1 Mayıs 2020 Cuma

Coronavirus: NI bakım evlerinde ölümlerde artış

Telif hakkı

LEON FARRELL / PHOTOCALL IRELAND / PA WIRE

Resim yazısı

Taoiseach Leo Varadkar duyuru Cuma günü ülkeye yaptığı bir adreste yaptı akşam

İrlanda hükümeti Salı gününden itibaren kilitleme Facebook seo hafifletildiğine işaret etti.

70 yaşın üzerinde olan ve şu anda koza alan kişiler başkalarıyla temastan kaçındıkları sürece evlerinden ayrılabilirler .

İrlanda nüfusu için şu anda yürürlükte olan 2 km'lik egzersiz sınırı 5 km'ye çıkarılacak.

İrlanda başbakanı Leo Varadkar da 18 Mayıs'tan itibaren beş aşamalı bir yol haritası açıkladı “Ülkeyi yavaş ve aşamalı bir şekilde yeniden açacak”.

Cuma akşamı ulusa canlı televizyonda yapılan bir konuşmada, taoiseach şöyle dedi: "18 Mayıs'ta İrlanda Yeniden açın ve bu yolculuğa yeni bir normale başlayın. "

Resim yazısı

Kısıtlamaların yavaşlaması kademeli olarak yapılacak, Bay Varadkar

kilitleme önlemlerinin çoğu yerinde kalacaktır 18 Mayıs'a kadar, iki gün önümüzdeki günlerde rahatlayacak.

Bundan sonraki yol haritası beş aşamada belirleniyor ve her aşamada izlenen iki ila dört haftalık döngüler üzerinde çalışacak Bir öncekinin başarısı hakkında.

Birinci Aşama (18 Mayıs)

Farklı hanelerden insanlar arasında açık hava toplantılarına izin verilecek ve sağlık çalışanları için çocuk bakımı açılacak

Bahçıvanlar ve tamir işçileri gibi dış mekan çalışanlarının aşamalı olarak geri dönüşünün yanı sıra öncelikle dış mekan olan perakendecilerin açılışı

Bazı açık hava kamu olanakları da açılacak

İkinci Aşama (8 Haziran)

Hanehalkı ziyaretlerine izin verilecek ve personel ve müşterilerin güvenliği göz önünde bulundurularak iş kurma planları yapılacaktır

Küçük perakende satış Çıkışlar sosyal mesafeyle gözlemlenerek açılacak

Açık halk kütüphaneleri.

Üçüncü Aşama (29 Haziran)

Küçük sosyal toplantılara izin verilecek ve oyun alanları açık, c gerekli işçilerin çocukları için aşamalı bir şekilde yeniden eğitimler, çocuk bakıcıları ve okul öncesi eğitimler sunulacak.

Etkileşimi düşük olanlar işe geri dönebilir

Temel olmayan perakende satış mağazaları Sokak seviyesinde giriş ve çıkış açılabiliyor.

Dördüncü Aşama (20 Temmuz)

Kreşler, çocuk bakıcıları ve anaokulları kademeli olarak tüm işçilerin çocukları için açılacak -güçlü bir temel.

Evden çalışamayanlar işe geri dönecekler

Kuaförler gibi yüksek riskli hizmetler için kısıtlamaların kademeli olarak hafifletilmesi

Müzelerin, galerilerin ve ibadet yerlerinin açılması.

Beşinci Aşama (10 Ağustos)

Daha büyük sosyal toplantılara izin verilecek ve tüm sektörlerdeki çalışanlar İşyeri

2020/2021 akademik yılının başlangıcında aşamalı olarak, ilk ve orta dereceli okullar ve üçüncü düzey kurumlar yeniden açılacak

Bu noktada kısıtlamanın daha da hafifletilmesi Yüksek riskli perakende hizmetlerine ilişkin izlenimler.

Bay Varadkar, "virüsün ikinci aşaması riski mevcut" olarak dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Eğer biz

Coronavirus: Engelli insanlar hükümet stratejisiyle 'unutuldu'

Medya Seo

Test, "kilitlenmenin kilidini açmamıza yardımcı olacak", diyor Matt Hancock,
İngiltere, Nisan ayının son gününde hükümetin son günlerinde 122.000'den fazla koronavirüs testi yaptı Sağlık Sekreteri Matt Hancock, dedi.

Bay Hancock, 100.000 hedefin "cesur" olduğunu, ancak İngiltere'nin "ayağına geri dönmesi" için test yapılması gerektiğini söyledi.

Rakam, henüz alınmamış olabilecek doğrudan insanların evlerine gönderilen 40.000 testi içeriyor.

Bay Hancock, İngiltere'nin günde 10.000 test yaptığı 2 Nisan'da hedefi belirledi. />
Koronavirüs için pozitif test ettikten sonra şu anda Birleşik Krallık hastanelerinde, bakım evlerinde ve daha geniş toplulukta 27.510 kişi öldü.

İngiltere neden günde 100.000 teste ihtiyaç duydu?

Cuma sabahına kadar 24 saat içinde verilen 122.347 testten, test programı başladığından beri test edilen kişi sayısı - 70.000'in biraz üzerinde - daha azdı. Bunun nedeni, güvenilir bir sonuç elde etmek için bazı insanların birden fazla kez test edilmesi gerektiğidir.

Toplam test rakamı, insanların evlerine teslim edilen 27.497 kit ve ayrıca bu merkezlere gönderilen 12.872 testi içeriyor. Hastaneler ve NHS siteleri olarak.

Bununla birlikte, bunlar aslında kullanılmamış veya bir laboratuvara geri gönderilmemiş olabilir.

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Öz izolasyon ve egzersiz kuralları

UMUT VE KAYIP: Koronavirüs hikayeleriniz

ARAÇ ARAÇ: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

TEST: Koronavirüs için test alabilir miyim?

Labour'un gölge sağlığı sekreteri Jonathan Ashworth, hükümetin yanıltıcı olduğunu söyledi. BBC News kanalına verdiği demeçte, "Bu, tartışma için bir zaman değil, aslında bu testlerin 39.000'i basitçe yayınlandı, bu yüzden hükümetin taahhütlerini yerine getirmesi pek de iyi değil." testleri yayınlamanın testleri yapmakla aynı şey olduğunu düşünmeyin, ancak yine de testlerin arttığı açıktır. ”

28 Nisan'dan önce testlerin nasıl sayıldığına dair bir referans yoktu, ancak 28 Nisan'da hükümet web sitesindeki rehberlik, ev testleri ve uydu testlerinin dahil edildiğini söyledi.

Günlük Downing Street brifinginde, hükümete test konusunda tavsiyede bulunan bir bilim adamı olan Prof John Newton, " testlerin sayılma biçiminde hiçbir değişiklik yok. ”

" Testleri iletmenin yeni yollarını geliştirdikçe, yetkililerden nasıl sayılması gerektiği konusunda tavsiyeler aldık, "dedi Prof Newton.

"Bu yüzden, programın kontrolü dahilinde yapılan testler - ki büyük çoğunluk - emeğimizde testler yapıldığında sayılır

"Ancak, programın kontrolünün dışında kalan herhangi bir test için, programdan ayrıldıklarında sayılırlar - bu, evdeki insanlara gönderilen testler ve testtir. Bu uyduda ortaya çıktı. "

Başlık rakamları kesinlikle etkileyici görünüyor - bir günde 122.000 test. Sadece bir hafta önce yaklaşık 25.000 kişi kayıt altına alındı ve bir ay önce 10.000'de duruyordu.

Hükümet, bilim adamları ve özel bir ortaklığın perde arkasında yaptığı sıkı çalışmanın kanıtı. Sektör - ordudan yardım eli ile.

Fakat hükümet sayımı ile biraz yaratıcı mı? Bu, bireylere gönderilen ev test kitlerinin yanı sıra uydu kitlerini de içeriyor - bunlar, bakım evlerine ve teste ihtiyaç duyan birçok insanın bulunduğu diğer ortamlara gönderilen test gruplarıdır.

Bazıları , şüphesiz, asla iade edilmeyecek.

Bir hafta önce bunlar çok az şey yaptı

Honduras eski polis şefi ABD uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya

Telif hakkı

İYİ GÖRÜNTÜLER

Resim yazısı

2012 yılında burada resmedilen Bay Bonilla, suçlamalardan rahatsız olduğunu söyledi

Honduras Ulusal Polisinin eski bir English seo ülkenin bir üst düzey yetkilisine karşı son ilaç vakası olan ABD'de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya.

Savcılar, Juan Carlos Bonilla Valladares, " El Tigre ", Honduras Cumhurbaşkanı Juan Orlando Hernández ve kardeşi adına ABD'ye tonlarca kokain göndermesine yardımcı oldu.

ABD'nin gözaltında olmayan Bay Bonilla suçlamaları reddetti.

Honduras cumhurbaşkanlığı iddiaların "% 100 yanlış" olduğunu söyledi.

Başkan Hernández ABD'de herhangi bir suçla suçlanmadı ve uyuşturucu kaçakçılığı ve rüşvet almakla ilgili önerileri sürekli reddetti. .

Kardeşi, Juan olarak bilinen Juan Antonio Hernández, Tony olarak bilinen ABD uyuşturucu kaçakçılığı suçlarından geçen yıl suçlu bulundu ve Haziran ayında hapse mahkum edilecek.

Duruşma sırasında , bir tanık Juan Antonio Hernández, Honduras liderine ulaşması amaçlanan hapishane Meksikalı uyuşturucu efendisi Joaquín "El Chapo" Guzmán'dan 1 milyon dolar (800.000 £) aldı.

El Chapo 'Honduras cumhurbaşkanının kardeşine 1 milyon dolar verdi'

El Chapo kendi efsanesine nasıl kurban gitti

New York savcıları, Bonilla Bey'in ABD'ye bağlı çok tonlu kokain sevkiyatlarını denetlediğini söyledi. Şiddet '' ve 2011 yılında Juan Antonio Hernández'nin talebindeki rakip bir insan tacirinin öldürülmesi de dahil olmak üzere "özel görevler" ile güvendi.

Bay Bonilla'yi uyuşturucu sevkiyatlarının geçmesine izin vermek için cumhurbaşkanının kardeşinden rüşvet almakla suçladı ve kaçakçılara kolluk kuvvetleri faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sayın Bonilla, daha önce karşılaşmış olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Porfirio Lobo tarafından yolsuzluğu temizlemek amacıyla 2012 yılında polis şefi olarak seçildi. Cinayet suçlamaları.

60 yaşındaki Bay Bonilla, ABD savcıları tarafından ABD'ye kokain ithal etmek ve makineli tüfekler taşımakla, hapishanede maksimum ömür cezası taşıyan suçlamalar.

Nerede olduğu bilinmiyor ama Honduras televizyonuna kendini savunmak için gerekli olan her yere gideceğini söyledi: "Bir uyuşturucu kaçakçısı olmadığım için haysiyetimin tamamen kırıldığını hissediyorum."

Resim yazısı

Başkan Hernández, uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili herhangi bir katılımı sürekli olarak reddetti

Trump yönetiminin sadık desteğinden yararlanan muhafazakar bir lider olan Başkan Hernández kendini uyuşturucuya karşı sert olarak gösterdi ve güçlü kartelleri parçalamaktan ve insan tacirlerini ABD'ye iade etmekten sorumlu.

Kardeşi davasıyla ilgili bir mahkeme belgesinin yayınlanmasının ardından geçen yıl istifaya çağırdı. 2013 cumhurbaşkanlığı kampanyasının onu eş komplocu olarak etiketleyerek uyuşturucu parası ile finanse edildiğini iddia etti.

İddiaları reddetti. Cumhurbaşkanı 2017 yılında ikinci bir döneme seçildi ve anketlerde rakiplerin hileli olduklarını söyledi.

Medya altyazısı

Binlerce kişi neden Başkan Hernández'nin 2019'da istifa etmesini istedi

Honduras, Kolombiya ve diğer Güney Amerika ülkelerinden ABD'ye kaçırılan kokain için önemli bir transit rotadır.

Son yıllarda binlerce ABD, özellikle ABD için ülkeyi terk etti, şiddet ve yoksulluk yüzünden

Coronavirus: Covid cephesinde paramedikler ile 12 saat

Medya altyazısı

Test, "kilitlenmenin kilidini açmamıza yardımcı olacak", diyor Facebook seo

İngiltere, Nisan ayının son gününde hükümetin son günlerinde 122.000'den fazla koronavirüs testi yaptı Sağlık Sekreteri Matt Hancock, dedi.

Bay Hancock, 100.000 hedefin "cesur" olduğunu, ancak İngiltere'nin "ayağına geri dönmesi" için test yapılması gerektiğini söyledi.

Rakam, henüz alınmamış olabilecek doğrudan insanların evlerine gönderilen 40.000 testi içeriyor.

Bay Hancock, İngiltere'nin günde 10.000 test yaptığı 2 Nisan'da hedefi belirledi. />
Koronavirüs için pozitif test ettikten sonra şu anda Birleşik Krallık hastanelerinde, bakım evlerinde ve daha geniş toplulukta 27.510 kişi öldü.

İngiltere neden günde 100.000 teste ihtiyaç duydu?

Cuma sabahına kadar 24 saat içinde verilen 122.347 testten, test programı başladığından beri test edilen kişi sayısı - 70.000'in biraz üzerinde - daha azdı. Bunun nedeni, güvenilir bir sonuç elde etmek için bazı insanların birden fazla kez test edilmesi gerektiğidir.

Toplam test rakamı, insanların evlerine teslim edilen 27.497 kit ve ayrıca bu merkezlere gönderilen 12.872 testi içeriyor. Hastaneler ve NHS siteleri olarak.

Bununla birlikte, bunlar aslında kullanılmamış veya bir laboratuvara geri gönderilmemiş olabilir.

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Öz izolasyon ve egzersiz kuralları

UMUT VE KAYIP: Koronavirüs hikayeleriniz

ARAÇ ARAÇ: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

TEST: Koronavirüs için test alabilir miyim?

Labour'un gölge sağlığı sekreteri Jonathan Ashworth, hükümetin yanıltıcı olduğunu söyledi. BBC News kanalına verdiği demeçte, "Bu, tartışma için bir zaman değil, aslında bu testlerin 39.000'i basitçe yayınlandı, bu yüzden hükümetin taahhütlerini yerine getirmesi pek de iyi değil." testleri yayınlamanın testleri yapmakla aynı şey olduğunu düşünmeyin, ancak yine de testlerin arttığı açıktır. ”

28 Nisan'dan önce testlerin nasıl sayıldığına dair bir referans yoktu, ancak 28 Nisan'da hükümet web sitesindeki rehberlik, ev testleri ve uydu testlerinin dahil edildiğini söyledi.

Günlük Downing Street brifinginde, hükümete test konusunda tavsiyede bulunan bir bilim adamı olan Prof John Newton, " testlerin sayılma biçiminde hiçbir değişiklik yok. ”

" Testleri iletmenin yeni yollarını geliştirdikçe, yetkililerden nasıl sayılması gerektiği konusunda tavsiyeler aldık, "dedi Prof Newton.

"Bu yüzden, programın kontrolü dahilinde yapılan testler - ki büyük çoğunluk - emeğimizde testler yapıldığında sayılır

"Ancak, programın kontrolünün dışında kalan herhangi bir test için, programdan ayrıldıklarında sayılırlar - bu, evdeki insanlara gönderilen testler ve testtir. Bu uyduda ortaya çıktı. "

Başlık rakamları kesinlikle etkileyici görünüyor - bir günde 122.000 test. Sadece bir hafta önce yaklaşık 25.000 kişi kayıt altına alındı ve bir ay önce 10.000'de duruyordu.

Hükümet, bilim adamları ve özel bir ortaklığın perde arkasında yaptığı sıkı çalışmanın kanıtı. Sektör - ordudan yardım eli ile.

Fakat hükümet sayımı ile biraz yaratıcı mı? Bu, bireylere gönderilen ev test kitlerinin yanı sıra uydu kitlerini de içeriyor - bunlar, bakım evlerine ve teste ihtiyaç duyan birçok insanın bulunduğu diğer ortamlara gönderilen test gruplarıdır.

Bazıları , şüphesiz, asla iade edilmeyecek.

Bir hafta önce bunlar rakamlarda çok az fark yarattı - sadece birkaç bin reklam

Coronavirus: Kilitlenmenin Sekiz yolu İngiltere'yi değiştirdi

Medya altyazısı

Test, "kilitlenmenin kilidini açmamıza yardımcı olacak", Seo Hancock,

İngiltere, Nisan ayının son gününde hükümetin son günlerinde 122.000'den fazla koronavirüs testi yaptı Sağlık Sekreteri Matt Hancock, dedi.

Bay Hancock, 100.000 hedefin "cesur" olduğunu, ancak İngiltere'nin "ayağına geri dönmesi" için test yapılması gerektiğini söyledi.

Rakam, henüz alınmamış olabilecek doğrudan insanların evlerine gönderilen 40.000 testi içeriyor.

Bay Hancock, İngiltere'nin günde 10.000 test yaptığı 2 Nisan'da hedefi belirledi. />
Koronavirüs için pozitif test ettikten sonra şu anda Birleşik Krallık hastanelerinde, bakım evlerinde ve daha geniş toplulukta 27.510 kişi öldü.

İngiltere neden günde 100.000 teste ihtiyaç duydu?

Cuma sabahına kadar 24 saat içinde verilen 122.347 testten, test programı başladığından beri test edilen kişi sayısı - 70.000'in biraz üzerinde - daha azdı. Bunun nedeni, güvenilir bir sonuç elde etmek için bazı insanların birden fazla kez test edilmesi gerektiğidir.

Toplam test rakamı, insanların evlerine teslim edilen 27.497 kit ve ayrıca bu merkezlere gönderilen 12.872 testi içeriyor. Hastaneler ve NHS siteleri olarak.

Bununla birlikte, bunlar aslında kullanılmamış veya bir laboratuvara geri gönderilmemiş olabilir.

İLETİŞİMDEN KAÇININ: Öz izolasyon ve egzersiz kuralları

UMUT VE KAYIP: Koronavirüs hikayeleriniz

ARAÇ ARAÇ: Bölgenizdeki vakaları kontrol edin

TEST: Koronavirüs için test alabilir miyim?

Labour'un gölge sağlığı sekreteri Jonathan Ashworth, hükümetin yanıltıcı olduğunu söyledi. BBC News kanalına verdiği demeçte, "Bu, tartışma için bir zaman değil, aslında bu testlerin 39.000'i basitçe yayınlandı, bu yüzden hükümetin taahhütlerini yerine getirmesi pek de iyi değil." testleri yayınlamanın testleri yapmakla aynı şey olduğunu düşünmeyin, ancak yine de testlerin arttığı açıktır. ”

28 Nisan'dan önce testlerin nasıl sayıldığına dair bir referans yoktu, ancak 28 Nisan'da hükümet web sitesindeki rehberlik, ev testleri ve uydu testlerinin dahil edildiğini söyledi.

Günlük Downing Street brifinginde, hükümete test konusunda tavsiyede bulunan bir bilim adamı olan Prof John Newton, " testlerin sayılma biçiminde hiçbir değişiklik yok. ”

" Testleri iletmenin yeni yollarını geliştirdikçe, yetkililerden nasıl sayılması gerektiği konusunda tavsiyeler aldık, "dedi Prof Newton.

"Bu yüzden, programın kontrolü dahilinde yapılan testler - ki büyük çoğunluk - emeğimizde testler yapıldığında sayılır

"Ancak, programın kontrolünün dışında kalan herhangi bir test için, programdan ayrıldıklarında sayılırlar - bu, evdeki insanlara gönderilen testler ve testtir. Bu uydudan dışarı çıktı. "

Başlık figürleri kesinlikle etkileyici görünüyor - 1

Coronavirus: İrlanda hükümeti bazı kısıtlamaları hafifletecek

Seo hakkı

LEON FARRELL / PHOTOCALL IRELAND / PA WIRE
Resim

Taoiseach Leo Varadkar duyuru Cuma günü ülkeye yaptığı bir adreste yaptı akşam

İrlanda hükümeti Salı gününden itibaren kilitleme kısıtlamalarının hafifletildiğine işaret etti.

70 yaşın üzerinde olan ve şu anda koza alan kişiler başkalarıyla temastan kaçındıkları sürece evlerinden ayrılabilirler .

İrlanda nüfusu için şu anda yürürlükte olan 2 km'lik egzersiz sınırı 5 km'ye çıkarılacak.

İrlanda başbakanı Leo Varadkar da 18 Mayıs'tan itibaren beş aşamalı bir yol haritası açıkladı “Ülkeyi yavaş ve aşamalı bir şekilde yeniden açacak”.

Cuma akşamı ulusa canlı televizyonda yapılan bir konuşmada, taoiseach şöyle dedi: "18 Mayıs'ta İrlanda Yeniden açın ve bu yolculuğa yeni bir normale başlayın. "

Resim yazısı

Kısıtlamaların yavaşlaması kademeli olarak yapılacak, Bay Varadkar

kilitleme önlemlerinin çoğu yerinde kalacaktır 18 Mayıs'a kadar, iki gün önümüzdeki günlerde rahatlayacak.

Bundan sonraki yol haritası beş aşamada belirleniyor ve her aşamada izlenen iki ila dört haftalık döngüler üzerinde çalışacak Bir öncekinin başarısı hakkında.

Birinci Aşama (18 Mayıs)

Farklı hanelerden insanlar arasında açık hava toplantılarına izin verilecek ve sağlık çalışanları için çocuk bakımı açılacak

Bahçıvanlar ve tamir işçileri gibi dış mekan çalışanlarının aşamalı olarak geri dönüşünün yanı sıra öncelikle dış mekan olan perakendecilerin açılışı

Bazı açık hava kamu olanakları da açılacak

İkinci Aşama (8 Haziran)

Hanehalkı ziyaretlerine izin verilecek ve personel ve müşterilerin güvenliği göz önünde bulundurularak iş kurma planları yapılacaktır

Küçük perakende satış Çıkışlar sosyal mesafeyle gözlemlenerek açılacak

Açık halk kütüphaneleri.

Üçüncü Aşama (29 Haziran)

Küçük sosyal toplantılara izin verilecek ve oyun alanları açık, c gerekli işçilerin çocukları için aşamalı bir şekilde yeniden eğitimler, çocuk bakıcıları ve okul öncesi eğitimler sunulacak.

Etkileşimi düşük olanlar işe geri dönebilir

Temel olmayan perakende satış mağazaları Sokak seviyesinde giriş ve çıkış açılabiliyor.

Dördüncü Aşama (20 Temmuz)

Kreşler, çocuk bakıcıları ve anaokulları kademeli olarak tüm işçilerin çocukları için açılacak -güçlü bir temel.

Evden çalışamayanlar işe geri dönecekler

Kuaförler gibi yüksek riskli hizmetler için kısıtlamaların kademeli olarak hafifletilmesi

Müzelerin, galerilerin ve ibadet yerlerinin açılması.

Beşinci Aşama (10 Ağustos)

Daha büyük sosyal toplantılara izin verilecek ve tüm sektörlerdeki çalışanlar İşyeri

2020/2021 akademik yılının başlangıcında aşamalı olarak, ilk ve orta dereceli okullar ve üçüncü düzey kurumlar yeniden açılacak

Bu noktada kısıtlamanın daha da hafifletilmesi Yüksek riskli perakende hizmetlerine ilişkin izlenimler.

Bay Varadkar, "virüsün ikinci aşaması riski mevcut" olarak dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Eğer biz kısıtlamaları çok erken gevşetin, yoğun bakım ünitemizin aşırı kalabalık olduğunu görebiliyoruz "dedi.

" Elde ettiğimiz her şey kaybedilecek, bu yüzden kısa bir süre daha devam etmeliyiz. "

Ulusal Halk Sağlığı Acil Durum Ekibi'nde (Nphet) tıp uzmanlarının hükümete Cuma günü erken saatlerde tavsiyede bulunmasından sonra planlar kabine tarafından kabul edildi.

Mevcut l

Hizbullah: Almanya İslamcı grubu yasakladı ve baskın yaptı

Telif hakkı

AFP

Resim yazısı

Yemen'de tahmini 20 milyon insanın sağlık hizmetlerine erişimi yok

Yemen Yeni koronavirüs hastalığına bağlı ilk iki ölümünü kaydetti ve savaşın Organik seo olduğu ülkede yıkıcı bir salgın korkusu yarattı.

Çiftin güney limandaki bir hastanede ölen kardeşler olduğu bildirildi. Aden şehri.

Yetkililer Çarşamba günü orada beş enfeksiyonu doğruladılar. Daha önce, ülke çapında sadece bir dava tespit edilmişti.

BM, "çok gerçek bir olasılık" olduğu konusunda uyarıda bulundu Covid-19, topluluklar arasında tespit edilmeden dolaşıyor.

Beş yıl İç savaş Yemen'i harap etti, 100.000'den fazla insanı öldürdüğü ve dünyanın en kötü insani krizi olarak nitelendirilenleri tetikledi.

Tahmini 10 milyon Yemen kıtlığın eşiğinde, 20 milyonun Sağlık hizmetleri ve halen faaliyet gösteren tıbbi tesislerin% 50'si bir pandemi ile baş etmek için umutsuzca hazırlanıyor.

Virüs vakası doğrulandığı gibi Yemen 'kabus ile karşı karşıya'

2020'de kıtlıktan en fazla risk altındaki ülkeler

Yemen krizi: Neden bir savaş var?

Yemen, yaklaşık dört hafta önce ilk Covid-19 davasını doğruladı - Hükümetin kontrolündeki doğu eyaleti Hadramawt'taki el-Shihr.

Çarşamba günü, bir komite Aden'de yaklaşık 5 enfeksiyonluk bir kümenin keşfedildiğini bildirdi. Şihr'in 40km (335 mil) batısında.

Resim yazısı

İnsanlar sokağa çıkma yasağı uygulanmadan önce Pazartesi günü Aden'de bir pazardan yiyecek alıyor

Aden'deki bir tıbbi kaynak BAE merkezli National gazetesine, kentin kuzeyindeki Mansourah bölgesinde beş vakanın tespit edildiğini söyledi.

"Ölen iki vaka kardeştir." Kaynak şöyle diyordu.

"Her ikisi de Mansourah şehrinde özel bir hastaneye nakledildi, burada Pazartesi ve Salı günü öldüler," diye ekledi kaynak.

In Yemen devlet televizyonu ile yapılan bir röportajda Sağlık Bakanı Nasır Baoum, iki ölümü doğruladı ve Covid-19'un semptomları ile Son yıllarda Yemen'de büyük salgınlar gören diğer bulaşıcı hastalıkların semptomları arasındaki benzerlikleri kaydetti. />
Geçtiğimiz hafta sonu Aden'de hükümetle bir güç mücadelesinin ortasında özerklik ilan eden güneyli ayrılıkçı bir hareket olan Güney Geçiş Konseyi'nde (STC) bir yetkili, Muhtemelen koronavirüs vakalarının sayısı önümüzdeki günlerde artacaktır.

STC, enfeksiyonlar keşfedildikten sonra Aden'e üç günlük sokağa çıkma yasağı getirdi.

İki kaynak Reuters haberlerine söyledi Başkentte, asi Houthi hareketi tarafından kontrol edilen Sanaa'da en az bir vakanın da teyit edildiği bir ajans.

Houthi tarafından yürütülen sağlık bakanlığı, tüm şüpheli vakaların negatif test ettiğini söyledi. />
Resim yazısı

Sanaa'daki Houthi tarafından yönetilen hükümet, orada teyit edilmiş herhangi bir dava olduğunu reddetti.

Yemen'deki çatışma Mart 2015'te arttı Houthiler ülkenin batısındaki kontrolünü ele geçirdi ve Cumhurbaşkanı Abdrabbuh Mansour Hadi'yi yurt dışına kaçmaya zorladı.

İran, Suudi Arabistan ve sekiz kişi tarafından askeri olarak desteklendiğine inandıkları bir grubun yükselişinden korkuyorlardı. oth

Akış #WithMe: YouTube bağış toplamadan 7 önemli nokta

Image caption

Lady Leshurr, dört saatlik akışta yer alan YouTube yıldızlarından biriydi

YouTubers, Stream #WithMe adlı neşeli bir NHS bağış toplama hizmeti sunmak için saflara Google serp Dört saatlik zorluk, bol sohbet ve Norman adında bir balık içeriyordu.

Gizemli kutu zorluklarını tamamladılar, eğlenerek, aktif ve olumlu kalma ipuçları ile yollarını "etiketledi". >
Canlı yayın Lucy, Big Narstie, Zac ve Jay ve Humza ile İngilizce olan Saffron Barker'ın beğenilerini içeriyordu.

İşte öne çıkanlardan bazıları:

Resim yazısı

Ah şüphesi ...

1. Şu anda dünyada birçok yanan soru var, ancak Phil Lester kendinden özel bir soru sormaya karar verdi.

"Gözlemlerinizi bir gözlem turu için nemlendirin" dedi. Onun sınavı için gümüş ceket.

Balık Norman'ı tanıtırken - "bak bunu evden yaptım, sadece gidebileceğim çok yardımcı programım var" - hangi yolu tahmin etmemizi istedi Norman - A veya B kutusuna girer mi?

Görüntü başlığı

Mesaj açık: "Ellerini Yıka"

2. Leydi Leshurr, el dezenfektanı ve sosyal uzaklaşma konusunda yüce bir rap yaptı. Ancak bazı ünlüler tarafından yayınlanan daha portrelöz mesajların aksine, Karantina Konuşması, eğlencelidir.

"Lütfen etrafımda öksürmeyin, tükürükleri saklayın / Makarnalarım, pirincim gitti El dezenfektanları yok.

"Addison Lee sipariş etmeyi denedim ama şoför yok / koronavirüs değil, bazı uçuşları yakalamaya çalışıyorum.

" Onları yıka / Onları daha iyi yıka Eller.

"Bana güvenin nasıl hissettiğini biliyorum / İnternette sörf yapın ya da bir film izleyin / Şimdi karantinaya almamız ve soğuk kalmamız gerekiyor."

Medya başlığı

Safran Barker ve AJ ve Curtis Pritchard 100 yıllık bir dans mücadelesini tamamladılar (sadece İngiltere'deki kullanıcılar için geçerlidir)

3. Safran Barker eski Strictly Come ile yeniden bir araya geldi (neredeyse elbette) Dans partneri AJ Pritchard, kardeşi Curtis ile birlikte.

AJ ve Curtis, Albay Tom Moore'un doğum günü onuruna 100 yıllık dans hareketlerini kutladıklarını söylediler.

"Ben Sıkı zamanlarımı hatırlamaya ve hatırlamaya çalışıyorum 100 yıllık dansım, "dedi, dans hareketleri biraz paslı olabilir.

Curtis:" Seni şimdi olay yerine koyacağım, 20s. Vur beni! "

Saffron daha sonra" robot "yapması istenmeden önce oturma odasının etrafında yarım vals yaptı. Yanıtı biraz hareket etmeden önce bir içkiyi geri sarmaktı. Onu suçluyor musunuz?

Resim yazısı

Kayıp okul veya kolej mi? Lucy ile İngilizce burada ...

4. "Kilitlemede hayat verdi Bazı tuhaf yeni eğilimler ortaya çıkıyor ve İngiliz dili kesinlikle bunu hissediyor, "Lucy ile İngilizce.

Dil dersi" 10 harika ve çok büyük olmayan isimler, fiiller ve kullanışlı küçük ifadeler - kilitlenme stili ".

İşte bunlardan birkaçı:

Karantina: Bu, evde içki içen bir kokteyl için argo bir terim - örneğin Zoom üzerinde karantina için buluşalım mı?

Covidiot: Kilitlenme veya kendi kendine izolasyon kurallarına uymayan biri.

Koroniyaller: Covid-19 altında tasarlanan gençlerin varsayımsal nesli - koronavirüs ve bin yıl arasındaki kelimeler üzerinde bir oyun