8 Haziran 2020 Pazartesi

George Floyd: Protestoları anlamak için beş bağlam

Medya başlığı

ABD'de polis şiddetinin tarihi

Silahlı zenci öldürmekle suçlanan Minneapolis eski polisi George Floyd, kefaletinin bulunduğu ilk mahkeme görünümünü yaptı.

Savcılar, "suçlamaların ciddiyetini" ve kamu öfkesini, Bedava seo 1 milyon dolardan yükseltmenin nedeni olarak gösterdiler.

Derek Chauvin İkinci derece cinayet ve adam öldürme suçlamasıyla karşı karşıya. Diğer üç tutuklama görevlisi cinayete yardım etmek ve saldırmakla suçlanıyor.

Bay Floyd'un Mayıs ayında ölümü küresel protestolara ve polis reformu çağrısına yol açtı.

Beyaz olan Bay Chauvin, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te tutuklanırken neredeyse Floyd'un boynuna diz çöktü.

O ve diğer üç polis memuru kovuldu.

Kim kovuldu George Floyd'un ölümünden sorumlu memurlar?

Trump devletleri huzursuzluk yaratıyor

Neden Floyd'un videosunu izlememeye karar verdim

Bu arada yas tutanlar Bay Floyd'un Minneapolis'e taşınmadan önce yaşadığı Houston, Teksas, altı saat boyunca halka açık bir şekilde Övgü Çeşmesi kilisesinde sergileniyor.

Salı günü özel bir cenaze hizmeti verilecek Houston Memorial hizmetleri Bay Floyd'un doğduğu Minneapolis ve Kuzey Carolina'da zaten yapıldı.

Bir aile üyesinin Cumartesi günü geç saatlerde Teksas'a uçuşta Bay Floyd'un cesedine eşlik ettiğine inanılıyor.

Demokratik ABD başkan adayı Joe Biden Pazartesi günü sempatilerini sunmak için Bay Floyd'un Houston'daki akrabalarıyla özel olarak bir araya geldi.

"Dinledi, acılarını duydu ve acılarını paylaştı," dedi Floyd ailesi toplantının fotoğrafını tweetleyen sözcüsü Benjamin Crump. "Bu şefkat, bu yas tutan ailenin dünyası anlamına geliyordu."

Eski başkan yardımcısının yardımcıları, Salı günkü hizmet için de video mesajı kaydedeceğini söyledi.

Rapor

Kefalet duruşmasında ne oldu?

19 yıllık bir polis gazisi olan Bay Chauvin, Pazartesi günü telekonferans yoluyla göründüğü için bir itirazda bulunmadı.


Yargıç Jeannice M Reding, ön koşul olmadan 1,25 milyon dolarlık bir kefalet koydu, veya Bay Chauvin'in Bay Floyd'un ailesiyle iletişim kurmaması, ateşli silahlarını teslim etmesi ve mahkemeyi beklerken emniyet teşkilatında veya güvenliğinde çalışmamasını içeren 1 milyon dolar.

Avukatı kefalet fiyatına itiraz etmedi.

44 yaşındaki Bay Chauvin, birkaç kez transfer edildikten sonra Oak Park Heights'taki Minnesota eyalet hapishanesinde tutuluyor.

Bir sonraki mahkeme görünüşü 29 Haziran olarak belirlendi.

Accusat nedir Chauvin'e karşı iyonlar mı?

Üç ayrı suçlama ile karşı karşıya: kasıtsız olarak ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme, maksimum cezalar sırasıyla 40, 25 ve 10 yıl hapis cezası

Resim yazısı

Derek Chauvin, video bağlantısı ile mahkemede görünecek

Başka suçlamalar da getirilebilir, ancak suçlanacağı olası görünmüyor Associated Press, savcıların savcılık, niyet ve güdüleri kanıtlamak zorunda kalacağını söyledi.

Birden fazla suçlama getirerek, savcılar jüri üyelerine bir seçenek sunuyor ve mahkumiyet şansını artırıyor. />
Minneapolis belediye meclisi, polis memurları ve Demokrat tarafından tıkanıklıkları ve boyun kısıtlamalarını yasaklamak için oy verdi

Coronavirus: Covid-19 'büyük şişman Hint düğünü'nü nasıl değiştirdi?

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Kuzey Koreli öğrenciler Pazartesi günü kusurluları İstiklal seo için bir miting düzenledi

Kuzey Kore iki ülkenin liderleri arasında bir yardım hattı da dahil olmak üzere Güney ile Kore arasındaki tüm iletişim hatlarını keseceğini söyledi.

Kuzey, bunun Güney Kore'yi şöyle tanımlayan bir dizi eylemde ilk olduğunu söyledi. "Düşman".

Kuzey Kore sınır şehri Kaesong'da bulunan irtibat bürosuna yapılan günlük çağrılar Salı gününden itibaren sona erecek.

İki eyalet 2018'deki görüşmelerden sonra gerginliği azaltmak için ofisi kurmuştu.

Kuzey ve Güney Kore teknik olarak hala savaşta çünkü Kore Savaşı 1953'te sona erdiğinde barış anlaşmasına varılmadı.

Güney Kore, Kuzey Kore'ye balonları durdurmayı planlıyor

Kuzey Kore hakkında ne biliyoruz?

Kuzey Kore "arasındaki bağlantıyı tamamen kesip kapatacak mainta olan Kuzey ve Güney yetkilileri Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) raporuna göre, Kuzey-Güney ortak irtibat bürosundan ... 9 Haziran 2020'de saat 12: 00'den itibaren, Kuzey Afrika'da askeri iletişim kanalları da kesilecek Kore dedi.

Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle irtibat ofisi Ocak ayında geçici olarak kapatıldığında, iki eyalet arasındaki temas telefonla sağlandı.

Kuzey Kore, Covid-19 salgını mı?

İki Korea, her gün 09:00 ve 17:00 saatleri arasında ofisten iki telefon görüşmesi yaptı. Pazartesi günü, Güney, 21 ay içinde ilk kez, öğleden sonra iletişim kurulmasına rağmen sabah çağrısının cevapsız olduğunu söyledi.

"Gerek duymadığı sonucuna vardık. Güney Koreli yetkililerle yüz yüze oturup, sadece dehşetimizi uyandırdıkları için onlarla görüşmek için bir sorun yok, "dedi KNCA. Kuzey Koreli lider Kim Yo-jong Kız kardeş, geçen hafta Güney Kore, defector gruplarının Kuzey'e broşür göndermesini durdurmadıkça ofisi kapatmakla tehdit etti.

Broşür kampanyasının 2018 Panmunjom zirvesi sırasında yapılan barış anlaşmalarını ihlal eden düşmanca bir eylem olduğunu söyledi. Güneyin Ay Jae-in ve Kim Jong-un arasında.

Bu kapanma sadece sınırın üzerinden broşür göndermekle ilgili değil, bunun yerine Pyongyang'ın daha büyük bir planının bir parçası.

Kuzey Kore, gerilimi daha sonraki görüşmelerde kaldıraç olarak kullanmak için bir kriz yaratıyor olabilir. Kısacası, dikkat çekmek ve komşusundan daha fazla şey istemek için bir mücadele bozmak olabilir.

Güney Kore'den daha fazla taviz kazanmak için bu oyunu daha önce 2013'te oynamışlardı.

Aynı zamanda yurt içinde iyi bir dikkat dağıtıcı. Kim Jong-un, vaat ettiği ekonomik refahı sağlayamıyor ve Covid-19'un ülkenin bazı bölgelerini etkilediğine dair söylentiler dolaşmaya devam ediyor. Millete ortak bir düşman vermek, halkını bir amaç etrafında toplamaya yardımcı olur.

Bu politikadaki iki imzadan birini belirtmeye değer. Kim'in kız kardeşi Kim Yo-Jong, Seul ile bağları koparma emrini verdi. Bu hediye

Coronavirus: Fransızca öğretmeninin İbranice kilitlenmesi

Telif hakkı

PERTH RESİM AJANSI

Resim yazısı

SPF, acil kilit Arama motoru uygulamaya çalışırken memurların hayatlarının tehlikeye girdiğini söylüyor

Rütbe ve dosya polisi, "Covid-19 saldırıları" yapanların mahkemeye çıkana kadar otomatik olarak gözaltında tutulmasını istedi.

İskoç Polis Federasyonu (SPF) Mevcut ceza adaleti politikaları, kilitlenmeyi uygulayan memurlara karşı suç işleyenleri destekledi.

Holyrood'un polislik alt komitesine yaptığı bir sunumda, buna “ahlaken savunulamaz” denildi.

MSP'ler polisin pandemide acil durum güçlerini kullanma şeklini gözden geçiriyorlar.

Holyrood'un polislik alt komitesi, genel müdür Iain Livingstone ve bağımsız danışma grubunun başkanı John Scott QC'den Polisin, koronavirüs kriziyle başa çıkmak için kendilerine tanınan geçici güçleri kullanma şekli.

Ulusal güç, salgın sırasında Kişisel Koruyucu Donanım (KKD), devamsızlıklar, testler ve memurlara yönelik saldırılar gibi sorunlarla başa çıkıyor.

Koruyucu donanım almak için cephe polisi

Polis 100'den fazla Covid ile ilgili saldırı kaydetti

Öksüren futbolcu polise şunları söyledi: 'Covid var'

Bazı kuruluşlar alt komiteye yazılı sunum yaptı Başmüfettiş rütbesine kadar tüm memurları temsil eden Polis Federasyonu da dahil.

Memurların karşılaştığı en yüksek profilli zorluğun "Covid-19" saldırılarının ortaya çıkması ve üyelerin Daha fazla yasal koruma sağlanamamaları konusunda kritik öneme sahipti.

Kilitlenmeyi izleyen ilk üç haftada (24 Mart-18 Nisan) polis, memurların veya personelin kurban olduğu 100'den fazla suç kaydetti. >
Tükürmeyi veya kasten öksürmeyi de içeriyorlardı.

Resim yazısı

West Bromwich Albion ve Wrexham için canlandıran James Hurst, c Polis memurlarına güldü ve onlara Covid-19 olduğunu söyleyerek

Kuvvet, bu olayları "çirkin ve utanç verici" olarak nitelendirdi ve otomatik tutuklamaya neden olacaklarını söyledi.

Fakat federasyonun alt komiteye sunulmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Üyelerimiz, ne polis hizmetinin ne de Kraliyet Dairesi'nin, bu tür saldırıları yapanların mahkeme kararında gözaltında tutulmaları gerektiği konusunda kasıtlı ve açık bir tavır almalarına son derece kızgınlar. />
"Bunun yol açtığı (ve yol açmaya devam ettiği) zarar görmezden gelinemez.

" Bir yandan memurlardan, 'hayatlarını kurtarmak' için yasayı yürürlüğe koymaları bekleniyordu ve bekleniyordu. Diğeri ise, yaşamlarını tehlikeye atanların, memurların kendilerinden önce yataklarında genellikle evlerinde olduklarını tolere etmek zorunda. "

'Ahlaki olarak savunulamaz'

Federasyon dedi polis memurlarına sorulan şeyin "ahlaken savunulamaz bir tutum" olduğu.

İskoç Polis Müfettişi Kuvvetteki üst düzey yöneticileri temsil eden Dernek (SPSA) övgü

Demokratlar George Floyd için sessizlik anında diz çöküyor

Medya başlığı

ABD'de polis şiddetinin tarihi

Silahlı zenci öldürmekle suçlanan Minneapolis eski polisi George Floyd, kefaletinin bulunduğu ilk mahkeme görünümünü yaptı.

Savcılar, "suçlamaların ciddiyetini" ve kamu öfkesini, kefaletini 1 milyon dolardan yükseltmenin nedeni olarak gösterdiler. Arama motoru Derek Chauvin İkinci derece cinayet ve adam öldürme suçlamasıyla karşı karşıya. Diğer üç tutuklama görevlisi cinayete yardım etmek ve saldırmakla suçlanıyor.

Bay Floyd'un Mayıs ayında ölümü küresel protestolara ve polis reformu çağrısına yol açtı.

Beyaz olan Bay Chauvin, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te tutuklanırken neredeyse Floyd'un boynuna diz çöktü.

O ve diğer üç polis memuru kovuldu.

Kim kovuldu George Floyd'un ölümünden sorumlu memurlar?

Trump devletleri huzursuzluk yaratıyor

Neden Floyd'un videosunu izlememeye karar verdim

Bu arada yas tutanlar Bay Floyd'un Minneapolis'e taşınmadan önce yaşadığı Houston, Teksas, altı saat boyunca halka açık bir şekilde Övgü Çeşmesi kilisesinde sergileniyor.

Salı günü özel bir cenaze hizmeti verilecek Houston Memorial hizmetleri Bay Floyd'un doğduğu Minneapolis ve Kuzey Carolina'da zaten yapıldı.

Bir aile üyesinin Cumartesi günü geç saatlerde Teksas'a uçuşta Bay Floyd'un cesedine eşlik ettiğine inanılıyor.

Demokratik ABD başkan adayı Joe Biden Pazartesi günü sempatilerini sunmak için Bay Floyd'un Houston'daki akrabalarıyla özel olarak bir araya geldi.

"Dinledi, acılarını duydu ve acılarını paylaştı," dedi Floyd ailesi toplantının fotoğrafını tweetleyen sözcüsü Benjamin Crump. "Bu şefkat, bu yas tutan ailenin dünyası anlamına geliyordu."

Eski başkan yardımcısının yardımcıları, Salı günkü hizmet için de video mesajı kaydedeceğini söyledi.

Rapor

Kefalet duruşmasında ne oldu?

19 yıllık bir polis gazisi olan Bay Chauvin, Pazartesi günü telekonferans yoluyla göründüğü için bir itirazda bulunmadı.


Yargıç Jeannice M Reding, ön koşul olmadan 1,25 milyon dolarlık bir kefalet koydu, veya Bay Chauvin'in Bay Floyd'un ailesiyle iletişim kurmaması, ateşli silahlarını teslim etmesi ve mahkemeyi beklerken emniyet teşkilatında veya güvenliğinde çalışmamasını içeren 1 milyon dolar.

Avukatı kefalet fiyatına itiraz etmedi.

44 yaşındaki Bay Chauvin, birkaç kez transfer edildikten sonra Oak Park Heights'taki Minnesota eyalet hapishanesinde tutuluyor.

Bir sonraki mahkeme görünüşü 29 Haziran olarak belirlendi.

Accusat nedir Chauvin'e karşı iyonlar mı?

Üç ayrı suçlama ile karşı karşıya: kasıtsız ikinci derece cinayet, üçüncü derece cinayet

Coronavirus: Avrupa'nın ürkütücü sessiz havaalanlarından geçiş

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Londra'nın merkezinde terk edilmiş bir Milenyum köprüsü

Kilitlenmeler, Google serp koronavirüsten üç milyon insanın yaşandığını belirten bir araştırma,

Imperial College London'daki ekip, "ölüm ücretinin kilitlenmeden çok büyük olacağını" söyledi.

Ancak uyardı. İnsanların sadece küçük bir kısmının enfekte olduğunu ve hala sadece "pandeminin başlangıcında" olduğumuzu söyledi.

Başka bir çalışmada, küresel kilitlenmelerin "daha kısa sürede daha fazla hayat kurtardığı", İmparatorluk çalışması 11 Avrupa ülkesinde - Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Norveç, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık'taki kısıtlamaların etkisini değerlendirdi.

O zamana kadar, bu ülkelerde yaklaşık 130.000 kişi koronavirüsten öldü.

Araştırmacılar kaç ölümün olacağını tahmin etmek için hastalık modellemesini kullandılar. eğer öyleyse ckdown olmadı. Ve çalışma, İngiltere'nin kilitlenmeye karar vermesine rehberlik eden aynı gruptan geliyor.

İngiltere, ölüm geçişi korkuları karşısında seyrini değiştiriyor

3.2 milyon insanın 4 Mayıs, işletmeleri kapatmak ve insanlara evde kalmalarını söylemek gibi önlemler için olmasa da. Kilitlenme, İngiltere'de 470.000, Fransa'da 690.000 ve İtalya'da 630.000 olmak üzere 3.1 milyon hayat kurtardı. Nature dergisinde yayınlanan bir rapor.

"Kilitlenme milyonlarca ölümü engelledi, bu ölümler bir trajedi olurdu," dedi Imperial'dan Dr. Seth Flaxman. BASİT REHBERİ : Kendimi nasıl koruyabilirim?

ETKİ: Virüs vücuda ne yapar

GERİ KAZANIM: Ne kadar sürer?

KİLİTLEME: Kısıtlamaları nasıl kaldırabiliriz?

ENDGAME: Bu karmaşadan nasıl kurtuluruz?

Denklemleri rakamları etkileyecek çeşitli varsayımlar yaptı.

Covid tehdidine yanıt olarak kimsenin davranışlarını değiştirmeyeceğini varsayıyorlar t Kilitlenme olmadan - ve hastanelerin bunalmış olmayacağı, ölümlerin artmasına neden oldu, bu da neredeyse bazı ülkelerde oldu.

Çalışma aynı zamanda alabilecek kilitlenmelerin sağlık sonuçlarını da dikkate almıyor Tamamen ortaya çıkarmak için yıllar.

Sadece başlangıç mı?

Model aynı zamanda salgının kilitlenmeden neredeyse tamamen biteceğini tahmin etti, çünkü birçok insan enfekte olacaktı.

İngiltere'deki her 10 kişiden yediden fazlası Covid'e sahip olacaktı, bu da sürü bağışıklığına yol açtı ve virüs artık yayılmadı.

Bunun yerine, araştırmacılar 15'e kadar Avrupa çapında milyonlarca insana Mayıs ayı başında bulaşmıştı.

Araştırmacılar, bu ülkelerdeki nüfusun en fazla% 4'ünün enfekte olduğunu söylüyor.

"Bu iddia her şey sıkıca reddedilebilir. Biz sadece bu salgının başındayız, "dedi Dr Flaxman.

Ve bu, kilitlenmeler artmaya başladıkça virüsün tekrar yayılmaya başlama riski olduğu anlamına geliyor.
< "Hareketlilik tekrar yükselirse, çok yakında, önümüzdeki bir iki ay içinde ikinci bir dalga gelebilir." dedi Dr. Samir Bhatt.

Bu arada ayrı Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley tarafından yapılan bir araştırma, Çin, Güney Kore, İran, Fransa ve ABD'deki kilitlenmelerin etkisini analiz etti.

Doğada da yaptıkları rapor, kilitlemenin bu ülkelerde 530 milyon enfeksiyonu önlediğini söylüyor .

Kilitlenmeler başlamadan hemen önce, vakaların iki günde bir iki katına çıktığını söylediler.

Araştırmacılardan Dr. Solomon Hsiang, koronavirüsün "gerçek bir insan olduğunu" söyledi.

İskoçya'daki yeni uygun fiyatlı evler ekonomiyi başlatacak

Telif hakkı

PERTH RESİM Arama motoru

Resim yazısı

SPF, acil kilit yasalarını uygulamaya çalışırken memurların hayatlarının tehlikeye girdiğini söylüyor

Rütbe ve dosya polisi, "Covid-19 saldırıları" yapanların mahkemeye çıkana kadar otomatik olarak gözaltında tutulmasını istedi.

İskoç Polis Federasyonu (SPF) Mevcut ceza adaleti politikaları, kilitlenmeyi uygulayan memurlara karşı suç işleyenleri destekledi.

Holyrood'un polislik alt komitesine yaptığı bir sunumda, buna “ahlaken savunulamaz” denildi.

MSP'ler polisin pandemide acil durum güçlerini kullanma şeklini gözden geçiriyorlar.

Holyrood'un polislik alt komitesi, genel müdür Iain Livingstone ve bağımsız danışma grubunun başkanı John Scott QC'den Polisin, koronavirüs kriziyle başa çıkmak için kendilerine tanınan geçici güçleri kullanma şekli.

Ulusal güç, salgın sırasında Kişisel Koruyucu Donanım (KKD), devamsızlıklar, testler ve memurlara yönelik saldırılar gibi sorunlarla başa çıkıyor.

Koruyucu donanım almak için cephe polisi

Polis 100'den fazla Covid ile ilgili saldırı kaydetti

Öksüren futbolcu polise şunları söyledi: 'Covid var'

Bazı kuruluşlar alt komiteye yazılı sunum yaptı Başmüfettiş rütbesine kadar tüm memurları temsil eden Polis Federasyonu da dahil.

Memurların karşılaştığı en yüksek profilli zorluğun "Covid-19" saldırılarının ortaya çıkması ve üyelerin Daha fazla yasal koruma sağlanamamaları konusunda kritik öneme sahipti.

Kilitlenmeyi izleyen ilk üç haftada (24 Mart-18 Nisan) polis, memurların veya personelin kurban olduğu 100'den fazla suç kaydetti. >
Tükürmeyi veya kasten öksürmeyi de içeriyorlardı.

Resim yazısı

West Bromwich Albion ve Wrexham için canlandıran James Hurst, c Polis memurlarına güldü ve onlara Covid-19 olduğunu söyleyerek

Kuvvet, bu olayları "çirkin ve utanç verici" olarak nitelendirdi ve otomatik tutuklamaya neden olacaklarını söyledi.

Fakat federasyonun alt komiteye sunulmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Üyelerimiz, ne polis hizmetinin ne de Kraliyet Dairesi'nin, bu tür saldırıları yapanların mahkeme kararında gözaltında tutulmaları gerektiği konusunda kasıtlı ve açık bir tavır almalarına son derece kızgınlar. />
"Bunun yol açtığı (ve yol açmaya devam ettiği) zarar görmezden gelinemez.

" Bir yandan memurlardan, 'hayatlarını kurtarmak' için yasayı yürürlüğe koymaları bekleniyordu ve bekleniyordu. Diğeri ise, yaşamlarını tehlikeye atanların, memurların kendilerinden önce yataklarında genellikle evlerinde olduklarını tolere etmek zorunda. "

'Ahlaki olarak savunulamaz'

Federasyon dedi polis memurlarına sorulan şeyin "ahlaken savunulamaz bir tutum" olduğu.

İskoç Polis Müfettişi Kuvvetteki üst düzey yöneticileri temsil eden S Derneği (SPSA), kamuoyunun, asgari olarak bildirildiğini ve yayınlandığını söylediği acil durum düzenlemelerine ve hükümet rehberliğine büyük ölçüde uyma şeklini övdü.

Polis İskoçya, 12.500 cephe görevlisinin eğitildiğini ve donatıldığını veya

İrlanda kitabesi sırası 'kilise politikasını yansıtmıyor'

Medya altyazısı

Kısıtlamaların kolaylığı Kuzey İrlanda'daki insanlar için ne anlama geliyor?

Önemli olmayan tüm perakendeciler Cuma gününden itibaren Kuzey İrlanda'da yeniden Google serp
Stormont bakanları, bugüne kadar sadece perakende parklardaki büyük perakendeciler ve mağazalar bugünden açılabileceği için bir tarih adlandırmak için baskı yapıyordu.

İrlanda Cumhuriyeti'nde, hepsi yüksek Sokak dükkanları Pazartesi günü yeniden çalışmaya başladı.

Diane Dodds, yöneticinin alışveriş merkezlerinin bu hafta ne zaman tekrar açılacağını tartışacağını söyledi.

Bakanlar daha önce bir araya geldi ve perakendeciler için daha fazla değişiklik yapılmasını kabul etti. ve Perşembe günü NI'nin yavaşça normale dönmesine yardımcı olmak için uzun vadeli stratejileri değerlendiren özel bir toplantı yapacaklar.

'Hızınızı hızlandırın'

Bayan Dodds Ekonomi için "büyük bir adım" olarak mağazalara yapılan duyuru, ancak toparlanma hızını artırmanın zamanı geldi.

"Perakendecilerin reklam verebildikleri sürece kabul edildi Burada gerekli güvenlik önlemlerine ve Perşembe gününe kadar virüsün yayılmasında bir artış yok, o zaman bu dükkanlar yeniden açılabilir, "diye ekledi.

Resim yazısı

Büyük Pazartesi günü Kuzey İrlanda'da açılan perakendeciler

"Tüm perakendeciler, personeline ve mağazalarını ziyaret eden kişilere yönelik riski en aza indiren önlemler alabilmelidir."

Rapor

Belfast Ticaret Odası Başkanı Simon Hamilton, duyuruyu "doğru yönde atılmış büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

"Yeniden açılma, daha fazla perakendecinin başlamasına izin verecek sektör için karanlık ve zor bir dönemden sonra tekrar ticaret yapılıyor. ”

Bakanların, toplu taşıma ile ilgili yüz kaplamalarının Pazartesi günkü toplantılarında zorunlu olup olmayacağı da tartışıldı ancak karar verilmedi. .

Kuzey İrlanda'da üst üste ikinci gün yeni bir Covid-19 ile ilgili ölüm kaydedilmedi.

Sağlık Bakanlığı'nın ölüm bilançosu

Günlük rakamları çoğunlukla hastane ölümlerinden ve bir hastanın daha önce virüs için pozitif test ettiği yerdir.

Bölümün kontrol panelindeki son rakamlar altı tane gösteriyor Virüsün yeni teyit edilmiş pozitif vakaları toplamı 4.802'ye getirdi.

29 Mayıs'a kadar, hükümet istatistik ajansı Nisra 757 ölüm kaydetti, çünkü Covid-19'un ölüm sertifikasında bahsedildiği tüm ölümler kaydedildi .

Kabarcık yaklaşımı?

Pazartesi günü Stormont günlük basın toplantısında konuşan Birinci Bakan Arlene Foster, yürütmenin insanların izin vermediğine "pişman" olduğunu söyledi Aileyi henüz kapalı mekanlarda ziyaret edin.

Tedbir, İyileşme Yolu planının birinci adımında yer aldı, ancak Bayan Foster, bilimin hala bakanların bu kısıtlamayı hafifletmesine izin vermediğini söyledi.

"Umarım daha sonra değil daha erken devam edebiliriz çünkü insanların bu kelimeleri söylediğimizi duymak için uzun zamandır beklediğini biliyorum," dedi Bayan Foste r.

Tam olarak: NI'nin kilitlenmeyi kolaylaştırma planının beş aşaması

Coronavirus kabarcıkları: Kimler sizin?

Yönetici, Yeni Zelanda tarafından savunulan ve insanların kilit altındayken etkileşimde bulunabilecekleri küçük, özel bir arkadaş ve aile grubuna sahip olmalarını sağlayan "sosyal kabarcık" yaklaşımına bakıyor.

Yönetici buluşacak Başbakan Yardımcısı Michelle O'Neill, söz konusu olasılığı ve tüm sektörlerde salgın hastalıktan kurtulmayı görüşmek üzere Perşembe günü yaptığı açıklamada,

"Hareket etmek için boşluk ve alanınız varsa, bir yönetici olarak Önceliklerimizi doğru yapmak için, "dedi.

" Kilitlemeden çıkma yolunda çalışmak her zaman daha karmaşık olacaktı

Dundalk: İrlanda polis memuru evi ateşe verildi

Medya altyazısı

Kısıtlamaların kolaylığı Kuzey İrlanda'daki insanlar için ne anlama geliyor?

Önemli olmayan tüm perakendeciler Cuma gününden itibaren Kuzey İrlanda'da yeniden açılabilir.

Stormont bakanları, bugüne kadar sadece perakende parklardaki Organik seo perakendeciler ve mağazalar bugünden açılabileceği için bir tarih adlandırmak için baskı yapıyordu.

İrlanda Cumhuriyeti'nde, hepsi yüksek Sokak dükkanları Pazartesi günü yeniden çalışmaya başladı.

Diane Dodds, yöneticinin alışveriş merkezlerinin bu hafta ne zaman tekrar açılacağını tartışacağını söyledi.

Bakanlar daha önce bir araya geldi ve perakendeciler için daha fazla değişiklik yapılmasını kabul etti. ve Perşembe günü NI'nin yavaşça normale dönmesine yardımcı olmak için uzun vadeli stratejileri değerlendiren özel bir toplantı yapacaklar.

'Hızınızı hızlandırın'

Bayan Dodds Ekonomi için "büyük bir adım" olarak mağazalara yapılan duyuru, ancak toparlanma hızını artırmanın zamanı geldi.

"Perakendecilerin reklam verebildikleri sürece kabul edildi Burada gerekli güvenlik önlemlerine ve Perşembe gününe kadar virüsün yayılmasında bir artış yok, o zaman bu dükkanlar yeniden açılabilir, "diye ekledi.

Resim yazısı

Büyük Pazartesi günü Kuzey İrlanda'da açılan perakendeciler

"Tüm perakendeciler, personeline ve mağazalarını ziyaret eden kişilere yönelik riski en aza indiren önlemler alabilmelidir."

Rapor

Belfast Ticaret Odası Başkanı Simon Hamilton, duyuruyu "doğru yönde atılmış büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

"Yeniden açılma, daha fazla perakendecinin başlamasına izin verecek sektör için karanlık ve zor bir dönemden sonra tekrar ticaret yapılıyor. ”

Bakanların, toplu taşıma ile ilgili yüz kaplamalarının Pazartesi günkü toplantılarında zorunlu olup olmayacağı da tartışıldı ancak karar verilmedi. .

Kuzey İrlanda'da üst üste ikinci gün yeni bir Covid-19 ile ilgili ölüm kaydedilmedi.

Sağlık Bakanlığı'nın ölüm bilançosu

Günlük rakamları çoğunlukla hastane ölümlerinden ve bir hastanın daha önce virüs için pozitif test ettiği yerdir.

Bölümün kontrol panelindeki son rakamlar altı tane gösteriyor Virüsün yeni teyit edilmiş pozitif vakaları toplamı 4.802'ye getirdi.

29 Mayıs'a kadar, hükümet istatistik ajansı Nisra 757 ölüm kaydetti, çünkü Covid-19'un ölüm sertifikasında bahsedildiği tüm ölümler kaydedildi .

Kabarcık yaklaşımı?

Pazartesi günü Stormont günlük basın toplantısında konuşan Birinci Bakan Arlene Foster, yürütmenin insanların izin vermediğine "pişman" olduğunu söyledi Aileyi henüz kapalı mekanlarda ziyaret edin.

Tedbir, İyileşme Yolu planının birinci adımında yer aldı, ancak Bayan Foster, bilimin hala bakanların bu kısıtlamayı hafifletmesine izin vermediğini söyledi.

"Umarım daha sonra değil daha erken devam edebiliriz çünkü insanların bu kelimeleri söylediğimizi duymak için uzun zamandır beklediğini biliyorum," dedi Bayan Foste r.

Tam olarak: NI'nin kilitlenmeyi kolaylaştırma planının beş aşaması

Coronavirus kabarcıkları: Kimler sizin?

Yönetici, Yeni Zelanda tarafından savunulan ve insanların kilit altındayken etkileşimde bulunabilecekleri küçük, özel bir arkadaş ve aile grubuna sahip olmalarını sağlayan "sosyal kabarcık" yaklaşımına bakıyor.

Yönetici buluşacak bu olasılığı görüşmek üzere Perşembe günü,

Coronavirus: Londra'da yeni Covid-19 ölümleri yok

Medya altyazısı

Bristol protestocuları köle tüccarı Edward Colston heykelini indiriyor

Bristol'deki ırkçılık karşıtı bir protesto sırasında parçalanmış bir köle tüccarı heykeli " Şehrin belediye başkanı söyledi.

Belediye Başkanı Marvin Rees, tartışmalı bronz Edward Colston heykeli aşağı çekilip Pazar English seo protestocular tarafından limana atıldıktan sonra "kayıp hissi" hissetmediğini söyledi. .

Ancak Başbakan Boris Johnson bunu "suç eylemi" olarak nitelendirdi.

Avon ve Somerset Polisi, müdahale etmeme kararının alındığını söyledi.


" İnsanlar, bir heykel ama dün olan bir suç işlemiydi ve ceza kanunu çiğnendiği zaman kabul edilemez ve polis sorumluları açıklamak isteyecek.

"Başbakan absolutel Hissetmenin gücünü anlıyoruz, ancak bu ülkede farklılıklarımızı demokratik olarak çözüyoruz ve insanlar heykelin kaldırılmasını isterse takip edilebilecek demokratik yollar var. "

Medya başlığı

Bristol belediye başkanı: Patel'in yorumları 'mutlak anlayış eksikliği' gösteriyor

Hafta sonu binlerce insan Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow ve Edinburgh dahil olmak üzere İngiltere genelinde şehirlerde büyük ölçüde barışçıl gösterilere katıldı .

Ancak Pazar günü Londra'da yaşanan huzursuzluk sekiz polis memurunun yaralanması ve 12 tutuklama ile sonuçlandı.

Tanınmış 17. Yüzyıl köle tüccarının heykeli, Yıllarca Bristol.

Colston heykelinin parçalandığını ve sokaklardan suya atıldığı limana sürüklendiği protesto için Pazar günü on bin kişi şehre indi. />
Yırtılan heykelin güncellemeleri ve tepkileri

Colston, Afrika'dan Amerika'ya yaklaşık 80.000 erkek, kadın ve çocuğu taşıyan Kraliyet Afrika Şirketi.

1721'de ölümünde, servetini hayır kurumlarına devretti ve mirası Bristol sokaklarında hala görülebilir , anıtlar ve binalar.

Heykel devrildikten sonra dizini figürün boynunda - beyazla sınırlandırılırken ölen siyah adam George Floyd'u gösteren videoyu anımsatan bir protestocu resmedildi. Minnesota polis memuru.

İmge başlığı

Edward Colston'un heykeli limana atılmadan önce Bristol'a sürüklendi

İçişleri Bakanı Priti Patel dedi Olay "tamamen utanç verici" idi ve "çetelerin heykelleri yıkmak için değil".

Bay Rees, bu yorumların "mutlak bir anlayış eksikliği" gösterdiğini söyledi.

O Heykelin "bir noktada" limandan alınacağını ve muhtemelen bir şehir müzesine dönüşeceğini de ekledi.

"Bence koşullar bir kafaya geldi a insanlar heykeli yıkma ihtiyacını hissettiler, "dedi Rees.

" Doğduğum ve büyüdüğüm bir şehirde köle tüccarının heykelini yapamıyorum ve taklit edemem. Bana ve benim gibi insanlara bir hakaret değildi.

"Bristol'de şehrin ortasında bu heykelin olmasını istemeyen insanlar bir araya geldi ve birleşmek, bu sesleri duymak benim işim. ve bu gerçeği, bu heykelin kişisel bir hakaret olduğu insanlar için bir arada tutun.

"Seçilmiş bir politika olarak

George Floyd cinayeti zanlısı Derek Chauvin'in kefaletini 1,25 milyon dolar olarak belirledi

Medya başlığı

ABD'de polis şiddetinin tarihi

Silahlı zenci öldürmekle suçlanan Minneapolis eski polisi İstiklal seo Floyd, kefaletinin bulunduğu ilk mahkeme görünümünü yaptı.

Savcılar, "suçlamaların ciddiyetini" ve kamu öfkesini, kefaletini 1 milyon dolardan yükseltmenin nedeni olarak gösterdiler.

Derek Chauvin İkinci derece cinayet ve adam öldürme suçlamasıyla karşı karşıya. Diğer üç tutuklama görevlisi cinayete yardım etmek ve saldırmakla suçlanıyor.

Bay Floyd'un Mayıs ayında ölümü küresel protestolara ve polis reformu çağrısına yol açtı.

Beyaz olan Bay Chauvin, 25 Mayıs'ta Minneapolis'te tutuklanırken neredeyse Floyd'un boynuna diz çöktü.

O ve diğer üç polis memuru kovuldu.

Kim kovuldu George Floyd'un ölümünden sorumlu memurlar?

Trump devletleri huzursuzluk yaratıyor

Neden Floyd'un videosunu izlememeye karar verdim

Bu arada yas tutanlar Bay Floyd'un Minneapolis'e taşınmadan önce yaşadığı Houston, Teksas, altı saat boyunca halka açık bir şekilde Övgü Çeşmesi kilisesinde sergileniyor.

Salı günü özel bir cenaze hizmeti verilecek Houston Memorial hizmetleri Bay Floyd'un doğduğu Minneapolis ve Kuzey Carolina'da zaten yapıldı.

Bir aile üyesinin Cumartesi günü geç saatlerde Teksas'a uçuşta Bay Floyd'un cesedine eşlik ettiğine inanılıyor.
< ABD Demokratik cumhurbaşkanlığı adayı Joe Biden'in sempatilerini sunmak için Bay Floyd'un Houston'daki akrabalarını ziyaret etmesi bekleniyor. Eski başkan yardımcısının yardımcıları Salı günkü hizmet için de görüntülü mesaj kaydedeceğini söyledi.

Kefalet duruşmasında ne oldu?

19 yıllık bir polis olan Bay Chauvin emektar, Pazartesi günü telekonferans yoluyla göründüğü için bir itirazda bulunmadı.

15 dakikalık duruşmada konuşmadı ve küçük bir masaya otururken kelepçelendi ve turuncu bir tulum giydi. br />
Yargıç Jeannice M Reding, ön koşulu olmayan 1,25 milyon dolar veya Bay Chauvin'in Bay Floyd'un ailesiyle iletişim kurmamasını, ateşli silahlarını teslim etmesini ve beklediği gibi kolluk kuvvetlerinde çalışmamasını içeren koşullarla 1 milyon dolar kefalet koydu. Mahkeme.

Avukatı kefalet fiyatına itiraz etmedi.

44 yaşındaki Bay Chauvin, şu anda transfer edildikten sonra Oak Park Heights'taki Minnesota eyalet hapishanesinde tutuluyor Birkaç kez.

Bir sonraki mahkeme görünüşü 29 Haziran'a ayarlandı.

Chauvin'e karşı suçlamalar nelerdir?

Üç ayrı suçlama ile karşı karşıya: kasıtsız saniye - maksimum ceza sırasıyla 40, 25 ve 10 yıl hapis cezası olan derece cinayet, üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme.

İmge başlığı

Der

Pandemi ABD'yi resesyona itiyor

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

ABD'de pandemi tarafından tetiklenen ekonomik gerileme resmen resesyon ilan edildi.

Ulusal Seo Büro Araştırma, mevcut daralmanın ölçeğini ve ciddiyetini belirterek Salı günü atama yaptı.

Şubat ayında faaliyet ve istihdamın düşmeden önce "açık" ve "iyi tanımlanmış" bir zirveye ulaştığını söyledi. />
Karar, on yıllık bir genişlemeden daha fazlasına - ABD tarihinin en uzun dönemine - resmi bir son veriyor.

Ekonomi, ilkinde% 5 daraldıktan sonra durgunluk bekleniyordu. yılın üç ayı.

İşverenler, virüsün kontrolüne yardımcı olmaya yönelik faaliyet kısıtlamaları birçok işletmeyi kapanmaya zorladığı için Mart ve Nisan aylarında yaklaşık 22 milyon işten çıkarıldığını bildirdi.

Bazı iktisatçılar iş kayıplarının artık durduğundan ve bir toparlanmanın başladığından umutlu. Mayıs ayında, ABD'li işverenler 2.5 milyon iş ekledi.

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu tipik olarak durgunluğu "birkaç aydan fazla süren" bir ekonomik daralma olarak tanımlıyor.

Bu durumda, döngüleri tarihlendirmekten sorumlu ekonomistler, Şubat ayında başlayan düşüşün ölçeğinin süresinden daha önemli olduğunu belirtti.

"İstihdam ve üretimdeki düşüşün eşi görülmemiş büyüklüğü ve Tüm ekonomiye geniş erişimi, bu bölümün daha önceki kasılmalardan daha kısa olmasına rağmen bir durgunluk olarak tanımlanmasını garanti ediyor "dedi.

ABD ekonomisi o zamandan beri 12 durgunluk yaşadı En uzun olanı Aralık 2007'den Haziran 2009'a kadar 18 ay süren Büyük Durgunluk olan 1948.

O zamandan beri ABD yavaş ve istikrarlı bir genişleme yaşadı. Büro Şubat ayında sona erdi, dedi

Yeni binalar: Kadın erkek cinayetinden tutuklandı

Medya altyazısı Arama motoru
Kısıtlamaların kolaylığı Kuzey İrlanda'daki insanlar için ne anlama geliyor?
Önemli olmayan tüm perakendeciler Cuma gününden itibaren Kuzey İrlanda'da yeniden açılabilir.

Stormont bakanları, bugüne kadar sadece perakende parklardaki büyük perakendeciler ve mağazalar bugünden açılabileceği için bir tarih adlandırmak için baskı yapıyordu.

İrlanda Cumhuriyeti'nde, hepsi yüksek Sokak dükkanları Pazartesi günü yeniden çalışmaya başladı.

Diane Dodds, yöneticinin alışveriş merkezlerinin bu hafta ne zaman tekrar açılacağını tartışacağını söyledi.

Bakanlar daha önce bir araya geldi ve perakendeciler için daha fazla değişiklik yapılmasını kabul etti. ve Perşembe günü NI'nin yavaşça normale dönmesine yardımcı olmak için uzun vadeli stratejileri değerlendiren özel bir toplantı yapacaklar.

'Hızınızı hızlandırın'

Bayan Dodds Ekonomi için "büyük bir adım" olarak mağazalara yapılan duyuru, ancak toparlanma hızını artırmanın zamanı geldi.

"Perakendecilerin reklam verebildikleri sürece kabul edildi Burada gerekli güvenlik önlemlerine ve Perşembe gününe kadar virüsün yayılmasında bir artış yok, o zaman bu dükkanlar yeniden açılabilir "diye ekledi.

Resim yazısı

Büyük Pazartesi günü Kuzey İrlanda'da açılan perakendeciler

"Tüm perakendeciler, personeli ve mağazalarını ziyaret eden kişiler için riski en aza indiren önlemler alabilmelidir."

Atla @SimonHamilton Twitter yazısı

Çok daha fazla perakendecinin bu Cuma'dan itibaren kapılarını yeniden açabileceği harika bir haber. @BelfastChamber, daha fazla mağazanın tekrar güvenli bir şekilde işlem görmeye başlaması için @niexecutive'a basıyor ve # COVID19 pic.twitter.com/MjFObxI9jm nedeniyle gerçekten mücadele eden işletmeleri dinledikleri için onlara teşekkür ediyoruz

- Simon Hamilton (@SimonHamilton) 8 Haziran 2020

Rapor

Twitter gönderisinin sonu @SimonHamilton

Belfast Baş Yöneticisi Ticaret Odası, Simon Hamilton, duyuruyu "doğru yönde büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

"Yeniden açılma, daha fazla perakendecinin, karanlık ve zor bir dönemden sonra tekrar ticarete başlamasına izin verecek. "

Bakanların, toplu taşıma ile ilgili yüz kaplamalarının Pazartesi günkü toplantılarında zorunlu olup olmayacağı tartışıldı ancak karar verilmedi.

Hayır Covid-19 ile ilgili yeni ölümler üst üste ikinci gün Kuzey İrlanda'da kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı'nın ölüm bilançosu 537'de kaldı.

Günlük figürü Es, çoğunlukla hastane ölümlerinden ve bir hastanın daha önce virüs için pozitif test ettiği yerlerden oluşur.

Bölümün kontrol panelindeki son rakamlar, virüsün altı yeni teyit edilmiş pozitif vakasını gösteriyor ve bu toplamı 4.802'ye getiriyor.

29 Mayıs'a kadar, devlet istatistik ajansı Nisra, Covid-19'un ölüm sertifikasında bahsedildiği tüm ölümleri kaydettiği için 757 ölüm kaydetti.

Kabarcık yaklaşımı?

Pazartesi günü Stormont günlük basın toplantısında konuşan Birinci Bakan Arlene Foster, yöneticinin insanların henüz kapalı mekanlarda aileyi ziyaret etmesine izin veremediğini "pişman ettiğini" söyledi.

Tedbir, İyileşme Yolu planının birinci adımında yer aldı, ancak Bayan Foster, bilimin hala bakanların bu kısıtlamayı hafifletmesine izin vermediğini söyledi.

"Umarım yapabiliriz

Torquay polis hücresinde insan ölümünün soruşturulması

Medya altyazısı

Bristol protestocuları köle tüccarı Edward Colston heykelini indiriyor

Bristol'deki ırkçılık karşıtı Google serp protesto sırasında parçalanmış bir köle tüccarı heykeli " Şehrin belediye başkanı söyledi.

Belediye Başkanı Marvin Rees, tartışmalı bronz Edward Colston heykeli aşağı çekilip Pazar günü protestocular tarafından limana atıldıktan sonra "kayıp hissi" hissetmediğini söyledi. .

Ancak Başbakan Boris Johnson bunu "suç eylemi" olarak nitelendirdi.

Avon ve Somerset Polisi, müdahale etmeme kararının alındığını söyledi.


" İnsanlar, bir heykel ama dün olan bir suç işlemiydi ve ceza kanunu çiğnendiği zaman kabul edilemez ve polis sorumluları açıklamak isteyecek.

"Başbakan absolutel Hissetmenin gücünü anlıyoruz, ancak bu ülkede farklılıklarımızı demokratik olarak çözüyoruz ve insanlar heykelin kaldırılmasını isterse takip edilebilecek demokratik yollar var. "

İmge başlığı

Marvin Rees, heykelin geri alınacağını ve muhtemelen bir müzeye yerleştirileceğini söyledi.

Haftasonu binlerce kişi Manchester, Wolverhampton, Nottingham da dahil olmak üzere İngiltere'deki şehirlerde büyük ölçüde barışçıl gösterilere katıldı. , Glasgow ve Edinburgh.

Ancak Pazar günü Londra'da yaşanan huzursuzluk sekiz polis memurunun yaralanmasına ve 12 tutuklamaya neden oldu.

Tanınmış 17. Yüzyıl köle tüccarının heykeli Yıllardır Bristol'de bir tartışma kaynağı.

Colston heykelinin parçalandığını ve sokaklardan sokağa atıldığı limana sürüklendiği protesto için Pazar günü on bin kişi şehre indi. Su.

Yırtılan heykelin güncellenmesi ve tepki

Colston Afrika'dan Amerika'ya yaklaşık 80.000 erkek, kadın ve çocuğu taşıyan Kraliyet Afrika Şirketi'nin bir üyesiydi.

1721'de ölümünde, servetini hayır kurumlarına devretti ve mirası hala olabilir Bristol sokaklarında, anıtlarında ve binalarında görüldü.

Heykel devrildikten sonra, dizinin figürün boynunda - video yaparken ölmekte olan siyah adamı George Floyd'u gösteren bir protestocu resmedildi. Beyaz bir Minnesota polis memuru tarafından tutuklandı.

İmge başlığı

Edward Colston'un heykeli limana atılmadan önce Bristol'e sürüklendi

Bay Rees, heykelin "bir noktada" limandan alınacağını ve muhtemelen bir şehir müzesine dönüşeceğini söyledi.

"Bence şartlar bir kafaya geldi ve insanlar alma ihtiyacını hissettiler heykelin altında, "Bay Rees dedi.

" Doğduğum ve büyüdüğüm bir şehirde köle tüccarının heykelini yapamıyorum ve taklit etmem bana bir hakaret değildi. ve benim gibi insanlar.

"Bristol'de şehrin ortasında bu heykeli istemeyen insanlar bir araya geldi ve bu sesleri birleştirmek, duymak ve bu gerçekleri insanlar için bir arada tutmak benim işim Bu heykelin kişisel bir hakaret olduğu için. "

'Heykel neden yıkılmak zorunda kaldı'

Resim yazısı

Salma Omar te

PSNI: Partide ateş ettikten sonra görevli memurlar görevlendirildi

Seo altyazısı

Kısıtlamaların kolaylığı Kuzey İrlanda'daki insanlar için ne anlama geliyor?
Önemli olmayan tüm perakendeciler Cuma gününden itibaren Kuzey İrlanda'da yeniden açılabilir.

Stormont bakanları, bugüne kadar sadece perakende parklardaki büyük perakendeciler ve mağazalar bugünden açılabileceği için bir tarih adlandırmak için baskı yapıyordu.

İrlanda Cumhuriyeti'nde, hepsi yüksek Sokak dükkanları Pazartesi günü yeniden çalışmaya başladı.

Diane Dodds, yöneticinin alışveriş merkezlerinin bu hafta ne zaman tekrar açılacağını tartışacağını söyledi.

Bakanlar daha önce bir araya geldi ve perakendeciler için daha fazla değişiklik yapılmasını kabul etti. ve Perşembe günü NI'nin yavaşça normale dönmesine yardımcı olmak için uzun vadeli stratejileri değerlendiren özel bir toplantı yapacaklar.

'Hızınızı hızlandırın'

Bayan Dodds Ekonomi için "büyük bir adım" olarak mağazalara yapılan duyuru, ancak toparlanma hızını artırmanın zamanı geldi.

"Perakendecilerin reklam verebildikleri sürece kabul edildi Burada gerekli güvenlik önlemlerine ve Perşembe gününe kadar virüsün yayılmasında bir artış yok, o zaman bu dükkanlar yeniden açılabilir, "diye ekledi.

Resim yazısı

Büyük Pazartesi günü Kuzey İrlanda'da açılan perakendeciler

"Tüm perakendeciler, personeline ve mağazalarını ziyaret eden kişilere yönelik riski en aza indiren önlemler alabilmelidir."

Rapor

Belfast Ticaret Odası Başkanı Simon Hamilton, duyuruyu "doğru yönde atılmış büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

"Yeniden açılma, daha fazla perakendecinin başlamasına izin verecek sektör için karanlık ve zor bir dönemden sonra tekrar ticaret yapılıyor. ”

Bakanların, toplu taşıma ile ilgili yüz kaplamalarının Pazartesi günkü toplantılarında zorunlu olup olmayacağı da tartışıldı ancak karar verilmedi. .

Kuzey İrlanda'da üst üste ikinci gün yeni bir Covid-19 ile ilgili ölüm kaydedilmedi.

Sağlık Bakanlığı'nın ölüm bilançosu

Günlük rakamları çoğunlukla hastane ölümlerinden ve bir hastanın daha önce virüs için pozitif test ettiği yerdir.

Bölümün kontrol panelindeki son rakamlar altı tane gösteriyor Virüsün yeni teyit edilmiş pozitif vakaları toplamı 4.802'ye getirdi.

29 Mayıs'a kadar, hükümet istatistik ajansı Nisra 757 ölüm kaydetti, çünkü Covid-19'un ölüm sertifikasında bahsedildiği tüm ölümler kaydedildi .

Kabarcık yaklaşımı?

Pazartesi günü Stormont günlük basın toplantısında konuşan Birinci Bakan Arlene Foster, yürütmenin insanların izin vermediğine "pişman" olduğunu söyledi Aileyi henüz kapalı mekanlarda ziyaret edin.

Tedbir, İyileşme Yolu planının birinci adımında yer aldı, ancak Bayan Foster, bilimin hala bakanların bu kısıtlamayı hafifletmesine izin vermediğini söyledi.

"Umarım daha sonra değil daha erken devam edebiliriz çünkü insanların bu kelimeleri söylediğimizi duymak için uzun zamandır beklediğini biliyorum," dedi Bayan Foste r.

Tam olarak: NI'nin kilitlenmeyi kolaylaştırma planının beş aşaması

Coronavirus kabarcıkları: Kim senin içinde?

Yönetici, Yeni Zelanda tarafından savunulan ve insanların kilit altındayken etkileşimde bulunabilecekleri küçük, özel bir arkadaş ve aile grubuna sahip olmalarını sağlayan "sosyal kabarcık" yaklaşımına bakıyor.

Yönetici buluşacak Başbakan Yardımcısı Michelle O'Neill, söz konusu olasılığı ve tüm sektörlerde salgın hastalıktan kurtulmayı görüşmek üzere Perşembe günü yaptığı açıklamada,

"Hareket etmek için boşluk ve alanınız varsa, bir yönetici olarak Önceliklerimizi doğru yapmak için "dedi.

" Çalışan o

Coronavirus: NI'deki küçük dükkanlar Cuma gününden itibaren yeniden açılabilir

Medya altyazısı

Kısıtlamaların kolaylığı Kuzey İrlanda'daki insanlar için ne anlama geliyor?

Önemli olmayan tüm perakendeciler Cuma gününden itibaren Kuzey İrlanda'da yeniden açılabilir.

Stormont bakanları, bugüne kadar sadece perakende parklardaki büyük perakendeciler ve mağazalar bugünden açılabileceği için bir Bedava seo adlandırmak için baskı yapıyordu.

İrlanda Cumhuriyeti'nde, hepsi yüksek Sokak dükkanları Pazartesi günü yeniden çalışmaya başladı.

Diane Dodds, yöneticinin alışveriş merkezlerinin bu hafta ne zaman tekrar açılacağını tartışacağını söyledi.

Yönetici daha önce bir araya geldi ve diğer değişiklikler için anlaştı Perakendeciler.

'Hızlanmayı hızlandırın'

Bayan Dodds bunu ekonomi için "ileriye doğru büyük bir adım" olarak nitelendirdi, ancak toparlanma hızını artırmanın zamanı geldi.

"Perakendecilerin gerekli güvenlik önlemlerine uyduğu sürece ve virüsün Perşembe gününe kadar yayılmasında bir artış olmadığı, bu dükkanların tekrar açılabileceği kabul edildi." b r />
Görsel altyazı

Pazartesi günü Kuzey İrlanda'da daha büyük perakendeciler açıldı

"Tüm perakendeciler, personeli için riski en aza indiren önlemler alabilmeli ve Bayan

Hafta sonu, Bayan Dodds Belfast Telegraph'a sağlık görevlilerinin mevcut önerilen 2m (6ft) sosyal uzaklaştırma kuralını azaltmayla ilgili riskler konusunda tavsiye vermesini istediğini söyledi.

@SimonHamilton'dan Twitter yayınını atlayın

Bu Cumadan itibaren daha birçok perakendecinin kapılarını tekrar açabileceği harika bir haber. @BelfastChamber, daha fazla mağazanın tekrar güvenli bir şekilde işlem görmeye başlaması için @niexecutive'a basıyor ve # COVID19 pic.twitter.com/MjFObxI9jm nedeniyle gerçekten mücadele eden işletmeleri dinledikleri için onlara teşekkür ediyoruz

- Simon Hamilton (@SimonHamilton) 8 Haziran 2020

Rapor

Twitter gönderisinin sonu @SimonHamilton

Belfast Baş Yöneticisi Ticaret Odası, Simon Hamilton, duyuruyu "doğru yönde büyük bir adım" olarak nitelendirdi.

"Yeniden açılma, daha fazla perakendecinin, karanlık ve zor bir dönemden sonra tekrar ticarete başlamasına izin verecek. "

Bakanların, toplu taşıma ile ilgili yüz kaplamalarının Pazartesi günkü toplantılarında zorunlu olup olmayacağı tartışıldı ancak karar verilmedi.

Hayır Covid-19 ile ilgili yeni ölümler üst üste ikinci gün Kuzey İrlanda'da kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı'nın ölüm bilançosu 537'de kaldı.

Günlük figürü Es, çoğunlukla hastane ölümlerinden ve bir hastanın daha önce virüs için pozitif test ettiği yerlerden oluşur.

Bölümün kontrol panelindeki son rakamlar, virüsün altı yeni teyit edilmiş pozitif vakasını gösteriyor ve bu toplamı 4.802'ye getiriyor.

Devlet istatistik ajansı Nisra 29 Mayıs'a kadar Covid-19'un ölüm belgesinde geçtiği tüm ölümleri kaydettiği için 757 ölüm kaydetti.

Karantina önlemleri

Pazartesi'den itibaren Kuzey İrlanda'ya giren bazı ziyaretçiler için kısıtlamalar yürürlüğe giriyor ve Ortak Seyahat Alanı dışından giren herkes 14 gün boyunca kendi kendine tecrit etmek zorunda kalıyor.

Ortak Seyahat Alanı İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, Man Adası ve Kanal Adaları.

İzolasyonu erken bırakmak 1.000 £ 'a kadar para cezasına neden olabilir.

Yönetici uyardı. insanların önümüzdeki birkaç hafta içindeki davranışlarının, kilitleme kolaylaştırıcı adımların devam edip etmeyeceğini, durdurulup durdurulmayacağını veya ters çevrilip R değerinin nasıl etkilendiğine ilişkin.

R sayısı veya r

Coronavirus: Dut iş gücünün dörtte birini baltalamayı planlıyor

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

BP, koronavirüs krizi nedeniyle petrol talebindeki küresel düşüşün ardından 10.000 işten çıkarma planlarını açıkladı.

Petrol devi pandeminin zirvesi sırasında İngilizce seo çıkarmaları duraklatmıştı, ancak Pazartesi günü personele yıl sonuna kadar yaklaşık% 15'in ayrılacağını söyledi.

BP, kaç işin kaybedileceğini söylemedi İngiltere'nin ancak rakamın 2.000'e yakın olabileceği düşünülüyor.

Genel müdür Bernard Looney, kesintiler için petrol fiyatında bir düşüş suçladı.

Milyonları kaybetmek

Personele gönderilen bir e-postada, "Petrol fiyatı bir kâr çevirmemiz gereken seviyenin çok altına düştü.

" Yaptığımızdan çok, çok daha fazla harcama yapıyoruz -Her gün milyonlarca dolar konuşuyorum. ”

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler insanlara içeride kalmalarını ve seyahat etmemelerini emretti, bu da petrol talebinin düşmesine neden oldu. petrolün krizin zirvesinde varil başına 20 dolardan daha az, 66 $ 'ın üçte biri yıl başında maliyeti. O zamandan beri kısmen varil başına 42 dolara ulaştı.

Bu, endüstrinin canını sıktı ve kriz sonucunda 30.000 İngiltere işinin kaybedilebileceği uyarısına yol açtı.


"BP'yi daha zayıf, daha hızlı hale getirmek her zaman planın bir parçasıydı. hareketli ve düşük karbon şirketi, "Şubat ayında BP'nin patronu olarak görev yapan Bay Looney - Pazartesi günü personele verdiği e-postayla söyledi.

" Sonra COVID-19 salgını tutuldu " dedim. Diyerek şöyle devam etti: "Açık bir insanlık trajedisinin ötesinde, sektörümüz ve şirketimiz için sonuçları ile birlikte yaygın bir ekonomik serpinti olduğunun farkındasınız."

BP, Nisan ayında 0,11 ABD doları ödemeyi planladığını söyledi. Hissedarlara yapılan temettü başına ve Pazartesi günü yapılan duyuruda, şirket bu ödemenin bu ay içinde yine de yapılacağını söyledi.

Warwick Business School'dan enerji uzmanı Profesör David Elmes, diğer firmaların ne kadarını sorgulayacağını söyledi Krizin bir sonucu olarak hissedarlara dağıtılabilir.

"BP'deki iş kayıpları, sektörün karşı karşıya olduğu daha büyük zorlukların belirtisidir." dedi. "Coronavirüs petrol talebini azalttı ve varil başına fiyat düştü, ancak bu daha kısa vadeli ve uzun vadeli düşüş bağlamında gerçekleşti."

"Sektördeki tüm firmalar maliyetleri nasıl düşürebileceklerine, faaliyetlerini en düşük maliyet alanına nasıl taşıyabileceklerine, yatırımı nasıl düzeltebileceklerine ve hangi temettüleri ödeyebileceklerini düşünmeye çalıştıklarını

Tanzanya 'koronavirüs içermez' - Magufuli

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı Arama motoru John Magufuli ibadet edenlere maske ve eldiven giymedikleri için övgüde bulundu

Tanzanya'nın Başkanı John Magufuli, vatandaşlar tarafından yapılan dualar sayesinde ülkeyi "koronavirüs içermediğini" ilan etti.

"Korona hastalığı Tanrı sayesinde ortadan kaldırıldı," dedi Magufuli başkent Dodoma'daki bir kilisede ibadet edenlere. br />
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), hükümetin Covid-19 stratejisi hakkında endişelerini dile getirdi.

Hükümet, ülkedeki koronavirüs vakalarının sayısı hakkında veri yayınlamayı durdurdu.

29 Nisan'da, son gün resmi veriler açıklandı, Tanzanya'da 21 ölümle 509 vaka vardı. Ancak Magufuli geçen hafta yaptığı açıklamada, en büyük şehir olan Dar es Salaam'da sadece dört hastanın tedavi gördüğünü söyledi.

Geçen ay, Tanzanya hükümeti ABD büyükelçiliğinin Dar es Salaam'daki hastanelerin "bunalmış olduğu" uyarısını reddetti "ve virüse yakalanma şansının" çok yüksek "olduğunu söyledi.

Bay Magufuli, sağlık krizinin defalarca abartılı olduğunu ve insanları kiliselerde ve camilerde hizmetlere katılmaya çağırdığını söyledi. Virüsü yenmek.

Afrika Canlı: Bu ve kıtadan diğer hikayeler hakkında güncellemeler

Tanzanya'daki Coronavirus: Ne biliyoruz?

Tanzanya'nın koronavirüs meydan okumasının ortasında gece mezarları

Kilitlenmeler neden Afrika'da cevap olmayabilir?

Magufuli ne dedi?

"Tanzanya'ya teşekkür etmek istiyorum Tanrı'nın bizi ülkemizi ve dünyayı etkileyen salgın hastalıktan kurtarması için dua ediyor ve oruç tutuyoruz. Ama Tanrı bize cevap verdi.

"İnanıyorum ve ben sertifikam Pek çok Tanzanya'nın korona hastalığının Tanrı tarafından ortadan kaldırıldığına inandığı için, "Pazar günü Dodoma'da ibadet edenlere söyledi.

Sözleri alkış ve kutlama ululation ile karşılandı.

Bay Magufuli ayrıca rahip ve ibadetçileri kendilerini virüsten korumak için eldiven ve maske takmadıkları için övdü.

Başka ne söyledi?

Geçen Cuma benzer yorumlar yaptı. bir öğretmen konferansı sırasında "korona bitti" diyerek.

"Sağlık bakanı bana Dar es Salaam'da sadece dört hastamız olduğunu fakat bunun aksine söylentileri durduramayacağını söyledi." dedi. .

"Dikkatli olmalıyız, çünkü koronavirüsle savaşmak için bu bağışlardan bazıları virüsü iletmek için kullanılabilir.

" Tanzanyalıları bağış kabul etmemeye çağırmak istiyorum bunun yerine bağışçılara eşleri ve çocukları ile gitmelerini ve kullanmasını söyle, ”diye ekledi.

Medya başlığı

Coronavirus: Covid-19, Afrika

Tonik çalıştığının bilimsel bir kanıtı yok ve DSÖ insanları kanıtlanmamış ilaç kullanmamaya çağırdı.

Muhalefetteki politikacılar geçmişte Bay Magufuli'yi Tanzanya'nın sağlığına zarar verebilecek politikaları teşvik ettiği için eleştirdiler.

Tanzanya tıp derneği başkanı Elisha Osati,

Fulham - Brentford Şampiyona Dönüşünü Başlattı

Medya altyazısı

Bristol'deki protestocular köle tüccarı heykellerini yıktı Edward Colston

Bristol'deki ırkçılık karşıtı bir protesto sırasında parçalanmış bir köle tüccarı heykeli " Şehrin belediye başkanı, bir hakaret "demişti. Facebook seo Marvin Rees, Edward Colston'un bronz heykelinin ipleri kullanarak aşağı çekilip Pazar günü limana atıldıktan sonra" kayıp hissi "hissetmediğini söyledi.

17. yüzyılın önde gelen köle tüccarının heykeli, şehirde yıllardır bir tartışma konusu oldu.

Avon ve Somerset Polisi, müdahale etmeme kararının alındığını söyledi.

Binlerce insan hafta sonu İngiltere, Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow ve Edinburgh dahil olmak üzere büyük şehirlerde barışçıl gösterilere katıldı.

Ancak Pazar günü Londra'da huzursuzluk oldu sekiz polis memurunda yaralandı ve 12 tutuklandı.

İmge başlığı

Marvin Rees, heykelin geri alınacağını ve büyük olasılıkla bir müzeye alınacağını söyledi m

Colston heykelinin yıkılıp sokaklardan suya atıldığı limana sürüklenen protesto için Pazar günü on bin kişi Bristol'a indi.


1721'deki ölümünde servetini hayır kurumlarına ve mirasına bıraktı. Bristol'un sokaklarında, anıtlarında ve binalarında hala görülebilir.

Heykel devrildikten sonra, dizinin figürün boynunda - siyah saçlı George Floyd'u gösteren videoyu anımsatan bir protestocu resmedildi. Beyaz bir Minnesota polis memuru tarafından kısıtlanırken öldü.

Güncellemeler ve yıkılan heykelin tepkisi

Bristol belediye başkanı heykelin limandan alınacağını söyledi " nokta "ve muhtemelen bir şehir müzesinde sona ermişti.

" Bence koşullar bir kafaya geldi ve insanlar Heykelin ake, "Bay Rees dedi.

" Doğduğum ve büyüdüğüm bir şehirde köle tüccarının heykelini yapamıyorum ve taklit etmem bir hakaret değildi. Ben ve benim gibi insanlar.

"Bristol'de şehrin ortasında bu heykeli istemeyen insanlar bir araya geldi ve birleşmek, bu sesleri duymak ve bu gerçekleri bir arada tutmak benim işim Bu heykelin kişisel bir hakaret olduğu insanlar. "

Resim yazısı

Edward Colston'un heykeli limana atılmadan önce Bristol'e sürüklendi


Supt Andy Bennett, "hayal kırıklığına uğramış, anlamış" gibi Heykel, şehrin kara toplumu için "çok fazla öfkeye" yol açmıştı.

İngiltere ve Galler'deki rütbe ve dosya görevlilerini temsil eden Polis Federasyonu, müdahale etmeme kararını eleştirdi. olumsuz bir mesaj gönderdi.
< Br /> Supt Bennett, polisin Colston heykelindeki cezai hasar nedeniyle 17 şüpheli tespit ettiğini ve soruşturmaların devam ettiğini söyledi.

Köle tüccarının heykeli devrilirken sevinç değil öfke

Şehrin bir köle tüccarının mirası bölünmesiyle

Ar

Raheem Sterling, George Floyd'un ölümünden sonra ırkçılıktan bahsediyor

Medya altyazısı

Bristol'deki protestocular köle tüccarı İstanbul seo uzmanı yıktı Edward Colston
Bristol'deki ırkçılık karşıtı bir protesto sırasında parçalanmış bir köle tüccarı heykeli " Şehrin belediye başkanı, bir hakaret "demişti.

Marvin Rees, Edward Colston'un bronz heykelinin ipleri kullanarak aşağı çekilip Pazar günü limana atıldıktan sonra" kayıp hissi "hissetmediğini söyledi.

17. yüzyılın önde gelen köle tüccarının heykeli, şehirde yıllardır bir tartışma konusu oldu.

Avon ve Somerset Polisi, müdahale etmeme kararının alındığını söyledi.

Binlerce insan hafta sonu İngiltere, Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow ve Edinburgh dahil olmak üzere büyük şehirlerde barışçıl gösterilere katıldı.

Ancak Pazar günü Londra'da huzursuzluk oldu sekiz polis memurunda yaralandı ve 12 tutuklandı.

İmge başlığı

Marvin Rees, heykelin geri alınacağını ve büyük olasılıkla bir müzeye alınacağını söyledi m

Colston heykelinin yıkılıp sokaklardan suya atıldığı limana sürüklenen protesto için Pazar günü on bin kişi Bristol'a indi.


1721'de ölümünde, servetini hayır kurumlarına ve mirasına bıraktı. Bristol'un sokaklarında, anıtlarında ve binalarında hala görülebilir.

Heykel devrildikten sonra, dizinin figürün boynunda - siyah saçlı George Floyd'u gösteren videoyu anımsatan bir protestocu resmedildi. Bir Minnesota polis memuru tarafından kısıtlanırken öldü.

Güncellemeler ve yıkılan heykele tepki,

Bristol belediye başkanı heykelin limanda alınacağını söyledi "bir noktada "ve muhtemelen bir şehir müzesine dönüşecekti.

" Bence şartlar bir kafaya geldi ve insanlar bu e heykeli aşağı, "Bay Rees dedi.

" Doğduğum ve büyüdüğüm bir şehirde köle tüccarının heykelini yapamam ve taklit etmem bana bir hakaret değildi. ve benim gibi insanlar.

"Bristol'de şehrin ortasında bu heykeli istemeyen insanlar bir araya geldi ve bu sesleri birleştirmek, duymak ve bu gerçekleri insanlar için bir arada tutmak benim işim Bu heykelin kişisel bir hakaret olduğu için. "

Resim yazısı

Edward Colston'un heykeli limana atılmadan önce Bristol'e sürüklendi

Polis, insanlar heykeli aşağı çekerken müdahale etmemek için memurlar tarafından "taktiksel bir karar" alındığını söyledi.

Supt Andy Bennett heykel olarak "hayal kırıklığına uğramış, anladığını" söyledi. Şehrin siyah topluluğu için "çok fazla öfkeye" neden olmuştu.

İngiltere ve Galler'deki rütbe ve dosya görevlilerini temsil eden Polis Federasyonu, müdahale etmeme kararını eleştirdiğini söyledi. olumsuz bir mesaj.

Su Bennett Bennett, polisin Colston heykelindeki cezai hasar nedeniyle 17 şüpheli tespit ettiğini ve soruşturmaların sürdüğünü söyledi.

Köle tüccarının heykeli devrilirken sevinç değil öfke

Şehir bölündü Köle tüccarının mirası tarafından

Kilitleme sırasında protesto gösterisine izin veriliyor mu?

Bay Rees, protestoyu "polis ve konsey memurları tarafından iyi yönetilen bir fırsat" olarak nitelendirdi. />
"Çok sayıda insan vardı ama çok az tutuklandı. Sadece bir parça cezai hasar vardı ve bu heykelde insanlar gitmedi

Edward Colston heykeli: Protestocular köle tüccar anıtını yıktı

Seo altyazısı

Pazar günü yaşanan ırkçılık karşıtı protestolar çoğunlukla barışçıydı; Londra'da polis Whitehall'ı temizlemeye çalışırken çatışmalar yaşandı

Başbakan Boris Johnson, haftasonu ırkçılık karşıtı protestoların bazı göstericiler polisle çatıştıktan sonra "haydutlar tarafından altüst edildiğini" söyledi.
< İnsanların protesto etme hakkına sahip olduğunu, ancak şiddete katılmanın protestocuların davasına "ihanet" olduğunu söyledi.

Binlerce insan hafta sonu İngiltere'deki şehirlerde büyük ölçüde barışçıl gösterilere katıldı.

Sesli gazetenin yönetmeni Paulette Simpson şiddetin pişman olabileceğini ancak protestoları kaçırmadıklarını söyledi.

Pazar günü Londra'da yaşanan huzursuzluk sekiz memurun yaralanmasına ve 12 kişinin tutuklanmasına neden oldu.

Bristol'de polis, ilerleyen bir 17. yüzyıl köle tüccarı olan Edward Colston heykelinin "ceza zararı" ile ilgili bir soruşturma olacağını doğruladı. "tamamen utanç verici" olarak kınandı.

Büyükşehir Polisi Supt Jo Edwa Rds, başkentte "ağırlıklı olarak barışçıl bir protesto" nun ardından, memurların "tamamen kabul edilemez" olan "şiddet ve düzensizlik sahneleri" ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Görüntü yazısı

Protestocular doldurulmuş Parlamento Meydanı - Winston Churchill'in bir heykeline grafiti püskürtüldü

Londra'daki tutuklamaların çoğu kamu düzeni suçları ve bir tanesi de cezai hasar içindi.

Bay Johnson şiddeti kınadı ve Twitter'da yayınladı: "İnsanların barışçıl bir şekilde protesto etme ve sosyal mesafeleri gözlemleme hakları var ama polise saldırma hakları yok. Bu gösteriler haydut tarafından yıkıldı - ve hizmet ettiklerini iddia ettikleri nedene ihanet ediyorlar. Sorumlu olanlar hesaplanacak. "

Yırtık köle tüccar heykeli 'bir hakaretti'

Kampanyalar köle sahiplerine bağlı sokakları yeniden adlandırıyor

İngiltere ırkçılık karşıtı protestolar için binlerce kişi çıkıyor

Kilitleme sırasında protesto gösterilerine izin veriliyor mu?

İngiltere'nin en iyi siyah gazetelerinden biri olan Voice müdürü Bayan Simpson, insanların "kaynama noktasına" ulaşan sorunları protesto etmek için "meşru bir hakkı" vardı, ancak insanları "kendilerini kısıtlamaya" ve duygularını "kontrol altına almaya" çağırdı.

Hissetmediğini söyledi. Şiddet protestoların mesajını "ele geçirmişti", ancak insanlara bunu yapmamaları için başvurdu.

İmge başlığı

Ses gazetesi müdürü Paulette Simpson, protestocuları çağırdı Kısıtlamayı göstermek için

Protestoculara hitap etti: "Kızgın olduğunu biliyoruz, acı çektiğini biliyoruz, kendini ifade edecek başka bir yol olmadığını hissettiğini biliyoruz."

Bayan Simpson, 2020'de neden hala hav e heykeller, semboller ve sokak isimleri "bize tarihte çok karanlık bir yer hatırlatıyor" ve hükümeti ve diğerlerini çıkarılmaları için çağrıda bulunanları "dinlemeye" çağırdı.

“insanların bir salgını göstermek ve göstermek için zorlandıklarını” duydukları bir “dinleme ve eylem eksikliği” nin sözlerine ekledi.

Binlerce protestocu

Coronavirus: Irkçılık karşıtı protestolarda '60 ile 70 arasında' para cezası

Medya altyazısı Arama motoru
Kısıtlamalardaki kolaylık Kuzey İrlanda'daki insanlar için ne anlama geliyor?
NI'da kalkan yapması tavsiye edilen savunmasız insanlar artık kilitleme önlemlerinin bir parçası olarak dışarı çıkabiliyor Yönetici tarafından kaldırıldı.

Perakende parklardaki araba showroomları ve mağazalar da dahil olmak üzere büyük perakendeciler de yeniden açılabilir ve mevcut 10 kişiyle açık hava düğünleri gerçekleşebilir.

Hareketler Geçen hafta bakanlar tarafından ilan edilmiş ve Pazartesi günü yürürlüğe girmiştir.

İcra daha sonra toplanacak ve kurtarma planından daha fazla adımın uygulanıp uygulanamayacağını tartışacak.

Baskılar artıyor Stormont bakanları tüm perakendeciler için yeniden açılış tarihini belirleyecek.

Pazar günü, Birinci Bakan Yardımcısı Michelle O'Neill RTÉ News'e ayakkabı ve giyim mağazaları gibi daha küçük perakendecilerin yeniden açılmasını bir başka önemli adım olarak gördüğünü söyledi İyileşmeye giden yol.

İmge başlığı

Stormont bakanları, tüm perakendeciler için yeniden açılma tarihini belirleme baskısı yaşıyor

Bayan O'Neill, bu daha küçük mağazaların rekabetçi bir dezavantajda bırakılmaması gerektiğini söyledi.

"Herhangi bir günün koşullarına cevap vermek için dahili bir esnekliğe sahibiz ve umarım yarın yürütme toplantımızda , perakende sektörümüz için daha fazla ilerleme kaydedeceğiz ”dedi.

Ekonomi Bakanı Diane Dodds, hafta sonu ekonomiyi yeniden başlatma sürecinde bir ivmeyi desteklediğini de açıkça belirtti.

Bayan Dodds, Belfast Telegraph'a sağlık görevlilerinin mevcut önerilen iki metrelik sosyal mesafe kuralını bir metreye düşürmeyle ilgili riskler konusunda tavsiye vermesini istediğini söyledi.

Karantina önlemleri

Toplu taşımacılıkta yüz kaplamalarını zorunlu hale getirme konusunun da yürütme tarafından tartışılması muhtemel.

Pazartesi gününden itibaren, Kuzey İrlanda'ya giren bazı ziyaretçilerin kısıtlamaları yürürlüğe giriyor, herkesle 14 gün boyunca kendi kendine tecrit etmek zorunda kalan Ortak Seyahat Alanının dışından giriyor.

Th e Ortak Seyahat Alanı İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, Man Adası ve Kanal Adaları'nı kapsıyor.

İzolasyonu erken bırakmak 1.000 £ 'a kadar para cezasına neden olabilir.

İcra, önümüzdeki birkaç hafta içinde insanların davranışlarının, R değerinin nasıl etkilendiğine bağlı olarak, kilitleme kolaylaştırıcı adımların devam edip etmeyeceğini, durdurulup durdurulmayacağını veya tersine çevrileceğini belirleyeceği konusunda uyardı.

R-numarası veya üreme sayısı, koronavirüs bulaşmış bir kişinin virüsü geçireceği ortalama insan sayısıdır.

Kilitleme hafifledikçe ne yapmama izin verilir?

NI'de hangi dişhekimliği hizmetleri yeniden açılıyor?

İrlanda, kilitlenmeyi kolaylaştırıyor

Coronavirus: Kim koruyucu olmalı?

Sağlık Bakanlığı dedi Kuzey İrlanda'daki R sayısının şu anda 0.7 ile 0.9 arasında olduğunu ve bakanların kaldırma kısıtlamalarıyla ilerlemelerini sağladığını tahmin etti.

Artık R sayısını her Perşembe yayınlayacak.

Yönetici Beş adımlı İyileşme Yolu, her bir aşama için bir zaman çizelgesi içermez, ancak İyileşme Yolu'nun farklı adımlarının yönleri muhtemelen aynı anda yürürlüğe girecektir.

Kuzeyde Pazartesi gününden izin verilen önlemler İrlanda şunları içerir:

Kalkanı tavsiye edilen yaklaşık 80.000 kişi evleriyle dışarı çıkabiliyor; ya da yalnız yaşıyorlarsa başka bir haneden biriyle tanışabilirler;

Dışarıda izin verilen küçük düğünler ve sivil ortaklık törenleri, en fazla 10 kişi sunulacak

Drake ve Ariana Grande'nin plak şirketi 'kentsel' terimini düşürüyor

Telif hakkı

GETTY IMAGES

Resim yazısı

Republic Records, Drake, Ariana Grande, Taylor Swift ve The Weeknd gibi sanatçıları temsil ediyor

ABD'nin en English seo plak şirketlerinden biri olan Republic Records, siyah kökenli müziği tanımlamak için "kentsel" kelimesini kullanmayı bırakacak.

Drake ve Ariana'ya ev sahipliği yapan şirket Grande, terimi artık "departmanları, çalışanların unvanları ve müzik türlerini" tanımlamak için kullanmayacağını söyledi.

"Müzik endüstrisinin geri kalanını da aynı şeyi yapmaya teşvik ediyoruz" diye ekledi. >
Terim genellikle siyah sanatçıların müziğini marjinalleştiren bir genelleme olarak kabul edilir.

"'Kentsel', kültürel açıdan zengin birçok sanat formunun tembel, yanlış bir genelleştirmesi," radyo sunucusu DJ Semtex, Music Business UK dergisine 2018'de söyledi.

"Sözü hor görüyorum" diye ekledi. "Hip-hop, kiri veya rap yapan sanatçıları tanıyorum. Kent müziği yapan kimseyi tanımıyorum.

" Kelimenin çağrışımı olumlu bir ağırlık taşımaz, "kabul etti 2018 yılında Billboard ile yaptığı röportajda Kobalt Music'in kıdemli başkan yardımcısı Sam Taylor.

"R&B, ruh ve hip-hop'un müzik üzerindeki inanılmaz etkisini düşürüyor."

Republicrecords tarafından Instagram gönderisini atla

Rapor

republicrecords tarafından takip edilen Instagram gönderisinin sonu

Terim 1970'lerin ortasına, siyah olduğunda York radyosu DJ Frankie Crocker, James Brown'dan Doris Day'e kadar her şeyi kapsayan eklektik şarkı karışımının etiketi olarak "kentsel çağdaş" ifadesini icat etti.

O zamanlar etiket yoktu Olumsuz çağrışımlar içermiyor, ancak "kentsel" olarak kısaltıldıktan sonra, siyah müzisyenler tarafından yaratılan müzik için bir yakalama olarak kullanılmaya başladı - türden bağımsız olarak onları bir kategoriye etkili bir şekilde aktardı.

Republic Rekorlar büyüyen diskoyu yansıtıyordu dönem boyunca kelimesini şirket sözlüğünden kaldıracağını açıklayan bir açıklamada.

"'Kentsel', siyah müziği tanımlamaya çalışan terimlerin tarihsel evriminden kaynaklanıyor" dedi. br />
"Tarihimizin çoğunda olduğu gibi, kentsel terimin orijinal çağrışımı olumsuz sayılmadı. Bununla birlikte, zamanla 'kentsel' nin anlamı ve çağrışımları değişti ve müzik endüstrisinin siyah sanatçıların çalışanları ve müziği de dahil olmak üzere birçok sektöründe siyahların genelleştirilmesine dönüştü.

"Bu sırada Değişim hiçbir personelimizi yapısal olarak etkilemez ve etkilemez, bu antika terimin kullanımını kaldıracaktır.

"Müzik endüstrisinin geri kalanını, şekillendirmenin önemli olduğu için aşağıdaki kıyafeti düşünmeye teşvik ediyoruz. Geçmişin modası geçmiş yapılarına bağlı kalmamak için nasıl görünmesini istediğimizin geleceği. "

'İleriye doğru önemli adım'

Kadrosu olan etiket Ayrıca Weeknd, Nicki Minaj, Post Malone ve Taylor Swift de sosyal adalet sorunlarını ele almak için bir "eylem komitesi" kurulduğunu duyurdu.

Şarkı yazarları isabetlere katkıda bulunan yönetim şirketi Milk & Honey Drake & Rick Ross, The Chainsmokers, Dua Lipa ve Selena Gomez de "kentsel" terimini resmi olarak ortadan kaldıracağını açıkladı. Şirketiniz ".

Sosyal medyada yayınlanan bir açıklamada," İleriye doğru önemli bir adım olduğuna ve modası geçmiş bir kelimeye,

Kamu yatırımı 'krizden kaçmanın anahtarıdır'

Arama motoru gelen tüm kişilerin 14 gün boyunca kendi kendine tecrit etmelerini gerektiren yeni kurallar yürürlüğe

Uçak, feribot veya trenle gelenler - İngiltere vatandaşları da dahil olmak üzere - -isolate. Kural kırıcılara 1.000 TL para cezası verilecek.

İçişleri Bakanı Priti Patel, yasaların koronavirüsün "ikinci bir dalgayı önlemek için" tasarlandığını söyledi.

Ancak Ryanair'in patronu söyledi Kurallar "politik bir dublör" ve karantina değil.

Michael O'Leary BBC'ye şunları söyledi: "Sainsbury'de olabilirsiniz, sahilde olabilirsiniz, golfde olabilirsiniz Olası bir olayda Home Office'in sizi araması - tek sahip olacakları bir cep telefonu numarası. "

Home Office'in bile kuralların uygulanamaz olduğunu kabul ettiğini iddia etti.

Bazıları endüstriler kurallardan ciddi şekilde etkilenecekleri konusunda uyarıda bulundu ve Bay O'Leary yıkım konusunda uyardı.

Coronavirus: İngiltere seyahat karantina kuralları nelerdir?

BA reddediyor Karantina planları hakkında İçişleri Bakanı ile görüşün

Karantina, seyahat sektörü için 'katil bir darbe' yönetiyor

İrlanda Cumhuriyeti, Kanal Adaları veya Man Adası'ndan gelen herkes bir form doldurmanız veya karantinaya girmeniz gerekir e.

Karayolu taşımacılığı ve tıp uzmanları gibi bazı endüstrilerdeki işçiler için gerekli özeni sağlayan muafiyetler de var.

Diğer tüm gezginler bir sağlık yolcu bulma "formu varışta. Bunun yapılmaması 100 £ cezaya neden olabilir veya yolcular giriş yapmayı reddedebilirler.

Adres veremedikleri takdirde hükümet, seyahat masraflarını karşılayan bir konaklama ayarlayacaktır. Kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etmek de yapılacak.

Hükümet, havacılık endüstrisinden ve bazı Tory milletvekillerinden tedbirler konusunda eleştiriler aldı, ancak Bayan Patel, tedbirlerin "orantılı" olduğunu söyledi ve "Doğru zamanda" uygulanıyor.

"Bilim, yeni davaların yurt dışından getirilmesi riskini sınırlarsak, yıkıcı bir ikinci dalganın durdurulmasına yardımcı olabileceğimiz açıktır." dedi. .

İngiltere ve Kuzey İrlanda'ya gelenler, tam 14 gün boyunca kendi kendine tecrit edemezlerse, İskoçya'da 480 sterlin para cezası ile karşı karşıya kalırlarsa 1.000 sterlin para cezası ile karşı karşıya kalabilirler. İskoçya'daki tekrarlayan suçlular için maksimum para cezası 5.000 £ 'dır. Galler'deki uygulama kuralları net değil.

OKULLAR: Çocuklar ne zaman dönecekler?

EGZERSİZ: Dışarı çıkmaya ilişkin yönergeler nelerdir?

R NUMARASI: Ne anlama geliyor ve neden önemli?

HAVA SEYAHATLERİ: Yeni karantina kuralları

ARAÇ ARAÇ: Bölgenizde kaç vaka var?

İnsanlar mümkünse kendi arabalarını gidecekleri yere götürmeli ve bir kez gidecekleri yere

Jason Kenny İngiliz Laura altın madalya rekoru için eşi Laura ipuçları

Seo altyazısı

Pazar günü yaşanan ırkçılık karşıtı protestolar çoğunlukla barışçıydı; Londra'da polis Whitehall'ı temizlemeye çalışırken çatışmalar yaşandı.

Başbakan Boris Johnson, haftasonu ırkçılık karşıtı protestoların bazı göstericiler polisle çatıştıktan sonra "haydutlar tarafından altüst edildiğini" söyledi.

Bay Johnson, insanların protesto etme hakkına sahip olduğunu, ancak şiddete katılmanın protestocuların davasına bir "ihanet" olduğunu söyledi.

Binlerce insan İngiltere'deki şehirlerde büyük ölçüde barışçıl gösterilere katıldı Hafta sonu.

Ancak Pazar günü Londra'da yaşanan huzursuzluk sekiz memurun yaralanmasına ve 12 kişinin tutuklanmasına neden oldu.

Bristol'de polis, "ceza hasarı" soruşturması olacağını doğruladı "Büyük bir 17. yüzyıl köle tüccarı olan Edward Colston'un heykelinin bir eylemde protestocular tarafından parçalandığını belirten İçişleri Bakanı Priti Patel" tamamen utanç verici "olarak kınadı.

Büyükşehir Polisi Supt Jo Edwards, başkentte "ağırlıklı olarak barışçıl bir protesto" takiben, memurlar "şiddet sahneleriyle karşı karşıya kaldı" ve "tamamen kabul edilemez olan" bozukluk.

Londra'daki tutuklamaların çoğu kamu düzeni suçları ve bir tanesi de cezai hasar içindi.

Bay Johnson şiddeti kınadı, Twitter'da yayınlanıyor: "İnsanların barışçıl bir şekilde ve sosyal mesafeleri gözlemlerken protesto etme hakları var, ancak polise saldırma hakları yok. Bu gösteriler haydut tarafından yıkıldı - ve hizmet ettiklerini iddia ettikleri nedene ihanet ediyorlar. Sorumlu olanlar hesaplanacak. "

Binlerce kişi İskoç ırkçılık karşıtı protestolara katılıyor

Kampanyalar köle sahiplerine bağlı sokakları yeniden adlandırıyor

Binlerce kişi çıkıyor İngiltere ırkçılık karşıtı protestolar için

Binlerce protestocu Cumartesi ve Pazar günü Londra'da ve Bristol, Manchester, Wolverhampton, Nottingham, Glasgow ve Edinburgh dahil olmak üzere İngiltere'nin dört bir yanındaki şehirlerde toplandı.
< Br /> Protestolar genellikle huzurluydu, binlerce göstericinin Parlamento Meydanı ve Downing Caddesi'ne doğru yürümeden önce Güney Londra'daki Vauxhall'daki ABD büyükelçiliği dışındaki yollara su bastığını gösteren havadan görüntüler.

Ancak bazı çatışmalar oldu BBC'den Tom Symonds,

Karanlık düştükçe, çevik kuvvetteki polis hatlarının Westminster'de küçük bir grup protestocu içerecek şekilde pozisyon aldığını söyledi.

Şişeler polis memurlarına atıldı ve polis, Pazar akşamından M: 06: 00'a kadar Westminster Şehri için 35. Dağılma emri verdi bir gün insanları bölgeden ayrılmaya zorladı.

Görüntü yazısı

Londra'nın merkezindeki göstericilerle polis çatıştıktan sonra bir memur yaralandı

Ve Warwick'te