seo uzmanı otomobil üreticisi yaptığı açıklamada, sorunun bilgisayar sunucularına erişim, e-posta kullanma yeteneğini etkilediğini de sözlerine ekledi. ve bunun dışında dahili sistemlerinden faydalanın.

"Japonya dışındaki üretim sistemleri üzerinde de bir etkisi var," diye ekledi.

" üretim, satış ve geliştirme faaliyetlerinin tam işlevselliğini sağlamak ve etkilemek için. "

Diğer ürünler arasında motosiklet, otomobil, jeneratör ve çim biçme makinesi yapan firma, dahili sunucularından birine dışarıdan saldırıya uğradığını söyledi .

Ağda "virüsün yayıldığını", ancak daha fazla ayrıntı vermediğini ekledi.

@HondaCustSvc tarafından Twitter gönderisini atla

Şu anda Honda Müşteri S ervice ve Honda Financial Services teknik zorluklar yaşıyor ve kullanılamıyor. Sorunu olabildiğince çabuk çözmek için çalışıyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diler, sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

-H Honda Automobile Müşteri Hizmetleri (@HondaCustSvc) 8 Haziran 2020

Rapor

@HondaCustSvc tarafından Twitter'ın gönderisi

Honda şu anda Swindon'da bir fabrika işletiyor ve burada 2021'de kapanacak olan Civic arabalarını yapıyor.

Şirket İngiltere'deki fabrikadaki çalışmaların Kuzey Amerika, Türkiye, İtalya ve Japonya'daki diğer operasyonların askıya alınmasıyla birlikte durdurulduğunu doğruladı. Bu öğleden sonra veya bu hafta çevrimiçi olacak.

Bazı siber güvenlik uzmanları bunun bir fidye yazılımı saldırısına benzediğini söyledi, bu da bilgisayar korsanlarının verileri şifrelemiş veya Honda'yı bazı BT sistemlerinden kilitlemiş olabileceği anlamına geliyor.

Şirket hiçbir veri ihlal edilmediğinde ısrar etti ve "bu noktada, minimum düzeyde ticari etki görüyoruz" diye ekledi.

Honda, dünya çapında 4'ten fazla 220.000 kişiye istihdam sağlıyor 00 grup iştirak şirketi

Malezya haftalarca denizde sürüklenen 270 Rohingya mülteciyi gözaltına aldı

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Kuzey Koreli öğrenciler Pazartesi günü kusurluları kınamak için bir miting düzenledi İngilizce seo Kuzey Kore , iki ülkenin liderleri arasında bir yardım hattı da dahil olmak üzere Güney ile Kore arasındaki tüm iletişim hatlarını keseceğini söyledi.

Kuzey, bunun Güney Kore'yi anlatan bir dizi eylemde ilk olduğunu söyledi. "Düşman" olarak.

Kuzey Kore sınır şehri Kaesong'da bulunan irtibat bürosuna yapılan günlük çağrılar Salı gününden itibaren sona erecek.

İki Devletler, 2018'deki görüşmelerden sonra gerginliği azaltmak için ofisi kurmuşlardı.

Kuzey ve Güney Kore teknik olarak hala savaşta çünkü Kore Savaşı 1953'te sona erdiğinde barış anlaşmasına varılmadı.

Güney Kore, Kuzey Kore'ye balonları durdurmayı planlıyor

Kuzey Kore hakkında ne biliyoruz?

Kuzey Kore "arasındaki bağlantı hattını tamamen kesip kapatacak mainta olan Kuzey ve Güney yetkilileri Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) raporuna göre, Kuzey-Güney ortak irtibat bürosundan ... 9 Haziran 2020'de saat 12: 00'den itibaren, Kuzey Afrika'da askeri iletişim kanalları da kesilecek Kore dedi.

Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle irtibat ofisi Ocak ayında geçici olarak kapatıldığında, iki eyalet arasındaki temas telefonla sağlandı.

Kuzey Kore, Covid-19 salgını mı?

İki Korea, her gün 09:00 ve 17:00 saatleri arasında ofisten iki telefon görüşmesi yaptı. Pazartesi günü, Güney, 21 ay içinde ilk kez, öğleden sonra iletişim kurulmasına rağmen sabah çağrısının cevapsız olduğunu söyledi.

"Gerek duymadığı sonucuna vardık. Güney Koreli yetkililerle yüz yüze oturup, sadece dehşetimizi uyandırdıkları için onlarla görüşmek için bir sorun yok, "dedi KNCA. Kuzey Koreli lider Kim Yo-jong Kız kardeşim, geçen hafta Güney Kore defector gruplarının kuzeye broşür göndermesini durdurmadıkça ofisi kapatmakla tehdit etti.

Broşür kampanyasının 2018 Panmunjom zirvesi sırasında yapılan barış anlaşmalarını ihlal eden düşmanca bir eylem olduğunu söyledi. Güneyin Ay Jae-in ve Kim Jong-un arasında.

Bu kapanma sadece sınırın üzerinden broşür göndermekle ilgili değil, bunun yerine Pyongyang'ın daha büyük bir planının bir parçası.

Kuzey Kore, gerginliği daha sonraki görüşmelerde kaldıraç olarak kullanmak için bir kriz yaratıyor olabilir. Kısacası, dikkat çekmek ve komşusundan daha fazla şey istemek için bir mücadele bozmak olabilir.

Güney Kore'den daha fazla taviz kazanmak için bu oyunu daha önce 2013'te oynamışlardı.

Aynı zamanda yurt içinde iyi bir dikkat dağıtıcı. Kim Jong-un, umut vaat ettiği ekonomik refahı sağlayamıyor ve Covid-19'un ülkenin bazı bölgelerini etkilediğine dair söylentiler dolaşmaya devam ediyor. Millete ortak bir düşman vermek, halkını bir amaç etrafında toplamaya yardımcı olur.

Bu politikadaki iki imzadan birini belirtmeye değer. Kim'in kız kardeşi Kim Yo-Jong, Seul ile bağları koparma emrini verdi. Bu ona bir platform ve spot ışığı verir ve potansiyel bir lider olarak bakıldığı için daha fazla spekülasyona neden olur.

Ama bunun Ay yönetimi için ne kadar hayal kırıklığı olması gerektiği. İki yıl önce bir iyimserlik dalgasında, ülke iki lider bir araya gelerek telefon hatlarını açık tutmayı kabul etti. Şimdi Kuzey'e yapılan tüm çağrılar alınmıyor.

Ve soru şu, eğer bu

Joe Biden: Sanırım George Floyd dünyayı değiştirecek

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

İngiltere'deki tüm ilkokul yıllarının dönem bitmeden okula dönme planı İstiklal seo tarafından düşürülecek. >
İlkokul öğrencilerinin yaz tatilinden önce dört hafta okulda kalmaları için bir amaç vardı.

Ancak artık uygulanabilir olduğu düşünülmüyor ve bunun yerine okullara "esneklik verilecek" “Daha fazla öğrenciyi kabul edip etmeme konusunda.

Baş öğretmen liderleri bunun hiçbir zaman pratik bir olasılık olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock Pazartesi günü Downing'de kabul ettikten sonra geliyor. İngiltere'deki ortaokulların "en erken Eylül" e kadar tamamen yeniden açılmayabileceği sokak bilgilendirmesi.

Kaç öğrenci okula geri dönüyor?

İngiltere'de ilkokul öğrencileri resepsiyonda , Yıl 1 ve 6 geçen hafta okula dönmeye başladı - İngiltere Bölümü tarafından yayınlanan rakamlar 4 Haziran'a göre kaç kişinin katıldığını gösterdi.

Bu öğrencilerin yaklaşık dörtte üçünün Hâlâ evde okula dönebilirdi - okulların neredeyse yarısının ekstra öğrencilere açık olmadığını yansıtıyor.

İlkokulların% 52'si ekstra öğrencilere açıldı

11 İlkokul öğrencilerinin% 'si okula gidiyordu - bu yıl geri gidebilecek grupların yaklaşık dörtte biri

Kilit çalışanların çocukları da dahil olmak üzere tüm okullarda 659.000 çocuk vardı, neredeyse% 7'si normalde katılacaktı. Yarıyıl döneminden önce% 2.6'dan

Başbakan Boris Johnson, Eğitim Sekreteri Gavin Williamson'ın Avam Kamarası'na yeniden açılma konusunda bir açıklama yapmasından önce, kilitleme kısıtlamalarını hafifletmek için atılacak sonraki adımları görüşmek üzere bir kabine toplantısına başkanlık edecek.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da koronavirüs tehdidini yönetmek için ayrı kurallar var.

İngiltere'de çocuklar aşamalı olarak ilkokullara dönmeye başladı Geçen hafta, Resepsiyon, 1. Yıl ve 6. Yıl öğrencileri önce geri dönüyor.

Okul hala mos için dışarıda Öğrenciler değil ama ebeveynler ne düşünüyor?

Sırada kim okula dönecek?

İlkokullar geri döndü, ancak ebeveynlerden karışık cevap

Nasıl olabilir Okullar ekstra derslik olmadan sınıfları iki katına çıkarıyor mu?

Bay Williamson daha sonra İngiltere'de kaç öğrencinin geri döndüğüne dair bir işaret verecek, ancak ilkokulların artık hazırlanmak zorunda kalmayacağını da söylemesi bekleniyor. Daha önce hükümet tarafından önerildiği gibi tüm öğrencilerin geri dönüşü.

Hazırlanmak için "baskı" kaldırılacak, başkanlar ve valiler daha fazla sınıf getirip getiremeyeceklerine karar vermekte serbest olacaklar. />
Analiz

BBC Eğitim muhabiri Hannah Richardson tarafından

Bugünkü açıklamanın İngiltere'deki baş öğretmen ve valilerin bir süredir söylediklerini resmileştirmesi bekleniyor. .

Her sınıfın sosyal mesafe kurallarına uymak için ihtiyacı olan alanı büyük ölçüde artırmak ve herkesi geri getirmek mümkün değil.

Yeterli yer yok.

Num. ber 10 ve eğitim sekreteri planları ile itti, bazı ebeveyn gruplarının desteğini kaybettiler, okullarda çalışan insanlar

ABD'deki resesyon: 2008'deki resesyon bize bununla ilgili ne öğretebilir?

Medya başlığı

ABD'de polis şiddetinin tarihi

Silahlı zenci öldürmekle suçlanan Minneapolis eski polisi George Floyd, kefaletinin bulunduğu ilk mahkeme görünümünü yaptı.

Savcılar, "suçlamaların ciddiyetini" ve Arama motoru öfkesini, kefaletini 1 milyon dolardan yükseltmenin nedeni olarak gösterdiler.

Derek Chauvin İkinci derece cinayet ve adam öldürme suçlamasıyla karşı karşıya. Diğer üç tutuklama görevlisi cinayete yardım etmek ve saldırmakla suçlanıyor.

Bay Floyd'un Mayıs ayında ölümü küresel protestolara ve polis reformu çağrısına yol açtı.

Beyaz olan Bay Chauvin, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te tutuklanırken neredeyse Floyd'un boynuna diz çöktü.

O ve diğer üç polis memuru kovuldu.

Kim kovuldu George Floyd'un ölümünden sorumlu memurlar?

Trump devletleri huzursuzluk yaratıyor

Neden Floyd'un videosunu izlememeye karar verdim

Bu arada yas tutanlar Bay Floyd'un Minneapolis'e taşınmadan önce yaşadığı Houston, Teksas, altı saat boyunca halka açık bir şekilde Övgü Çeşmesi kilisesinde sergileniyor.

Salı günü özel bir cenaze hizmeti verilecek Houston Memorial hizmetleri Bay Floyd'un doğduğu Minneapolis ve Kuzey Carolina'da zaten yapıldı.

Bir aile üyesinin Cumartesi günü geç saatlerde Teksas'a uçuşta Bay Floyd'un cesedine eşlik ettiğine inanılıyor.

Demokratik ABD başkan adayı Joe Biden Pazartesi günü sempatilerini sunmak için Bay Floyd'un Houston'daki akrabalarıyla özel olarak bir araya geldi.

"Dinledi, acılarını duydu ve acılarını paylaştı," dedi Floyd ailesi toplantının fotoğrafını tweetleyen sözcüsü Benjamin Crump. "Bu şefkat, bu yas tutan ailenin dünyası anlamına geliyordu."

Eski başkan yardımcısının yardımcıları, Salı günkü hizmet için de video mesajı kaydedeceğini söyledi.

Twitter gönderisini atla @AttorneyCrump

# GeorgeFloyd ailesiyle görüştükten sonra resim: VP @JoeBiden, @TheRevAl, @AttorneyCrump, Rep. @CedricRichmond ve Roger Floyd (George Floyd'un amcası) pic.twitter.com/KJvsrTEORt

-Ben Crump (@AttorneyCrump) 8 Haziran 2020

Rapor

@AttorneyCrump tarafından Twitter sonu mesajı

Kefalet duruşmasında ne oldu?

19 yıllık bir polis gazisi olan Bay Chauvin, telekonferans yoluyla Pazartesi günü göründüğü için bir itirazda bulunmadı.

Konuşmadı 15 dakikalık duruşma sırasında kelepçelendi ve küçük bir masada otururken turuncu bir tulum giymişti.

Yargıç Jeannice M Reding, ön koşul olmadan 1,25 milyon dolar veya koşullarla 1 milyon dolar kefalet verdi. Bay Chauvin'in Bay Floyd'un ailesiyle temas kurmaması, ateşli silahlarını teslim etmesi ve Duruşmayı beklerken kolluk kuvvetleri veya güvenlik görevlisi. Orkestrası kefalet fiyatına itiraz etmedi.

44 yaşındaki Bay Chauvin şu anda Minnesota eyaletinde tutuluyor Trans olduktan sonra Oak Park Heights'ta hapis

Raheem Sterling, İngiliz futbolunda daha fazla BAME antrenörü ve lideri çağırıyor

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

Thomas Guy, servetini Güney Denizi Şirketi'nde çok Bedava seo hisseye sahip olarak yaptı. />
Londra'daki köleliğe bağlı heykeller ve sokak isimleri "kaldırılmalı", dedi şehir belediye başkanı.

Sadiq Khan başkentin gözden geçirilmesi için bir komisyon kurduğunu söyledi Çeşitliliğini yansıttıklarından emin olmak için yerler.

Irkçılık karşıtı protestocuların Pazar günü Bristol'da köle tüccarı Edward Colston'un bir heykelini alması sonrasında geliyor.

Londra'nın Kölelik ile tarihsel bağlantıları olan "rahatsız edici bir gerçek".

Kamusal Alandaki Çeşitlilik Komisyonu, duvar resimleri, sokak sanatı, sokak isimleri, heykeller ve diğer anıtlar dahil olmak üzere şehrin simgelerini gözden geçirecek ve Miraslar önerilerde bulunmadan önce kutlanmalıdır.

İmge başlığı

Sir John Cass (1660-1718) Afrika ve Karayipler'deki köle ajanlarıyla iş yaptı


" Milletimizin ve kentimizin zenginliğinin büyük bir kısmını köle ticaretindeki rolüne borçlu olduğu rahatsız edici bir gerçek, "dedi.

" Bu, kamu alemimize yansıtılırken, birçoğunun katkısı Topluluğumuzun başkentimizdeki yaşamı kasten göz ardı edildi. ”

Johnson, ırkçılığa karşı barışçıl mücadeleyi teşvik ediyor

Protestocular ırkçılık karşıtı demoların ortasında heykeli yıkıyor

Kilitleme sırasında protesto göstermene izin veriliyor mu?

Pazar günü Londra'nın merkezindeki bir Kara Yaşam Maddesi protestosu sırasında, Parlamento Meydanı'ndaki Sir Winston Churchill'in heykeline grafiti püskürtüldü.


Öğrencilerin ünlü figürler hakkında eğitilmesi gerektiğini söyledi. "siğiller ve hepsi" ve Churchill, Gandhi ve Malcolm X gibi "kimse mükemmel değildi".

Resim yazısı

Bir Sir Winston Churchill heykeli püskürtüldü Black Lives Matter protestosu sırasında grafiti ile

Batı Hindistan İskeleleri'ndeki Robert Milligan'dan biri gibi Londra'daki tartışmalı insanların heykellerini kaldırmak için de dilekçeler başlatıldı.

Bay Khan, BBC Radio 4'ün Today programına, üzerinde bulundukları heykellerin ve toprağın sahibi olmadığını söyledi.

Ayrıca, hangi heykel ve sokak isimlerinin gerektiğini düşündüğünü belirtmenin "uygunsuz" olacağını söyledi.

Bunun yerine başkentte, Stephen Lawrence, Windrush kuşağı, bir Ulusal Kölelik Müzesi veya bir anıt ve bir Ulusal Sih Savaş Anıtı da dahil olmak üzere, Bay Khan tarafından bir dizi yeni anıt vaad edildi.

Kölelik ile bağlantılı Londra heykelleri

İmge başlığı

Robert Milligan, Londra'nın küresel ticaret merkezinin tanınmış bir köle sahibi ve kurucusuydu, Batı Hindistan

Covid-19'dan sonra enerji hakkında beş anahtar soru

Telif Arama motoru

GETTY IMAGES

İngiltere önemli bir dönüm noktasını geçmek üzeredir - Çarşamba gece yarısı güç üretmek için kömür yakmadan iki tam ay geçmiş olacak. >
On yıl önce ülkenin elektriğinin yaklaşık% 40'ı kömürden geldi; Koronavirüs hikayenin bir parçası, ama hepsinden uzak.

İngiltere kilitlendiğinde, elektrik talebi düştü; Ulusal Şebeke santralleri şebekeden alarak cevap verdi.

Kalan dört kömürlü santral ilk kapatılanlar arasındaydı.

Son kömür jeneratörü çıktı sistem 9 Nisan gece yarısı. O günden bu yana elektrik için kömür yakılmıyor.

Mevcut kömürsüz dönem, geçen yıl Haziran ayında belirlenen 18 günlük, 6 saatlik ve 10 dakikalık rekoru kırdı.

Koronavirüs krizi yeşil bir iyileşme sağlayabilir mi?

Güncellenmiş BBC Enerji Bilgilendirmesini (10.4MB) indirin (PDF, 10.4MB)

Coronavirus: En büyük karbon hakkında beş grafik Kaza

Kuzey İrlanda Ulusal Şebekede olmadığı için rakamlar sadece İngiltere için geçerli.

Ancak enerji sistemimizin dönüşümünün ne kadar dramatik olduğunu ortaya koyuyor Son on yılda.

Ülkenin eskiden şebekenin omurgası olan yakıtı kullanması gerekmediği, son on yılda yenilenebilir enerjiye yapılan büyük yatırım sayesinde.

İki örnek, İngiltere'nin enerji ağlarının ne kadar değiştiğini göstermektedir.

On yıl önce, ülkenin elektriğinin sadece% 3'ü, birçok kişinin pahalı bir oyalama olarak gördüğü rüzgar ve güneşten geldi. />
Medya başlığı

Koronavirüs çevrenin büyük anı olabilir mi?

Artık İngiltere, geçen yıl Yorkshire kıyılarında tamamlanan dünyanın en büyük açık deniz rüzgar endüstrisine ve en büyük tek rüzgar çiftliğine sahip. >
Aynı zamanda ülkenin en büyük enerji santrali olan Drax, yenilenebilir enerjiye farklı bir yol kat ediyor.

Ayrıca Yorkshire'da bulunan tesis, ülkenin% 5'ini üretiyor Elektrik.

On yıl önce, İngiltere'deki en büyük kömür tüketicisiydi ancak sıkıştırılmış odun peletlerine geçiyor.

Görüntü başlığı

Yorkshire'daki Drax elektrik santrali kömürden odun peletlerine geçiyor

"Burada Drax olarak kömürün artık gelecek olmaya karar verdik" diye açıklıyor güç grubunun genel müdürü Will Gardiner. br />
"Bu büyük bir girişim oldu ve her şeyin sonucu olarak, CO2 emisyonlarımızı yılda 20 milyon tondan fazla sıfıra indirdik."

Bitkinin şimdi yedi metre kullandığını söylüyor illion ton pelet ABD'de bir yıl ABD'de ticari ormanlardan kaynaklanıyor ve Drax'ın önümüzdeki yıl Mart ayına kadar kömürü tamamen yok edeceğini söylüyor.

Ve sadece yenilenebilir enerji tarafından tutulmakta olan kömür değil.

Bu yıl, yenilenebilir enerji kaynakları bir araya getirilen tüm fosil yakıtlardan daha fazla güç üretti.

Yenilenebilir enerji,% 35'e karşı şebekeye sağlanan elektriğin% 37'sinden, Fosil yakıtlar.

Çevrimiçi çevre dergisi Carbon Brief'in rakamlarına göre, Nükleer yaklaşık% 18 ve geri kalan% 10 için ithalat yaptı.

"Şimdiye kadar bu sene yenilenebilir enerji fosil yakıtlardan daha fazla elektrik üretti ve bu hiç olmadı

Coronavirus: Tatil firması geri ödeme yapmama politikasını tersine çevirdi

Telif hakkı

PA MEDYA

Resim yazısı

İlk yıl grupları geçen hafta okula döndü - ancak diğer yıllar artık

İngiltere'deki tüm ilkokul yıllarının Bedava seo bitmeden okula dönme planı hükümet tarafından bırakılmaktır.

Tüm ilköğretim öğrencilerinin Yaz tatilinden önce okulda dört hafta geçirin.

Ancak artık uygulanabilir olduğu düşünülmüyor ve bunun yerine okullara daha fazla öğrenciyi kabul edip etmeme konusunda "esneklik" verilecek.

Baş öğretmen liderleri bunun hiçbir zaman pratik bir olasılık olmadığını söyledi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock, Pazartesi günü Downing Street'te İngiltere'deki ortaokulların Eylül ayına kadar tamamen yeniden açılmayabileceği brifingine katılmasının ardından geliyor. en erken ".

Başbakan Boris Johnson, Eğitim Sekreteri Gavin Williamson bir st yayınlamadan önce, kilitleme kısıtlamalarını hafifletmek için atılacak sonraki adımları görüşmek üzere bir kabine toplantısına başkanlık edecek. Avam Kamarası'na okulların yeniden açılması konusunda bir açıklama.

İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'da koronavirüs tehdidini yönetmek için ayrı kurallar var.

Çocuklar İngiltere, geçen hafta aşamalı bir süreçte ilkokullara dönmeye başladı, Resepsiyon, 1. Yıl ve 6. Yıl öğrencileri önce geri dönüyor.

Sırada kim okula dönecek?

İlkokullar geri döndü, ancak ebeveynlerden karışık cevap

Okullar ekstra sınıf olmadan sınıfları nasıl iki katına çıkarabilir?

Bay Williamson, daha sonra İngiltere'de kaç öğrencinin geri döndüğüne dair bir gösterge verecek Ancak, ilkokulların daha önce hükümet tarafından önerildiği gibi, tüm öğrencilerin geri dönüşüne hazırlanmak zorunda olmayacağını da söylemesi bekleniyor.

Hazırlanmak için "baskı" kaldırılacak, başkanlar ve valiler daha fazla ders getirip getiremeyeceklerine karar vermekte özgürler.

Duyuru, bu diğer yıl gruplarındaki birçok çocuğun Eylül ayına kadar veya daha sonra okula dönmemelisiniz.

Bakım bakanı Helen Whately BBC Breakfast'a bakanların "enfeksiyon oranlarını artırabilecek riskler almak istemediğini" söyledi, ancak bunun okul dezavantajlı kökenlerden gelen çocuklar için "özellikle bir sorun" ve eğitim boşluğunun "genişleyebileceğini" söylüyor.

İngiltere Çocuk Komiseri Anne Longfield programa ortaokul öğrencilerinin ötesine dönmeme ihtimalinin Eylül "derin endişe verici" idi.

"İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görmediğimiz bir aksaklık" dedi.

"Eğitimin bölünmesi genişletmek "ve" eğitim boşluğunu yakalamak için neredeyse on yıl içinde kaybolabilir ".

" Bir nesil çocukların beş yıl içinde okuldan ayrılmasından kaçınmalıyız. dezavantajlı çocukların beklentileri çok daha zayıf çünkü bu dönemde öğrenmeleri için destek almadıkları için "dedi.

Ayrıca, çocukların eğitimini hükümette bir numaralı öncelik haline getirmeye çağırdı, aksi takdirde "çocukluğun aylarca çıkması riski" olduğunu ekledi.

Müşterekler Eğitim Komitesi başkanı Robert Halfon, okulları mümkün olan en kısa sürede açmak için ulusal bir stratejik plan. Ayrıca okulların kapalı kalmasıyla öğrencilerin çoğunluğunun bu yıl sınıfta geçirecekleri sürenin% 40'ını kaybedeceği konusunda uyardı. Tüm öğrencilerin birlikte okulda olmaları için

Baş öğretmenler birkaç hafta önce tüm ilköğretim gruplarının aynı t

Coronavirus: Savaş sanatçısı NHS cephesinde hayatı yakaladı

Medya altyazısı

Sağlık görevlileri savaş bölgelerindeki askerlerle benzer zorluklarla karşı karşıya. dedi.

Kahramanlar için yardım, koronavirüs salgınıyla uğraşan NHS personelinin servis personeline benzer zihinsel zorluklarla karşılaştığını söyledi.

Bunlar arasında zorlu ortamlar, kendilerini riske atma ve Bazı İngilizce seo kaybetme.

Virüs bulaştıktan sonra 100'den fazla NHS ve bakım personeli öldü.

"Bence kalın olduğunuzda , sadece yukarı çıkarsınız ve işi halledersiniz. Çok fazla işleyemezsiniz, "dedi Aneurin Bevan sağlık kurulu için kritik bakım danışmanı Dr Ami Jones.

Dr Jones ayrıca Wales Air Ambulans ile Acil Tıbbi Yardım ve Transfer Servisi (EMRTS).

Görüntü başlığı

Dr Ami Jones, Aneurin Bevan Sağlık Kurulu için kritik bir bakım danışmanıdır

O s "en üzücü" kısmın yüz yüze akrabalarıyla konuşamaması ve telefonda kötü haberleri kırması gerektiğiydi.

"Bunun en kötü şey olacağını hiç düşünmemiştim, ama Gerçekten biliyorsun, gerçekten öyleydi, "dedi.

" Bence sen bunu deneyimleyene kadar, bunun ne tür bir düğmeye basacağından ve bir çeşit mola vereceğinden asla emin değilsin biri ve onları üzdü. "

Fotoğraflarda: Covid-19 ünitesindeki denemeler ve gülümsemeler

'Derin ve gerçeküstü' - Covid-19 koğuşlarında

NHS personelinin cenaze masrafları hakkında dilekçe verildi

Dr Jones aynı zamanda bir ordu rezervidir ve Camp Bastion'daki helikopterle uçacağı tıbbi acil müdahale ekiplerine dayanan iki Afganistan turuna hizmet etti. Yaralı askerleri ön cephede tedavi etmek için.

Çalıştığı hastanedeki yoğun terapi biriminin (ITU) "normal kapasitelerinin üç katına" iki buçuk katına ulaştığını ve Bazen savaş bölgesi gibi hissettim.

" Zaman zaman biraz kibirli hissediyorum. Başa çıkmak için çok fazla hasta insanımız vardı, "dedi.

" Önünüzdeki hasta siz olabilirsiniz.

"Bir sürü Bu hastalar genç, zinde hastalardı. Kesinlikle askeriyeyle birlikte, genç, üniformanızı giyen hastalar, bu yüzden güvenlik açığının kesinlikle bir geçiş olduğunu düşünüyorum. "

Görüntü başlığı

Kahramanlar için Yardım'dan Tim Penney, erken müdahalenin travmatik deneyimlerle başa çıkmanın anahtarı olduğunu söylüyor

Başlangıçta travmatik olaylar yaşayanlar için Kahramanların Öz Bakımına yönelik bir Yardım oluşturuldu veya Silahlı kuvvetlerde yüksek yoğunluklu durumlarda çalışmaktan etkilendi.

Bununla birlikte, koronavirüs pandemisi nedeniyle, kaynağı sağlık çalışanlarını desteklemek için kullanılabilir hale getirmeyi seçtiler.

Hayır kurumunun gazileri klinik irtibat hemşiresi Tim Penney erken müdahale dedi

Coronavirus: Kilitleme sırasında kanser tavsiyeleri yarı yarıya düşüyor

Telif hakkı

BİLİM FOTOĞRAF KÜTÜPHANESİ

Şüpheli kanseri olan danışmanlara yönlendirilen kişi sayısı, kilitlenme sırasında yarı yarıya düştü.

BBC Spot Işığı Nisan ve Mayıs İngilizce seo 2019'un aynı aylarına göre 7.500 daha az "kırmızı bayrak" sevkinin olduğunu gösteren rakamlar elde edildi.

Tüm hastalıklar için GP'lerin hastane sevklerinin sayısı 48.278 azaldı. >
Sağlık Bakanı Robin Swann, koronavirüs ile mücadele etme gereği normal hizmetlere verilen zararı kabul etti.

Salı sabahı, tarif ettiği şey için bir plan başlatacak Sağlık hizmetinin yeniden inşası.

'Herkül' sayıları ortaya çıkan kanser vakalarının sayısı

Londra merkezli kanser cerrahı Luke Cascarini Spotlight'a NHS için saklanan sorunların söz konusu olduğunu söyledi.

"Covid'i tedavi etmeseydik tedavi edeceğimiz tüm hastalar nerede?" diye sordu.

İmge başlığı

Sağlık Bakanı Robin Swann, koronavirüs ile mücadele etme gereği normal hizmetlere verilen zararı kabul etti

"Ben '' Kanser insidansının son birkaç ay içinde düştüğünü düşünmek için herhangi bir neden yok, bu yüzden büyük bir birikim olduğunu düşünüyorum.

"Bence birçok doktor son derece gururlu hissetmeye başlıyor Krizle başa çıkmak için yapılan her şeyden.

"Sanırım şimdi teşhis konulmamış veya tedavi edilmemiş kanserlerle başa çıkmamız gerekiyor."

Spotlight da ilkini ortaya çıkaracak Robin Swann'ın istemediği pandemi hakkındaki bilimsel modellemenin bölümleri halkla paylaşılmak üzere.

Spotlight BBC One Kuzey İrlanda'da Salı günü 22:45 BST'de